Lubelski klub w sezonie 2015.

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
poli
Senior
Kontakt:

Re: Lubelski klub w sezonie 2015.

#176 Postautor: poli » 24 września 2014, o 21:08

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#177 Postautor: Gelo » 24 września 2014, o 21:51

Ponieważ nie liczę na zostanie w 1 lidze na krzywy ryj skład który powinien awansować (po awansie Rzeszowa) powinien być budowany w oparciu o takich gości jak: Woodward,może kudriaszow,miesiąc,kuciapa,baran,puszakowski,chrzanowski,moze stachyra bez sprzetu.marzenie-zatrzymanie lamparta plus JUNIORZY!!!.nawet młody Rempala.Byle nie Madej

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#178 Postautor: Kargolo » 24 września 2014, o 22:15

Łukasz Sówka i Marco Gaschka w tym roku kończą wiek juniora więc w Rzeszowie przyda się każdy cokolwiek jeżdżący junior, niezależnie od tego czy awansują czy nie. W takim układzie Marta na 100% nie wypuści Krystiana. Poza tym Kuciapszczak pewnie znajdzie sobie coś w 1 lidze, niewykluczone że Łełek też będzie chciał zostać w tej lidze.
Co do reszty zgoda. Zostają, myślę że realni, Woodward, Kudriaszow, Baran, Puszakowski, Chrzanowski, Stachyra. I takich sześciu seniorów powinno albo powalczyć o awans albo spokojnie awansować (zależnie od aspiracji pozostałych klubów, przede wszystkim przegranego z tegorocznego finału 2 ligi). O Lamparcie w 2 lidze nawet nie marzę po takim sezonie. Madeja też nie chcę oglądać. Wystarczająco się napatrzyłem na tego beznadziejnego, nienotującego i nierokującego jakichkolwiek postępów zawodnika. To już Wieczorek byłby lepszy.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#179 Postautor: Gelo » 24 września 2014, o 23:05

To wszystko prawda.Ale na wszystko można spojrzeć w różny sposób.pierwsza sprawa-awans Rzeszowa oznacza że będą potrzebować juniorów i to znacznie lepszych niż Krystian. wymieniając go myślałem bardziej o skutecznym niż dotychczas poszukiwaniu gości bo na wypożyczenia czy kontrakty nie liczę.druga kwestia to seniorzy.ja wiem,ze większość tych którzy wiedzą ze mieli kiepski sezon zwłaszcza w obecnej fazie sezonu będzie gadać ze jazda w 2 lidze ich nie interesuje.to normalne.nawet Stachyra mówi ze stać go na jazdę w 1 lidze.pytanie tylko-z czym i na czym?i na to pytanie pewnie nie będzie odpowiedzi.trzeba zejść na ziemie.wszyscy zawodnicy których wymieniłem to faceci na bardzo mocne jeżdżenie w 2 lidze z perspektywami na drugą linię w 1 lidze. A skoro tak to wystarczy wziąć do ręki kalkulator i przeliczyć sobie.czy lepiej robić 12 punktów w 2 lidze za mniejszą stawkę czy 6 w pierwszej za większą. Dla mnie po kiepskim sezonie wybór nie byłby oczywisty.puzon jeszcze niedawno bujal sie po pilach za czapkę śliwek chrzan odjechał kilka meczów i tez srednio. Dawid nie łapał sie do składu beniaminka który ledwo sie utrzymał.lelek i ciapek - jak to lelek i ciapek

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#180 Postautor: Kargolo » 25 września 2014, o 00:10

No to napisałem właśnie, że Stachyra, Puzon czy Chrzanio są jak najbardziej realni. Z tym że żużlowcy nie zawsze potrafią wziąć do ręki kalkulator i coś na chłodno przeliczyć. Nie tak dawno Dawid czy Misiek, mając już za sobą nieciekawe doświadczenia w kwestii wypłat, podpisali kontrakty z gdańskim bankrutem tylko dlatego że obiecał im złote góry, chociaż cała Polska wiedziała, że będą tam problemy ;) Dlatego nie liczyłbym na chłodne kalkulacje ze strony zawodników.
A Łełka i Ciapka wciąż stać jednak na coś więcej niż 6 pkt w 1 lidze, dlatego uważam że raczej nie będą chętni na jazdę w 2 lidze. Dla nich będzie to konieczność, jeśli nic w 1 lidze się nie znajdzie, ale myślę że ktoś zechce ich tam zatrudnić.
A co do Krystiana Rempały to źle Cię zrozumiałem. Myślałem, że chodzi Ci o wypożyczenie czy stały kontrakt. Jeśli na gościa to jak najbardziej. Tylko trzeba go klepnąć w grudniu/styczniu, a nie jak to Sprawka miał w zwyczaju - w kwietniu :P

Awatar użytkownika
Piocze
Senior

#181 Postautor: Piocze » 25 września 2014, o 11:27

Gelo pisze:Ponieważ nie liczę na zostanie w 1 lidze na krzywy ryj skład który powinien awansować (po awansie Rzeszowa) powinien być budowany w oparciu o takich gości jak: Woodward,może kudriaszow,miesiąc,kuciapa,baran,puszakowski,chrzanowski,moze stachyra bez sprzetu.marzenie-zatrzymanie lamparta plus JUNIORZY!!!.nawet młody Rempala.Byle nie Madej

Dokładnie, nie ma co wymyślać jakichś Proctorów (z obco to marzą mi się chyba tylko Krcmar i Cam, ewentualnie Andriej), Polski skład się u nas zazwyczaj świetnie sprawdzał. Warto też według mnie zatrzymać Dąbrowskiego, bo myślę że ma potencjał, zwłaszcza na II ligę.
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#182 Postautor: Cooper » 25 września 2014, o 12:07

Ja bym widzial cos takiego - moim zdaniem istotne jest by byl fajny junior, oraz troche taki "nasz" sklad - jak widac w przypadku Leszna to daje fajne efekty, takze, jesli chodzi o takie aspekty jak kibice itp.:

1. Woodward/Gafurow
2. Kudriaszow
3. Stachyra
4. Adamczewski/Jamróg/ktos konczacy wiek juniora posiadajacy sprzet i checi
5. Puszakowski/Baran
6. Bober/Dąbrowski
7. Borowicz/Mazur/Gollob

Jestem przeciwny Chrzanowskim, Proctorom itp. Mysle, ze wazne jest by powstala druzyna, swietnie sie rozumiejaca, z dobra atmosfera (stad pomysl Puzona). Na trenera tzreba znalezc jakiegos Skornickiego II ligi :) Z fajnym podejsciem, znajomoscia toru i realiow.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#183 Postautor: Kargolo » 25 września 2014, o 12:26

A jakby tak:
1.Woodward
2.Kudriaszow
3.Puszakowski
4.Stachyra
5.Baran
6.Dąbrowski
7.Bober/Gollob
Plus na rezerwę Mazur (będzie już seniorem) i ewentualnie któryś z Pulczyńskich czy Łopaczewski, no i jako gość na ciężkie mecze jakiś Krystian Rempała albo ktoś z Torunia: Dawid Krzyżanowski lub Paweł Wolender.
Skład jeszcze bardziej "nasz" ;) I do tego mocny jak na 2 ligę, moim zdaniem mógłby walczyć o awans.

Awatar użytkownika
ptgt
Senior

#184 Postautor: ptgt » 25 września 2014, o 13:49

1. Kudriashov
2. Stachyra
3. Lampart (ewentualnie Adamczewski)
4. Woodward
5. Hougaard
6. Dąbrowski
7. Bober

Skład może i drogi, ale uważam, że gwarantowałby nam awans.
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#185 Postautor: niespokojny » 25 września 2014, o 14:52

Ja bym wolal Czalowa zamiast Kudriaszowa. Poszukalbym tez kogos kto moze odpalic jak Doyle. Pierwsza mysl to Berntzon.

Woodward
Stachyra
Czalow/Kudriaszow
Schlein
Puszakowski/Lampart
Dabrowski
Gosc

Duny dobrze jezdza ale watpie czy Hougaard dalby sie namowic na 2 lige. Do walki o sklad Adamczewski i Berntzon. Awans na 95%. Tylko, ze to kosztuje...
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#186 Postautor: Cooper » 25 września 2014, o 15:16

Daletgo uwazam, ze powinnismy postawic na sklad tanszy, aczkolwiek ambitny, mogacy sprawic niespodzianke. Po co nam ta spinka na I lige? Ten sezon pokazal, ze I liga nie bardzo dla nas, nawet z niezlym skladem.

Uwazam, ze koniecznie powinnismy poszukac juniora (oprocz Bobera, choc mozna zaryzykowac z Dabroskim) i fajnie byloby wyciagnac jakiegos fajnego seniora, ktory w tym roku jest juniorem. Powinna to byc tania opcja, idealna jesli chodzi o walke o sklad, a moze byc duza niespodzianka w II lidze. Z realnych nazwisk (odrzucajac Musielakow i innych Wozniakow) mozna wybierac sposrod takich nazwisk:

Adamczewski
Mazur
Malitowski
Dolny
Sówka

Awatar użytkownika
Piocze
Senior

#187 Postautor: Piocze » 25 września 2014, o 15:53

Myślę, że Adamczewski w drugiej lidze to raczej sfera marzeń
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#188 Postautor: niespokojny » 25 września 2014, o 16:32

Stachyra
Adamczewski
Berntzon/Czalow
Krcmar/Czalow
Woodward

Do tego Staszewski albo Fierlej. Mysle ze cenowo byloby ok. Nie gwarantuje awansu ale moze powalczyc.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Hrabia
Szkółkowicz

#189 Postautor: Hrabia » 25 września 2014, o 17:29

Gelo pisze:A skoro tak to wystarczy wziąć do ręki kalkulator i przeliczyć sobie.czy lepiej robić 12 punktów w 2 lidze za mniejszą stawkę czy 6 w pierwszej za większą.

To też nie do końca taka prosta sprawa, w 2 lidze mniej drużyn = mniej meczów. Trudniej też zdobyć/przekonać sponsora indywidualnego (mniej prestiżowa liga, brak transmisji TV).

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#190 Postautor: grzesieck » 25 września 2014, o 18:14

Staszewski, Fierlej, Pulczynscy, Krcmar... ehh nie lubie tej drugiej ligi : )
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
KosaRKS
Zawodowiec

#191 Postautor: KosaRKS » 25 września 2014, o 18:16

I tak pewnie nie będziesz ich oglądał :P
Naczelny obrońca Karola Barana.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#192 Postautor: Kargolo » 25 września 2014, o 20:59

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/47071 ... ow-relacja
Tymczasem Patryk Malitowski znowu błysnął w zawodach indywidualnych. Ja wiem, że to zerowy prestiż tego turnieju zrobił swoje, ale chłopak wyraźnie nie wytrzymuje presji zawodów ligowych w ekstralidze i może warto by dać mu szansę na rezerwie za rok.

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#193 Postautor: Dobromir » 26 września 2014, o 08:35

Malitowski mógłby być dobrym zawodnikiem na 2 lige. W pierwszej mógłby sobie nie radzić, szczególnie że pierwszy sezon po juniorce zawsze najcięższy. Wydaje się zdecydowanie lepszym rozwiązaniem niż Stachyra.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#194 Postautor: Cooper » 26 września 2014, o 09:15

Sto razy lepiej wziac tez takiego Malite niz jakiegos Staszewskiego, czy nawet Chrzanka (z ktorym nigdy nic nie wiadomo). A Malita moze sie w II lidze rozjezdzi, psychicznie tez u nas powinien sie dobrze czuc i powinno mu zalezec.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#195 Postautor: $korzen$ » 26 września 2014, o 10:48

Nie no Panowie bez zartow, gardzic Chrzanowskim w II lidze? Przeciez on ta II lige wymiecie od a do z, to samo Woodward. Ja zdania nie zmienie, zaczac trzeba od zatrzymania Woodwarda i Kudriaszova. Do tego Baran badz Puzon aczkolwiek uwazam, ze Puzon bez problemu cos znajdzie w I lidze i jakos mi sie wydaje, ze ma taki wewnetrzny zal do Lublina, ze go w dupe kopnelismy po awansie do I ligi. Zostaja 2 miejsca + rezerwa. Adamczewski mi sie bardzo podoba, ale tak jak i Puzon pewnie beda na niego chetni w I lidze. Jak nie wypali to zostaje przy swoim i na te 2 miejsca wzialbym Jamrozego i Hougaarda. Marcin Rempala i Stefan Nielsen na rezerwe.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#196 Postautor: Cooper » 26 września 2014, o 11:01

Nie wiem skad to przekonanie, ze Chrzanowski bedzie takim wymiataczem? W I lidze byl ostatnio sporo gorszy od I-ligowego Barana - a jak wiemy Karol sredniej 3,0 mimo dobrego sezonu w II lidze nie zanotowal.

Zreszta, niech mowia fakty - w tym sezonie Chrzanek 39. srednia w I lidze (na 51 sklasyfikowanych) - 1,579, wyjazdowa 1,07...

Niech odbebnia emeryture gdzies indziej. Ja jestem na nie - wystarczy nam jakis 1 doswiadczony Puzon, a pozostale miejsca zostawilbym zawodnikom perspektywicznym i ambitnym - jak taki Malita w II lidze odpali, to i na I lige bedzie potem pozytek, moze nawet na dluzej?

simona
Szkółkowicz

#197 Postautor: simona » 26 września 2014, o 11:53

w pierwszej kolejności jeśli mamy wystartować w sezonie 2015 trzeba zatrudnić trenera który będzie zainteresowany i zaangażowany w
pracę w lubelskim klubie pierwsza drużynę plus szkółka , a dopiero po jego uwagach należy rozmawiać z zawodnikami zainteresowanymi
startami w KMŻ
tylko taki trener powinien już być w pazdzierniku 2014 po rozmowach z działaczami dogadany :)

GLORIAN

#198 Postautor: GLORIAN » 26 września 2014, o 12:32

I tu powinno pojawic sie nazwisko STACHYRA.Nie widze innej opcji.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#199 Postautor: $korzen$ » 26 września 2014, o 14:54

Cooper pisze:
Zreszta, niech mowia fakty - w tym sezonie Chrzanek 39. srednia w I lidze (na 51 sklasyfikowanych) - 1,579, wyjazdowa 1,07...

Niby racja, ale porownywanie I ligi do II ligi to tak jakby nowiutkiego Lexusa porownywac ze starym Wartburgiem.... ja bym Chrzanka na II lige bral w ciemno.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#200 Postautor: Gelo » 26 września 2014, o 15:46

To też nie do końca taka prosta sprawa, w 2 lidze mniej drużyn = mniej meczów.

Nie za bardzo - przy dojściu do finału odjeżdżamy dokładnie tyle samo meczów co w tym roku - czternaście.