Żużel w TV
-
Smirnek_
- Senior
Re: Żużel w TV
A przycinają Ci również pozostałe filmy na itvl czy tylko mecze na żywo? Ja bym zaczął od zainstalowania najnowszego adobe flash player.
Ważną kwestią jest też to czy wtyczki na przeglądarkach typu firefox są zaaktualizowane. Mnie dla przykładu nie chciało odpalić na mozilli i skakał obraz, po czym przerzuciłem się na IE (olaboga) i śmigało bez zarzutu.
Na UPC transmisja śmigała bardzo dobrze, jakość przekazu bardzo dobra.
itvl zmieniło chyba player który służy do odtwarzania transmisji.
Ja np oglądałem zawsze na defaultowej przeglądarce Androida, chodziło elegancko i dało się włączyć full screen.
Wczoraj już ta przeglądarka nie odtwarzała transmisji, nic się nie działo po kliknięciu na play, stream się nawet nie odpalał.
Na chromie natomiast transmisja dała się włączyć, odtwarzała się elegancko, nie mogłem natomiast włączyć pełnego ekranu, musiałem sobie ręcznie powiększyć okienko do zadowalającego rozmiaru.
Może to co dzieje się u Was, jest jakoś powiązane ze zmianą w/w playera do odtwarzania transmisji?
Ja np oglądałem zawsze na defaultowej przeglądarce Androida, chodziło elegancko i dało się włączyć full screen.
Wczoraj już ta przeglądarka nie odtwarzała transmisji, nic się nie działo po kliknięciu na play, stream się nawet nie odpalał.
Na chromie natomiast transmisja dała się włączyć, odtwarzała się elegancko, nie mogłem natomiast włączyć pełnego ekranu, musiałem sobie ręcznie powiększyć okienko do zadowalającego rozmiaru.
Może to co dzieje się u Was, jest jakoś powiązane ze zmianą w/w playera do odtwarzania transmisji?
Potwierdzam, u mnie na Androidzie tez transmisja nie chciala sie odpalic.
Czas na zmiany :]
harry pisze:ITVL przecież wypuszcza sygnał na cały świat taki sam. Ilość odbiorców w ogóle nie jest ważna przy odbiorze. Sygnał wyemitowany to taki sam sygnał dla wszystkich.
Otoz niestety nie.
Ilosc odbiorcow jest tu wazna i ma znaczenie znakomite. To nie telewizja naziemna, ze puszczasz sygnal w eter i czy wlaczysz jednoczesnie 3 czy 30 tys odbiornikow na terenie nadawania to wszedzie bedzie to samo.
Tu sygnal dociera tylko do podlaczonych userow. A im ich wiecej, tym...? No..? Koniaczek?
Oczywiście, że ilość włączonych aplikacji ma znaczenie. Jeśli aplikacja/program pobiera jakieś pakiety danych z internetu, siłą rzeczy obciąża nasze łącze i zamiast pełnej prędkości pobierania danych mamy ją zmniejszoną o ilość danych pobieranych przez daną aplikację. Przy większych łączach nie ma to większego znaczenia, ale jeśli ktoś posiada słabszy internet to niestety takie programy jak gg, jakieś torrenty itp. obciążają łącze, czego konsekwencją może być zacinanie się transmisji. Jednak oczywiście ten przypadek może dotyczyć myśle max. 10% osób którym zacina. Inna opcją mogą być wtyczki flash, ogólny problem z internetem u odbiorcy (router, wirusy i inne szkodliwe oprogramowanie a nawet komputer tak zawalony, że zacina się kursor jadąc po pulpicie) oraz może warto zadzwonić do dostawcy internetu, ponieważ problem może być też po ich stronie. A i w przypadku routerów warto sprawdzić ile urządzeń korzysta aktualnie z naszej sieci i czy sąsiad, który właśnie się do nas niechcący podłączył, nie pobiera pełnometrażowych filmów dla dorosłych.
harry pisze:Relację z Rybnika robiła Sfera - firma ze Śląska, która ma kosmiczny sprzęt, dlatego pisałem, że ta relacja będzie na wysokiej jakości.
Harry a moze tu jest wlasnie problem pogrzebany? moze warto "Prezesa" w itvlu namowic na sprzet jakosci firmy Sfera? Bo generalnie duzo pociskow na was slychac na miescie. Ja w tym sezonie ograniczam sie z braku czasu glownie do retransmisji, ale wczoraj podczas transmisji z Rybnika ktora ogladalem live byla po prostu TRAGEDIA. Wczesniej ogladalem relacje z Gniezna i tez byly zrywki duze. Rok temu co smieszne tego nie bylo - a ogladalem na biezaco o ile nie wybralem sie gdzies autem. Ja generalnie tak jak wspomnialem, korzystam raczej z retransmsji ale troche ch***w w strone ITVL w tym sezonie juz slyszalem wiec na pewno cos jest na rzeczy. Zaznaczam, kompa wymienialem w zeszlym roku i na pewno jak na dzisiejsze standardy jest bardzo ok.
Mi wszystko wczoraj pięknie hulało. Zero przycinek.
Obraz żyleta, weźcie kredyt w tym itvlu i kupcie sobie taki sprzęt. Oglądałem na tv i wyglądało jak w hd
Szkoda, że to chyba jednorazowy wyskok bo rozumiem, że każdy mecz=inny podwykonawca.
Komentator z łapanki o ogromnej hmmm...jakby to określić...amplitudzie natężenia głosu
Miałem olbrzymie problemy żeby z jednej strony cokolwiek słyszeć, a z drugiej żeby jego podniecony głos na starcie i pierwszym łuku nie obudził mi dzieciaka 
Relacja jak dla mnie na bardzo duży plus. Najlepsza z dotychczasowych, głownie ze względu na jakość obrazu.
PS. Czy wywiady z zawodnikami w przerwach są wykonalne?
Obraz żyleta, weźcie kredyt w tym itvlu i kupcie sobie taki sprzęt. Oglądałem na tv i wyglądało jak w hd
Komentator z łapanki o ogromnej hmmm...jakby to określić...amplitudzie natężenia głosu
Relacja jak dla mnie na bardzo duży plus. Najlepsza z dotychczasowych, głownie ze względu na jakość obrazu.
PS. Czy wywiady z zawodnikami w przerwach są wykonalne?
a czego wypociny wytłumacz mi czego.
U mnie też cięło strasznie, jeszcze jak ciągniki jeździły było ok, jak wszedł komentator z głosem to już masakra nie dało się oglądać. Do tej pory się to nie zdarzało, wszytko śmigało jak trzeba więc byłem zaskoczony. Próbowałem na firefoxie i na chromie, restartowałem komputer, czyściłem cleanerem ciasteczka i tempy, bez rezultatu. Może to akurat wina mojego dostawcy internetu była, nie wiem. Oglądałem wcześniej program na tvp info i problemu nie było. Chyba że to wina playera? Można jakoś bufforować ten streaming żeby nawet jeśli jest słabe łącze to nie przerywało transmisji, a pokazywało z lekkim opóźnieniem?
No ja ogladalem w chromie androidowskim w moim s5 na calym ekranie w niskiej i bylo ok. W 3G w o2.
mikas pisze:Davv pisze:Ja włączyłem jakoś koło 6 biegu i działało sprawnie. Może to kwestia wtyczek flashowych w przeglądarce jakie posiadacie.
Możesz rozwinąc temat, bo w ogole sie na tym nie znam, a cos tam poinstalowane mam, może własnie tu jest problem?
Generalnie do działania wszelkiego rodzaju filmów, animacji itp. potrzebna jest wtyczka flashowa. Zależnie od tego jak jest stworzona animacja czy player to różne rodzaje wtyczki mogą być potrzebne. Najlepiej jakby harry dowiedział się na czym był robiony ten player ze strony ITVL i wtedy można by szukać przyczyny. Tam pod transmisją live na stronie było wypisane wszystko.
$korzen$ pisze:harry pisze:Relację z Rybnika robiła Sfera - firma ze Śląska, która ma kosmiczny sprzęt, dlatego pisałem, że ta relacja będzie na wysokiej jakości.
Harry a moze tu jest wlasnie problem pogrzebany? moze warto "Prezesa" w itvlu namowic na sprzet jakosci firmy Sfera?
ale wczoraj podczas transmisji z Rybnika ktora ogladalem live byla po prostu TRAGEDIA
To w koncu dobra ta Sfera czy nie?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Cooper bawisz sie we Flinta?
na prawde musze tlumaczyc ? No dobra...
Jakosc obrazu byla rewelacyjna. Jak odpalilem to bylem w pozytywnym szoku. Ale co z tego, skoro cielo? Jak dla mnie dzieje sie cos niedobrego po wrzuceniu sygnalu w internet. Moze komputer, ktory puszcza sygnal do sieci jest zawirusowany/zle skonfigurowany albo po prostu za slaby? Moze obciazenie procesora (za sprawa spyware itp) w tym komputerze jest zbyt duze w momencie puszczania transmisji w neta? Przyczyn moze byc mnostwo, trzeba tylko chciec je znalezc, a z tymi checiami to chyba jest srednio skoro na lewo i prawo czy na forum slychac, ze jest lipa z tymi tranmisjami i sam tego wczoraj doswiadczylem. Obarczanie odbiorcow jest najlatwiejsze, ale nikt mi nie wmowi, ze na kompie z 6gb ramu, i7 i porzadna grafa moga ciac sie takie transmisje - prosze was
Jakosc obrazu byla rewelacyjna. Jak odpalilem to bylem w pozytywnym szoku. Ale co z tego, skoro cielo? Jak dla mnie dzieje sie cos niedobrego po wrzuceniu sygnalu w internet. Moze komputer, ktory puszcza sygnal do sieci jest zawirusowany/zle skonfigurowany albo po prostu za slaby? Moze obciazenie procesora (za sprawa spyware itp) w tym komputerze jest zbyt duze w momencie puszczania transmisji w neta? Przyczyn moze byc mnostwo, trzeba tylko chciec je znalezc, a z tymi checiami to chyba jest srednio skoro na lewo i prawo czy na forum slychac, ze jest lipa z tymi tranmisjami i sam tego wczoraj doswiadczylem. Obarczanie odbiorcow jest najlatwiejsze, ale nikt mi nie wmowi, ze na kompie z 6gb ramu, i7 i porzadna grafa moga ciac sie takie transmisje - prosze was
Na forum 4-5 osob napisalo, ze im cielo, a ile osob ogladalo transmisje?
Ale w sumie ja tam sie na tym nie znam
Ale w sumie ja tam sie na tym nie znam
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
No główkują ludzie u nas o co chodzi. Póki co podejrzenie pada na to, że Sfera nadaje tylko i wyłacznie w jakości HD a my nigdy w takiej nie nadawaliśmy, więc może tu jest różnica,
W sumie u mnie zawsze lubiło przyciąć a sprzęt nie najnowszej generacji i jeszcze nie czyszczony od 3 lat. A wczoraj w ogóle nie cięło. Teoretycznie w ogóle chodzić nie powinno. Nic z tego nie rozumiem bo i internet mam z Orange i tez kiepski.
W sumie u mnie zawsze lubiło przyciąć a sprzęt nie najnowszej generacji i jeszcze nie czyszczony od 3 lat. A wczoraj w ogóle nie cięło. Teoretycznie w ogóle chodzić nie powinno. Nic z tego nie rozumiem bo i internet mam z Orange i tez kiepski.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Harry w I kolejnosci sprawdzcie kompy poprzez ktore wrzucacie sygnal do neta. Tak jak napisalem wyzej, jak spamu nawalone to takie rzeczy dzieja sie w I kolejnosci.
harry pisze:No główkują ludzie u nas o co chodzi. Póki co podejrzenie pada na to, że Sfera nadaje tylko i wyłacznie w jakości HD a my nigdy w takiej nie nadawaliśmy, więc może tu jest różnica
Czyli przełączając się w playerze z wysokiej na średnia lub niska jakość dalej ten sam sygnał był odbierany? (Na wszystkich tych ustawieniach cięło mi tak samo.)
$korzen$ pisze:Harry w I kolejnosci sprawdzcie kompy poprzez ktore wrzucacie sygnal do neta. Tak jak napisalem wyzej, jak spamu nawalone to takie rzeczy dzieja sie w I kolejnosci.
Sorry korzen, ale takich relacji nie realizuje sie za posrednictwem PCta od Idiotow. To sa (powinny byc) dosyc powazne serwery, wydajne w kazdej plaszczyznie i wolne od jakiegokolwiek zbednego oprogramowania. Maja sluzyc wylacznie do przekazu transmisji po sieci.
Mój internet jest bardzo przeciętny, a mecz odtwarzał się płynnie. Jakość obrazu super, szkoda tylko że milczenie Pana komentatora zagłuszało silniki.
go! pisze:$korzen$ pisze:Harry w I kolejnosci sprawdzcie kompy poprzez ktore wrzucacie sygnal do neta. Tak jak napisalem wyzej, jak spamu nawalone to takie rzeczy dzieja sie w I kolejnosci.
Sorry korzen, ale takich relacji nie realizuje sie za posrednictwem PCta od Idiotow. To sa (powinny byc) dosyc powazne serwery, wydajne w kazdej plaszczyznie i wolne od jakiegokolwiek zbednego oprogramowania. Maja sluzyc wylacznie do przekazu transmisji po sieci.
go! ale ja o tym doskonale wiem!!
Wrzucę swoje 3 grosze. Na początek garść wyjaśnień: mieszkam kilkanaście km pod Lublinem, gdzie nie ma realnej możliwości doprowadzenia neta po kablu. Z tego powodu mam 3 internety mobilne (Play, T-Mobile, Orange), które zmieniam w kolejności "który lepiej dziś chodzi". Wybieram taki, który chodzi na tyle dobrze, że nie zrywa stronek przy przeglądaniu.Od 3 lat regularnie oglądam relacje na ITVL i zwykle zawiesza mi się w czasie meczu około 10-20 razy!!!
Domyślacie się pewnie jak wku....są takie relacje. Dlatego często jeżdżę do Lublina przed meczem, i wówczas mam jedynie około 2-3 zwiech w czasie meczu. Zmiana operatora nigdy nie prowadzi do zauważalnej różnicy! Mimo wszystko nie narzekam. Wczoraj dosłownie opadła mi szczęka, bo transmisja NIE ZAWIESIŁA mi się ani razu. Raz, że jakość relacji była powalająca, dwa - żadnych zwiech. W ITVL nigdy nie miałem podobnej sytuacji a na streamach z innych stronek było zawsze zauważalnie lepiej i max do kilku zwiech na mecz. Net chodził tak jak zwykle, czyli tak sobie ale jak już napisałem wybrałem akceptowalne łącze. Przyznam, że wczoraj oglądało się to co najmniej dziwnie 
Chciałem się podzielić moim świadectwem
i poprosić ITVL (bo wiem, że to czytają), o częstszą współpracę z takim sprzętem. Nie wiem czy wielkość streama miała tu znaczenie, czy jakość połączenia z serwerem, w każdym razie oglądałem jak w TV. BRAWO!
Sądzę, że część osób nie kupuje transmisji z powodu podłej jakości, a nie tylko zwiech.
Chciałem się podzielić moim świadectwem
Sądzę, że część osób nie kupuje transmisji z powodu podłej jakości, a nie tylko zwiech.
$korzen$ pisze:go! ale ja o tym doskonale wiem!!Harremu to powiedz, niech zbada sytuacje u zrodla czy rzeczywiscie na takim sprzecie lataja.
Ja mogę co najwyżej interesować sie tymi sprawami i tak robię. Sprzęt jest czyściutki i sprawdzany bardzo często. Co do jego jakości to uwagi przekazałem prezesowi już nie raz. I nie tylko ja.
Z tej dyskusji chyba się wymiksuje, bo po przeczytaniu tych kilku stron mam wrażenie że problem jest jak z naszą piłką nożną. Ilu Polaków tylu trenerów. Tu podobnie.
Nie mogę tego pojąć, że my wysyłamy jeden sygnał i jedni odbierają go fantastycznie a inni plują na to. Odpowiedzi jest całe mnóstwo a jedne zaprzeczają drugim.
Kilka wspólnych cech:
Ci co przeważnie mieli kiepsko teraz mieli extra.
Wielu miało dobrze i dalej tak ma.
Niektórzy mieli dobrze a teraz nie mogli tego obejrzeć.
Pewnie trzeba by wziąć od każdego indywidualne szczegóły techniczne ich łączy kompów itd i to wszystko przeanalizować. Tylko kto zrobitaka gigantyczna robotę???
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
harry pisze:Pewnie trzeba by wziąć od każdego indywidualne szczegóły techniczne ich łączy kompów itd i to wszystko przeanalizować. Tylko kto zrobitaka gigantyczna robotę???
tylko po co, skoro jestescie pewni sprzetu i lacza na ktorym on stoi, to raczej wina uzytkownikow.
Od początku sezonu z relacjami itvl jest w porządku a ostatnia transmisja z Rybnika rewelacyjna (pomijając komentarz). Oglądam na różnym sprzęcie, wcale nie najlepszym, i jak dotąd problemów nie miałem. Rozmawiałem ze znajomym i on też nie ma z transmisjami żadnych problemów.
Każdemu jego Everest...