Dużo jeszcze oczywiście może się zdarzyć (np.nasza porażka u siebie z Grudziądzem albo/i z Łodzią), ale jak nie będzie katastrofy, to ostatnie dwa miejsca powinny przypaść Rybnikowi i Łotyszom. Plan minimum to punkt w Rybniku, co dalej będzie dawało nam spory komfort i spokój przed następnymi meczami.
ROW Rybnik-MOTOR Lublin 15.06.2014 godz. 17.00
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Re: ROW Rybnik-MOTOR Lublin 15.06.2014 godz.
Dla mnie również Okoniewski jest lepszym żużlowcem, ale biorąc pod uwagę okoliczności (Szombierski powinien być zdecydowanym liderem Rybnika, bo ma małą konkurencję w ekipie i za kolegą z drużyny nie powinien przyjeżdżać), mogą jeździć w lidze na podobnym poziomie. Tak mi się przynajmniej wydaje 
Dużo jeszcze oczywiście może się zdarzyć (np.nasza porażka u siebie z Grudziądzem albo/i z Łodzią), ale jak nie będzie katastrofy, to ostatnie dwa miejsca powinny przypaść Rybnikowi i Łotyszom. Plan minimum to punkt w Rybniku, co dalej będzie dawało nam spory komfort i spokój przed następnymi meczami.
Moim zdaniem też Okoń jest lepszy od Szuminy. Wydaje mi się że Okoniewski zawsze był pewniejszy, w przeciwieństwie do Szombierskiego. Ten drugi równie dobrze może zrobić komplet jak i pojechać piach. Przecież u nas na ćwiartce IMP też nikt się nie spodziewał że tak wystrzeli a był blisko kompletu. Tylko po to żeby kilka dni później zrobić w Gorzowie 0,d.
Wierzę że nawet z Rafałem jesteśmy w stanie tam wygrać. Przy jednym punkcie juniorów wystarczy że każdy senior zrobi średnio po 9 pkt. Każdy z nich pokazał że stać go nawet na więcej.
Jeszcze dwie kwestie.
Po pierwsze skład Rybnika jest tak słaby, że jakby taki był w Lublinie to przed każdym meczem modlilibyśmy się o 35 pkt. Tylko Michał Szczepaniak i Kacper Woryna mają średnie powyżej 2,0 u siebie. North-1,7; Czałow-1,8; Bridger-1,7. No a Harris, którego tak się boimy - równe 1,200... Stachyrę i Chromika pomijam z oczywistych powodów.
Po drugie przywołam jeszcze raz mecz Rybnika z Orłem. Dla Łodzian dwóch zawodników zdobyło 29 punktów. Ekstremalnie rzadko się zdarza żeby dwóch zawodników na wyjeździe zdobyło po komplecie. A przecież Watta w obecnej formie też stać tam na komplet. Wystarczy, że reszta dorzuci swoje i będziemy walczyć o zwycięstwo.
Mamy mocny wyrównany skład, wygraliśmy w Grudziądzu z Ułamkami, Okoniami, Nermarkami i Karpowami. A teraz boimy się Northa, Czałowa i słabego Harrisa? Dodatkowo rozjechaliśmy ROW u siebie. Co jeszcze musi się zdarzyć żebyście uwierzyli w zwycięstwo w Rybniku?
Wierzę że nawet z Rafałem jesteśmy w stanie tam wygrać. Przy jednym punkcie juniorów wystarczy że każdy senior zrobi średnio po 9 pkt. Każdy z nich pokazał że stać go nawet na więcej.
Jeszcze dwie kwestie.
Po pierwsze skład Rybnika jest tak słaby, że jakby taki był w Lublinie to przed każdym meczem modlilibyśmy się o 35 pkt. Tylko Michał Szczepaniak i Kacper Woryna mają średnie powyżej 2,0 u siebie. North-1,7; Czałow-1,8; Bridger-1,7. No a Harris, którego tak się boimy - równe 1,200... Stachyrę i Chromika pomijam z oczywistych powodów.
Po drugie przywołam jeszcze raz mecz Rybnika z Orłem. Dla Łodzian dwóch zawodników zdobyło 29 punktów. Ekstremalnie rzadko się zdarza żeby dwóch zawodników na wyjeździe zdobyło po komplecie. A przecież Watta w obecnej formie też stać tam na komplet. Wystarczy, że reszta dorzuci swoje i będziemy walczyć o zwycięstwo.
Mamy mocny wyrównany skład, wygraliśmy w Grudziądzu z Ułamkami, Okoniami, Nermarkami i Karpowami. A teraz boimy się Northa, Czałowa i słabego Harrisa? Dodatkowo rozjechaliśmy ROW u siebie. Co jeszcze musi się zdarzyć żebyście uwierzyli w zwycięstwo w Rybniku?
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
-
Zaratustra
- Kadrowicz
No nazwiska nie jeżdżą
Nie baliśmy się w Łodzi Puszakowskiego, dziadka Zorro, czy młodego Drabika, a zrobili nas na szaro
Myślę, że "bezpiecznie" jest nastawić się na bonus, a jak okoliczności meczowe pozwolą, to i zaczniemy wierzyć w zwycięstwo 
Popatrzcie lepiej na rozkład jazdy , 4 wyjazdy i praktycznie nic do wygrania , a w domu Grudziądz,Łódź,Daugavpils
może zatem się okazać że mecz Kmż-Lokomotiv będzie meczem o 7-8 miejsce a co idzie o spadek/baraż
Co do meczu w Rybniku to myślę że raczej bonusa nie zrobimy , no chyba że pomogą nam defekty gospodarzy
może zatem się okazać że mecz Kmż-Lokomotiv będzie meczem o 7-8 miejsce a co idzie o spadek/baraż
Co do meczu w Rybniku to myślę że raczej bonusa nie zrobimy , no chyba że pomogą nam defekty gospodarzy
Szumina niech sobie trzasnie i 15 pkt to sobie zarobi:) to sa zawody druzynowe wiec bonus to jest plan minimum na niedziele:)
Może to zabrzmi śmiesznie ale... jak jesteśmy pewni przegranej to jest na odwrót
.Więc myślę ze ten mecz przegramy do 30 
Kobieta, która jęczy w nocy, nie warczy w dzień
GeloSMT Swiat na trzeżwo jest nie do przyjęcia.;p
GeloSMT Swiat na trzeżwo jest nie do przyjęcia.;p
- Łoptymista
- Trener
janek pisze:http://www.sportowefakty.pl/zuzel/446260/rafal-szombierski-wraca-do-klubu-z-rybnika
No to srogi łomot Nas czeka w niedzielę.
Szombierski, Harris i juniorzy wygrają niedzielny mecz.
Auć.
To może być przykry mecz dla naszych. Rybnik z nożem na gardle i Szuminą w składzie będzie zupełnie inną drużyną, szczególnie u siebie. Szkoda. Mogli poczekać z tym kontraktem jeszcze tydzień...
Szczerze to Watt na Szumine a reszta naszych chłopków załatwi sprawę więc trzeba od początku dać im po du..ie i mamy miłą niespodziankę 
dobek pisze:Szczerze to Watt na Szumine a reszta naszych chłopków załatwi sprawę więc trzeba od początku dać im po du..ie i mamy miłą niespodziankę
Szczególnie w biegu juniorów.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Powiem tak! Niektórzy już mecz przegrali na tym forum. Do ku...y nędzy zamiast motywować naszych (wiadomo,że forum jest czytane przez zawodników i działaczy) to już wali pesymizmem na kilometr w imię czego
Ja apeluje aby nasi pojechali do Rybnika tak zmotywowani jakby chodziło o mistrza Polski i żeby tak ich kąsać,napie...ać aż się pos...ją
Jesteśmy TWARDZI!! Niech "małolaty" tylko skóry tanio nie sprzedadzą i dobra nasza! Myślę,że mamy jedność w klubie,ba na pewno jest więc i jak pisał Dumas: "Jeden za wszystkich,wszyscy za jednego...". Tyle w temacie! Jedziemy do Rybnika po zwycięstwo!!!
dobek pisze:Szczerze to Watt na Szumine a reszta naszych chłopków załatwi sprawę więc trzeba od początku dać im po du..ie i mamy miłą niespodziankę
Wyjąłeś mi to z ust! Bałem się Rybnika na wyrost - u nas był to mecz do jednej bramki. W Rybniku sami jeżdżą cienko, więc nie ma tematu. Szumina=Watt ,a reszta dyma ostro koło kompletu. Młodzieżowcy niech się nie przewrócą, i będzie cacy
- Łoptymista
- Trener
Jejku to juz nie mozna napisac co sie mysli?
I tak zawsze czlowiek trzyma kciuki za swoich co nie znaczy, ze czasem miewa sie srake przed meczem. Ja przed tym mam i co

I tak zawsze czlowiek trzyma kciuki za swoich co nie znaczy, ze czasem miewa sie srake przed meczem. Ja przed tym mam i co
Fakty sa takie, ze Szczepaniak, Bridger i Woryna pojada raczej lepiej u siebie niz u nas. Do tego Szumina za Stachyre, no i mamy sytuacje taka, ze wynik jest na pewno kolo remisu, jak nie w plecy. Do tego jeszcze dochodzi pytanie, czy Lampart, Kudriaszov, Cam i Misiek pojada tak jak u nas...? Obstawiam niestety slabszy mecz Andrieja, w Grudziadzu mielismy troche zaciemniony obraz jego formy wyjazdowej (znal tor). 13 punktow Miska (w 5) tez bedzie dla mnie mega wynikiem.
Generalnie, jak sobie tak patrze to mi wychodzi 48:42 dla Rybola
No ale wystarczy troche farta i mamy 3. remis w sezonie, a nawet i zwyciestwo - pod tym wzgledem z nami nic nie wiadomo 
Generalnie, jak sobie tak patrze to mi wychodzi 48:42 dla Rybola
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Kargolo pisze:Moim zdaniem też Okoń jest lepszy od Szuminy. Wydaje mi się że Okoniewski zawsze był pewniejszy, w przeciwieństwie do Szombierskiego. Ten drugi równie dobrze może zrobić komplet jak i pojechać piach. Przecież u nas na ćwiartce IMP też nikt się nie spodziewał że tak wystrzeli a był blisko kompletu. Tylko po to żeby kilka dni później zrobić w Gorzowie 0,d.
Jeszcze dwie kwestie.
wszystko się zgadza tylko, że to nie jest przypadek, że Szombierski zrobił w Gorzowie 0,d
Macie rację, trzeba być optymistycznie nastawionym do tego meczu.
Gdzie mamy wygrać, jak nie w Rybniku? Może jeszcze Bydgoszcz wchodzi w grę.
Gdzie mamy wygrać, jak nie w Rybniku? Może jeszcze Bydgoszcz wchodzi w grę.
- niespokojny
- Trener
Dobra dobra. Mieliśmy zaciemniony obraz Kudriaszowa ale i fatalny mecz Miśka. Ten nowy silnik niezle idzie, tylko na starcie musi byc lepiej bo w Rybniku ciężko wyprzedzać. W Rybniku trzech zawodników powinno zrobić przynajmniej po 10 pkt. Mam na myśli Watta, Miśkowiaka i Lamparta
. O zwycięstwo będzie cholernie ciężko bo oni jadą w 7 zawodników a my w 5.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Ja to juz zglupialem z tym naszym klubem i pierwszy raz od dawna kompletnie nie wiem, czego sie spodziewac. Niby kazdy z Rybnika jest przez naszych spokojnie do objechania, ale tak jak pisalem wczesniej, naszym tor w Rybniku nigdy nie lezal. Bardzo sie tego obawiam. Ale jednoczesnie tak samo bylo w Grudziadzu. No i kiedy nabieram realnych nadziei nie tylko na bonus to przypomina mi sie mecz.... w Lodzi. I badz tu czlowieku madry
Bonus to koniecznosc, ale jak chcemy wygrac to przydalo by sie, zeby Watt z Miskiem pojechali tak jak w niedziele czyli tak jak na liderow przystalo. Jezeli Korniszon z Doylem moga to dlaczego nasi maja nie moc? Jakby Misiek z Wattem stukneli obaj te 25pkt to reszta na pewno jest w stanie te 20pkt dorzucic. Ale nie spinajmy sie, bo jak jest spina na forum to wiecie jak to sie konczy
Szkoda, ze nie moge pojechac do Rybnika, naocznych swiadkow czekaja pewnie niesamowite emocje. No i nie pekajcie przed Szumina, to nie Rickardsson, ostatnio jak notowal kozackie wyniki to tylko w Czestochowie. Mowa oczywiscie tylko o lidze.
- niespokojny
- Trener
$korzen$ pisze:naszym tor w Rybniku nigdy nie lezal.
Tamten tor z obecnym ma niewiele wspólnego. Po przebudowie jest kwadratowy i nie leży każdemu. Liczy się start, na dwa mecze z Rybnika transmitowane w tv nie było ani jednej mijanki.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Wyjąłeś mi to z ust! Bałem się Rybnika na wyrost - u nas był to mecz do jednej bramki. W Rybniku sami jeżdżą cienko, więc nie ma tematu. Szumina=Watt ,a reszta dyma ostro koło kompletu. Młodzieżowcy niech się nie przewrócą, i będzie cacy
U nas Rybnik wcale tak zle nie pojechal. Wygralismy wysoko, ale wstydu rekiny sobie nie narobily. Przede wszystkim zadnych punktow nie zrobil Stachyra i Woryna. Pierwszego zamieni Szombierski (ktorego byc moze wcale nie trzeba bac sie az tak bardzo), a Woryna u siebie jedzie dobrze.
Do tego dojdzie Polis i sami juniorzy moga nam pozamiatac spotkanie. Harris tez niestety zaczal jechac i w obecnej chwili jest chyba innym zawodnikiem, niz na poczatku sezonu. Szczepaniak u siebie tez pewnie pare punktow wiecej zrobi.
No i trzeba pamietac jak to bywalo w przeszlosci - np. Jamrozy ktory u nas nie lamal sie w luki, potrafil na domowym torze w rewanzu robic komplet. Z drugiej strony - w tym sezonie nasza druzyna nie ma przewagi wlasnego toru, wiec moze sie okazac, ze kwestia dom/wyjazd jest bez wiekszego znaczenia (chyba, ze gospodarze zrobia cos takiego jak w Lodzi, wtedy ma to duze znaczenie).
niespokojny pisze:O zwycięstwo będzie cholernie ciężko bo oni jadą w 7 zawodników a my w 5.
Łódź jechała w 2,5 zawodnika na sześciu i remis, więc?
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Z drugiej strony w Grudziądzu wygraliśmy ledwo ledwo jadąc w 9 przeciwko 5 
Sztyvny pisze:Z drugiej strony - w tym sezonie nasza druzyna nie ma przewagi wlasnego toru, wiec moze sie okazac, ze kwestia dom/wyjazd jest bez wiekszego znaczenia
Fakt, najlepiej to widac po śr.bieg. naszych zawodnikow - chyba najwiekszy "rozstrzal" dom-wyjazd ma Misiek, a i tak zawiera sie to w przedziale 2,09-1,87. Reszta jest jeszcze "ciasniej". To przemawia na nasza korzysc., ale... przegrana do 42 statystycznie niewiele rozni sie od wygranej do 44
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Porownywanie Szombierskigo do Okonia jest zwyczajnie smieszne. Ekstraligowy prowadzacy pare w zeszlym sezonie versus wieczny rezerwowy, vel zapchajdziura -Szumina. Ja nie twierdze, ze Szombierski bedzie cieniowal w Rybniku bo gorzej od Stachyry juz sie nie da jechac. Na litosc boska jednak nie jest to pewniak na 10+ pkt w meczu.Row kmz 49:41
Motor 2023: 1.Zmarzlik 2.Hampel 3.Holder 4. Kubera 5. Lindgren 6.Cierniak 7.Banbor 8.Lampart
Sztyvny pisze:U nas Rybnik wcale tak zle nie pojechal. Wygralismy wysoko, ale wstydu rekiny sobie nie narobily.
Nie liczac Czalova nikt z Rybnika nie zrobil na mnie ZADNEGO wrazenia. Dla mnie sa slabi, duzo slabsi od nas. No ale wiadomo - jak ktos umie zrobic tor to wszystko w zuzlu mozna zniwelowac. Pamietajmy jednak o tasmach Lamparta i Andrieja. Moglo byc spokojnie 55:35 lub ciut wyzej,
Moim zdaniem łatwiej będzie uzyskać bonusa na Rybniku niż pokonać u siebie Łódź. Jedno jest pewne, w Rybniku emocji nie będzie wcale, start i tyle. To co oni zrobili z geometrią toru woła o pomstę do nieba. Jak nasi powtórzą stary z Grudziądza to będzie dobrze.