Dariusz '100 tysięcy? Nie, dziękuje!' Sprawka

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Cooper
Trener

Re: Dariusz '100 tysięcy? Nie, dziękuje!' Sprawka

#1551 Postautor: Cooper » 26 lutego 2014, o 10:46

Ja mysle, ze czas skonczyc z fikcja i prezesem KMZ powinien byc po prostu Krzysztof Zuk.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

ermen
Zawodowiec

#1552 Postautor: ermen » 26 lutego 2014, o 11:02

"Utrzymać się, utrzymać......."

I wcale nie chodzi mi o utrzymanie w lidze.
Każdemu jego Everest...

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#1553 Postautor: ravajas » 26 lutego 2014, o 11:18

$korzen$ pisze:Rowniez slyszalem, ze jedziemy ale tak troche od d**y strony. Typowo na przejechanie sezonu z troche wyimaginowana nadzieja, ze w trakcie sezonu sie kogos znajdzie. Byc moze czekaja na Tarasa? Nie wiem, ale szalu nie oczekujcie.
Na Złotego Tarasa? Tego z Warszawy? Bo jakiego innego?
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
kowal

#1554 Postautor: kowal » 26 lutego 2014, o 11:20

Po pierwsze super, że jednak wystartujecie, ale jeśli Wasz prezio 25-go stwierdza, że decyzja będzie 26-go a 26-go jest info, że została podjęta 24-go to jest kolejny strzał w stopę tego pana. Ale śledząc wasze forum i wyczyny prezesa chyba już nic nie jest w stanie mnie zadziwić w wykonaniu tego Pana. Mam tylko nadzieję, że w pierwszym meczu nie będziecie jechać skłądem:

1.Pecyna
2.Piszcz
3.Franków
4.Gavenda
5.Miśkowiak
6.kewlar
7.b.z.

pozdrawiam z Łodzi i powodzenia, pomimo działań prezesa :)
Jutro to dzisiaj, tyle, że jutro.

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#1555 Postautor: Mars » 26 lutego 2014, o 12:01

Martw się o swoje podwórko kolego z wioski "Łodzi" :lol:
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#1556 Postautor: Cz@rek » 26 lutego 2014, o 12:23

Mars, kolega z Łodzi dobrze pisze,nie widze powodu zeby mu wrzucać na forum.
Ja też mam takie obawy jak on.

Mad
Senior

#1557 Postautor: Mad » 26 lutego 2014, o 12:26

Cz@rek pisze:Mars, kolega z Łodzi dobrze pisze,nie widze powodu zeby mu wrzucać na forum.
Ja też mam takie obawy jak on.

Ja również!

Awatar użytkownika
kowal

#1558 Postautor: kowal » 26 lutego 2014, o 14:44

Mars pisze:Martw się o swoje podwórko kolego z wioski "Łodzi" :lol:

Widzę, że nie ze wszystkimi na tym forum można normalnie pogadać.
Masz chłopie jakiś problem emocjonalny?
Jeśli nie masz nic więcej do pisania prócz inwektyw to nie zabieraj głosu i pamiętaj, że to wasz prezes nazywa Was Polską "C" kolego.
Jutro to dzisiaj, tyle, że jutro.

Awatar użytkownika
mundzio
Zawodowiec

Re: Odp: Dariusz '100 tysięcy? Nie, dziękuje!' Sprawka

#1559 Postautor: mundzio » 26 lutego 2014, o 15:07

kowal pisze:
Mars pisze:Martw się o swoje podwórko kolego z wioski "Łodzi" :lol:

Widzę, że nie ze wszystkimi na tym forum można normalnie pogadać.
Masz chłopie jakiś problem emocjonalny?
Jeśli nie masz nic więcej do pisania prócz inwektyw to nie zabieraj głosu i pamiętaj, że to wasz prezes nazywa Was Polską "C" kolego.

My nie mamy "Prezesa" ;)

tapatalked

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#1560 Postautor: grzesieck » 26 lutego 2014, o 15:41

Mars sobie odpocznie troche od forum
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1561 Postautor: $korzen$ » 26 lutego 2014, o 16:05

Chwala Bogu, cieszy mnie to tak samo mocno jak informacja, ze jednak jedziemy 8)

sorry za ot, ale nie moglem sie powstrzymac.

Sober
Senior

#1563 Postautor: Sober » 26 lutego 2014, o 21:19

Teraz rodzi sie pytanie, czy tych dodatkowych srodkow od dotychczasowych sponsorow nie dalo sie "wyluskac" wczesniej, pod pretekstem np. walki o ekstralige...

Abstrahujac od powyzszego, to nie wiem, czy patrzac przez pryzmat dalszej przyszlosci jest to dobra decyzja dla lubelskiego zuzla. Pewnie pojedziemy kilka meczow pelnym skladem, a gdy spadek bedzie juz pewny, Sprawka wlaczy opcje "runda finalowa". Bo nie oszukujmy sie - jesli nie znajdziemy tytularnego sponsora, ktory zalata reszte dziury budzetowej po Bogdance, to lecimy z hukiem. A nawet jesli uda sie spelnic to zalozenie, utrzymac sie bedzie niezwykle trudno. Nasi rywale lada dzien wyjezdzaja na tor, aby szlifowac forme i dostrajac sprzet. My w tym momencie jestesmy w czarnej dupie z juniorami, nie mamy trenera, na torze pewnie oprocz bagna widac skrawki betonu. Nasi zawodnicy po tych wszystkich cyrkach pewnie bardziej mysla o odjechaniu tego sezonu, anizeli o morderczej walce o utrzymanie tego tonacego okretu na wodzie, czyt. w 1 lidze.
Ja osobiscie, tak jak wiekszosc tutaj, jestem fanem wielkim fanem lubelskiego zuzla. I pisze to z bolem serca, ale wolalbym zebysmy w tym sezonie nie wystartowali. Wedlug mnie lepiej by bylo zaczac z nowym klubem i zarzadem, na spokojnie, od 2 ligi, a KMZ zamknac w p****. Tak czy siak w 2015 prawdopodobnie wyladujemy w 2 lidze, wiec praktycznie na jedno wychodzi. Roznica jest jedna - dalej wszystkiemu bedzie przewodzil DS, a byt klubu to bedzie jedynie wegetacja.
Ostatnio zmieniony 26 lutego 2014, o 21:43 przez Sober, łącznie zmieniany 1 raz.

dumbli
Szkółkowicz

#1564 Postautor: dumbli » 26 lutego 2014, o 21:39

Sprawka zapewnia, że klub cały czas prowadzi poważne negocjacje z wieloma firmami, zarówno z Polski, jak i z zagranicy. – Jest szansa na pozytywne rozstrzygnięcia. I to być może w niedługim czasie – uważa prezes KMŻ.

Co ciekawe, w komunikacie czytamy też, że zarząd klubu podjął decyzję o desygnowaniu drużyny do rozgrywek Polskiej Ligi Żużlowej w sezonie 2014, na posiedzeniu w... poniedziałek. Tymczasem zarówno tego dnia, jak i następnego, prezes KMŻ twierdził, że decyzji nie ma, i że zapadnie właśnie w środę.

– Wszystko wzięło się stąd, że treść komunikatu została przesłana do naszych partnerów i dopiero po akceptacji przez nich mogliśmy go podać do publicznej wiadomości. Stąd te dwa dni opóźnienia. Sama decyzja zarządu została podjęta już w poniedziałek – tłumaczy Sprawka.

A to kręt. Co tam kręt, mistrz świata krętów.
Kto to są partnerzy? I dlaczego mają decydujący głos? Czyli jakby partnerzy się nie zgodzili to by nie było jechane? I jak są tacy ważni to dlaczego zarząd podjął decyzję bez wcześniejszej konsultacji czy ich zgody. Żadnej kupy to się nie trzyma. Zresztą nic nowego. Cały Sprawka.

No i wszystko podsumowuje niejaki mietek w komentarzu w Dzienniku:
"mietek~

Goście

Napisano dziś, 19:48

Panie Sprawka przestań kręcić. Znowu motasz i nie mówisz prawdy. Co ty w ogóle bredzisz jakie podmioty zagraniczne. Czyś ty z byka spadł. Niby co Niemcy lub Amerykanie będą sponsorować lubelską miernotę. Może Francuzi albo Szwedzi. A może Chińczycy lub Izrael. Czy ciebie już całkiem pogieło. Nawet prezes Falubazu co ma budżet 11mln zł ( a może nawet 13mln zł) takich bzdur nie opowiada. Czy ty naprawdę jesteś przy zdrowych zmysłach bo coś mi się wydaje że ty sfiksowałeś.
niespokojny napisał(a):
Sprawka to człowiek mentalnie z jakiegoś starego, skrajnego PGRu na zadupiu. Kononowicz kuźwa.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1565 Postautor: Łoptymista » 26 lutego 2014, o 21:57

Podobno Janukowicz chcial sprzedac swoj galeon i kase przeznaczyc na KMZ. Niestety wszystko sie ryplo 8)

A ostatnie wypowiedzi prezesa to kolejny dowod jego prawdomownosci.
23.02 mowi, ze nic nie wiadomo
24 decyduja, ze jedziemy, ale on woli pluc na miasto niz to powiedziec
25 mowi nic nie wiadomo i wszytko wyjasni sie 26.02
26 mowi ze jedziemy i decyzja zapadl 24.02
cuda

Jesli przy tak prostej sprawie ma klopot z trzymaniem sie faktow...

A to szukanie sponsorow za granica... Moze to jest jakis pomys. Tydzien poszukiwan w Tajlandii, pozniej krotki wypad do Włoch, a jak sie ociepli to i na Wegrzech, albo polskim morzem mozna poszukac sponsorow. Gdyby ktos chcial pomoc mi ratowac lubelski zuzel, to chetnie przyjme wsparcie na takie wyprawy. Caly wynegocjowany zysk przeznacze na KMZ. Słowo harcerza! :D

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1566 Postautor: Gelo » 26 lutego 2014, o 23:07

Oczywistym jest, że dzisiaj już nawet sprzedaż nazwy niewiele zmieni. Juniorów brak, a ci co są do wypożyczenia - niczego nie gwarantują. Brakuje nam jednego solidnego seniora. Opieranie składu na trzech niepewnych zawodnikach to ogromne ryzyko. Nie ma trenera, nie ma zaplanowanych żadnych treningów, sparingów. Wraca jak bumerang temat z licencją. Nie ma na nic pieniędzy, nie ma składu za to większość zachłysnęła się licencją bezwarunkową.

piotr76
Senior
Kontakt:

#1567 Postautor: piotr76 » 26 lutego 2014, o 23:21

Sebek79 pisze:Właśnie się dowiedziałem od człowieka z zarządu ,że jedziemy ale ostatni rok. (tak aby odjechać ,może coś się wymyśli w trakcie sezonu)

Pewnie nie chodzi o jazdę, a o pensję Dyzmy ... a to różnica (jeszcze rok, no może nie rok, ale do wyczerpania pieniążków).
Teraz będzie oszczędzanie na wszystkim ... z wyjątkiem swojej osoby bo jak sądzę wszyscy dostali wypowiedzenia jedynie
jaśnie nam panujący zachował etat, reszta przeszła na wolontariat ...
Jeśli wierzyć głosom z forum przejście Dyzmy na wolontariat dało by sporo oszczędności :
jeśli zarabia 7000 pln netto/mies wychodzi ok.130 000 PLN jeśli brutto 85 000 PLN na średnich juniorów powinno wystarczyć...
myślę że powinien się dobrze zastanowić nad oszczędzeniem takich pieniążków, sam wszak mówił że będzie oglądał każdą złotówkę przed wydaniem ... wiec Dariuszu do dzieła !

Co do ostatniego sezonu w wykonaniu tego zarządu ... proszę nie rób mi takiej nadziei, Dyzma będzie trwał, a z budżetem na poziome 1,5 mln (o ile miasto będzie dalej tyle dawać) będzie trwał i trwał ... balansując na granicy I i II ligi

@ istred jeśli miasto miało by kupować reklamę od klubu na zdrowych rynkowych zasadach to by się nie wykosztowali ... :lol:

a teraz kilka słów do Prezesa choć i tak pewnie nic do niego nie trafi (zbyt mały iloraz i zero honoru)... :

1. Jest Pan nieudacznikiem i tak zostanie Pan zapisany w historii lubelskiego żużla.
2. Jest Pan kłamcą, i ciężko uwierzyć w choć jedno słowo które Pan wypowiada.
3. Jest Pan albo mocno uwikłany w zależności polityczne z Prezesem honorowym, albo wielkim głupcem który gryzie rękę która go karmi ... (po ostatnich wiadomościach stawiam na drugie).
4. Jest Pan pasożytem, który wykorzystuje zaangażowanie ludzi którym na sercu jest dobro lubelskiego żużla, jedynie dla własnych korzyści.
5. Jest Pan trutniem który nie skala się pracą za to chętnie będzie korzystał z pracy innych.
6. Nie ma Pan za grosz honoru.
7. Jest Pan obłudny rzeczy które zrobili inni przypisuje Pan własnej osobie.
8. Jest Pan pozbawiony jakiejkolwiek osobowości, smarując wazeliną na lewo i prawo wtedy gdy prawdziwy facet zachował by się godnie.
mógł bym tak jeszcze długo ...
ale w związku z powyższym mam prośbę do Was dwóch do Pana Prezesa Dariusza, i do Prezesa honorowego Zbigniewa ...
Zostawcie lubelski żużel dla jego dobra, usuńcie się w cień ...

Dariuszu znajdź sobie inną pracę odpowiednią do Twoich kwalifikacji i umiejętności, przestań żerować, okradać, niszczyć i poniżać nasz klub i kibiców, pamiętaj że nie jest Twój prywatny folwark

Panie Zbyszku sam Pan widzi że więcej z tego złego niż dobrego, nie idź tą drogą bo mandatu za to nie dostaniesz a jedynie sondaże pójdą w dół, nie wiem jak inni na forum ale u mnie jesteś skreślony i co więcej jeśli te działania będą podtrzymane (ochronka posady Dariusza co już jest oczywistym działaniem) to będę namawiał wszystkich których znam tutaj jak i w życiu prywatnym aby odradzały innym głosowanie na człowieka który popiera bylejakość, brak ambicji , oraz prywatę ponad dobro ogółu ...
zamiast 500 + program Beryl +

go!
Trener

#1568 Postautor: go! » 26 lutego 2014, o 23:28

No niech walczą do konca...
Podwaliny pod potencjalnych sponsorów niespecjalnie im poszly, ale a nuż trafi im sie jakis możny potentat? Może jakis odtracony oligarcha? Moze cos tam wyrzezbia w trakcie sezonu. Agonia, to zawsze nieco lepiej niz smierc dokonana... a cuda jednak sie zdarzają...

dumbli
Szkółkowicz

#1569 Postautor: dumbli » 26 lutego 2014, o 23:29

Nie ma nic ale eurowybory są 8) . Ot i cała tajemnica.
niespokojny napisał(a):
Sprawka to człowiek mentalnie z jakiegoś starego, skrajnego PGRu na zadupiu. Kononowicz kuźwa.

Awatar użytkownika
pavell

#1570 Postautor: pavell » 27 lutego 2014, o 07:20

to że jedziemy było już pewne 20.02, pisałem o tym i decyzja musiała zapaść wcześniej niz 24.02. Ja tam jestem pewien, że ten człowiek to w ciągu roku i falubazów by doprowadził do bankructwa.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1571 Postautor: Łoptymista » 27 lutego 2014, o 08:06

dumbli pisze:Nie ma nic ale eurowybory są 8) . Ot i cała tajemnica.

Wybory wyborami, ale jest tez jeden czynnik mogacy miec wplyw na decyzje: paniczny lek przed oddaniem wladzy, który w duzym stopniu determinuje poczynania tego zarzadu. Po latach swietlanych rzadow moze oni nie maja ochoty zostawiac swojego stowarzyszenia innym, tak, aby nowi mogli tam sobie wejsc. Czy ktos ma pewnosc czy w papierach klubowych nie ma wiecej kwiatkow takich jak zakup hondy od brata prezesa?

Pod apelem Piotra76 podpisałbym się prawą i lewą ręką, a także nogą, a gdyby to coś dało to także krwią. Niestety to nic nie da. Wszystkie działania DS-a i spółki wynikają ze strategii: DSa w KMŻ albo śmierć (oczywiście KMŻ, nie DSa). Zabawne jest, że we wszytskich planach dla lubelskiego żużla tych różowych jak i czarnych, we wszystkich, tak licznych wypowiedziach DS nigdy nie zająknął się na temat swojego odejścia z klubu. Przypadek?

A co nas teraz czeka? Zapewne w tym tygodniu już nic. Kibicom powinien wystrczyć sukces jakim jest podjęcie decyzji, że jednak jedziemy. Wszystko to dzieje się nie we wrześniu, nie w październiku, ale pod koniec lutego!! Drużyna i klub są w powijakach. Ciekaw jestem czy zarząd zdaje sobie sprawę ile jeszcze rzeczy przed nim do załatwienia i jak mało ma na to czasu.

Nie chciałbym być złym prokiem, ale obstawiam, że kolejna wypowiedź DS będzie dotyczyć kosmicznych stawek jakich będą domagać się od nas inne kluby za udostępnienie juniorów.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#1572 Postautor: kilar » 27 lutego 2014, o 11:50

Ciekawy jestem co z kewlarami. Bo zdaje sie, ze druzyna ma miec jednakowe, tylko te "bogdankowe" juz raczej nieaktualne. Prezes oglosi konkurs dla projektantow ? Tylko sie zastanawiam co bedzie do wygrania, jak nawet karnetow jeszcze nie ma 8)

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1573 Postautor: Cooper » 27 lutego 2014, o 12:04

Czy firma Centrochem byla wczesniej w rubryce "sponsorzy glowni" na stronie KMZ?

Bo jesli nie, to mamy rozwiklana zagadke, kto sie ulitowal (oprocz miasta).
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

go!
Trener

#1574 Postautor: go! » 27 lutego 2014, o 12:37

kilar pisze:Ciekawy jestem co z kewlarami. Bo zdaje sie, ze druzyna ma miec jednakowe, tylko te )

zdaje się że. prezes. ogłosi. przetarg. na dostawę srebrnej taśmy. i pozakleja. loga i tyle ;)

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#1575 Postautor: Cz@rek » 27 lutego 2014, o 12:50

A moze trzeba by zwrócić sie z uprzejmą prośbą czy za parę groszy Bogdanka nie zechciałaby zostać na kewlarach 8)