Skład na sezon 2014

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Zaratustra
Kadrowicz

Re: Skład na sezon 2014

#2351 Postautor: Zaratustra » 15 grudnia 2013, o 20:56

klops pisze:A może to my przesadzamy z oczekiwaniami?

.

Już tu nie raz było pisane. Nikt by nie miał pretensji o brak składu na tzw. "awans". Były dobre podstawy. Wystarczyło w miejsce Kuciapy zakontraktować jednego solidnego zawodnika (niekoniecznie Ułamka ;) ) i dać ludowi młodego z Lublina na kontrakt i Sprawka byłby - może nie wielbiony - ale powszechnie...akceptowany 8)

Tak sobie myślę. A może Sprawka nie miał wyjścia wywalając sprawdzonych chłopaków? Wszak jak pracownik traci szacunek do pracodawcy, to nic dobrego z tego wyniknąć nie może... Z kolei nasza góra chyba jest za cienka w spodniach, by zaproponować w zamian nową jakość, zamiast kolejnej niepewności.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#2352 Postautor: boxing » 15 grudnia 2013, o 20:58

A co do naszego skladu - mamy 3 zawodnikow pierwszoligowych - Misiek, Watt i Cam. Jeszcze sie ludzilem, ze Lampart z Kudriaszowem beda tymi najslabszymi ogniwami - do walki o sklad bez wiekszych szans zalapania sie - ale okazuje sie, ze doszli jeszcze slabsi. Lukaszewski, Piszcz, Gavenda, Frankow, Pecyna - z nich mozna stworzyc klub na dolna czesc 2 ligi, zbierajacy nawet u siebie od Krakowa czy Ostrowa. "Trudnosci z pozyskaniem juniora" - hmmm, no nie lubia juniorzy naszego klubu. Pieszczek mogl jezdzic w Krosnie, Czja w Ostrowie, a od nas nawet wychowankowie uciekaja, a szczytem mozliwosci negocjacyjnych Prezesa ma byc Madej. O ile nie bedzie kontuzji - a rywale nikogo nie wypozycza - moze uda sie utrzymac lige. Jedna kontuzja lidera - i spadamy z hukiem. Dobry gosc u sredniego rywala - i tez na wlasnym torze mozemy przegrac mecz teoretycznie do wygrania. Prezes stapa po bardzo kruchym lodzie.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#2353 Postautor: mustafa » 15 grudnia 2013, o 21:14

prezes musi jeszcze raz wszystko przekalkulować i zrozumieć że potrzebny nam 5 senior przynajmniej na poziome Woodwarda. Wedy moglibyśmy spokojnie myśleć o środku tabeli.

Halski85

#2354 Postautor: Halski85 » 15 grudnia 2013, o 21:16

Aha, bo bym zapomniał.

Halski85 napisał(a):
Tą bezsensowną konferencją i tymi popierdółkami czyt. Piszcz, Gavenda

Morda leszczu i troche szacunku dla zawodników.

Dziękuję.
Niuniu ja Cię nie obrażałem a morde to Ty masz bo widzę jesteś wyszczekany jak piesek ;)
A skoro jarają Cię tacy zawodnicy jak Gavenda to powodzenia

Zaratustra
Kadrowicz

#2355 Postautor: Zaratustra » 15 grudnia 2013, o 21:21

Przekalkulować czyli co? Wypożyczyć Karlssona, czy Okoniewskiego? I płacić pewnie niemałą kasę za to? To już chyba lepiej było rzeczywiście wykorzystać sponsora Ułamka i nagiąć teraz odrobinę budżet.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#2356 Postautor: niespokojny » 15 grudnia 2013, o 21:21

Mam nadzieję że Okoniewski zostanie w Rzeszowie i to oni awansują do ekstraligi. Zawsze to tylko 150 km 8) .

Co do naszego składu to jest to skład najsłabszy jaki do tej pory mieliśmy po awansie do I ligi. Tym co chcą tym szajsem walczyć o pierwszą 4, radzę przestać ćpać, albo zmniejszyć dawki 8). W poprzednim roku FUKSEM się utrzymaliśmy, w tym roku mamy jeszcze gorszy skład a rywale naprawdę są bardzo silni. Nawet jak Miśkowiak będzie walił po 15 pkt co mecz to nic to nie pomoże.

1,818 - to jest średnia Dawida Lamparta, w 5 meczach II ligi, najgorszy seniora ekstraligi - połowa tamtejszych juniorów była lepsza.
1,463 - to jest średnia Andrieja Kudriaszowa, wyrobiona w 7 zespołowej pierwszej lidze, wliczając to mecze z Rawiczem.

Jakie my mamy argumenty na utrzymanie? To już Łódź zbudowała równiejszą drużynę. To jest dramat i straszna porażka, najsłabszy skład w lidze w sam raz na spadek. Ale z drugiej strony może to i dobrze. Skoro taki Ostrów ma budżet w II lidze taki jak nasz, bankruci nas odstawiają składem, to nie ma czego w tej I lidze szukać. Najsmutniejsze w tym wszystkim jest to że przy dobrym wsparciu miasta i Bogdanki jesteśmy takimi żebrakami. Jak nie zatrudnią Karlssona albo Jabłońskiego to możemy powoli otwierać atlas i szukać najlepszej drogi do Rawicza, Krosna, Opola itd.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Blinki
Junior

#2357 Postautor: Blinki » 15 grudnia 2013, o 21:39

Cieszmy się że Robert dostał wsparcie sponsora indywidualnego bo inaczej raczej by go u nas nie było
"Nic tak nie zakłóca rywalizacji co chęć zysku"

Czarek
Trener

#2358 Postautor: Czarek » 15 grudnia 2013, o 21:46

Blinki pisze:Cieszmy się że Robert dostał wsparcie sponsora indywidualnego bo inaczej raczej by go u nas nie było

Wielka szkoda, że tak się nie stało.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#2359 Postautor: tezetomaniak » 15 grudnia 2013, o 21:57

niespokojny pisze:Jak nie zatrudnią Karlssona albo Jabłońskiego to możemy powoli otwierać atlas i szukać najlepszej drogi do Rawicza, Krosna, Opola itd.

Piszesz, jakby te trasy nie były już dobrze znane :wink:

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#2360 Postautor: boxing » 15 grudnia 2013, o 21:59

Prezes nie ma ani marzen, ani pomyslow na ich realizacje, ani celow sportowych - jedynym jego celem jest trwanie na stanowisku. Sponsorom poopowiada bajki o tlumach na stadionie i najliczniejszej publice w regionie - potem kibicom o rozsadnej polityce - wstawi ogorki do skladu, ktore obejrzy kilkaset osob - o tym pewnie sponsorom juz nie powie. I tak kolejne miesiace mina, i pensja co miesiac wpadnie. Niedawno mowil w wywiadzie, ze 200tys w budzecie naprawde robi roznice. Tak - robi roznice, czy do klubowej kasy wklada sie rocznie 100tys (albo i duzo wiecej - jak niektorzy prezesi-sponsorzy), czy wyjmuje - jak ponoc nasz prezes. Gdyby zamiast wyjac 100tys z kasy klubu te 100tys w niego wlozyl - to byloby te 200tys różnicy, o ktorej mowi.
PS Nie moje pieniadze, ale ciekaw jestem, czy lubelscy sponsorzy Jelenia/Ulamka sponsorowac beda de facto grudziadzki zuzel ? I czy nie byloby szansy, aby zebrali sie do kupy i zasponsorowali jakiegos sensownego zawodnika, ktory by pojechal w naszych barwach?
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

dobek
Senior

#2361 Postautor: dobek » 15 grudnia 2013, o 22:04

Widzę, że Grudziądz stawia wszystko na jedną kartę....zobaczymy jaki będzie tego finał w połowie sezonu. Nie jeden klub był taki na hura a potem braki w kasie.... A co do naszego składu każdy tylko narzeka i psy wiesza. Więc proponuje złożyć się przed sezonem po 100zł x 3000(średnia ilość kibiców) i może wtedy dogodzi się co niektórym w sprawie składu 8) .Czy naprawdę myślicie, że ten skład ma być jakąś karą dla nas czy co... Mamy taki na jaki nas stać-trudno :(
Trzeba dać im szansę a nie od razu stawiać +. Przez myśl mi nie przeszło aby klub i zawodników oczerniać...bojkotować przychodzenie na stadion itp przecież oni to dla nas robią no i kasy :) . Przykro jest mi czytać i pewnie samym zawodnikom jak i "górze",że ten jest do d..y a tamten taki... a tego taczką...Ja też chcę powrotu 1991 i oglądać najlepszych. Więc skoro tak Kochamy ten sport to za rok zrzuta (parę browarów mniej) i mamy upragniony awans. Tyle w temacie.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#2362 Postautor: Cz@rek » 15 grudnia 2013, o 22:12

dobek-100% racji.Nigdy nie zdażyło mi się obrażać lub wyzywać zawodnika tylko za to że jest słaby...lub że chce pokazać się w naszych barwach...
Chętnie w jakimś sparingu zobaczyłbym jeszcze Tomka Piszcza czy choćby wyszydznego Gawendę,który akurat miał klika udanych biegów w RF i to z czołowymi drużynami ligi.
Ostatnio zmieniony 16 grudnia 2013, o 11:50 przez Cz@rek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#2363 Postautor: Maxx » 15 grudnia 2013, o 22:15

Grudziądz niech awansuje jeśli chce i go stać. Bardziej mnie boli nasza sytuacja. Nie mamy pełnego składu na dzień dzisiejszy póki co. To jest problem a nie jakiś tam Grudziądz.

dobek
Senior

#2364 Postautor: dobek » 15 grudnia 2013, o 22:20

Maxx pisze:Grudziądz niech awansuje jeśli chce i go stać. Bardziej mnie boli nasza sytuacja. Nie mamy pełnego składu na dzień dzisiejszy póki co. To jest problem a nie jakiś tam Grudziądz.

Problem to kasa :( Więc aby sytuacja się nie powtórzyła w przyszłym sezonie na pierwsza stówkę twoją mogę liczyć :) Sorry drugą- moja pierwsza :D

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#2365 Postautor: niespokojny » 15 grudnia 2013, o 22:25

Cz@rek pisze:Chętnie w jakimś sparingu zobaczyłbym jeszcze Tomka Pisza czy choćby wyszydznego Gawendę,który akurat miał klika udanych biegów w RF i to z czołowymi drużynami ligi.

Niektórzy chcą powrotu początku lat 90, a niektórzy II ligi jak widać. Nie dogodzi :lol:

go!
Trener

#2366 Postautor: go! » 15 grudnia 2013, o 22:25

dobek pisze:3000(średnia ilość kibiców)

Nie sadzisz, ze gdyby prezesu zakładał 3k kibicow na mecz to budżet bylby nieco wiekszy?
Mi wychodzi, ze zalozenia sa kolo 800-1000 i chyba slusznie...

Awatar użytkownika
istred
Trener

#2367 Postautor: istred » 15 grudnia 2013, o 22:27

Mamy taki na jaki nas stać-trudno :(
Skoro stać nas na wypłacanie jakichś dwóch średnich krajowych co miesiąc prezesowi, który buduje o 1/3 mniejszy budżet niż w zeszłym roku to chyba z kasą w tym klubie nie jest tak źle.

A co do składu to - :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
pizek

#2368 Postautor: pizek » 15 grudnia 2013, o 22:30

Większość z nas liczyła na dobrego grajka do kompletu z Miśkowiakiem a tutaj takie rozczarowanie. Potrzebujemy jeszcze jednego seniora z prawdziwego zdarzenia bo jest źle na ten moment. Mamy dziury w składzie + 2 juniorów, którzy będą przywozić 1-5, ale to chyba każdy wie.... Pamiętam jak podpisaliśmy z Bogdanka jakie to było wydarzenie. A tutaj z roku na rok coraz gorzej i chyba taki sponsor i taka pomoc ze strony miasta zostały zaprzepaszczone na naszych oczach...szkoda. Miała być walka w ciągu 3 lat o ekstraligę a tutaj mamy kolejny sezon bez emocji, że o coś jedziemy. Jak dla mnie skład na obecną chwilę nie gwarantuje absolutnie nic.

Misiek
Lampart ?
Woodward
Kudriaszow?
Watt
0
0

za dużo tych jednak niewiadomych jak chce się coś ugrać w tej lidze. Szkoda bo kibicom powoli ta miernota zaczyna się nudzić i boję się, że następnym krokiem będzie koniec sponsorowania przez Bogdankę naszego klubu.

go!
Trener

#2369 Postautor: go! » 15 grudnia 2013, o 22:32

Ooo!
Juz widze, ze Andrew sie łapie do podstawowego, a mial walczyc o skład?
PS. Cooper: jak załatwiłes Franka? Wielki comeback!

WUJA

#2370 Postautor: WUJA » 15 grudnia 2013, o 22:36

Oczekiwania kibiców wobec klubu przypominają mi oczekiwania Polaków wobec reprezentacji w piłkę. Z góry zakładamy, że powinno być super nie mają żadnych podstaw. Trzeba zejść na ziemie i zrozumieć pewne sprawy(wysokość budżetu itd.)

Jedyne do czego można się przyczepić to do wypuszczenia zawodników znających nasz tor i zastąpienia ich nowymi, słabszymi których wymagania finansowe pewnie nie odbiegały znacząco od tych "starszych".

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#2371 Postautor: Mars » 15 grudnia 2013, o 22:39

Jeżeli skład się nie zmieni, to na pewno frekwencja na zygmuntowskich będzie bardzo wysoka , jeszcze na 1 mecz troszkę ludzi przyjdzie z ciekawości, a póżniej to już zostaje nam frekwencja z końcówki tego sezonu , zapewne jeszcze bilety będą droższe niż w innych klubach 1 - ligowych.

P.S a najlepsze z konferencji było jak prezes pod jarał się Mario że podpisał u nas istna masakra :lol:

LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

9.Miśkowiak
10.Lampart
11.Woodward
12.Kudriashov
13.Watt
14.kevlar
15.kevlar
Ostatnio zmieniony 15 grudnia 2013, o 22:50 przez Mars, łącznie zmieniany 1 raz.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#2372 Postautor: kibicLBN » 15 grudnia 2013, o 22:42

Obejrzałem video z konferencji i dobrze mówiłem:
Jedyna Lublina nadzieja - objeżdzanie Arka Madeja !
8)
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Popek
Senior

#2373 Postautor: Popek » 15 grudnia 2013, o 22:47

Ja nie wiem na co prezes liczy, moze ma nadzieje ze Gniezno nie wystartuje i wezmie za pol darmo Pedersena albo Jabłońskiego. Wystarczyłoby do tych co mamy wziac Drymla i Jabłońskiego i mielibysmy ekipe mogaca walczyc nawet o awans :

1.A.Dryml
2.Jabłoński
3.Watt
4.Woodward
5.Miśkowiak
6.Madej
7.?

A teraz przy tych 2 dziurach w skladzie na wejscie, nie mowiac o tym ze Woodward czy Watt tez moga przycieniowac to jestesmy z gory skazani na porazki w wiekszosci meczow bo wszedzie na wyjezdzie i u nas z Rzeszowem czy Grudziadzem. Do tego smiac sie chce jak Łukaszewski ma być 6 seniorem...

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#2374 Postautor: niespokojny » 15 grudnia 2013, o 22:53

Ekhem. A skąd ta pewność że wygramy coś u nas? Teraz są komisarze torów, a jak tor przygotowywał nam komisarz to takie wyniki padały:

46:44 - z Gdańskiem
44:46 - z Grudziądzem
46:43 - z Ostrowem
44:46 - z Łodzią
39-51 - z Gdańskiem
39-51 - z Grudziądzem

No i na te wyniki z RF możemy się przygotowywać. Najwyższe zwycięstwo 3 pkt z Ostrowem, który spadł.

meesha
Trener
Kontakt:

#2375 Postautor: meesha » 15 grudnia 2013, o 22:54

Chętnie w jakimś sparingu zobaczyłbym jeszcze Tomka Pisza

Chyba Leszka ;) Ale też bym chętnie obejrzał, potrafił ładnie z wolnego przylutować :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...