Skład na sezon 2014

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

Re: Skład na sezon 2014

#1401 Postautor: Mars » 29 listopada 2013, o 16:35

grzesieck pisze:przeciez Miesiac w Rzeszowie

Tak jak Cam ??? :D
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

meesha
Trener
Kontakt:

#1402 Postautor: meesha » 29 listopada 2013, o 16:39

Podobno zamiast niego. Ale oficjalnie chyba jeszcze nic nie podali więc czemu by Józiów nie wyrolować i zgarnąć obu? :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Zaratustra
Kadrowicz

#1403 Postautor: Zaratustra » 29 listopada 2013, o 16:42

Było pisane przecież, że pani prezes z panem prezesem przybili piątkę i dokonali zamiany ;)

Teraz trzeba by było popróbować kogoś na Nichollsa zamienić :D

meesha
Trener
Kontakt:

#1404 Postautor: meesha » 29 listopada 2013, o 16:45

Może Gavendę?
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#1405 Postautor: Mars » 29 listopada 2013, o 16:56

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Awatar użytkownika
losiu
Junior

#1406 Postautor: losiu » 29 listopada 2013, o 16:59

Zaratustra pisze:Było pisane przecież, że pani prezes z panem prezesem przybili piątkę i dokonali zamiany ;)

Teraz to trzeba nam sensownego polaka do składu, a nawet dwóch :)
Karol Baran Karol!

LublinM

#1407 Postautor: LublinM » 29 listopada 2013, o 17:05

Maxx pisze:
GIGI pisze:
harry pisze:http://www.sportowefakty.pl/zuzel/399801/tarasienko-bez-miejsca-w-lokomotivie

Noż KUŹWA! To ile prezes daje naszemu kangurowi, ze on woli jeździć za pół darmo w Daudze???
Co tu się dzieje?
Cam też podpadł naszemu słońcu?

To pokazuje jakim szacunkiem w środowisku cieszy się nasz prezes. Przykro robi się człowiekowi kiedy czyta takie teksty.

Na szacunek trzeba sobie zasłużyć.

No nie wiem Panowie czy trochę Wam się głupio nie zrobiło po dzisiejszym kontrakcie :lol:

Zaratustra
Kadrowicz

#1408 Postautor: Zaratustra » 29 listopada 2013, o 17:11

losiu pisze:
Zaratustra pisze:Było pisane przecież, że pani prezes z panem prezesem przybili piątkę i dokonali zamiany ;)

Teraz to trzeba nam sensownego polaka do składu, a nawet dwóch :)

Spoko. Jak Miśkowiak w końcu klepnie podpis, to dziurę na Polaka można załatać masą przeciętnych zawodników z Lampartem i Baranem na czele. 8)

Ja bym jednak nastawiał się bardziej (oprócz Miśkowiaka oczywiście) na jeszcze jeden kontrakt zagraniczny, przynajmniej na poziomie Watta. To minimum z minimum.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1409 Postautor: $korzen$ » 29 listopada 2013, o 17:22

Jezu ale wezcie juz dajcie spokoj z tym Lampartem :? Wy chcecie zuzel ogladac czy jakas motocyklowa paraolimpiade? O Ulamku zapomnijcie, Prezes miedzy zdaniami jasno nam dal do zrozumienia, zeby sobie go w dyskusjach odpuscic. Na chwile obecna ja skupilbym sie na Misku i Larsenie. Larsen to dobry zawodnik, z sezonu na sezon jedzie coraz lepiej a juz w tym roku wykrecil srednia 1,972 i byl wyzej niz:

- Kosciuch
- Schlein
- Powazny
- Okularnik
- Miesiac
- Gafurov

.... wiec czemu by nie sprobowac? No i z tego co slyszalem jakies tam oferty do niego poszly, ale to info z 2 reki wiec nie wiem jak w praktyce. Co najwazniejsze miedzy jego meczami home/away nie bylo zadnej roznicy, punktowal na rownym poziomie zarowno u siebie jak i na wyjezdzie. Ljung w koncu podpisal gdzies? Aczkolwiek przy tych niby 2 bankach ciezko spodziewac sie, ze poza Miskiem przyjdzie jakis kozak. Tymbardziej, ze Watt jednak wcale taki tani nie bedzie jak to niektorzy mysla.

pulkownik
Junior

#1410 Postautor: pulkownik » 29 listopada 2013, o 17:33

Fajny byłby skład taki:
1 Miśkowiak
2 Woodward
3 Watt
4 Miesiąc (o ile z tą Rzeszą nie podpisze)
5 Ułamek
6 Bober
7 Mazur

rez. Kurdriaszow

nie wiem czy jest to możliwe, ale pamiętajcie o jednym. wszytko się może zmienić w ciągu kilku sekund.
ten skład myślę ze 4 spokojnie osiągnie

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#1411 Postautor: GIGI » 29 listopada 2013, o 19:16

Zaratustra pisze:
Tutaj oprócz Miśka potrzebny jest jednak ktoś bardziej pewny od Karlssona/Larsena. Ta dwójka powinna być brana pod uwagę, gdyby nie porozumiano się z Woodwardem lub Miesiącem lub można było wystawić w składzie prawie samych obcokrajowców.

Na ten moment mamy bardzo fajną drugą parę: 11.Watt, 12.Woodward. Potrzebujemy numeru 9 i 13.

No chyba, że liczymy na to, że Watt będzie na pewno zdrowy, Woodward oleje długie tory, Lampart pierwszy raz wykręci jako senior przyzwoitą średnią, a Miśkowiak będzie w każdym meczu nie do ugryzienia :D

Bardzo lubię P.K. ale ma już swoje lata. Larsen jest młody i pokazał że potrafi jeździć. No nie wiem ale w mojej opinii Karlsson to spore ryzyko. Nie chciałbym być teraz na miejscu prezesa ;)

harry
Trener

#1412 Postautor: harry » 29 listopada 2013, o 19:18

Jestem jak najbardziej za Larsenem. Nie wiem dlaczego ale Ljung mnie jakoś nie przekonuje. Oczywiście Bjarne to dla mnie numer dwa po Miśku oczywiście.
Nie wie ktoś czy nas stać na skład:
Misiek
Larsen
Watt
Woodward
Bjarne
junorzy???
Czy to trochę za dużo marzeń?
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#1413 Postautor: kibicLBN » 29 listopada 2013, o 19:22

harry pisze:Jestem jak najbardziej za Larsenem. Nie wiem dlaczego ale Ljung mnie jakoś nie przekonuje. Oczywiście Bjarne to dla mnie numer dwa po Miśku oczywiście.
Nie wie ktoś czy nas stać na skład:
Misiek
Larsen
Watt
Woodward
Bjarne
junorzy???
Czy to trochę za dużo marzeń?

O jednego polskiego seniora za mało harry.
Ja pomimo sympatii do Roberta myślę, że jednak Bjarne daje większe szanse na śr. grubo ponad 2,0 w tej lepszej I lidze.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

harry
Trener

#1414 Postautor: harry » 29 listopada 2013, o 19:33

LublinM pisze:
No nie wiem Panowie czy trochę Wam się głupio nie zrobiło po dzisiejszym kontrakcie :lol:

No ale dlaczego głupio? Został w Lublinie ze względu na mechanika. Tak jak pisałem a właściwie dziwiłem się. W dużej mierze w ostatnim wywiadzie potwierdził to co pisałem. Mechanik z Lublina tor znany to wybrał Lublin i całe szczęście. No i ma nadzieję, że nie będzie już jaj z wypłatami.

To lepiej cicho siedzieć i nie pyszczyć.

No a co z tym Lampartem? Bo Miesiąc jak nie w Rzeszy to do Ostrowa pójdzie jak tam trenerem został Dzikowski.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Blinki
Junior

#1415 Postautor: Blinki » 29 listopada 2013, o 19:50

A właśnie co z Trenerem???? 3 jeźdźców jest a trener ???
"Nic tak nie zakłóca rywalizacji co chęć zysku"

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#1416 Postautor: niespokojny » 29 listopada 2013, o 21:08

Cycat 8) :
W zespole PGE Marmy nie będzie Camerona Woodwarda. Co prawda, jak już wcześniej informowaliśmy, Australijczyk wstępnie ustalił warunki kontraktu z rzeszowskim klubem, ale w piątek zdecydował się pozostać w Lublinie, gdzie spędził ostatnie trzy sezony. - Po ostatnim, udanym dla mnie sezonie, miałem wiele ofert, ale najpoważniejsze były z Rzeszowa i Lublina. Decyzja była trudna, bowiem w obu klubach miałem lepsze i gorsze doświadczenia w przeszłości, a obie oferty były bardzo podobne. Zdecydowałem się na Lublin, gdzie mam mechanika, z którym bardzo dobrze mi się współpracuje, a także polubiłem tamtejszy tor. Być może wybrałem bezpieczniejsze rozwiązanie, ale taką podjąłem decyzję - powiedział Woodward po podpisaniu kontraktu w Lublinie. Fiaskiem skończyły się także rozmowy z Robertem Miśkowiakiem, który - według nieoficjalnych informacji - także wybrał ofertę lubelskiego klubu.

Już wcześniej informowaliśmy, że z Rzeszowem rozstają się Chorwat Jurica Pavlic (będzie zawodnikiem Betardu Sparty Wrocław) oraz Rafał Okoniewski, który najprawdopodobniej przeniesie się do Grudziądza. W Rzeszowie nie będą także jeździć Duńczyk Nicki Pedersen, który przeniósł się do Leszna i Grzegorz Walasek, który wyląduje w Gdańsku lub Częstochowie. Wciąż nie wiadomo, czy w zespole zostanie Łukasz Sówka, kuszony przez Unibax Toruń. W orbicie zainteresowań rzeszowskich działaczy znajdują się jeszcze Anglik Scott Nicholls, Duńczyk Kenni Larsen oraz Szwed Peter Ljung.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#1417 Postautor: Maxx » 29 listopada 2013, o 21:33

harry pisze:
LublinM pisze:

No ale dlaczego głupio? Został w Lublinie ze względu na mechanika. Tak jak pisałem a właściwie dziwiłem się. W dużej mierze w ostatnim wywiadzie potwierdził to co pisałem. Mechanik z Lublina tor znany to wybrał Lublin i całe szczęście. No i ma nadzieję, że nie będzie już jaj z wypłatami.

No a co z tym Lampartem? Bo Miesiąc jak nie w Rzeszy to do Ostrowa pójdzie jak tam trenerem został Dzikowski.

Głupio? Absolutnie nie. Ktoś tu nieprawdę napisał panie LublinM? Na szacunek trzeba sobie zasłużyć. Dzisiejszy kontrakt nie jest czymś aż tak spektakularnym, żeby nagle przestać pamiętać o pewnych ciemnych SPRAWKACH pana Sprawki...

L(o)katy
Szkółkowicz

#1418 Postautor: L(o)katy » 29 listopada 2013, o 21:48

niespokojny pisze:Cycat 8) :
W zespole PGE Marmy nie będzie Camerona Woodwarda. Co prawda, jak już wcześniej informowaliśmy, Australijczyk wstępnie ustalił warunki kontraktu z rzeszowskim klubem, ale w piątek zdecydował się pozostać w Lublinie, gdzie spędził ostatnie trzy sezony. - Po ostatnim, udanym dla mnie sezonie, miałem wiele ofert, ale najpoważniejsze były z Rzeszowa i Lublina. Decyzja była trudna, bowiem w obu klubach miałem lepsze i gorsze doświadczenia w przeszłości, a obie oferty były bardzo podobne. Zdecydowałem się na Lublin, gdzie mam mechanika, z którym bardzo dobrze mi się współpracuje, a także polubiłem tamtejszy tor. Być może wybrałem bezpieczniejsze rozwiązanie, ale taką podjąłem decyzję - powiedział Woodward po podpisaniu kontraktu w Lublinie. Fiaskiem skończyły się także rozmowy z Robertem Miśkowiakiem, który - według nieoficjalnych informacji - także wybrał ofertę lubelskiego klubu.

Już wcześniej informowaliśmy, że z Rzeszowem rozstają się Chorwat Jurica Pavlic (będzie zawodnikiem Betardu Sparty Wrocław) oraz Rafał Okoniewski, który najprawdopodobniej przeniesie się do Grudziądza. W Rzeszowie nie będą także jeździć Duńczyk Nicki Pedersen, który przeniósł się do Leszna i Grzegorz Walasek, który wyląduje w Gdańsku lub Częstochowie. Wciąż nie wiadomo, czy w zespole zostanie Łukasz Sówka, kuszony przez Unibax Toruń. W orbicie zainteresowań rzeszowskich działaczy znajdują się jeszcze Anglik Scott Nicholls, Duńczyk Kenni Larsen oraz Szwed Peter Ljung.

.. mając do wyboru Rzeszów i Lublin zawodnicy wybierają .. Lublin. Idzie nowe?.. Oby :)
Obrazek

Awatar użytkownika
DrPaiHiWo
Senior

#1419 Postautor: DrPaiHiWo » 29 listopada 2013, o 21:53

Nie chwalcie dnia przed zachodem słońca.
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#1420 Postautor: kibicLBN » 29 listopada 2013, o 22:07

Jeśli Misiek podpisał to jakaś tam część zadania jest wykonana, ale jeszcze daleka droga. W takiej kombinacji to żeby mieć szansę na spokojne utrzymanie i top4 musimy uciułać coś w tym stylu:
1. Misiek
2. Przeciętniak
3. Davey
4. Cam
5. Armata
6. Junior
7. Oskar
Inaczej bedzie lipa. Brakowało by jednego napieracza i przeciętnego seniora który czasem może pozytywnie zaskoczyć, a o takiego nie trudno. A jak mu się czasem zapłaci ;) to tacy przeciętni lubią zaskoczyć pozytywnie.
Co do juniorów to wierzyć w naprawdę sensownego jest mi doprawdy trudno. Dlatego potrzebujemy 2 armat, 2 dobrych seniorów i jednego ciułacza. Ja tak to widze.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

LublinM

#1421 Postautor: LublinM » 29 listopada 2013, o 22:40

Maxx pisze:
harry pisze:
LublinM pisze:

Głupio? Absolutnie nie. Ktoś tu nieprawdę napisał panie LublinM? Na szacunek trzeba sobie zasłużyć. Dzisiejszy kontrakt nie jest czymś aż tak spektakularnym, żeby nagle przestać pamiętać o pewnych ciemnych SPRAWKACH pana Sprawki...

Sorry mistrzu ale zaliczyłeś wtopę, przykro mi. Czepiasz się ale finał jest jak najbardziej pozytywny.

LubManUtd

#1422 Postautor: LubManUtd » 29 listopada 2013, o 22:52

kibicLBN pisze:1. Misiek
2. Przeciętniak
3. Davey
4. Cam
5. Armata
6. Junior
7. Oskar

Przeciętniak = nawet Karol Baran

Armata = B. Pedersen

Jak dla mnie całkiem sensowny skład.

klops
Junior

#1423 Postautor: klops » 29 listopada 2013, o 23:14

A co z tym Okoniewskim w końcu jest? W ekstralipie raczej nie ma dla niego miejsce. A w I lidze to może być armata na równi z Pedersenem.
a czego wypociny wytłumacz mi czego.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#1424 Postautor: GIGI » 29 listopada 2013, o 23:20

Nie od dziś wiadomo że Okoń to wybitny startowiec. Jak mają być komisarze w I lidze to pasowałby do lubelskiego składu. Mimo wszystko uważam że Lublin nie jest w stanie sprostać jego wymaganiom aczkolwiek chciałbym się mylić.
Pawlic do Wrocawia?? Hmm, chlopak potrzebuje odbudowy, jazda na najwyszym poziomie kompletnie mu nie wychodzila w zeszlym roku. Moze sentymenty go skusza na stare smieci??

Timoti
Kontakt:

#1425 Postautor: Timoti » 29 listopada 2013, o 23:24

klops pisze:A co z tym Okoniewskim w końcu jest? W ekstralipie raczej nie ma dla niego miejsce. A w I lidze to może być armata na równi z Pedersenem.

Okoń prawdopodobnie w GKM lecz cholerka oficjalnego info nigdzie nie ma. Wszyscy nabrali wody w usta i.... i czekać.