Powiem co widzę:
Też jestem niecierpliwy w temacie szybkiego poznania składu, ale zdrowo myśląc trzeba jeszcze trochę poczekać.
Przez ostatnie lata nie kompletowaliśmy składu "pod publiczkę". Miał jeden pasować do drugiego, tworzyć zespół, nic na siłę. Miał to być zespół który pojedzie zespołowo dla kibiców, wzajemnie się uzupełni a jednocześnie być z listy Prezesa i trenera.
No to jednak żeby wszystkie warunki zgrać trzeba trochę wysiłku a przede wszystkim czasu.
Co mi po "nazwisku" w składzie jak z niewolnika nie ma pracownika? Owszem. Dasz dużą kasę na konto jednemu czy drugiemu to podpisze. $ decyduje. Ale co dalej? Jeśli zawodnik miałby błysk w oku i chciał zaistnieć, związać się choćby emocjonalnie na rok z klubem to w porządku. A tu niestety jak widzimy w praktyce mamy do czynienia z cwaniactwem ze strony rajderów.
Nasz klub może płaci mniej ale są to pewne pieniądze. Zawodnik reprezentujący swój klub od kilku lat, może wiele ugrać (oczywiście w granicach rozsądku), dlatego nie dziwię się jakoby Paweł pozostał. W ogóle to tak sobie myślę, że kontraktów mamy już kilka tylko z różnych przyczyn nie podaje się o tym informacji. Zespół jest budowany niemal od podstaw, dlatego np. Cam albo do niego będzie pasował, albo nie. Z każdym kontraktem miejsc w składzie będzie mniej, więc nadal jesteśmy atrakcyjnym pracodawcą. Jeszcze ten czy ów podpisze tam czy siam, to sami zaczną pukać bo gdzieś trzeba jechać i zarabiać pieniądze a nie tracić sezon
W ogóle forum to nie jest dobre miejsce do informowania o kontraktach. Od tego są media, konferencje itd. Forum jest od "przecieków". Czasem kontrolowanych, i tak trzeba do tego podchodzić.
Pozdrawiam i życzę zdrowia