Dofinansowanie klubu przez miasto
- niespokojny
- Trener
Re: Dofinansowanie klubu przez miasto
Ale to nie ma znaczenia, co kto uwaza. Radni nie sa jakas alfa i omega, zeby decydowac co jest dobre a co zle. Traktujac w ten sposob sport, ktory cieszy sie najwieksza popularnoscia pokazuja swoja arogancje i ignorancje. Chocby to byly bierki podwodne to z ludzmi i ich wyborem trzeba sie liczyc, tym bardziej ze to oni im dali te stanowiska i rzadza w ich imieniu.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Cooper pisze:Ja to przeczytalem i uwazam, ze wcale nie jest to jakies niesamowite. Zuzel zostal potraktowany jako narzedzie promocyjne, mozemy nie meic pod tym wzgledem konkurencji. Natomaist pod wzgledem czysto sportowo-rekreacyjnym wcale mnie nie dziwi ze zuzel sie nie znalazl w grupie sportow kluczowych, bo czy chcemy czy nie, to zuzlem raczej ciezko jest propagowac sport i rekreacje wsrod mieszkancow. Popularny wsrod radnych motocross tez sie tam nie znalazl. Co innego jesli chodzi o promocje miasta.
Jak na razie zuzel ma naprawde dobra sytuacje jesli chodzi o wsparcie z miasta. Jednoczesnie jest bardzo droga dyscyplina i trudno, zeby miasto zapewnialo taka patologie, ze jest utrzymywany glownie z kasy miejskiej. Ja jestem przekonany, ze dopoki jest Zuk, to dla zuzla zawsze cos skapnie (o ile nie skonczy sie jego cierpliowsc wobec obecnego zarzadu kaemzeciku).
Jeśli warunkiem wyboru dyscyplin kluczowych dla Lublina miały być względy propagowania sportu i rekreacji to dlaczego nie ma wśród tych sportów hokeja na lodzie? Przecież na Globusie można wylewać lód, mamy też drużynę amatorską która gra w lidze którą kto wie czy też nie zajmie się resort kierowany przez Joannę Muchę jak tylko upora się z problemami trzecioligowego hokeja...
Innymi słowy, jeśli znalazło się miejsce dla siatkówki to moim zdaniem równie dobrze mogło znaleźć się miejsce właśnie dla hokeja na lodzie...
Ja rozumiem że w Polsce jest boom na siatkówkę, sam bardzo chętnie oglądałem w tym roku mecze Polska - Brazylia, a teraz odliczam czas do Londynu gdzie w przeciwieństwie do reprezentacji w piłce nożnej która zajęła ostatnie miejsce w grupie na Euro 2012, polscy siatkarze mają szansę odegrać kluczową rolę. Tylko pozycja polskiej siatkówki nie ma nic wspólnego z tym jakie znaczenie ta dyscyplina ma w Lublinie dla propagowania sportu, że już o promocji naszego miasta nie wspomnę....No chyba że radni od razu zakładają że już niebawem Świdnik będzie jedną z dzielnic Lublina, bo w tym mieście rzeczywiście siatkówka ma swoje tradycje.
Podsumowując, dla mnie pozycja Lublina na sportowej mapie Polski powinna być wyznaczana przez piłkę nożną, męską koszykówkę i żużel i to są naturalne kluczowe dyscypliny dla Lublina, do których nijak w tym wypadku przystaje siatkówka, a jeśli ktoś twierdzi inaczej to tak jak napisałem wyżej, koniecznie dorzućmy jeszcze hokej na lodzie. Co do piłki ręcznej kobiet w Lublinie również pozycja naszego miasta w tej dyscyplinie jest niepodważalna, przy czym w tym wypadku temat wygrywania kolejnych tytułów Mistrza Polski zupełnie wyczerpał się i tutaj ewidentnie potrzebna skuteczna rywalizacja w europejskich pucharach, a najlepiej w Lidze Mistrzyń, wówczas również w pełni zasadne byłoby zaliczanie tej dyscypliny dla kluczowych dla Lublina.
Oj Koper, moglo sie znalezc tez miejsce dla badmintona, ale wybrano popularne sporty druzynowe, naprawde ja nie czuje szoku.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Koper pisze:Podsumowując, dla mnie pozycja Lublina na sportowej mapie Polski powinna być wyznaczana przez piłkę nożną, męską koszykówkę i żużel
A gdzie rugby i futbol amerykanski?
http://www.plfa.pl/tables#
Jutro mecz z Jozkami http://www.plfa.pl/matches/match/472/
Ostatnio zmieniony 29 czerwca 2012, o 13:52 przez go!, łącznie zmieniany 2 razy.
Ja też nie.
Kluczowe dyscypliny i żużel jako objazdowy cyrk do promocji miasta. Wpisuje się w sam raz w festiwal sztukmistrzów
. Jest ok.
Kluczowe dyscypliny i żużel jako objazdowy cyrk do promocji miasta. Wpisuje się w sam raz w festiwal sztukmistrzów
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
niespokojny pisze:Ale mogliby z łaski swojej radni nie obrazac sportu na ktory na jeden mecz przychodzi po kilka tysiecy ich wyborocow.
Myślę, że sport nie czuje się obrażony.
Koper pisze:Co do piłki ręcznej kobiet w Lublinie również pozycja naszego miasta w tej dyscyplinie jest niepodważalna, przy czym w tym wypadku temat wygrywania kolejnych tytułów Mistrza Polski zupełnie wyczerpał się
No nie wiem, ja bym się tam nie obraził specjalnie, jakby dziewczyny wróciły na należne im miejsce
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."
e tam, takie rzeźbienie w g**nie. nie byłoby problemu gdyby zlikwidować wszelkie dotacje z pieniędzy publicznych na fanaberie kilku (tysięcy) osób. A jakie punktówki by wtedy były, aspekt finansowy byłby kapitalny.
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Cooper pisze:Oj Koper, moglo sie znalezc tez miejsce dla badmintona, ale wybrano popularne sporty druzynowe, naprawde ja nie czuje szoku.
Ja też szoku nie czuje, ale żeby określić kluczowe sporty drużynowe to nie potrzeba przecież do tego oficjalnego dokumentu stworzonego przez naszych lubelskich radnych
Hela pisze:Ja też nie.
Kluczowe dyscypliny i żużel jako objazdowy cyrk do promocji miasta. Wpisuje się w sam raz w festiwal sztukmistrzów. Jest ok.
Może jeszcze z puli zarezerwowanej w budżecie miasta na kulturę coś urwiemy, plus ze środków Unii Europejskiej jakimi był wspierany festiwal sztukmistrzów
Najwyższy budżet jaki osiągnął ten festiwal przy wsparciu właśnie z unijnych funduszy o ile się nie mylę wynosił 1,5 mln zł, czyli jak na festiwal trwający kilka-kilkanaście dni niezła sumka, prawda ?
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Prezydent Żuk podziela moje zdanie że wpisanie siatkówki do strategii sportowej Lublina to nieporozumienie, w przeciwieństwie chociażby do koszykówki:
cały wywiad tutaj: http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /120719881
Do strategii wspierania rozwoju sportu i rekreacji została wpisana także siatkówka mężczyzn. Co to oznacza dla tej dyscypliny?
– Siatkówka i tenis stołowy zostały wpisane do niej przez radnych. Mamy niezły poziom szkolenia młodych siatkarzy, ale w przeciwieństwie do koszykówki, ciężko odpowiedzieć, co zrobić z tą dyscypliną w dłuższej perspektywie. W baskecie sprawa jest jasna. Wiemy, co chcemy osiągnąć i jakimi środkami to zrobić. Mamy do tego oddanych działaczy i wsparcie Polskiego Związku Koszykówki.
cały wywiad tutaj: http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /120719881
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
http://lublin.gazeta.pl/lublin/1,48724, ... _kasy.html
Co prawda artykuł nie o klubie żużlowym, ale warto odnotować: 1,5 mln dla piłkarskiego Motoru rok temu i 1,5 mln zł w tym roku.
Co prawda artykuł nie o klubie żużlowym, ale warto odnotować: 1,5 mln dla piłkarskiego Motoru rok temu i 1,5 mln zł w tym roku.
Czyli fakt założenia spółki po sezonie powinien być u D.S. piorytetem. bo przecież aspekt finansowy kapitalny. A i zapowiedzi Żuka o centrum motorowym przy zygmuntowskich daje kolejny powód żeby żużel był wiodącą dyscypliną w tym miejscu
Zebyscie sie nie zdziwili z tym centrum sportow motorowych :p Miasto liczy ze na partneta pozyska PZM, tylko ile taki PZM moze dolozyc ?
Max co bedzie to minitor i nowe garaże dla zawodników i remonty typu wymiana ogrodzenia, na nic wiekszego sie nie zanosi, a najwieksza rewolucja bedzie po prostu wyrzucenie piłkarzy, bo były wczesniej głosy ze jak piłkarski Motor sie wyniesie, to wpakuja tu innych.
Max co bedzie to minitor i nowe garaże dla zawodników i remonty typu wymiana ogrodzenia, na nic wiekszego sie nie zanosi, a najwieksza rewolucja bedzie po prostu wyrzucenie piłkarzy, bo były wczesniej głosy ze jak piłkarski Motor sie wyniesie, to wpakuja tu innych.
Przecież to nie chodzi o żadne wielkie centrum. Naprawdę trzeba mówić o rzeczach oczywistych???
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
- stefanzdzialek
- Senior
Powiedz nam o rzeczach oczywistych, przecież każdy wie ,że centrum sportow motorowych to nie Centrum Spotkania Kultur, na razie to nie ma gdzie wpiąć wtyczki na 230V w lubelskim parku maszyn do którego narzędzia dostarcza znany lubelski sponsor
, chyba że z cieciówki sobie przedłużacz pociągniesz.
Masz jakieś pewne info co z tego gówna urzeźbią? Popek pisze że nie ma co liczyć na PZMot i ma rację, mnie interesuje czy na sezon 2014 będzie chociaż "nowe garaże dla zawodników i remonty typu wymiana ogrodzenia" bo na razie to chyba nikt nie wie, co tu będzie, owiane to wszystko taką tajemnicą jakby na miejscu starych kampów mieli w listopadzie Biedronkę otworzyć.
Masz jakieś pewne info co z tego gówna urzeźbią? Popek pisze że nie ma co liczyć na PZMot i ma rację, mnie interesuje czy na sezon 2014 będzie chociaż "nowe garaże dla zawodników i remonty typu wymiana ogrodzenia" bo na razie to chyba nikt nie wie, co tu będzie, owiane to wszystko taką tajemnicą jakby na miejscu starych kampów mieli w listopadzie Biedronkę otworzyć.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Rozdzieliłbym to co teraz jest i co jest robione w parku maszyn od planów Centrum Sportów Motorowych. Osobiście uważam że jest możliwe w perspektywie kilku lat modernizacja tego stadionu etapami, trybuna po trybunie, a jeśli przy okazji powstaną tam minitory do żużla/motocrossu/kartingu to jak najbardziej można nazywać to Centrum Sportów Motorowych co nie zmienia faktu, że naturalną rzeczą jest że wiodącą dyscypliną na Zygmuntowskich będzie żużel.
A czy nie było wcześniej wypowiedzi Prezydenta lub prezia MOSiRu, że na murawie na Zygmuntowskich mają nadal trenować piłkarze (juniorzy, szkółki itp., nie pamiętam czy/o kogo dokładnie chodziło)? Jak te wypowiedzi odnosić do siebie?
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Tak, była taka wypowiedź prezesa MOSiR. Ważniejsza jest oczywiście wypowiedź prezydenta bo to od jego decyzji zależy dalszy los stadionu przy Al. Zygmuntowskich.
Koper pisze:Rozdzieliłbym to co teraz jest i co jest robione w parku maszyn od planów Centrum Sportów Motorowych. Osobiście uważam że jest możliwe w perspektywie kilku lat modernizacja tego stadionu etapami, trybuna po trybunie, a jeśli przy okazji powstaną tam minitory do żużla/motocrossu/kartingu to jak najbardziej można nazywać to Centrum Sportów Motorowych co nie zmienia faktu, że naturalną rzeczą jest że wiodącą dyscypliną na Zygmuntowskich będzie żużel.
Teoria często mija się z praktyką Koperku. Na niekorzyść praktyki niestety...
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Budowa basenu olimpijskiego w Lublinie też przez kilka ładnych lat była tylko teorią, aż w końcu wygląda na to że teoria zostanie zamieniona na praktykę. A co do żużla, to jeszcze nie tak dawno teoria mówiła że jeśli awansujemy do I ligi to będzie konieczne wybudowanie oświetlenia i wówczas wiele osób powątpiewało czy w mieście znajdzie się kasa na taką inwestycję, a jednak znalazła się, więc kiedyś nie można wykluczyć modernizacji obiektu przy Al. Zygmuntowskich nawet jeśli obecnie wiele osób w to wątpi, a deklaracja prezydenta która wyznacza kierunek tej modernizacji, tzn. bez pozostawienia boiska jest moim zdaniem bardzo ważna, nawet jeśli to obecnie jest tylko teoria.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Banieczka dla Wybrzeża od miasta Gdańsk.
http://sport.trojmiasto.pl/Tadeusz-Zdun ... 80345.html
http://sport.trojmiasto.pl/Tadeusz-Zdun ... 80345.html
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.