Treningi

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Radoskon

Re: Treningi

#7051 Postautor: Radoskon » 25 kwietnia 2013, o 16:40

no to melanz bedzie jak znalazl cala ekipa w komplecie i wolne do soboty :D

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#7052 Postautor: mustafa » 25 kwietnia 2013, o 16:43

wchodzę na forum i oczom nie wierzę. jak można podchodzić tak opieszale do sprawy. Do wielu rzeczy można wykazać się zrozumieniem, ale nie do braku treningów.
Na prawdę można mieć wrażenie, że pan Sprawka zapomina o tym, że dwie drużyny spadają.
A tyle było gadania, że kontraktujemy polskich zawodników, aby bez problemu stawiali się na treningi i co z tego, jak tor nie przygotowany.
Miałem na niedzielny mecz przyprowadzić kilka nowych osób, aby zarazić ich żużlem, ale raczej dam sobie spokój, bo z takim zaangażowaniem to dostaniemy wpierdziel od Lokomotywy.
Panie Sprawka, czy panujesz Pan nad sytuacją? Przecież jak przegramy ten mecz to będzie już po pierwszej lidze. Przecież ten tor to będzie zagadka dla wszystkich naszych zawodników, a zazwyczaj jak tor jest niewiadomą to lepiej do niego spasują się przeciwnicy. Trudno mi uwierzyć że podczas jednego treningu nasi to ogarną.

henek1234
Szkółkowicz

#7053 Postautor: henek1234 » 25 kwietnia 2013, o 16:46

Remus pisze:Zawodnicy zostają do niedzieli w Lublinie.

\
a tą całą sprawkę na taczkę i na Kamczatkę :D

Awatar użytkownika
spokojny
Junior

#7054 Postautor: spokojny » 25 kwietnia 2013, o 16:51

Prezes powinien wylazic ze skory zeby zrobic trening w sobote i niedziele rano.

NervGal
Junior

#7055 Postautor: NervGal » 25 kwietnia 2013, o 16:58

W każdym normalnym mieście trenują rano przed meczem, a u nas to też jest jakiś problem?

Awatar użytkownika
Stereeo
Junior

#7056 Postautor: Stereeo » 25 kwietnia 2013, o 17:01

poli pisze:ostatni klub bez licencji bylismy teraz ostatni bez treningu i sparingu lublin super!

ostatni będą pierwszymi :)
lepiej, żeby mnie dwunastu sądziło, niż czterech niosło.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#7057 Postautor: Łoptymista » 25 kwietnia 2013, o 17:14

do spadku

GeloG89
Szkółkowicz

#7058 Postautor: GeloG89 » 25 kwietnia 2013, o 17:40

Dariusz chce wygrać kichę sezonu w magazynie ITVLu. Myślę że jerry powinien mu stworzyć jakąś oddzielna nagrodę. Amator roku albo jakoś tak. Z taką organizacją to bić się z MiRem Równe można a nie o czwórkę pierwszej ligi.

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#7059 Postautor: Hela » 25 kwietnia 2013, o 17:56

Ale o co macie pretensje do prezesa? Przecież proponował trenerowi zrobienie treningu we wtorek, a ten odmówił. Jakby się zgodził na trening we wtorek to tor miałby na dziś zrobiony. Prezes nie jest tutaj niczemu winny :lol: :lol: :lol:

A tak na serio to mamy pierwszy efekt braku w klubie Jacka Ziółkowskiego. Obawiam się, że to tylko preludium przed sezonem.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

Awatar użytkownika
Masi
Senior

#7060 Postautor: Masi » 25 kwietnia 2013, o 18:01

Myślenie Sprawki "Po co nam Jacek w klubie, przecież już się znamy na żużlu i sobie poradzimy bez niego, a i kasy nie trzeba będzie płacić" właśnie dało plony. Powiem, że dla mnie nadspodziewanie szybko. Takiego cyrku nawet po nim się nie spodziewałem. To jest tak żałosne, że nie wiem co jeszcze napisać. Osoba odpowiedzialna za to powinna już szukać nowego zajęcia, daleko od klubu. Wali mnie czy to prezes czy toromistrz, czy ciotka Jadzia - WON!
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także... :D

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#7061 Postautor: Cooper » 25 kwietnia 2013, o 18:13

Lodz trenowala nawet w niedzielę i prawie wpierdziel od nas dostala:) NIE dla treningów w dniu meczu.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#7062 Postautor: Gelo » 25 kwietnia 2013, o 18:16

Nie wiem jak jest naprawdę, ale w zeszłym roku Jacek Ziółkowski był w klubie "na etacie" i również wyjechaliśmy na tor jako ostatni w Polsce. Z tego co zauważyłem pan Jacek również był teraz z drużyną w Łodzi. Jak dla mnie odpowiedź kto jest winny tej amatorki, która się odbywa nie jest aż tak jednoznaczna. W klubie jest nie tylko prezes. I w sumie gdzie jest powiedziane, że prezes klubu żużlowego odpowiada za przygotowanie toru do treningu?

harry
Trener

#7063 Postautor: harry » 25 kwietnia 2013, o 18:27

Jacek jest kierownikiem drużyny ale tylko na meczach. W klubie już nie pracuje bo ma robotę gdzie indziej.
Za tor odpowiada toromistrz. a za toromistrza odpowiada już teraz prezes. Jeżeli prezes zorientował się po południu, że tor nie zrobiony a było na to kilka dni czasu, to wszystko jasne.
No chyba, że jest nowy kierownik o którym nic jeszcze nie wiemy, może to ta ciocia Jadzia :wink: :roll: :twisted:
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#7064 Postautor: Gelo » 25 kwietnia 2013, o 18:28

a gdzie pozostali członkowie zarządu, trener? pytam, bo po wygranym wysoko meczu kibice często wypisują - "trener wspaniale przygotował tor" itp.

Piguła
Szkółkowicz

#7065 Postautor: Piguła » 25 kwietnia 2013, o 18:30

Gelo pisze:I w sumie gdzie jest powiedziane, że prezes klubu żużlowego odpowiada za przygotowanie toru do treningu?

w sumie masz rację, ale prezes zatrudnia pracowników, którzy powinni tego przypilnować, więc widocznie zatrudnił złą osobę. Według mnie taką osobą do tej pory był Jacek Ziółkowski, a że teraz pracuje tylko w niedziele podczas meczu to niestety jest problem w pozostałe dni.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#7066 Postautor: istred » 25 kwietnia 2013, o 18:40

Ale kogo zatrudnił? :) To nie jest firma, w której zatrudniony jest sztab fachowców do wszystkiego.

Co do "pozostałych członków zarządu" to proszę Cię... przecież nie od dziś wiadomo, że Sprawka jest panem i władcą w klubie - on zarządza. Pozostali członkowie są od tego, żeby wszystko ładnie wyglądało.

Niestety, w każdej instytucji to wygląda tak, że jak ktoś coś spieprzy to odpowiedzialność z zewnątrz spada na szefa (który, przynajmniej w teorii ma za zadanie wszystko nadzorować i pilnować), a już wewnątrz, to niech prezes wyciąga konsekwencje i się rozlicza z tymi, którzy zawinili.

Mnie dzisiejsza sytuacja nie rusza. Nie pierwsza i nie ostatnia wpadka. Był czas przywyknąć ;)

Awatar użytkownika
Blinki
Junior

#7067 Postautor: Blinki » 25 kwietnia 2013, o 19:05

proponuje zbojkotować mecz niech się S. sam zdymisjonuje.
"Nic tak nie zakłóca rywalizacji co chęć zysku"

Awatar użytkownika
pizek

#7068 Postautor: pizek » 25 kwietnia 2013, o 19:30

OJ się czepiliście Dariusza...dajcie spokój. Tyle nasi nie trenowali to jeden trening w tą czy w tą to bez różnicy 8) :lol: Ale żenada, to już nawet nie jest zarządzanie na poziomie 2 ligi.

Chyba musiał Dariusz przejąć i rolę toromistrza... a że brona na ciągniku tylko była to zrobił robotę :) Takiej kopy to nikt w Polsce nie ma! Brawo Dariusz :) Nawet Roman Povazhny się w łuk nie złoży haha :lol: Człowiek orkiestra-nadaje się do wszystkiego 8) W niedziele Dariusz na spikera atakuj!

keram
Szkółkowicz
Kontakt:

#7069 Postautor: keram » 25 kwietnia 2013, o 19:35

Parę postów wcześnej było napisane, że trener będzie od rana i razem z toromistrze będą przygotowywać tor. To już wszyscy wszystko w tym klubie olali.

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#7070 Postautor: Hela » 25 kwietnia 2013, o 20:04

Pewnie się okaże że winnego nie ma. Czyli po lubelsku. Bo albo nie było ciągnika, bo się nie dało załatwić, albo paliwa do ciągnika, albo trzeba było koparkowemu zapłacić. A jak mówią tu i ówdzie z kasą kruchutko, oj kruchutko...Ale to pewnie przeciwnicy naszego prezia takie plotki rozpuszczają bo czają się na jego posadkę.

Czy na jutro dadzą radę zrobić ten tor? Bo nie wiem czy warto się z pracy wyrwać? :D
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#7071 Postautor: Gelo » 25 kwietnia 2013, o 20:11

niezaleznie kto spaprał sprawę - od sprzątaczki po prezesa - w każdym normalnym klubie za to co się dzisiaj stało poleciałyby głowy. Gdybyśmy (tfu tfu) przegrali w niedzielę - nie chciałbym być w skórze prezesa po meczu. Wygląda to tak jakbyśmy robili wszystko, żeby nie wygrać efektownie pierwszego meczu u siebie, a przynajmniej jakbyśmy w ogóle nie chcieli jechać. A może mamy pewność, że i tak będzie lało jak to mamy w zwyczaju? Już to przerabialiśmy - leje zwykle w nocy i tylko nad torem. Tylko po co aż takie ryzyko? Z naszym torem jesteśmy podpadziochą w całej Polsce, wiadomo, że wszyscy będą nam patrzeć na ręce, zawodnicy są wkurzeni, bo nie znają swojego toru, a przyjeżdża do nas drużyna nieobliczalna. Niewyobrażalna amatorka to najlżejsze z określeń jakie przychodzą mi do głowy. To już nawet nie są jaja z kibiców.

alfkrystian
Szkółkowicz

#7072 Postautor: alfkrystian » 25 kwietnia 2013, o 20:16

spokojny pisze:W Lublinie wszystko jest mozliwe. To jest kpina z zawodnikow i nie zdziwilbym sie jakby jutro na trening specjalnie nie przyjechali. Jak klub nie wyplacil np. Lukaszewskiemu za dojazd to nasz zuzel mozna nazwac cyrkiem na kolkach. W koncu za bledy sie placi. Dobrze ze cama nie sciagali... Proponuje jakis specjalny transparent na niedziele, widocznie dopuki nasz klub sie srogo nie przejedzie to amatorstwo pozostanie na zawsze.

Sciągnąć mogli ...ale gacie , Cam jedzie mecz ligowy . a tak na marginesie , czy on jest potwierdzony u nas ? Może prezes dalej chrzan trze i pcha karuzelę ... to bardziej adekwatne zajecia i łatwiejsze do ogarnięcia

Zaratustra
Kadrowicz

#7073 Postautor: Zaratustra » 25 kwietnia 2013, o 20:39

Jedyne, co mnie w tym sezonie może zdziwić, to nasze utrzymanie. Wydaje mi się, że nasze miejsce jest w II lidze: z meczami przyjaźni z Krosnem, ciągle niedopiętym budżetem, długami grożącymi wycofaniem w trakcie sezonu, jajami organizacyjnymi, rozsypującym się torem, kreślonymi osiem razy programami, kłopotami z licencją i wiecznymi narzekaniami na wszystko nie do końca kompetentnych ludzi :?

Klub kukułka, który póki coś tam płaci, ma kilku w miarę chętnych do jazdy. Ale i to się może skończyć. Jak tak z boku na to patrzę, to mi się wydaje, że w klubie już nie za bardzo komu się chce to dalej ciągnąć. Pieniądz jeszcze wpływa na konto, ale... :?

Sledzio
Trener
Kontakt:

#7074 Postautor: Sledzio » 25 kwietnia 2013, o 20:56

Byłem na stadionie jakoś po 14 to normalnie bajzel na kółkach. Zawodnicy wku... trener również który nic o tym nie wiedział jaki tor jest w Lublinie. Nikt nikogo nie raczył poinformować co się dzieje na torze, a trener na moja odpowiedz czy jutro odbędzie się trening odpowiedział z uśmieszkiem może jutro :lol: Za 3 dni mecz, a my jesteśmy w czarnej dupie. Dziwie się że zawodnicy którzy kolejny sezon startują z koziołkiem na plastronie maja cierpliwość na takie sprawy.
Ale mam dobrą wiadomość. Od jutra ma być deszcz. Widząc w jakim stopniu jest stan toru do tego dopierdzieli deszczyk to mamy pozamiatane i następny mecz w Rawiczu.

BlueRay

#7075 Postautor: BlueRay » 25 kwietnia 2013, o 21:09

. Gdybyśmy (tfu tfu) przegrali w niedzielę - nie chciałbym być w skórze prezesa po meczu.

prezesowi nic nie będzie sam się przecież nie zwolni. ten człowiek o tępym wyrazie twarzy ,ma zamiar doczekać do końca sezonu. a czy spadniemy czy nie jemu to obojętne. kasa misiu, kasa.
Ostatnio zmieniony 26 kwietnia 2013, o 19:33 przez BlueRay, łącznie zmieniany 1 raz.