Lubelski klub w sezonie 2013

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Sebek

Re: Lubelski klub w sezonie 2013

#76 Postautor: Sebek » 9 marca 2013, o 19:09

Deri ale tego się nie dowiesz o co chodzi. paluch zapewne już się nie pojawi tutaj na forum a parę osób z dawnego FK i dzisiejszego stowarzyszenia kibiców WIE BARDZO DOBRZE co się dzieje w klubie ale nie chcą albo specjalnie nie chcą mówić co tak naprawdę dzieje się w klubie pt" finanse"

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#77 Postautor: niespokojny » 9 marca 2013, o 19:53

W normalnym klubie w takiej sytuacji prezes rzucilby Łukaszewskiemu kilka stówek ze swojej kieszeni na to paliwo. W ostatecznosci mogł pojechać po niego leciwą Honda i załadować motor na przyczepke. :lol: No ale to nie jest normalny klub a prezes ma wy.... delikatnie mowiac. Poziom żenady osiągnął szczyt.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

jerry78
Trener

#78 Postautor: jerry78 » 9 marca 2013, o 20:21

meesha pisze:Przeciez mowimy tu o wielkim njusie o Lukaszewskim, busie, Miskowiaku i tysiacu zlotych. Naprawde istnieja ludzie ktorzy jeszcze o tym nie slyszeli? Przeciez nawet na tym forum bylo o tym wiele razy pisane. Ale w sumie dobry suchar nie jest zly :p

Zgadzam się z meeshą. Temat raczej dobrze znany i wielokrotnie opisywany. Bardziej liczyłem na to, że Paluch66 opisze nam co klub próbował zrobić z tą sytuacją. Jaka była reakcja na ten problem kierownictwa, zarządu i przede wszystkim samego prezesa. Myślę, że to byłoby o wiele ciekawsze i dałoby nam pogląd na profesjonalizm klubu.

A Deri'ego to nie słuchajcie, bo mu się córka we wtorek urodziła i jeszcze trzeźwieje ;)

Paluch66

#79 Postautor: Paluch66 » 9 marca 2013, o 22:31

Witam.Zastanawiałem się czy jeszcze cokolwiek napisać na tym forum i dochodzę do wniosku ,że nie warto bo tu wszyscy wszystko wiedzą.Odpowiem wam tylko ,że reakcji kierownictwa nie było żadnej po za tym że tydzień po meczu z Gnieznem znalazły się jakieś pieniądze dla Mateusza. W tym klubie nikomu nie zależy na wyniku sportowym i conajmniej do następnych wyborów samorządowych nic się w tej sprawie nie zmieni.Tak więc marzenia o awansie do EL trzeba jeszcze odłożyć w czasie.A wracając na chwilę do MŁ i meczu z Gnieznem to przy wygranej i ewentualnym/b.prawdopodobnym/awansie sytuacja finansowa wyglądała by diametralnie inaczej i w sezon 2013 wchodzilibyśmy bez długu!!A jaki wizerunek i szanse na nowych sponsorów. Pozdrawiam Wszystkich
i tych buńczucznych także.

Awatar użytkownika
SpeedwayEuphoria

#80 Postautor: SpeedwayEuphoria » 10 marca 2013, o 03:52

Sebek pisze:Deri ale tego się nie dowiesz o co chodzi. paluch zapewne już się nie pojawi tutaj na forum a parę osób z dawnego FK i dzisiejszego stowarzyszenia kibiców WIE BARDZO DOBRZE co się dzieje w klubie ale nie chcą albo specjalnie nie chcą mówić co tak naprawdę dzieje się w klubie pt" finanse"

Stowarzyszenie Kibiców Lubelskiego Żużla Speedway Euphoria nie ma żadnego dostępu do dokumentów finansowych klubu i nie ma żadnej wiedzy odnośnie finansów KMŻ Lublin, za wyjątkiem tego co jest powszechnie znane i o czym można przeczytać np. w prasie.
MOTOR LUBLIN

simona
Szkółkowicz

#81 Postautor: simona » 10 marca 2013, o 08:16

Paluch66 pisze:Witam.Zastanawiałem się czy jeszcze cokolwiek napisać na tym forum i dochodzę do wniosku ,że nie warto bo tu wszyscy wszystko wiedzą.Odpowiem wam tylko ,że reakcji kierownictwa nie było żadnej po za tym że tydzień po meczu z Gnieznem znalazły się jakieś pieniądze dla Mateusza. W tym klubie nikomu nie zależy na wyniku sportowym i conajmniej do następnych wyborów samorządowych nic się w tej sprawie nie zmieni.Tak więc marzenia o awansie do EL trzeba jeszcze odłożyć w czasie.A wracając na chwilę do MŁ i meczu z Gnieznem to przy wygranej i ewentualnym/b.prawdopodobnym/awansie sytuacja finansowa wyglądała by diametralnie inaczej i w sezon 2013 wchodzilibyśmy bez długu!!A jaki wizerunek i szanse na nowych sponsorów. Pozdrawiam Wszystkich
i tych buńczucznych także.

zgadzam się w 100% że w tym klubie i mieście zależy bardzo na awansie do wyższej ligi z wyjątkiem D.S. oraz i abym się myliła Z.W tak , tak Z.W. :( bo gdyby było inaczej już dawno byłaby S.A a D.S zasiliłby szeregi w pośredniaku , ale Z.W. jest wielkim zwolennikiem D.S i jestem pewna że nawet kosztem straty sponsora ( takiego w granicach 200tys zł ) zostawiłby na stanowisku dsa
i jeszcze jedno pytanie , który sponsor jest zasługą D.S :) oczywiście mam na myśli nie tych straconych :)

meesha
Trener
Kontakt:

#82 Postautor: meesha » 10 marca 2013, o 08:19

za wyjątkiem tego co jest powszechnie znane i o czym można przeczytać np. w prasie.

...oraz tego co usłyszy od prezesa, trenera, kierownika lub zawodników podczas organizowanych spotkań :)
SKLŻ nie jest natomiast żadną tajną lożą masońską i jeśli ktoś chciałby posiąść "całą tę wiedzę" to jest to możliwe już za 10 pln/m-c lub 100 pln/rok :)
Oprócz tego można przy okazji współorganizować oprawy, uczestniczyć w wyjazdach na preferencyjnych warunkach, poznać innych pasjonatów spidłeja itd.
[/i po reklamie] ;)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#83 Postautor: kibicLBN » 10 marca 2013, o 10:13

Drodzy forumowicze zgłaszam się do Was o ogarnięcie się. Ja też jestem członkiem stowarzyszenia i o części rzeczy, które napisał paluch66 nie wiedziałem. (głównie że za rok 2011 mieliśmy długi :shock: , bo to wydaje się być nierealne). A dlaczego nie wiedziałem? Bo jak wstępowałem do SE to robiłem to po to by pomagać w organizowaniu opraw, być może w promocji żużla itp. Nie robiłem tego żeby wiedzieć więcej. I naprawdę SE nie posiada jakiejś tajemnej wiedzy. Poczytajcie sobie statut to zobaczycie po co powstało to stowarzyszenie.
Kiedyś to środowisko było trochę zamknięte, ale teraz jest otwarte na nowych, chętnych kibiców. Wystarczy chcieć i wpłacać 10zł składki. Nie trzeba podpisywać żadnego cyrografu, nikomu sprzedawać duszy (link do deklaracji jest). SE nie zrobiło jeszcze nic na szkodę lubelskiego żużla, więc o co wam wszystkim chodzi? Sprawka może kłamać na spotkaniu i co SE na to poradzi...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Mad
Senior

#84 Postautor: Mad » 10 marca 2013, o 11:38

Długi nawet z 2010 roku? to na jakiej podstawie nasi dostali dwa razy licencje?

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#85 Postautor: truskawa » 10 marca 2013, o 13:13

Jak łatwo się domyślić, tak jak inne zadłużone kluby na podstawie ugody z zawodnikiem.
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Mad
Senior

#86 Postautor: Mad » 10 marca 2013, o 14:15

Dla tego bardzo się cieszę, że spłata w 2013 roku na zasadach e-lipy bez lipy. Ugody jedynie ze świętym Mikołajem. Koniec z gównianym oszukaństwem!

Shack
Administrator

#87 Postautor: Shack » 10 marca 2013, o 19:19

SpeedwayEuphoria pisze:Stowarzyszenie Kibiców Lubelskiego Żużla Speedway Euphoria nie ma żadnego dostępu do dokumentów finansowych klubu i nie ma żadnej wiedzy odnośnie finansów KMŻ Lublin, za wyjątkiem tego co jest powszechnie znane i o czym można przeczytać np. w prasie.

przecież bilans publikowany był tu na forum

Awatar użytkownika
Remus
Senior

#88 Postautor: Remus » 10 marca 2013, o 19:38

Lekka zmiana tematu.

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/343918/sparingowe-plany-speedway-wandy-instal-krakow

Oby tylko na planach się nie skończyło, gdyż pogoda jest jaka jest i nie zapowiada się lepiej.
Obrazek

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#89 Postautor: Egon » 10 marca 2013, o 23:11

O fajnie, jeśli dobrze pójdzie to będziecie mieli relację na żywo ;)
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

Awatar użytkownika
sting126
Senior

#90 Postautor: sting126 » 11 marca 2013, o 12:50

Shack pisze:
SpeedwayEuphoria pisze:Stowarzyszenie Kibiców Lubelskiego Żużla Speedway Euphoria nie ma żadnego dostępu do dokumentów finansowych klubu i nie ma żadnej wiedzy odnośnie finansów KMŻ Lublin, za wyjątkiem tego co jest powszechnie znane i o czym można przeczytać np. w prasie.

przecież bilans publikowany był tu na forum

W tym zdaniu pojawił się stwierdzenie: "za wyjątkiem tego co jest powszechnie znane", które powyżej pogrubiłem.Chodzi o to, że nie mamy żadnej wiedzy tajemnej, przekazywanej wyłącznie nam.
Czas na zmiany :]

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#91 Postautor: Cooper » 11 marca 2013, o 13:25

Remus pisze:Lekka zmiana tematu.

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/343918/sparingowe-plany-speedway-wandy-instal-krakow

Oby tylko na planach się nie skończyło, gdyż pogoda jest jaka jest i nie zapowiada się lepiej.

Szkoda ze raczej nic nie wypali ze sparingow z Rzeszowem w najblizszy weekend... Skoro Krakow za 2 tygodnie, to Rzeszow pewnie calkiem przepadnie?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
vadik
Junior

#92 Postautor: vadik » 11 marca 2013, o 14:25

faktycznie szkoda bo z e-ligowym Rzeszowem mniejszy wstyd przegrać jak z II ligowym Krakowem 8)

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#93 Postautor: Cooper » 11 marca 2013, o 14:40

Ja tam liczylem na zwyciestwo na domowym torze w Rzeszowie:)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
vadik
Junior

#94 Postautor: vadik » 11 marca 2013, o 17:34

faktycznie nasi by jechali u siebie, Jeleń byłby tylko na wyjeździe :P

Paluch66

#95 Postautor: Paluch66 » 11 marca 2013, o 21:02

niespokojny pisze:W normalnym klubie w takiej sytuacji prezes rzucilby Łukaszewskiemu kilka stówek ze swojej kieszeni na to paliwo. W ostatecznosci mogł pojechać po niego leciwą Honda i załadować motor na przyczepke. :lol: No ale to nie jest normalny klub a prezes ma wy.... delikatnie mowiac. Poziom żenady osiągnął szczyt.

Tak 100% racji. Znam taki przypadki z lat 90 kiedy to ktoś z kierownictwa drużyny wyjeżdrzał po zawodnika ,baa nawet w Lublinie po Hansa do W-szawki to eskorta jechała.A tu .. mizeria całkowita i kolejny dowód na to ,że w klubie nikomu nie zależy na wyniku.Powiecie żem bałwan bo porównanie Hans and MŁ. ale właśnie M Ł tego dnia byłby Hansem /zapewnił by zwycięstwo/czy wy dalej nie rozumiecie ,że to był punkt zwrotny w historii naszego klubu?Mogliśmy wyjść na Toop?"Bogdanka 600000" a jesteśmy w czarne D...e. Dwa lata zmarnowane.
Kasa pojawi się dopiero w roku kampanii wyborczej.Wtedy wszystkim z "Miasta" nagle "dobro żużla" będzie przewodnim chasłem wielu
"polityków", zaczną pojawiać się na meczach,w mediach i wogóle wokół klubu. Czy wy nie rozumiecie że klub to maszynka przedwyborcza?Dam przykład;na mecz z Grudziądzem zaprosiłem pewnego "Radnego"/z komisji kultury i soportu,a jaki był zachwycony postawą naszych do tego stopnia ,że zajął się rezerwacją lotu WIP lotu do Gniezna ....i tak do środy kidy to sesja RM obrady miała.Potem okazało się ,że musz e zapychać swoim kangurem. Nagle i sprawa Hansa /Honorowego"-gdzieś przycichła i kol. radny już miał zajęte terminy /zachwyt mu minął/Ale ja znam gościa nawet bardzo go lubię i wiem że przed wyborami nagle się zacznie troszczyć o nasz żużel./MARCIN -nie rób tego przestrzegam Cię./Także pieprzenie o finansach? Ma sens? Owszem -kiedy mamy cel, a my czy mamy jakiś cel? Czy jesteśmy grupą? Czy mamy jakieś narzędzia?
Czy możemy przeciwdziałać temu co nam się wydaje złe?A no właśnie NIE i nie protestując tu przeciw S.E apeluję do Was o to aby się sprężyć i zjednoczyć w działaniach w kierunku DOBRA "lubelskiego żużla" a taki możliwości są.

henek1234
Szkółkowicz

#96 Postautor: henek1234 » 12 marca 2013, o 11:39

brawo Paluch66 :) masz rację w tym klubie dopóki za sterami będą tacy ludzie jak D.S czy honorowy ( nie wiem dlaczego tak jest przyjęta nazwa ) prezes Z.W to szkoda jakiegokolwiek wysiłku oraz kasy sponsorów :( bo jeden cel jaki będzie miał ten klub to tułać się między 1 czy 2 ligą i nabijać pensyjkę nie małą prezesa 8)
a mówienie że dzięki D.S i Z.W mamy żużel to tak naprawdę nie jest do końca , to była praca i wielki wysiłek anonimowych osób które bardzo pomagały , a D.S o żużlu wiedział tyle że jezdzi się chyba w lewo :lol: ktoś trafnie w którymś poście nazwał naszego D.S :) Nikuś Dyzma lubelskiego sportu żużlowego

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#97 Postautor: grzesieck » 12 marca 2013, o 14:11

Znam taki przypadki z lat 90 kiedy to ktoś z kierownictwa drużyny wyjeżdrzał po zawodnika

a ja znam przypadki z XXI wieku kiedy to KIBICE jezdzili po zawodnikow na lotnisko

gdyby Dariusz nakreslil sytuacje przed meczem z Gnieznem, to pewnie jak zwykle znalazlby sie jakis wariat, ktory nawet do tego Leszna, by po Mateusza pojechal
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#98 Postautor: Egon » 12 marca 2013, o 16:20

Grzechu myślę, że ze trzech by nawet pojechało na wyścigi kto pierwszy :P
Tylko nie o to chodzi, że nie było komu pojechać, a że Matiego miał prezes w dupie. Ja przynajmniej inaczej sobie tego nie potrafię wytłumaczyć. Już nie mówiąc tu o jakiejś powszechnej mobilizacji i skomleniu w wywiadzie publicznie, bo zburzyłoby to zbyt wcześnie mit o naszej sytuacji finansowej, to można było dyskretnie się z kimś dogadać/poprosić. A dlaczego tak się nie stało to chyba nie trzeba mówić.
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

Awatar użytkownika
MLSpeedy
Junior

#99 Postautor: MLSpeedy » 12 marca 2013, o 17:07

Niby gdybanie jest bezsensowne ale skoro prezesowi było na rękę, że Mateusz nie wystąpi w tym meczu, to ciekawe jakby postąpił, gdyby Borowicz-Kostro zaczęli od początku meczu jechać po przyzwoity wynik? Zapewne nikt się nie spodziewał po nich konkretnego wyniku ale zawsze jakiś tam procent szans był. I co, powiedziałby im, że mają odpuścić sobie?

henek1234
Szkółkowicz

#100 Postautor: henek1234 » 12 marca 2013, o 18:57

MLSpeedy pisze:Niby gdybanie jest bezsensowne ale skoro prezesowi było na rękę, że Mateusz nie wystąpi w tym meczu, to ciekawe jakby postąpił, gdyby Borowicz-Kostro zaczęli od początku meczu jechać po przyzwoity wynik? Zapewne nikt się nie spodziewał po nich konkretnego wyniku ale zawsze jakiś tam procent szans był. I co, powiedziałby im, że mają odpuścić sobie?

chyba śmieszny jesteś , już przed meczem z Gnieznem jak wiadomo było że M.Ł nie będzie tylko Tadzio to tylko jeszcze mógł w zwycięstwie pomóc Karol B :) a jak było widzieli wszyscy :( obecni na stadionie
z całym szacunkiem dla Tadzia , ale to nie ten sam zawodnik z przed trzech lat i tu D.S znowu miał szczęście ,Tadzio słabo to samo Karlos :( i jesteśmy dalej w czarnej d......