MichalW to żeś się popisał ! hehehe
Skoro mamy 35 ptk ja mówisz z góry , dodając do tego 4 wyrównanych seniorów który są w stanie zrobić 7-9 ptk. To idąc twoim tokiem myślenia jakby każdy zrobi minimum to Tż zrobi 60 ptk Kolego.
Ale miło że tak sądzisz.
Mecz: KM Intar Ostrów - TŻ Sipma Lublin 41:49
chodzi o to ze 35 pkt to powinniscie spokojnie zobic, ja mam nadzieje ze karlsson z kompletem z ostrowa nie wyjedzie. poza tym idac tym tokiem myslenia dodaj 2 a nie 4 seniorow, , bo w tym wyliczeniu jest wymienionych 9 biegow + 1 juniorow, czyli pozostaje tylko 5 biegow.
Ostatnio zmieniony 31 maja 2004, o 20:00 przez michalw, łącznie zmieniany 1 raz.
Mecz z Ostrowem bedzie dla nas bardzo ważny, przede wszystkim dla tego, ze Gorzow wygrał w Ostrowie 50:40. Jesli chcemy do play off-ow przystapic z zaliczką 2 pkt to musimy wygrac, dobrze bedzie tez jesli w Gorzowie wygra Gdansk bo to da nam juz przewage 4pkt nad Gorzowem, zakladajac, ze wygramy za 2 tygodnie u siebie.
Oceniajac zawodników obu druzyn mysle ze mecz bedzie bardzo wyrownany i wynik bedzie caly czas okolo remisu. Szkoda troche juniorów, bo na rowiesnikach z Ostrowa mogli by robic troche punktow.
Karlsson jest pewniakiem i powinien wywalczyc 12-15 pkt. Pozostali nasi seniorzy mozna załozyc, ze przywiozą okolo 7-8 pkt (beda sie uzupelniali, jesli jeden przywiezie 5pkt to drugi 10), do tego dochodzi jeden punkt z urzedu dla juniora
i po dodaniu mamy wynik okolo remisu, zdobywamy 41-48pkt. To sa dosc realistyczne zalozenia, mam nadzieje, ze pojedzie junior i przywiezie pare pkt 3-5 bo na wiecej chyba nie mozna liczyc.
Po kolejnych 2 kolejkach moze sie w tabeli zrobic bardzo ciekawie - Lublin i Gdansk maja tyle samo pkt, a Gorzow dwa mniej. Do konca sezonu zasadniczego Gdansk prawdopodobnie nie przegra, a Lublin i Gorzow moga stracic punkty tylko 11 lipca, Lublin w Grudziadzu, a Gorzow w Rzeszowie, ale i to przeciez nie jest na pewno. Ostatecznie moze wyjsc nawet ze, 3 zespoly maja tyle samo punktow. Moze tez byc tak, ze Lublin i Gdansk maja tyle samo pkt i robi sie bardzo ciekawie
.
Dlatego ciezko powiedziec czy lepiej jest dla nas zeby wygrał Gdansk czy Gorzow. Jak wygra Gdansk bedziemy blizej baraży, ale jak wygra Gorzow to zachowamy szanse na wygranie 1 ligi
Pewnie dostane zjazd, ze jestem niepoprawnym optymista, ale zobaczcie, ze w Gdansku pojechalismy bez juniorow i Karlssona. Jelen jak jest w formie - Rybnik rok temu to moze przywiesc tyle samu punktow co senior, Karlsson mysle ze te 10 pkt minimalnie przywiozl by z Gdanska. Dochodza do tego wpadki Piszcza i innych zawodnikow, moze lepsza forma ktoregos (Knapp, Frankow), ale jesli punkty bedzie zdobywal Karlsson i junior to moze sie wyrownac. Seniorzy i Jeleniewski moga przywozic po 5-7pkt do tego dochodzi 12 Petera i mamy 42 pkt
.
Załóżmy, ze przywieziemy nawet te 5 pkt mniej, to przeciez Gdansk mogl w Lublinie polec wiecej - juniorzy i wyscig 3; 15.
Reasumujac, przy sprzyjajacych okolicznosciach (mimo tego co napisalem baaaaardzo sprzyjajacych) jestesmy w stanie wygrac 1 lige i uniknac barazy wyprzedzając Wybrzeże różnicą punktów w bezpośrednich spotkaniach.
!!
Ciekaw jestem Waszych opinii, na moje gdybanie
Oceniajac zawodników obu druzyn mysle ze mecz bedzie bardzo wyrownany i wynik bedzie caly czas okolo remisu. Szkoda troche juniorów, bo na rowiesnikach z Ostrowa mogli by robic troche punktow.
Karlsson jest pewniakiem i powinien wywalczyc 12-15 pkt. Pozostali nasi seniorzy mozna załozyc, ze przywiozą okolo 7-8 pkt (beda sie uzupelniali, jesli jeden przywiezie 5pkt to drugi 10), do tego dochodzi jeden punkt z urzedu dla juniora
Po kolejnych 2 kolejkach moze sie w tabeli zrobic bardzo ciekawie - Lublin i Gdansk maja tyle samo pkt, a Gorzow dwa mniej. Do konca sezonu zasadniczego Gdansk prawdopodobnie nie przegra, a Lublin i Gorzow moga stracic punkty tylko 11 lipca, Lublin w Grudziadzu, a Gorzow w Rzeszowie, ale i to przeciez nie jest na pewno. Ostatecznie moze wyjsc nawet ze, 3 zespoly maja tyle samo punktow. Moze tez byc tak, ze Lublin i Gdansk maja tyle samo pkt i robi sie bardzo ciekawie
Dlatego ciezko powiedziec czy lepiej jest dla nas zeby wygrał Gdansk czy Gorzow. Jak wygra Gdansk bedziemy blizej baraży, ale jak wygra Gorzow to zachowamy szanse na wygranie 1 ligi
Pewnie dostane zjazd, ze jestem niepoprawnym optymista, ale zobaczcie, ze w Gdansku pojechalismy bez juniorow i Karlssona. Jelen jak jest w formie - Rybnik rok temu to moze przywiesc tyle samu punktow co senior, Karlsson mysle ze te 10 pkt minimalnie przywiozl by z Gdanska. Dochodza do tego wpadki Piszcza i innych zawodnikow, moze lepsza forma ktoregos (Knapp, Frankow), ale jesli punkty bedzie zdobywal Karlsson i junior to moze sie wyrownac. Seniorzy i Jeleniewski moga przywozic po 5-7pkt do tego dochodzi 12 Petera i mamy 42 pkt
Załóżmy, ze przywieziemy nawet te 5 pkt mniej, to przeciez Gdansk mogl w Lublinie polec wiecej - juniorzy i wyscig 3; 15.
Reasumujac, przy sprzyjajacych okolicznosciach (mimo tego co napisalem baaaaardzo sprzyjajacych) jestesmy w stanie wygrac 1 lige i uniknac barazy wyprzedzając Wybrzeże różnicą punktów w bezpośrednich spotkaniach.
Ciekaw jestem Waszych opinii, na moje gdybanie
michalw pisze:widze ze niecierpliwie czkacie na moje wpisy![]()
to miło z waszej strony
. Napisze tak: Karlsson- przyjmijmy 5 biegow conajmniej 3:3, nasi juniorzy kolejne 4 biegi 3:3, wiec 35 to chocbyscie nie chcieli to zrobicie napewno, dodajac do tego reszte zawodnikow, to moze byc ciekawie. Ale ja stawiam 49-41 wiadomo dla kogo.
Czyli zakładasz, że tacy zawodnicy jak Knapp, Śledź, Piszcz i Franków oprócz juniorów objadą tylko 6 razy po jednym z zawodników??? no bo skoro 35 punktów mamy tytlko dzięki Peterowi i waszym juniorom tzn że Dym, Fajfer i Tajchert będą praktycznie niepokonani. Co prawda jeśli pojedziecie z Klingbergiem a nie z Ferjanem to będzie ciężko, ale nie przypuszczam żeby wasi seniorzy stanowili zaporę nie do przejścia.
Oczywiście to co mówię nie znaczy, że jestem pewny wygranej, tylko to, że Twoje rozumowanie jest błędne. Bo z drugiej strony jak nie pojadą Jeleń i Dawid to nasi juniorzy będą dostarczać punkty.
WYGRAMY!!!