Mecz: KM Intar Ostrów - TŻ Sipma Lublin 41:49
-
Gość
chodzi o to ze 35 pkt to powinniscie spokojnie zobic, ja mam nadzieje ze karlsson z kompletem z ostrowa nie wyjedzie. poza tym idac tym tokiem myslenia dodaj 2 a nie 4 seniorow, , bo w tym wyliczeniu jest wymienionych 9 biegow + 1 juniorow, czyli pozostaje tylko 5 biegow.
Ostatnio zmieniony 31 maja 2004, o 20:00 przez michalw, łącznie zmieniany 1 raz.
Mecz z Ostrowem bedzie dla nas bardzo ważny, przede wszystkim dla tego, ze Gorzow wygrał w Ostrowie 50:40. Jesli chcemy do play off-ow przystapic z zaliczką 2 pkt to musimy wygrac, dobrze bedzie tez jesli w Gorzowie wygra Gdansk bo to da nam juz przewage 4pkt nad Gorzowem, zakladajac, ze wygramy za 2 tygodnie u siebie.
Oceniajac zawodników obu druzyn mysle ze mecz bedzie bardzo wyrownany i wynik bedzie caly czas okolo remisu. Szkoda troche juniorów, bo na rowiesnikach z Ostrowa mogli by robic troche punktow.
Karlsson jest pewniakiem i powinien wywalczyc 12-15 pkt. Pozostali nasi seniorzy mozna załozyc, ze przywiozą okolo 7-8 pkt (beda sie uzupelniali, jesli jeden przywiezie 5pkt to drugi 10), do tego dochodzi jeden punkt z urzedu dla juniora
i po dodaniu mamy wynik okolo remisu, zdobywamy 41-48pkt. To sa dosc realistyczne zalozenia, mam nadzieje, ze pojedzie junior i przywiezie pare pkt 3-5 bo na wiecej chyba nie mozna liczyc.
Po kolejnych 2 kolejkach moze sie w tabeli zrobic bardzo ciekawie - Lublin i Gdansk maja tyle samo pkt, a Gorzow dwa mniej. Do konca sezonu zasadniczego Gdansk prawdopodobnie nie przegra, a Lublin i Gorzow moga stracic punkty tylko 11 lipca, Lublin w Grudziadzu, a Gorzow w Rzeszowie, ale i to przeciez nie jest na pewno. Ostatecznie moze wyjsc nawet ze, 3 zespoly maja tyle samo punktow. Moze tez byc tak, ze Lublin i Gdansk maja tyle samo pkt i robi sie bardzo ciekawie
.
Dlatego ciezko powiedziec czy lepiej jest dla nas zeby wygrał Gdansk czy Gorzow. Jak wygra Gdansk bedziemy blizej baraży, ale jak wygra Gorzow to zachowamy szanse na wygranie 1 ligi
Pewnie dostane zjazd, ze jestem niepoprawnym optymista, ale zobaczcie, ze w Gdansku pojechalismy bez juniorow i Karlssona. Jelen jak jest w formie - Rybnik rok temu to moze przywiesc tyle samu punktow co senior, Karlsson mysle ze te 10 pkt minimalnie przywiozl by z Gdanska. Dochodza do tego wpadki Piszcza i innych zawodnikow, moze lepsza forma ktoregos (Knapp, Frankow), ale jesli punkty bedzie zdobywal Karlsson i junior to moze sie wyrownac. Seniorzy i Jeleniewski moga przywozic po 5-7pkt do tego dochodzi 12 Petera i mamy 42 pkt
.
Załóżmy, ze przywieziemy nawet te 5 pkt mniej, to przeciez Gdansk mogl w Lublinie polec wiecej - juniorzy i wyscig 3; 15.
Reasumujac, przy sprzyjajacych okolicznosciach (mimo tego co napisalem baaaaardzo sprzyjajacych) jestesmy w stanie wygrac 1 lige i uniknac barazy wyprzedzając Wybrzeże różnicą punktów w bezpośrednich spotkaniach.
!!
Ciekaw jestem Waszych opinii, na moje gdybanie
Oceniajac zawodników obu druzyn mysle ze mecz bedzie bardzo wyrownany i wynik bedzie caly czas okolo remisu. Szkoda troche juniorów, bo na rowiesnikach z Ostrowa mogli by robic troche punktow.
Karlsson jest pewniakiem i powinien wywalczyc 12-15 pkt. Pozostali nasi seniorzy mozna załozyc, ze przywiozą okolo 7-8 pkt (beda sie uzupelniali, jesli jeden przywiezie 5pkt to drugi 10), do tego dochodzi jeden punkt z urzedu dla juniora
Po kolejnych 2 kolejkach moze sie w tabeli zrobic bardzo ciekawie - Lublin i Gdansk maja tyle samo pkt, a Gorzow dwa mniej. Do konca sezonu zasadniczego Gdansk prawdopodobnie nie przegra, a Lublin i Gorzow moga stracic punkty tylko 11 lipca, Lublin w Grudziadzu, a Gorzow w Rzeszowie, ale i to przeciez nie jest na pewno. Ostatecznie moze wyjsc nawet ze, 3 zespoly maja tyle samo punktow. Moze tez byc tak, ze Lublin i Gdansk maja tyle samo pkt i robi sie bardzo ciekawie
Dlatego ciezko powiedziec czy lepiej jest dla nas zeby wygrał Gdansk czy Gorzow. Jak wygra Gdansk bedziemy blizej baraży, ale jak wygra Gorzow to zachowamy szanse na wygranie 1 ligi
Pewnie dostane zjazd, ze jestem niepoprawnym optymista, ale zobaczcie, ze w Gdansku pojechalismy bez juniorow i Karlssona. Jelen jak jest w formie - Rybnik rok temu to moze przywiesc tyle samu punktow co senior, Karlsson mysle ze te 10 pkt minimalnie przywiozl by z Gdanska. Dochodza do tego wpadki Piszcza i innych zawodnikow, moze lepsza forma ktoregos (Knapp, Frankow), ale jesli punkty bedzie zdobywal Karlsson i junior to moze sie wyrownac. Seniorzy i Jeleniewski moga przywozic po 5-7pkt do tego dochodzi 12 Petera i mamy 42 pkt
Załóżmy, ze przywieziemy nawet te 5 pkt mniej, to przeciez Gdansk mogl w Lublinie polec wiecej - juniorzy i wyscig 3; 15.
Reasumujac, przy sprzyjajacych okolicznosciach (mimo tego co napisalem baaaaardzo sprzyjajacych) jestesmy w stanie wygrac 1 lige i uniknac barazy wyprzedzając Wybrzeże różnicą punktów w bezpośrednich spotkaniach.
Ciekaw jestem Waszych opinii, na moje gdybanie
michalw pisze:widze ze niecierpliwie czkacie na moje wpisy![]()
to miło z waszej strony
. Napisze tak: Karlsson- przyjmijmy 5 biegow conajmniej 3:3, nasi juniorzy kolejne 4 biegi 3:3, wiec 35 to chocbyscie nie chcieli to zrobicie napewno, dodajac do tego reszte zawodnikow, to moze byc ciekawie. Ale ja stawiam 49-41 wiadomo dla kogo.
Czyli zakładasz, że tacy zawodnicy jak Knapp, Śledź, Piszcz i Franków oprócz juniorów objadą tylko 6 razy po jednym z zawodników??? no bo skoro 35 punktów mamy tytlko dzięki Peterowi i waszym juniorom tzn że Dym, Fajfer i Tajchert będą praktycznie niepokonani. Co prawda jeśli pojedziecie z Klingbergiem a nie z Ferjanem to będzie ciężko, ale nie przypuszczam żeby wasi seniorzy stanowili zaporę nie do przejścia.
Oczywiście to co mówię nie znaczy, że jestem pewny wygranej, tylko to, że Twoje rozumowanie jest błędne. Bo z drugiej strony jak nie pojadą Jeleń i Dawid to nasi juniorzy będą dostarczać punkty.
WYGRAMY!!!
Mam propozycje zeby uczcic Rafala w taki sam sposob jak to zrobili kibice w zielonej gorze na najblizszym meczu z Lublnem w Ostrowie
Kazdy kibic niech przyniesie znicz i zapalimy je nie wiem moze na dolnej barjerce naszego stadionu albo gdzes w innym mijscu w koncu Kurmanek niejeden wyscig u nas odjechal i nieraz pokazal nam zuzle na najwyzszym poziomie i mysle ze to mu sie nalezy
Mam nadzieje ze kibice ktorzy przyjada na mecz rowniez sie przylacza
Kazdy kibic niech przyniesie znicz i zapalimy je nie wiem moze na dolnej barjerce naszego stadionu albo gdzes w innym mijscu w koncu Kurmanek niejeden wyscig u nas odjechal i nieraz pokazal nam zuzle na najwyzszym poziomie i mysle ze to mu sie nalezy
Mam nadzieje ze kibice ktorzy przyjada na mecz rowniez sie przylacza
- m.a.c.i.e.k.s
- Junior
istred pisze:Mecz z Ostrowem bedzie dla nas bardzo ważny, przede wszystkim dla tego, ze Gorzow wygrał w Ostrowie 50:40. Jesli chcemy do play off-ow przystapic z zaliczką 2 pkt to musimy wygrac, dobrze bedzie tez jesli w Gorzowie wygra Gdansk bo to da nam juz przewage 4pkt nad Gorzowem, zakladajac, ze wygramy za 2 tygodnie u siebie.
Karlsson jest pewniakiem i powinien wywalczyc 12-15 pkt. Pozostali nasi seniorzy mozna załozyc, ze przywiozą okolo 7-8 pkt (beda sie uzupelniali, jesli jeden przywiezie 5pkt to drugi 10), do tego dochodzi jeden punkt z urzedu dla juniorai po dodaniu mamy wynik okolo remisu, zdobywamy 41-48pkt. To sa dosc realistyczne zalozenia, mam nadzieje, ze pojedzie junior i przywiezie pare pkt 3-5 bo na wiecej chyba nie mozna liczyc.
Tak Karlsson zgoda, ale spójż an to z innej strony. Piszesz że senirrzy po 7-8pkt, i któryś będzie w formie to 10 conajmniej.Ale jakby któryś był totalnie bez formy, albo dwóch??!! Jak do tego dołożyć że nie pojedzie Daniel a nawet jak pojedzie to nie liczyłbym na zwycięstwo w pierwszym biegu. Złamana ręka to dla żużlowca bardzo poważna kontuzja. Jeżeli będzie jeździł tak jak Dawid w niedzielę u nas??!! Następnie jeżeli Dawid sie nie dokuruje... Wiem że moja wypowiedź jest bardzo pesymistyczna ale to nie znaczy że nie wierz w zwyciąstwo naszych. Po mojemyu to tak:
Karlsson 13-15(tego jestem pewien)seniorzy 2x8-10 + 2x 5-8( na więcej moim zdaniem nie ma co liczyć chyba że wszyscy się bardzo zmobilizyę wtedy 4x10) no i juniorzy... nie wiadomo
Ps. I jakby ktoś miał do mnie jakieś pretensje to ja napisałem wyraźnie " Jakby..."
TŻ Z LUBLINA NAJLEPSZA W POLSCE DRUŻYNA!!! !!! !!! \\//
-
sledzio
A odnosnie juniorow, to chyba nie ma sensu brac tam Dawidfa "bez nogi" i Daniela "bez reki". Efekt jazdy juniora swiezo po kontuzji mielismy w meczu z Gdanskiem. Niech sie pozadnie wylecze, przydadza sie pozniej. Bo, bez urazy, ale na wlasne zyczenie, to moga jezdzic z kontuzja zawodnicy z wieloletnim stazem, a nie juniorzy. Nie ma to wiekszego sensu.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Oj ciężki to będzie wyjazd, ciężki.
Ostrów ma jedną cechę z Teżetem wspólną: U siebie to zupełnie inny, nieporównywalnie lepszy zespól niż na wyjeździe i to gospodarze będa mimo wszystko faworytem spotkania.
Przede wszystkim żal, że straciliśmy nasz największy atut ma konfrontację z ostrowem - juniorów. Wprawdzie Dawid z danielem orłami nie są, ale zakłądam, ze w pełni sprawni nawet na wyjeździe nie przegraliby z Liberskim i Brucheiserem żadnego startu. To dawałoby nam minimum 8 pkt na juniorach (5 w pierwszym biegu i minimum 4 w kolejnych 4 startach i 1 pkt juniorów z Ostrowa). Nawet gdyby pojechał tylko Dawid lub Jeleń to mamy 4 pkt do przodu. Czyli naprawdę spory handicap. Teraz sytuacja się odwraca i to ostrowianie zarabiają 8 pkt na młodzieżowcach, a reszta musi to odrobić.
Co do Karlssona to te 12-15 jest w stanie spokojnie zrobić. Chyba tylko Jedrzejak może go objechać(no może jeszcze Klingberg, ale zakładam, że nie
). No i teraz wszystko rozbija się o drugą linię. Piszcz, Knapp, Franków i Śleź musza się po prostu okazać zdecydowanie lepsi od Tajcherta, Fajfera i Pietrzyka i Klingberga.
Tak więc zakładam: Jędrzejak 13, juniorzy Ostrowa 9 pkt. To daje 22 oczka. U nas Karlsson 13 i juniorzy 1 czyli 14. No i teraz kluczem może okaząc się Klingberg. Jeśłi nasi będa wstanie go objechać i nie dac mu zrobić więcej niż 8-9 to KM ma 30-31. Pozostała trójka nie może zrobić więcej niż 12-13, co też będzie piekielnie trudne.
tak więc wychodzi na to, że sprawa jest prosta. Nasi krajowcy musza pojechac tak jak z gdańskiem byśmy mogli walczyć o sukces. Czy to jest możliwe? heh, zobaczymy
Ja się nie podejmę wytypowania wyniku,bo serce mówi jedno, a rozum jednak drugie... 
Ostrów ma jedną cechę z Teżetem wspólną: U siebie to zupełnie inny, nieporównywalnie lepszy zespól niż na wyjeździe i to gospodarze będa mimo wszystko faworytem spotkania.
Przede wszystkim żal, że straciliśmy nasz największy atut ma konfrontację z ostrowem - juniorów. Wprawdzie Dawid z danielem orłami nie są, ale zakłądam, ze w pełni sprawni nawet na wyjeździe nie przegraliby z Liberskim i Brucheiserem żadnego startu. To dawałoby nam minimum 8 pkt na juniorach (5 w pierwszym biegu i minimum 4 w kolejnych 4 startach i 1 pkt juniorów z Ostrowa). Nawet gdyby pojechał tylko Dawid lub Jeleń to mamy 4 pkt do przodu. Czyli naprawdę spory handicap. Teraz sytuacja się odwraca i to ostrowianie zarabiają 8 pkt na młodzieżowcach, a reszta musi to odrobić.
Co do Karlssona to te 12-15 jest w stanie spokojnie zrobić. Chyba tylko Jedrzejak może go objechać(no może jeszcze Klingberg, ale zakładam, że nie
Tak więc zakładam: Jędrzejak 13, juniorzy Ostrowa 9 pkt. To daje 22 oczka. U nas Karlsson 13 i juniorzy 1 czyli 14. No i teraz kluczem może okaząc się Klingberg. Jeśłi nasi będa wstanie go objechać i nie dac mu zrobić więcej niż 8-9 to KM ma 30-31. Pozostała trójka nie może zrobić więcej niż 12-13, co też będzie piekielnie trudne.
tak więc wychodzi na to, że sprawa jest prosta. Nasi krajowcy musza pojechac tak jak z gdańskiem byśmy mogli walczyć o sukces. Czy to jest możliwe? heh, zobaczymy
-
Piotrbaz
Piotrek pisze:8) jak dawid nie jedzie to tym bardziej jeleniewski ...
5:1 w pierwszym biegu ale tak samo dostaliśmy z GDAŃSKIEM a jush drugi był dla nas...
Kalrsson ( 3,3,3,3,3)
Knapp ( 2,2,2,3,1)
PIszcz ( 3,2,1,2,2)
Sledź ( 3,2,1,3,1)
Franków ( 2,1,3,2,1)
Wrona ( 1,0,0,0 )
:twisted:
A na jakiej podstawie twierdzisz, że Śledź i Franków zrobią wiecej punktów w Ostrowie niz u nas z Gdańskiem?
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
- Jinxsior
- Junior
- Kontakt:
Czarek pisze:Piotrek pisze:8) jak dawid nie jedzie to tym bardziej jeleniewski ...
5:1 w pierwszym biegu ale tak samo dostaliśmy z GDAŃSKIEM a jush drugi był dla nas...
Kalrsson ( 3,3,3,3,3)
Knapp ( 2,2,2,3,1)
PIszcz ( 3,2,1,2,2)
Sledź ( 3,2,1,3,1)
Franków ( 2,1,3,2,1)
Wrona ( 1,0,0,0 )
A na jakiej podstawie twierdzisz, że Śledź i Franków zrobią wiecej punktów w Ostrowie niz u nas z Gdańskiem?
Prawdopodobnie na takiej ze Gdansk jest cztery razy silniejszy od Ostrowa i dla tego nasi chlopcy zrobia tam wiecej pkt niz w lublinie.
Åatwo nie bÄ™dzie, ale na pewno nie jedziemy do Ostrowa na kolanach. MyÅ›lÄ™, że wygrana z GdaÅ„skiem daÅ‚a naszym chÅ‚opakom takiego "kopa", że już do koÅ„ca bÄ™dÄ… wszystko wygrywać
Należę co prawda do tych, którzy uważają, że własny tor to w tym sporcie co najmniej połowa sukcesu, ale sam Ogór meczu nie wygra. Klingberg nie jest aż tak dobry, żeby nie mógł z nim sobie poradzić Knapp czy Piszcz w ich obecnej dyspozycji. Wynik myślę, że zamknie się w 40-tkach, a na którą stronę to może zależeć od "drobiazgów" (defekty, taśmy, sędzia...). Mam coś czuja, że to będzie początek wielkiej kariery Krzysia Wrony (zdobędzie 5 pkt, które przechylą szalę zwycięstwa na naszą korzyść 
-
studenciak_22
Fajny meczyk sie zapowiada dawno sie tutaj nie udzielalem przez maturke..co do meczu to mysle ze przegramy i do 40pkt raczej nie dobijemy nasi zawodnicy na wyjazdach strasznie cieniuja nie licze na wiele Karlsson na wyjazdach tylko dobrze sie spisuje noi Sledz cos tam walczy a reszta .....lepiej nie dokanczac..
P.S chcialbym sie mylic ...
POZDRAWIAM
P.S chcialbym sie mylic ...
POZDRAWIAM
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych

Czuje ze ten mecz bedzie naprawde piekny...
Wiekszosc z was uwaza ze w Ostrowie jezdzi Ogór Klingberg i 5 nazwisk. Otoz nie!!! Przykladem moze byc tu Przemyslaw Tajchert. Jego forma z dnia na dzien wzrasta. Do tego dochodzi Pietrzyk ktory po Jedrzejaku jest naszym najlepszym krajowcem. Na koniec zostaje nieobliczalny Fajfer i juniorzy ktorzy coraz lepiej poczynaja sobie na torze i sadze ze w Ostrowie nie bedzie im nawet straszny Stachyra ( o ile pojedzie)
Tak wiec mecz zapowiada sie niezwykle pasjonujaco. Nie licze na to ze KM wygra taka rozniac punktow jaka przegral w Lublinie bo to wrecz nie realne , ale sadze ze 2 pkt u nas zostana. Wam ta porazka az tak nie zaszkodzi a nam moze i to bardzo.
Pozdrwawiam i zapraszam do Ostrowa
Wiekszosc z was uwaza ze w Ostrowie jezdzi Ogór Klingberg i 5 nazwisk. Otoz nie!!! Przykladem moze byc tu Przemyslaw Tajchert. Jego forma z dnia na dzien wzrasta. Do tego dochodzi Pietrzyk ktory po Jedrzejaku jest naszym najlepszym krajowcem. Na koniec zostaje nieobliczalny Fajfer i juniorzy ktorzy coraz lepiej poczynaja sobie na torze i sadze ze w Ostrowie nie bedzie im nawet straszny Stachyra ( o ile pojedzie)
Tak wiec mecz zapowiada sie niezwykle pasjonujaco. Nie licze na to ze KM wygra taka rozniac punktow jaka przegral w Lublinie bo to wrecz nie realne , ale sadze ze 2 pkt u nas zostana. Wam ta porazka az tak nie zaszkodzi a nam moze i to bardzo.
Pozdrwawiam i zapraszam do Ostrowa
KMO !!
no cóż... ktoś mnie tu już uprzedził i napisał, że Lublin i Ostrów to ekipy własnego toru. I to (niestety dla Was) jest prawdą. Na wyjeździe zaprezentowaliście się podobnie do nas w Gdańsku a na pozostałe wyjazdy przyjdzie jeszcze czas porównań. I po wyniku ostatniego meczu uważam, że to nie my jesteśmy tacy słabi, ale Gdańsk nie prezentuje najwyższego poziomu i to cieszy w kontekście kolejnych spotkań. I jeśli dodam, że jechaliśmy u Was bez trzech podstawowych zawodników, to chyba nie wypadliśmy na tle Gdańska tak tragicznie. I gdyby Ogór jechał z głową... ale cóż, było minęło, nie ma co rozpaczać. Teraz to Wy musicie się martwić jak udowodnić Waszą wartość w meczach wyjazdowych i jak udowodnić, że zwycięstwo z silnym Gdańskiem nie było przypadkiem i że cienki Ostrów jest do objechania bez problemu.
My ze swej strony zrobimy wszystko, żeby wygrać. Różnica punktowa ma mniejsze znaczenie choć nie ukrywam, że gdybyśmy odrobili straty (co przy fakcie udziału Waszych rezerwowych juniorów może być sprawą realną) byłby to niezły plus dla nas i sprowadzenie Was nieco na ziemię. Oraz potwierdzenie faktu, że liga w tym roku jest wyrównana i losy awansu do czołowej czwórki będą się liczyły do ostatniego meczu. Wszyscy w Ostrowie liczą na zwycięstwo i to akurat może być naszą zgubą, bo my musimy, Wy nie... Ale jeśli tor będzie przygotowany podobnie jak w meczu z Grudziądzem i Rzeszowem to dwa punkty mogą zostać w naszym mieście. Czego sobie i innym kibicom z Ostrowa życzę, a Wam przyjemnej podróży, udanego pobytu, kulturalnego dopingu oraz... podziękowania za mecz żużlowcom, niezależnie od tego kto wygra!
My ze swej strony zrobimy wszystko, żeby wygrać. Różnica punktowa ma mniejsze znaczenie choć nie ukrywam, że gdybyśmy odrobili straty (co przy fakcie udziału Waszych rezerwowych juniorów może być sprawą realną) byłby to niezły plus dla nas i sprowadzenie Was nieco na ziemię. Oraz potwierdzenie faktu, że liga w tym roku jest wyrównana i losy awansu do czołowej czwórki będą się liczyły do ostatniego meczu. Wszyscy w Ostrowie liczą na zwycięstwo i to akurat może być naszą zgubą, bo my musimy, Wy nie... Ale jeśli tor będzie przygotowany podobnie jak w meczu z Grudziądzem i Rzeszowem to dwa punkty mogą zostać w naszym mieście. Czego sobie i innym kibicom z Ostrowa życzę, a Wam przyjemnej podróży, udanego pobytu, kulturalnego dopingu oraz... podziękowania za mecz żużlowcom, niezależnie od tego kto wygra!

-
Gość
Po przemyśleniu dogłębnym tego tematu zmieniam zdanie , a mianowicie TŻ z Lublina powiezie kolegów z Ostrowa m/w 39:51 !!! a dlaczego :
Sądze że kierownictwo drużyny nie odpuści tego meczu , i jeśli będzie ku temu możliwość pojedzie i David i Daniel.Czterech wyrównanych seniorów z czego Franków dobrze zna tor w Ostrowie , Knapper się spasował konkretnie z maszynami , Śledzio i Piszczo są zdolni przywieźć
po 10 ptk na każdym stadionie.A Peter no cóż , chyba polską ligę traktuje najpoważniej , więc bójcie się Ostrowianie.
Sądze że kierownictwo drużyny nie odpuści tego meczu , i jeśli będzie ku temu możliwość pojedzie i David i Daniel.Czterech wyrównanych seniorów z czego Franków dobrze zna tor w Ostrowie , Knapper się spasował konkretnie z maszynami , Śledzio i Piszczo są zdolni przywieźć
po 10 ptk na każdym stadionie.A Peter no cóż , chyba polską ligę traktuje najpoważniej , więc bójcie się Ostrowianie.
no cóż... ktoś mnie tu już uprzedził i napisał, że Lublin i Ostrów to ekipy własnego toru. I to (niestety dla Was) jest prawdą. Na wyjeździe zaprezentowaliście się podobnie do nas w Gdańsku a na pozostałe wyjazdy przyjdzie jeszcze czas porównań.
Nie ma co porównywać chyba - w Gorzowe zbierzecie baty, zbierzecie też w Rzeszowie.
I po wyniku ostatniego meczu uważam, że to nie my jesteśmy tacy słabi, ale Gdańsk nie prezentuje najwyższego poziomu i to cieszy w kontekście kolejnych spotkań.
Uważam, że się mylisz. Wy jesteście dużo słabsi od trzech drużyn prowadzących w tabeli, ale ponieważ my jesteśmy z tej trójki najsłabsi na wyjazdach (chyba) daje Wam szansę pokonania nas u siebie. Sądzę też, że od Wybrzeża dostaniecie u siebie, bo są bardzo mocni. A wynik dowodzi tylko tego, że nasi wspięli się na wyżyny swoich umiejętnosci.
I jeśli dodam, że jechaliśmy u Was bez trzech podstawowych zawodników, to chyba nie wypadliśmy na tle Gdańska tak tragicznie.
Jak rozumiem tych trzech to Fajfer, Klkingberg i... ? Z tego co pamietam to Wasz trener zadecydował, że ma jechać Dymek, a nie Faja (wcale nie jest powiedziane że pojechałby lepiej), Ferjan zrobił tyle punktów, że Klingberg przy dobrych wiatrach uciułałby o dwa więcej, co i tak oznaczałoby wysoką porażkę.
I gdyby Ogór jechał z głową...
Ale nie jechał.
byłby to niezły plus dla nas i sprowadzenie Was nieco na ziemię.
nas nie trzeba sprowadzać na ziemię, bo my po niej stąpamy. Cieszymy się z wygranej z niepokonaną drużyną i rozjechaniu sąsiada w tabeli. I z całym szacunkiem jeżeli ktoś ma nas sprowadzić na ziemię to na pewno nie będzie to Intar.
Oraz potwierdzenie faktu, że liga w tym roku jest wyrównana i losy awansu do czołowej czwórki będą się liczyły do ostatniego meczu.
Powiedziałbym, że pierwsza trójka jest wyrównana. Pozostała trójka - Wy, Grudziądz i Rzeszów również, ale już dużo słabsza. Obawiam się, że na finiszu to Rzeszów wejdzie do czwórki. Chyba są najmocniejsi
Ostatnio zmieniony 1 czerwca 2004, o 20:07 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.