Skład na sezon 2013
Re: Skład na sezon 2013
Ja też dzisiaj w kolejce do apteki słyszałem o Batcheloru:D
KILKA PYTAŃ DO PANA PREZESA:
1. Czy to prawda, że firma SPORT KREATOR sp z o.o. należy do p. Dariusza Sprawki, prezesa SKMŻ LW Lublin?
2. Czy to prawda, że księgowość w klubie SKMŻ powierzona jest osobie z firmy zewnętrznej i jest to osoba zatrudniona w firmie SPORT KREATOR sp z o.o.?
3. Czy nie uważa pan, że urządził sobie z klubu swój prywatny folwark?
4. Czy jest to prawda, że do wszystkich faktur w klubie nie ma absolutnie dostępu nikt oprócz prezesa Dariusza Sprawki, a tylko wyrywkowe faktury są udostępniane do wglądu członkom zarządu?
5. Czy to prawda, że robi pan wszystko, żeby nikt oprócz pana prezesa, nie znał kwot kontraktowych i zapisów w umowach z zawodnikami?
6. Czy to prawda, że klub wpisał do kontraktu R. Fishera kwotę za przygotowanie do sezonu w kwocie 15 tyś złotych, nieuzasadnioną z punktu interesu klubu i wartości rynkowej zawodnika? Jeśli tak, to czy zawodnik R. Fisher wie, że miał taką kwotę otrzymać i czy ją dostał w całości?
7. Czy to prawda, że samochód prywatny Dariusza Sprawki Honca Civic, został sprzedany do klubu SKMŻ Lublin przez prezesa Dariusza Sprawkę i był wykorzystywany jako samochód służbowy w klubie?
8. Czy to prawda, że po sprzedaniu przez klub SKMŻ samochodu Honda Civic, został kupiony przez klub kolejny samochód marki Opel Zafira, a jeśli tak to czy kwoty na fakturze były adekwatne do wartości rynkowej samochodu?
9. Czy to prawda, że klub płacił za faktury wynajmu mieszkania, z którego nikt z klubu nie korzystał?
10. Czy to prawda, że prezes Dariusz Sprawka korzystał z samochodu służbowego podczas podróży prywatnych na wakacje i z karty płatniczej należącej do klubu również podczas wakacji w celach prywatnych?
11. Czy to prawda, że Opel Zafira był fakturowany za mecze wyjazdowe, pomimo tego, że sponsor (firma Sabat) użyczał swoje samochody do tych celów na rzecz klubu?
12. Czy nie uważa pan, że swoimi wypowiedziami i obarczaniem prezydenta Żuka za kłopoty finansowe klubu nie spowodował pan ochłodzenie stosunków pomiędzy klubem a jednym z głównych darczyńców?
13. Czy uważa pan, że tajemnicza choroba prezydenta Żuka podczas Gali Żużlowej nie była przypadkowa?
14. Jak zamierza pan wybrnąć z kłopotów finansowych klubu i w jaki sposób pospłacać ugody z zawodnikami?
15. Czy informacje o wejściu do klubu nowego sponsora, firmy KREATOR SPORT sp z o.o z dużą gotówką są prawdziwe? (jeśli tak to skąd ta firma dysponuje taką gotówką?)
16. Czy firma KREATOR SPORT sp z o.o. miała być głównym udziałowcem planowanej Sportowej Spółki Akcyjnej, pod warunkiem obsadzenia stanowiska prezesa klubu żużlowego, właścicielem firmy KREATOR SPORT, czyli p. Dariuszem Sprawką?
17. Kiedy planuje pan pierwsze kontrakty i jakie będą cele zespołu na sezon 2013?
Mam nadzieję, że niedługo poznamy odpowiedzi na te pytania.
1. Czy to prawda, że firma SPORT KREATOR sp z o.o. należy do p. Dariusza Sprawki, prezesa SKMŻ LW Lublin?
2. Czy to prawda, że księgowość w klubie SKMŻ powierzona jest osobie z firmy zewnętrznej i jest to osoba zatrudniona w firmie SPORT KREATOR sp z o.o.?
4. Czy jest to prawda, że do wszystkich faktur w klubie nie ma absolutnie dostępu nikt oprócz prezesa Dariusza Sprawki, a tylko wyrywkowe faktury są udostępniane do wglądu członkom zarządu?
5. Czy to prawda, że robi pan wszystko, żeby nikt oprócz pana prezesa, nie znał kwot kontraktowych i zapisów w umowach z zawodnikami?
6. Czy to prawda, że klub wpisał do kontraktu R. Fishera kwotę za przygotowanie do sezonu w kwocie 15 tyś złotych, nieuzasadnioną z punktu interesu klubu i wartości rynkowej zawodnika? Jeśli tak, to czy zawodnik R. Fisher wie, że miał taką kwotę otrzymać i czy ją dostał w całości?
7. Czy to prawda, że samochód prywatny Dariusza Sprawki Honca Civic, został sprzedany do klubu SKMŻ Lublin przez prezesa Dariusza Sprawkę i był wykorzystywany jako samochód służbowy w klubie?
8. Czy to prawda, że po sprzedaniu przez klub SKMŻ samochodu Honda Civic, został kupiony przez klub kolejny samochód marki Opel Zafira, a jeśli tak to czy kwoty na fakturze były adekwatne do wartości rynkowej samochodu?
9. Czy to prawda, że klub płacił za faktury wynajmu mieszkania, z którego nikt z klubu nie korzystał?
10. Czy to prawda, że prezes Dariusz Sprawka korzystał z samochodu służbowego podczas podróży prywatnych na wakacje i z karty płatniczej należącej do klubu również podczas wakacji w celach prywatnych?
11. Czy to prawda, że Opel Zafira był fakturowany za mecze wyjazdowe, pomimo tego, że sponsor (firma Sabat) użyczał swoje samochody do tych celów na rzecz klubu?
12. Czy nie uważa pan, że swoimi wypowiedziami i obarczaniem prezydenta Żuka za kłopoty finansowe klubu nie spowodował pan ochłodzenie stosunków pomiędzy klubem a jednym z głównych darczyńców?
13. Czy uważa pan, że tajemnicza choroba prezydenta Żuka podczas Gali Żużlowej nie była przypadkowa?
14. Jak zamierza pan wybrnąć z kłopotów finansowych klubu i w jaki sposób pospłacać ugody z zawodnikami?
15. Czy informacje o wejściu do klubu nowego sponsora, firmy KREATOR SPORT sp z o.o z dużą gotówką są prawdziwe? (jeśli tak to skąd ta firma dysponuje taką gotówką?)
16. Czy firma KREATOR SPORT sp z o.o. miała być głównym udziałowcem planowanej Sportowej Spółki Akcyjnej, pod warunkiem obsadzenia stanowiska prezesa klubu żużlowego, właścicielem firmy KREATOR SPORT, czyli p. Dariuszem Sprawką?
17. Kiedy planuje pan pierwsze kontrakty i jakie będą cele zespołu na sezon 2013?
I po co było wcześniej kłamać, że 20 grudnia się cokolwiek wyjaśni?W środę rada miasta Lublina uchwaliła budżet na 2013 rok, ale przedstawiciele lubelskiego klubu nadal nie wiedzą, ile pieniędzy otrzymają w nowym sezonie.
I po co kłamać dalej?- Na razie wiemy tylko, ile miasto przeznaczy na sport ogólnie, nie znamy szczegółowo, ile my dostaniemy. Tego dowiemy się dopiero za kilka dni i wtedy będziemy mądrzejsi.
Swoją drogą musi to być parszywy charakter skoro publiczne kłamanie przychodzi mu z taką łatwością.
Niesamowite. Prawie jak hiszpańska inkwizycja - nikt się tego nie spodziewał.Na razie jednak dostaliśmy zapewnienie od prezydenta Krzysztofa Żuka, że nadal będzie wspierał lubelski speedway, co jest dla nas bardzo ważne - tłumaczy prezes Lubelskiego Węgla KMŻ na łamach Gazety Wyborczej Lublin.
To ja też powiem zasłyszane info: wszystko wyjaśni się w poniedziałek.
bosss pisze:KILKA PYTAŃ DO PANA PREZESA:
Jeśli to wszystko to prawda, to pozwólcie że przemilczę
Bardzo dobre pytania !!!!Sprawka gdzie są pieniądze ponad 2,7mln ,mieliśmy mniejszy budżet od Grudziądza ,który miał w składzie drogiego juniora i dwóch zawodników z grand prix
Niestety ale to prawdaaaaaaaaaaaaaa
.
Kobieta, która jęczy w nocy, nie warczy w dzień
GeloSMT Swiat na trzeżwo jest nie do przyjęcia.;p
z tym SPORT KREATOREM już skończcie, jest to firma Dariusza i tyle...gdyby ta firma miała stać się głównym udziałowcem klubu to logiczne że Dario zostałby prezesem...nic tu dziwnego nie ma...
A co po taczce? Druga liga? Myślałem że nasz żużel wreszcie znormalniał ale skoro tutaj takie cyrki się odbywają to ja już nie mam pytań, kompletna załamka.
efeneJGH pisze:z tym SPORT KREATOREM już skończcie, jest to firma Dariusza i tyle...gdyby ta firma miała stać się głównym udziałowcem klubu to logiczne że Dario zostałby prezesem...nic tu dziwnego nie ma...
Bez urazy ale kiedy Ty zmadzejesz albo przejrzysz na oczy??????
ps.no chyba ze jesteś pociotkiem sprawki bez urazy
klops pisze:z Batchelorem
Dlatego napisałem, ze nie wiem na ile to prawda. Jakiś problem z rozumieniem tekstu pisanego ?
Deri zanim się skompromitujesz to przeczytaj moje pozostałe posty...
Oskarinho nie denerwuj się
Po prostu jak sobie wyobrażam Darka składającego podpis pod kontraktem z riderem rodem z Ekstraligi i to jeszcze w grudniu, to mnie pusty śmiech ogarnia 
Co tu się dzieje dzisiaj? Efene oskarżany o bycie zwolennikiem sprawki
Deri pisze:ps.no chyba ze jesteś pociotkiem sprawki bez urazy
Co tu się dzieje dzisiaj? Efene oskarżany o bycie zwolennikiem sprawki
Ostatnio zmieniony 20 grudnia 2012, o 22:34 przez klops, łącznie zmieniany 1 raz.
a czego wypociny wytłumacz mi czego.
Że na "B" to prawda, ale tu o Rysia Brzozowskiego chodzi.
Ogólnie to pojawił się nowy pomysł, skład ma się opierać na doświadczonych zawodnikach, są tani, a dobrze znają nasz tor. Informacja potwierdzona u Pana Sprawki. Wkrótce podpiszą kontrakty z naszym klubem i jednocześnie wznowią swoje kariery: Paśko, Martynuska, Kalinowski, Kondratowicz, Kosiński, Lipa, Ochal i Żuk. Uwaga jest też propozycja stranieri - Michaił Starostin. Dla młodszych kibiców przypominam Michaiła.

Wszystko zatem dobrze się skończy, można spać spokojnie.
Łubu dubu, łubu dubu niech żyje nam prezes naszego klubu, niech żyje, niech żyje nam!
Ogólnie to pojawił się nowy pomysł, skład ma się opierać na doświadczonych zawodnikach, są tani, a dobrze znają nasz tor. Informacja potwierdzona u Pana Sprawki. Wkrótce podpiszą kontrakty z naszym klubem i jednocześnie wznowią swoje kariery: Paśko, Martynuska, Kalinowski, Kondratowicz, Kosiński, Lipa, Ochal i Żuk. Uwaga jest też propozycja stranieri - Michaił Starostin. Dla młodszych kibiców przypominam Michaiła.

Łubu dubu, łubu dubu niech żyje nam prezes naszego klubu, niech żyje, niech żyje nam!
Ostatnio zmieniony 20 grudnia 2012, o 22:37 przez Extreme, łącznie zmieniany 1 raz.
Ostatnio zmieniony 20 grudnia 2012, o 22:41 przez max3, łącznie zmieniany 1 raz.
efeneJGH pisze:Deri zanim się skompromitujesz to przeczytaj moje pozostałe posty...
Sory ale inny Dariusz sie juz skomprowitował
Dariusz jest chodzącą kompromitacją ale w przypadku firmy SPORT KREATOR nie widać nic dziwnego-normalna praktyka...
Nie wiecie z kim rozmawiamy, co się dzieje w klubie, jaka jest sytuacja ze sponsorami więc dajcie sobie na wstrzymanie z tymi taczkami do ogłoszenia składu. Ja tam lubię i szanuje Dariusza 
Extreme pisze:Że na "B" to prawda, ale tu o Rysia Brzozowskiego chodzi.
No kolego pominąłeś tu jeszcze Gabora Rotha. Należałoby też odszukać numer do Lenara Nigmatzjanowa
A tak kierujac dyskusje z powrotem na powazniejsze tory - jakos nie moge zrozumiec typowania Batchelora na lidera druzyny. W czym on taki nadzwyczajny?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
- tezetomaniak
- Trener
Nie trawie Batchelora jak Balińskiego... Pewnie robiłby sporo punktów w 1 lidze, ale co nam po tym, jak po sezonie 2013 Dario miałby już ponad milion długu.
spokojny pisze:http://www.sportowefakty.pl/zuzel/329650/nicolai-klindt-znalazl-klub-w-lidze-polskiej Może on u nas?:D
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/32967 ... rd-sparcie
W tej sytuacji zaczynam być gorącym zwolennikiem Matta Szczepaniaka.
Napewno to zawodnik z potencjałem , zapowiadał się na solidnego żużlowca , być może się odrodzi.
Jeśli Łódź rzeczywiście się rozpadnie to do wzięcie będą
Szczepaniak - tak
Trojanowski - nie
Gustafsson - tak/nie
Kildemand - tak tak tak
Adamczak - nie
Napewno to zawodnik z potencjałem , zapowiadał się na solidnego żużlowca , być może się odrodzi.
Jeśli Łódź rzeczywiście się rozpadnie to do wzięcie będą
Szczepaniak - tak
Trojanowski - nie
Gustafsson - tak/nie
Kildemand - tak tak tak
Adamczak - nie
To może ja od siebie:
- Batchelor - 3xtak - Kangur, a ci przewaznie dobrze jezdzą w polskiej lidze, no i "chuliganek" - lubię takich narowistych zawodników. Problemem jest kasa ale teraz jest dobry moment na negocjacje, kiedy facet został bez klubu
- Watt - 2xtak - Kangur, moze nie jest bardzo efektowny ale dość pewny i miał dobry sezon
- Hansio - 1xtak - nie trawię go ale jednak jest to gość który jest w stanie wygrać z kazdym w 1 lidze
- Pikej - tak/nie - pewny jak na 1 lige, nie wzmocniłby rywali ale czy wiek nie będzie przeszkodą w inwestycjach w sprzęt? ryzyko
- Kildemand - tak/nie - rozwojowy zawodnik ale za jego dwucyfrówki nie postawiłbym złamanego grosza
- Gustafsson - nie - ostatni dobry sezon to drugoligowa Łodź, potem tylko gorzej
- Adamczak - nie - dobry sezon - ale jako junior mógł natrzepać tych punktów dużo. Mam za mało danych żeby popierać taką kandydaturę. Wydaje mi się że ten sezon mógł być bardziej fartem niz ogólną tendencją
- Szczepaniak - nie - kiepski sezon i mógłby zostać w Łodzi
- Trojanowski - jw, kontuzjogenny zawodnik
- Batchelor - 3xtak - Kangur, a ci przewaznie dobrze jezdzą w polskiej lidze, no i "chuliganek" - lubię takich narowistych zawodników. Problemem jest kasa ale teraz jest dobry moment na negocjacje, kiedy facet został bez klubu
- Watt - 2xtak - Kangur, moze nie jest bardzo efektowny ale dość pewny i miał dobry sezon
- Hansio - 1xtak - nie trawię go ale jednak jest to gość który jest w stanie wygrać z kazdym w 1 lidze
- Pikej - tak/nie - pewny jak na 1 lige, nie wzmocniłby rywali ale czy wiek nie będzie przeszkodą w inwestycjach w sprzęt? ryzyko
- Kildemand - tak/nie - rozwojowy zawodnik ale za jego dwucyfrówki nie postawiłbym złamanego grosza
- Gustafsson - nie - ostatni dobry sezon to drugoligowa Łodź, potem tylko gorzej
- Adamczak - nie - dobry sezon - ale jako junior mógł natrzepać tych punktów dużo. Mam za mało danych żeby popierać taką kandydaturę. Wydaje mi się że ten sezon mógł być bardziej fartem niz ogólną tendencją
- Szczepaniak - nie - kiepski sezon i mógłby zostać w Łodzi
- Trojanowski - jw, kontuzjogenny zawodnik