Skład na sezon 2013

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Bochen

Re: Skład na sezon 2013

#1351 Postautor: Bochen » 19 grudnia 2012, o 14:15

ostatnimi czasy, co raz częściej tęskni mi się za lokalnym patriotyzmem żużlowym...tzn. przywiązaniem do klubowych barw z jednej strony, a z drugiej opieraniu się o fundamenty jakie stanowi szkółka...

temat wałkowany wielokrotnie i raczej nierealny do wykonania w 'lubelskim grajdołku' bardziej chyba z faktu powolnego wymierania lubelskich tradycji żużlowych niż z braku chęci do inwestowania w młodzież.

Muszyński, Knap, Stenka, Jucha, Nowoszyński, Mordel, śp. Dados, Staszek, Piszcz, Trumiński itp., itd.

Kurcze, kiedyś nawet mimo pewnego rodzaju marazmu żużlowego w naszym mieście przychodziło się dla naszych 'wychowanków'. Wielu może mnie zrugać ale nawet 25 - 65 od Tarnowa lub podobny wynik od Pergo czy Iskry oraz zacięte boje ze Śląskiem Świętochłowice mnie i wielu innych zapaleńców nie odpychały od żużlowej atmosfery.

Dzisiaj raczej pieniądz decyduje o przynależności klubowej ale fajne byłoby ten zespół opierać o kolektyw, a nie 'legię cudzoziemską'
Przy założeniu strategii Bogdanki ukierunkowanej na sponsoring dyscyplin inwestujących w młodzież może warto by pociągnąć ten temat, a nie liczyć na jednorazowy sukces, który niczym dotknięcie czarodziejskiej różdżki stworzy pełen profesjonalizm.

porzucając marzenia, zastanawia mnie taka sprawa:

Ile dane kluby czekały na powrót do żużlowej czołówki?
- Start Gniezno
- Stal Gorzów
- Unia Tarnów

Jest kilka innych klubów, które również przeżyły / przeżywały wahania organizacyjne ale sobie z tym jakoś poradziły w różny sposób. Jednak czynnikami, które miały decydujące znaczenie w ich wypadku to: odpowiednie osoby związane z żużlem, strategia obranego rozwoju i czas przewidziany do realizacji założeń.
NO breakes, NO rules.....SPEEDWAY!!!

Awatar użytkownika
Piocze
Senior

#1352 Postautor: Piocze » 19 grudnia 2012, o 15:06

Rabiosa pisze:Wielka Kopalnia Węglowa Bogdanka : 600 000 zł :lol: vs Lechma Poznań " kominiarze " i tyle w temacie.

Wielka kopalnia węglowa, która przy okazji utrzymuje też całkiem nieźle prosperujący klub piłkarski. A do ostatnich miesięcy jeszcze też różne inne niż żużel sporty motorowe.
Ja się bardzo cieszę, że Bogdanka w ogóle została przy żużlu, bo przy ostatnich zmianach w zarządzie nie było to pewne. A Ty masz jeszcze pretensje że dają za mało...
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."

Awatar użytkownika
TomBronx

#1353 Postautor: TomBronx » 19 grudnia 2012, o 15:27

Awatar użytkownika
MikeMistrz
Senior

#1354 Postautor: MikeMistrz » 19 grudnia 2012, o 16:25

Trochę kiepsko, że kolejni konkretni grajkowie na 1 ligę odpadają, ale dopóki zostało ich jeszcze kilku można jeszcze zmontować sensowny skład.

1.Watt
2.Miesiąc
3.Jeleniewski
4.Baran
5.Max/Povazhny/Adamczak

I mamy podobny potencjał do zeszłorocznego, (i do tego teoretycznie bez odpowiednika Stachyry, który nie umiałby jechać u nas na torze) a i Jeleń może pokusiłby się o jakieś sensowne punkty na wyjazdach w tym roku. Wyjazdów by się tym raczej nie dało wygrywać, ale bonus byłby realny z każdym rywalem. Tyle, że Watt to już chyba ostatni wolny (realny do zakontraktowania) zawodnik, który powinien wykręcić grubo powyżej 2,0. Jak on podpisze gdzie indziej niż u nas, to ja już stracę nadzieję na cokolwiek innego niż walka o utrzymanie.
No i problemem są juniorzy. Jeżeli klub nie ma w planach przegrać wszystkich biegów juniorskich po 5:1, to trzeba wypożyczyć Adamczewskiego, albo kogokolwiek innego, byle dawał realne nadzieje na jakieś punkty.

Sledzio
Trener
Kontakt:

#1355 Postautor: Sledzio » 19 grudnia 2012, o 16:31

Sprawka obudź się. Ja Cię bardzo proszę OBUDŹ SIĘ

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1356 Postautor: Gelo » 19 grudnia 2012, o 17:12

1.Watt
2.Miesiąc
3.Jeleniewski
4.Baran
5.Max/Povazhny/Adamczak

I mamy podobny potencjał do zeszłorocznego

Watt byłby dobry - ale chyba jestem zbyt małej wiary zeby w to uwierzyc. Maxa nie trawię od lat i w tym roku tylko się w tym utwierdzilem. Romek P. jest jak na mój gust zbyt chimeryczny. Niestety - pewniakiem ale równie nierealnym na te 8-10 punktów a który jezdził słabiej niz nalezalo sie spodziewać jest okularnik...

henek1234
Szkółkowicz

#1357 Postautor: henek1234 » 19 grudnia 2012, o 17:22

Gelo pisze:
1.Watt
2.Miesiąc
3.Jeleniewski
4.Baran
5.Max/Povazhny/Adamczak

I mamy podobny potencjał do zeszłorocznego

Watt byłby dobry - ale chyba jestem zbyt małej wiary zeby w to uwierzyc. Maxa nie trawię od lat i w tym roku tylko się w tym utwierdzilem. Romek P. jest jak na mój gust zbyt chimeryczny. Niestety - pewniakiem ale równie nierealnym na te 8-10 punktów a który jezdził słabiej niz nalezalo sie spodziewać jest okularnik...

i obudziłeś się :lol: :lol: :lol: będą o ile wystartujemy Flegiery, Frankowy i tylko człowiek może Puzon i Mateusz .... Wieczorek o ile ktoś prezia nie uprzedzi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
MikeMistrz
Senior

#1358 Postautor: MikeMistrz » 19 grudnia 2012, o 17:33

Gelo pisze: Maxa nie trawię od lat i w tym roku tylko się w tym utwierdzilem. Romek P. jest jak na mój gust zbyt chimeryczny. Niestety - pewniakiem ale równie nierealnym na te 8-10 punktów a który jezdził słabiej niz nalezalo sie spodziewać jest okularnik...

Karlsson jest w takim wieku, że prędzej obniży loty, niż zacznie jeździć jak dawniej. Ja bym wolał jednak dwóch pierwszych panów. Żadni z nich liderzy, ale jednak w miarę solidne marki, jak na 1 ligę.

Henek masz jakieś wiarygodne info, że piszesz takie głupoty?

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#1359 Postautor: kibicLBN » 19 grudnia 2012, o 17:35

Spoko , spoko Hampel,Hancock są też do wzięcia, i Batchelor. Specjalnie tak mało udzielają wywiadów. Pogonimy Grudziądz i Gdańsk 8)
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.