Motor Lublin - Start Gniezno 01.07, godz. 17:00

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

Re: Motor Lublin - Start Gniezno 01.07, godz. 17:00

#351 Postautor: kibicLBN » 1 lipca 2012, o 23:38

Ale za rok w I lidze będzie można lepszy skład zrobić niż w elidze, a przecież mamy się rozwijać i juz nawet mi sie tego awansu tak bardzo nie chce :( 8)
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

harry
Trener

#352 Postautor: harry » 1 lipca 2012, o 23:58

A skąd wiesz o tym składzie?
Masz coś na papierze czy tylko ktoś coś obiecał na piękne oczy?
A znasz hasło " obiecanki cacanki a głupiemu ( nie o Tobie) radość???
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

ermen
Zawodowiec

Re: Motor Lublin - Start Gniezno 01.07, godz. podobno 17:03

#353 Postautor: ermen » 2 lipca 2012, o 00:00

ermen pisze: Gdyby wygrali z Gnieznem, i to z bonusem, to faktycznie droga do baraży stoi otworem. Ale o awansie nie ma co rozmawiać. Bo i po co? Komu w klubie zależy na awansie? Jesteśmy na ten awans przygotowani?

Kilka dni temu w tym samym wątku zadałem pytania, które ponawiam. Może Ci, którym chce się RZygac na to odpowiedzą?
Szczególnie odpowiedź na jedno pytanie mnie interesuje, a brzmi ono: Komu w klubie zależy na awansie?
Żeby była sprawa jasna. Nie jestem ta "płaczką", która pisze i mówi, że nas na awans nie stać. Również uważam, że należy szansę, jesli jest wykorzystać. Pytam czy komus w klubie na awansie zależy?
Każdemu jego Everest...

jerry78
Trener

#354 Postautor: jerry78 » 2 lipca 2012, o 00:17

Było widzać dzisiaj u naszych działaczy wielką radość ze zwycięstwa, ale też słychać tu i ówdzie, że trochę złapał ich strach przed awansem. Z kasą rewelacyjnie w tym sezonie nie ma, mimo, że pojawia się wielu drobnych sponsorów przystępujących do Speedway Business Club. Na razie wszystko podobno jest płacone na bieżąco, ale ludzi trochę mało na trybunach i zaczyna być problem. Ale problem jest nie tylko u nas, bo chodzą słuchy, że w Gnieźnie już są spore zaległości (np sprawa Nichollsa)
Aczkolwiek jak wcześnie uważałem, że awans mija się z celem, tak teraz uważam, że jak jest okazja to trzeba powalczyć. Raz, że można "wyciągnąć" od Bogdanki 40% kwoty sponsoringowej, dwa to jest szansa na większe zaangażowanie Bogdanki w ekstalidze, kasę za prawa telewizyjne i coraz większą liczbę drobnych sponsorów, a trzy to może być tak, że przy zakładanym regulaminie finansowym wcale tak dużo kasy na ekstaligę nie będzie potrzeba, żeby powalczyć o spokojne utrzymanie.
Szkoda straconych dwóch punktów w Ostrowie bo właśnie bylibyśmy liderami I ligi. Mam przeczucie, że nasz zespół sprawi jeszcze niespodziankę w Grudziądzu, bo tam wielu zawodników będzie chciało się "odwdzięczyć" Fiałkowskiemu za szopki w Lublinie.
Dzisiaj super, 3 punkty nasze i o to chodziło. Wielkie brawa dla Pawła Miesiąca, bo w chłopaka mało kto wierzy, a jak sobie wszystko dobrze poukłada w głowie, to jest wartościowym zawodnikiem. Sam miałem co do niego wątpliwości, ale tylko wynikające z faktu "spalania się" przed meczem. Dziś wyszło super.
Do boju, walczymy o ekstaligę ;)

Awatar użytkownika
WBA
Szkółkowicz
Kontakt:

#355 Postautor: WBA » 2 lipca 2012, o 00:21

agu87 pisze:A Trener życzenia dostał z jakiej okazji?

imieniny
nic

BR
Senior

#356 Postautor: BR » 2 lipca 2012, o 00:49

Dobry mecz :) teraz szkoda tych punktów z Ostrowa i Gniezna! byłoby naprawdę pięknie :)
Co do toru to przegrywaliśmy biegi po równaniu toru i polewaczce ;)

PS. Wydaje mi się, że dzisiaj Baran nie jechał tylko Wieczorek ;)

meesha
Trener
Kontakt:

#357 Postautor: meesha » 2 lipca 2012, o 01:05

Napierdzielone tych postów po meczu, że ciężko ogarnąć więc tylko jedną rzecz napiszę - tak, Czarnoskórzanin wygrał na kresce z Miśkiem o jakieś 20-30 cm i było to widać od razu będąc na wysokości linii mety. Sędzia dla pewności udał się na stanowisko ITVL, żeby sprawdzić i to się potwierdziło.
Prośba na przyszłość - 98% ludzi na stadionie siedzi pod mniejszym lub większym kątem w stosunku do linii startu/mety, zatem jeśli nie posiadacie wyobraźni przestrzennej, to lepiej nic nie pisać niż takie bzdury wywlekać. Naprawdę sędziowie nie są "z łapanki" i widzą co się dzieje, a jak nie są pewni to - korzystając z uprzejmości TV - upewniają się co do decyzji.

A towarzystwo "spod budki z piwem" (czyli tak zwane jego mać vipy) to żenada do kwadratu co tam wykrzykują bez żadnego pojęcia. Wstyd po prostu i kicha...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

Re: Motor Lublin - Start Gniezno 01.07, godz. podobno 17:03

#358 Postautor: Gelo » 2 lipca 2012, o 07:59

ermen pisze:
ermen pisze: Gdyby wygrali z Gnieznem, i to z bonusem, to faktycznie droga do baraży stoi otworem. Ale o awansie nie ma co rozmawiać. Bo i po co? Komu w klubie zależy na awansie? Jesteśmy na ten awans przygotowani?

Kilka dni temu w tym samym wątku zadałem pytania, które ponawiam. Może Ci, którym chce się RZygac na to odpowiedzą?
Szczególnie odpowiedź na jedno pytanie mnie interesuje, a brzmi ono: Komu w klubie zależy na awansie?
Żeby była sprawa jasna. Nie jestem ta "płaczką", która pisze i mówi, że nas na awans nie stać. Również uważam, że należy szansę, jesli jest wykorzystać. Pytam czy komus w klubie na awansie zależy?

Powinno wszystkim - a jeżeli ktoś się wyłamuje jest idiotą i mówiąc najprościej - nie nadaje się do sportu. W sporcie chodzi o realizowanie celów. A mnie męczy już to lubelskie biadolenie - brak pieniędzy, brak stadionu, brak marketingu brak chęci. Mam nadzieje, że to tylko nieliczne kibicowskie biadolenie - dwóch takich na syfach bez przerwy wypisuje, że my się nie pchamy do ekstraligi nie mamy takich ambicji. Pytam po co? Żaden cymbał nie widzi, że Start pcha się otwarcie do Ekstraligi, a nie ma świateł na stadionie, żaden cymbał nie widzi, że Grudziądz zmontował na papierze ekipę również na awans, a mają stadion taki, że nasz przy nim to Motoarena. I w końcu najważniejsze. Jak bumerang wraca u nas idiotyczna "praca u podstaw" czy "teoria małych kroczków". Czy któryś z wyznawców tychże zadał sobie najprostsze pytania: skąd wiadomo jaki będzie regulamin, skąd wiadomo, że w przyszłym roku będzie u nas jeździł Miśkowiak czy Stachyra. I skąd wiadomo, że obaj ci zawodnicy, którzy akurat teraz i u nas są w życiowej formie będą w takiej formie za rok? A jak nie to co? Znowu 2 liga? Dla mnie sprawa jest oczywista - skoro jest lepiej niż przewidywaliśmy i los się do nas uśmiecha, trzeba się też uśmiechnąć do losu. Wykorzystać wielką szansę która się przytrafia - tą szansą jak dla mnie minimum są baraże.

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#359 Postautor: lombard » 2 lipca 2012, o 08:14

Przede wszystkim gratulacje po raz kolejny dla chłopaków za piękne widowisko i zwycięstwo! O awans się nie martwcie. Jeszcze nie tak dawno martwiliśmy się o wejście do czwórki. Owszem, zwycięstwo nad liderem uskrzydla ale są mecze wyjazdowe a na wyjazdach do tej pory szału nie było. Na plus zaskoczył Paweł. Przy niedyspozycji Karola, można powiedzieć, że uratował nam mecz. Oczywiście gratulacje dla całego zespołu. Dobrze, że mamy team i jak jeden zawali to drugi podratuje. Na prawdę nieźle to wygląda i zespół ma przyszłość co cieszy. Ciekawe jak to wszystko się dalej potoczy.
A co do tej liczby kibiców to pomijając kosmiczny upał to jednak...bilety nie są tanie i to nie jest moje stwierdzenie także coś w tym jest.
A teraz z innej beczki. Jak czytam niektórych to dochodzę do wniosku, że najpierw trzeba ochłonąć po meczu a potem pisać :lol: Że byli "różni" kibice i będą to wiadomo nie od dziś. Przekrój kibica jest bardzo duży. Ja już przywykłem, ale wielu zwłaszcza nowych tzw. niedzielnych czyli od przypadku do przypadku wychwytuje wszelkie niedoskonałości. Na to rady nie ma, bo to wynika raczej ze spraw gospodarczo-geopolitycznych czyli "jakim narodem jesteśmy". Nie jest źle ale i jest co poprawiać 8)
Dzięki za ten mecz- to nie była strata czasu! 8)

Awatar użytkownika
luckylukelbn

#360 Postautor: luckylukelbn » 2 lipca 2012, o 08:17

Gdy przewaga stopniala do 2 punktow prorokowalem ze przegramy z racji na ze Gniezno w pewnym momencie zaczelo coraz lepiej jechac. Ale na szczescie chlopaki staneli na wysokosci zadania. Baran slabiutko, slabe starty, na trasie probowal cos szrpac, ale widac ze ma wolny motocykl i o wyprzedzaniu mowy nie ma. Łukaszewski coraz lepiej, ten chlopak ma naprawde potencjal. Borowicz bez rewelacji.

Awatar użytkownika
KosaRKS
Zawodowiec

#361 Postautor: KosaRKS » 2 lipca 2012, o 08:33

manjolo pisze:
grzesieck pisze:
kompletnie chybiony, bo upadek Daniela wynikal z defektu motocykla

mam takie same odczucie jak grzesieck, a bylem na stadionie, wiec wiesz...

Daniel Jeleniewski pisze:Przesiadłem się na drugi motocykl i byłem blisko wyprzedzenia Bjarne (Pedersena w wyścigu 11. dop. red.), ale wpadłem w dziurę i nie opanowałem motocykla. Ewidentnie moja wina, ale to jest sport.

mhm.
Naczelny obrońca Karola Barana.

jerry78
Trener

#362 Postautor: jerry78 » 2 lipca 2012, o 08:35

luckylukelbn pisze:Borowicz bez rewelacji.

Nie było tak najgorzej. Robi postępy i z meczu na mecz będzie coraz lepiej. Technikę jazdy ma całkiem, całkiem.

Obrazek

Teqila11

#363 Postautor: Teqila11 » 2 lipca 2012, o 08:39

a mi Borowicz sie podoba, beda z niego ludzie, zanotowal duzy postep

Awatar użytkownika
KosaRKS
Zawodowiec

#364 Postautor: KosaRKS » 2 lipca 2012, o 08:52

Niektórzy chyba zapomnieli, że Borowicz ma dopiero 18 lat. ;)
Naczelny obrońca Karola Barana.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#365 Postautor: grzesieck » 2 lipca 2012, o 09:12

KosaRKS pisze:
Daniel Jeleniewski pisze:Przesiadłem się na drugi motocykl i byłem blisko wyprzedzenia Bjarne (Pedersena w wyścigu 11. dop. red.), ale wpadłem w dziurę i nie opanowałem motocykla. Ewidentnie moja wina, ale to jest sport.

mhm.

no to w takim razie albo Daniel klamie albo harry opowiada glupoty komentujac mecz dla ITVL, w relacji stwierdzil, ze ROZMAWIAL z Jeleniem i powodem upadku byl zerwany lancuszek sprzeglowy

zeby nie bylo watpliwosci, mi tez to wygladalo jakby po prostu wpadl w dziure i go pociagnelo w bande, no ale skoro ekspert na antenie mowi, ze to defekt...
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#366 Postautor: Cooper » 2 lipca 2012, o 09:19

Klub ma duza sraczke przed ewentualnym awansem, licze jednak, ze zawodnicy zrobia psikusa w tym sezonie 8) A najwzyej jak dla obecnego zarzadu e-liga to za wysokie progi, to znajda sie na penwo inni chetni do zarzadu klubu z e-ligi 8) Zawodnicy pokazuja, ze awans nie jest dla nich na wyrost.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#367 Postautor: Hela » 2 lipca 2012, o 09:56

Ja również jestem za tym, aby jechać do końca na maxa. Jak się uda awansować to super i trzeba się cieszyć. Gdy pojawia się szansa, trzeba ją brać i nie wypuszczać bo więcej może się nie powtórzyć. Poza tym, nie uważam abyśmy mieli się czego wstydzić w konfrontacji z Grudziądzem i Gnieznem. Jeśli ich stać to dlaczego nie nas? W najgorszym przypadku można zrezygnować z eligi jeśli faktycznie awans niczego nie zmieni.
Dla tych którzy jako argument za "czekaniem na awans" podają stadion mam jedno pytanie: czy to czekanie zagwarantuje nam lepszy stadion? Oczywiście, że nie. Do tego trzeba podejść jak najbardziej pod kątem regulaminu - jeśli ten spełnia tzn. że nadaje się na ekstraligę. Koniec kropka.

Wracając do meczu to brawa dla chłopaków. Strach pomyśleć co by się działo z Dawidem w składzie za Karola (koledzy z Rzeszowa - dlaczego taki słaby wynik?). Czy to tor przestraszył naszych rywali? Czy upał ich sponiewierał? Jesteśmy mega mocni u siebie, można powalczyć w playoffach naprawdę o awans 8)
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

Awatar użytkownika
pizek

#368 Postautor: pizek » 2 lipca 2012, o 10:06

Dokładnie to jest sport a w sporcie chodzi o to, żeby wygrywać. Nie można być minimalistą i się cieszyć, że jesteśmy w 4 bo nie o to chodzi. Ludzie jedziemy o awans a przynajmniej walczymy i o to chodzi 8) Jeżeli regulamin wejdzie w życie powinno być łatwiej, poza tym te 10 drużyn, KSMy itd obniżają poziom najwyższej klasy rozgrywkowej i nie jest to nic nieosiągalnego. Jeżeli taki Zbysio Suchecki wali 9 ptk w Ekstralidze z liderem tabeli a osiągnął rok temu w 2 lidze średnia 1,542 to jaki Karol zrobiłby rozpierdol tam? 8) 8) :D

Także nie pitolcie, że starcza nam 4 bo to gówno prawda! :)

Mokatte

#369 Postautor: Mokatte » 2 lipca 2012, o 10:20

Hela pisze:Wracając do meczu to brawa dla chłopaków. Strach pomyśleć co by się działo z Dawidem w składzie za Karola

Strach to pomyśleć co by się działo z Nichollsem w składzie za Lisieckiego ;) A Stachyra jakby jechał w meczu, to na pewno za Pawła, więc na tych wszystkich niedyspozycjach to my akurat wyszliśmy najlepiej :)

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#370 Postautor: Hela » 2 lipca 2012, o 10:23

Ale ja przecież własnie piszę co by się działo z Dawidem za beznadziejnego wczoraj Karola i bez Nicholsa. Takie tak gdybanie, w atmosferze pomeczowej euforii 8)
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#371 Postautor: ravajas » 2 lipca 2012, o 10:28

pizek pisze:wali 9 ptk
Czego?? puntków???? Pisze się pkt!
Jestem również zwolennikiem pójścia za ciosem, zwłaszcza, że to nie żaden los się do nas uśmiecha, tylko my sobie sami taką sytuację wytwarzamy postawą na torze. Tym, którzy chcieliby przeczekać należy przypomnieć co się stało z drużyną po sezonie 2004 kiedy to przegraliśmy baraże z Zieloną.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
marcin_lub
Junior

#372 Postautor: marcin_lub » 2 lipca 2012, o 10:33

ravajas pisze:Czego?? puntków???? Pisze się pkt!

Normalnie jakis Ty mundry i wyłuczony....

Awatar użytkownika
pizek

#373 Postautor: pizek » 2 lipca 2012, o 10:37

ravajas pisze:
pizek pisze:wali 9 ptk
Czego?? puntków???? Pisze się pkt!

wow :shock: :shock: Dobrze, że poprawiłeś mnie bo nie wiadomo o co chodzi, jesteś zajebisty :D

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#374 Postautor: Egon » 2 lipca 2012, o 10:47

jerry78 pisze:Nie było tak najgorzej. Robi postępy i z meczu na mecz będzie coraz lepiej. Technikę jazdy ma całkiem, całkiem.

Obrazek
Bardzo fajnie wygląda Mateusz na motocyklu. Tak mi się przypomniało ;) Obrazek

Mecz świetny, wszystko już chyba zostało napisane, martwi tylko postawa Karola..trener ma ból głowy przed Grudziądzem. Chyba, że przeciwnie..bólu nie ma i jest pewne że pojedzie Miesiąc..
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

Awatar użytkownika
MLSpeedy
Junior

#375 Postautor: MLSpeedy » 2 lipca 2012, o 10:48

Tym bardziej, że można awansować w tym sezonie za mniejszą kasę. W przyszłym roku trzeba by dorzucić jednego-dwóch lepszych grajków co tanie nie będzie.