Kto w lipcu urodzony jest... i tak dalejagu87 pisze:A Trener życzenia dostał z jakiej okazji?
Motor Lublin - Start Gniezno 01.07, godz. 17:00
Re: Motor Lublin - Start Gniezno 01.07, godz. 17:00
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Piekny mecz i emocje do konca dziekujeny:)
ravajas pisze:Ponadto, mam wrażenie, że Mateusz Borowicz w dwukrotnie rozpoczynanym biegu 8. wychodził ze startu pierwszy; mylę się?
Nie mylisz sie, zwlaszcza w drugiej odslonie tego biegu, jak na niego, mial start idealny. Szkoda tylko, ze zamiast natychmiast sciac do kraweznika pojechal szerookoo a tam nie ciagnelo i przyjechal ostatni :/
Motor mocny
Gratulacje dla chłopaków. Szczególne słowa uznania dla Pawła. Kawał dobrej roboty. Misiek, Jeleń na swoim poziomie. Bardzo dobrze Łukaszewski. Woodward ciut poniżej poziomu. Zresztą, nie sądzi się zwycięzców. Ale niestety muszę to napisać: Karol - totalna klapa. Coś mi się wydaje, że nie trafił zupełnie z ustawieniami sprzętu.
A tak swoją drogą to nie macie wrażenia, że tor jest robiony podobnie do tego w Tarnowie za czasów Mariana na trenerce? Jakoś twardo było z Grudziądzem i dzisiaj.
Lindbaeck czuł się jak u siebie a to już optymistyczne nie jest. Nasz tor jest inny od dwóch spotkań. Może mi się tylko wydaje ale nie do końca w tym względzie jest ok.
A tak swoją drogą to nie macie wrażenia, że tor jest robiony podobnie do tego w Tarnowie za czasów Mariana na trenerce? Jakoś twardo było z Grudziądzem i dzisiaj.
Lindbaeck czuł się jak u siebie a to już optymistyczne nie jest. Nasz tor jest inny od dwóch spotkań. Może mi się tylko wydaje ale nie do końca w tym względzie jest ok.
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
Wydaje Ci się. Zobacz z kim jechaliśmy i jakie były wyniki tych spotkań.
Każdemu jego Everest...
Lindbaeck czuł się jak u siebie a to już optymistyczne nie jest. Nasz tor jest inny od dwóch spotkań. Może mi się tylko wydaje ale nie do końca w tym względzie jest ok.[/quote]
A mnie wydawało się, że tor był jednak inny niż tydzień temu.. Bardziej twardy i dziurawy. Zewnętrzna niestety w ogóle "nie chodziła", mijanek jak na lekarstwo...
Lindbaeck czuł się jak u siebie a to już optymistyczne nie jest. Nasz tor jest inny od dwóch spotkań. Może mi się tylko wydaje ale nie do końca w tym względzie jest ok.[/quote]
A mnie wydawało się, że tor był jednak inny niż tydzień temu.. Bardziej twardy i dziurawy. Zewnętrzna niestety w ogóle "nie chodziła", mijanek jak na lekarstwo...
Możliwe, nie twierdzę stanowczo, że tak było jak napisałem. Jedno natomiast jest faktem, szeroka pod zegarem "nie chodzi".
Tak jak napisałem wcześniej, zwycięzców się nie sądzi.
Tak jak napisałem wcześniej, zwycięzców się nie sądzi.
MOTOR LUBLIN
Maxx pisze:A tak swoją drogą to nie macie wrażenia, że tor jest robiony podobnie do tego w Tarnowie za czasów Mariana na trenerce? Jakoś twardo było z Grudziądzem i dzisiaj.
Ja mam wrażenie, że dzisiaj tor był inny niż tydzień temu. Bardziej twardy i dziurawy. Zewnętrzna w ogóle nie "chodziła" i mijanek jak na lekarstwo...
- tezetomaniak
- Trener
Za dziure na 1 łuku powinien ktoś dostać niezły opierdziel. Ale pewnie znowu będzie tłumaczenie ruszającymi się płytami pod stadionem 
Maxx pisze:Karol - totalna klapa. Coś mi się wydaje, że nie trafił zupełnie z ustawieniami sprzętu.
A mi się wydaje że to niesprawny zapłon był , a nie ustawienia, ten motocykl w ogóle nie załapywał na starcie, tu nie prędkości na dojeździe brakowało.
Maxx pisze:A tak swoją drogą to nie macie wrażenia, że tor jest robiony podobnie do tego w Tarnowie za czasów Mariana na trenerce? Jakoś twardo było z Grudziądzem i dzisiaj.
słucham?
Maxx pisze:Lindbaeck czuł się jak u siebie a to już optymistyczne nie jest. Nasz tor jest inny od dwóch spotkań. Może mi się tylko wydaje ale nie do końca w tym względzie jest ok.
No z Grudziądzem tylu dziur nie było i dzięki temu ładniejsze zawody.
KosaRKS pisze:grzesieck pisze:KosaRKS pisze:'Kto torem wojuje, ten od toru ginie.'
czy jakoś tak. Całkiem dobry tekst imo.
kompletnie chybiony, bo upadek Daniela wynikal z defektu motocykla
na żywo wyglądało to raczej na uślizg przy ataku na zawodnika, więc wiesz... ;]
A mi wyglądało na podbicie na dziurce.
istred pisze:Ciekawi mnie dlaczego Wardzała za Barana nie zaczął wstawiać Łukaszewskiego, który w tym sezonie na naszym torze jeździ naprawdę bardzo dobrze.
Też tego nie pojmuję, Baran dawał jedynie na dzieje a 0, nie wiem co się z jego sprzętem stało.
Ostatnio zmieniony 1 lipca 2012, o 22:20 przez kibicLBN, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
-
arturek111
- Szkółkowicz
- Kontakt:
MIL3K pisze:Meczyk jak najbardziej ok! tylko czego nikt nie zwrócił uwagi na to co wyprawiał KIEROWNIK STARTU koleś nie ma pojęcia wogule o tym co robi, zamiast pomaga drużynie to on im utrudniał nie wspomnę o przepuszczeniu zawodnika z Gniezna po piegu pod taśmą. Czemu nasz szanowny zarząd nie widzi tego i puszcza taki amatorów na taki ważny mecz??? Nie można bylo dac chłopaka co był kierownikiem w Brązowym Kasku o ile dobrze pamiętam to Marcin Wnuk, widac ze wie o co chodzi. Mam nadzieje że na następnym meczu się zreflektują i będzie odpowiednia osoba na na tym stanowisku.
A czy nikt nie zwrócił uwagi że to nie był Pan Kantor - kier. startu. Tylko zastępstwo. Bo Panu Kantorowi coś się zapomniało zabrać z linii startu.
Co do toru - oczywiście nie ma to nic wspolnego z tym co było w Tarnowie. Unia (zdaje się że dopiero w tym sezonie wymienili nawierzchnie) w ostatnich latach jezdziła na torze tak twardym, że bronować go można było jedynie młotem pneumatycznym. U nas jednak czasy kręcone przez młodzieżowców na poziomie 67 sekund, kilka rekordów toru świadczą, że twardo nie jest. A że przy takiej temperaturze jak dziś tor szybciej przesycha - to chyba nie jest dziwne. Oczywiscie - na Grudziadzu tor był przygotowany lepiej i równiej, ale skoro wygrywamy, nie powinno się tego w ogóle komentować. Niech na nasz tor sobie lamentują kibice drużyn które dostają tu bęcki.
Ostatnio zmieniony 1 lipca 2012, o 22:27 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.
Gratulacje dla druzyny ,trenera ,zarzadu.
Mecz byl super ,tylko potwierdzilo sie to ,ze Start to pewniaki ekstraligowe ,choc z Nichollsem bylo by nam bardzo ciezko o wygrana. Para Lisiecki Skornicki dobra raczej na druga lige.
Wygranej druzyny sie nie sadzi ,ale ja juz glupi jestem , treningi nie przekladaja sie na postawe w meczu.W Lublinie Misiek i Jelen poza zasiegiem calej ligi ,Dawid i Cam przeplataniec ale okolo 10 pkt zawsze kreca ,Mateusze jak na juniorke z polotem i skutecznie, Miesiac vs.Baran to czysta loteria .Mysle ze Jeleniowi nalezy sie nr.13(przeszedl jakas metamorfoze)Dawid pod 12 ,a nr10 wiadomo loteria(Miesiac/Baran)
Totalnie zaskoczyla dzis Ostrowia ,za tydzien maja mecz o playoff ,liga przez to jeszcze ciekawsza ,i bedzie tak chyba az do ostatniego biegu rundy zasadniczej.I o to chodzi
Mecz byl super ,tylko potwierdzilo sie to ,ze Start to pewniaki ekstraligowe ,choc z Nichollsem bylo by nam bardzo ciezko o wygrana. Para Lisiecki Skornicki dobra raczej na druga lige.
Wygranej druzyny sie nie sadzi ,ale ja juz glupi jestem , treningi nie przekladaja sie na postawe w meczu.W Lublinie Misiek i Jelen poza zasiegiem calej ligi ,Dawid i Cam przeplataniec ale okolo 10 pkt zawsze kreca ,Mateusze jak na juniorke z polotem i skutecznie, Miesiac vs.Baran to czysta loteria .Mysle ze Jeleniowi nalezy sie nr.13(przeszedl jakas metamorfoze)Dawid pod 12 ,a nr10 wiadomo loteria(Miesiac/Baran)
Totalnie zaskoczyla dzis Ostrowia ,za tydzien maja mecz o playoff ,liga przez to jeszcze ciekawsza ,i bedzie tak chyba az do ostatniego biegu rundy zasadniczej.I o to chodzi
Ostatnio zmieniony 1 lipca 2012, o 22:37 przez LEON1978, łącznie zmieniany 1 raz.
kibicLBN, brałem pod uwagę elektrykę w sprzęcie Karola ale coś mi tu nie pasuje bo przecież po dwóch startach powinien się połapać co nie gra. A tu zero reakcji i zero na torze. Ale to jest tylko sport, wygraliśmy za 3 i to jest najważniejsze.
MOTOR LUBLIN
Gelo pisze:Co do toru - oczywiście nie ma to nic wspolnego z tym co było w Tarnowie. Unia (zdaje się że dopiero w tym sezonie wymienili nawierzchnie) w ostatnich latach jezdziła na torze tak twardym, że bronować go można było jedynie młotem pneumatycznym. U nas jednak czasy kręcone przez młodzieżowców na poziomie 67 sekund, kilka rekordów toru świadczą, że twardo nie jest. A że przy takiej temperaturze jak dziś tor szybciej przesycha - to chyba nie jest dziwne. Oczywiscie - na Grudziadzu tor był przygotowany lepiej i równiej, ale skoro wygrywamy, nie powinno się tego w ogóle komentować. Niech na nasz tor sobie lamentują kibice drużyn które dostają tu bęcki.
Grześ, nikt tu nie lamentuje
Sorki za post pod postem.
MOTOR LUBLIN
Gelo pisze:Znakomity mecz, wynik jeszcze lepszy. Dla naszych chłopaków - czapki z głów. Sądzę, że skoro w dwumeczu jesteśmy lepsi od murowanego faworyta, który ma skład na środek ekstraligi, nikt nie powinien narzekać. A jak widzę teksty tego typu:Adlerxer pisze:O awans to możemy powalczyć w przyszłym roku, na chwilę obecną na ekstraligę nie mamy ani stadionu, ani pieniędzy, ani marketingu ;P
... to mi się gówna gotują. Chłopaki jezdzą ambitnie, efektownie i skutecznie a u nas zawsze kibicowskie "kopnij mnie w dupę, bo jestem z Lublina".
Nigdzie nie podważyłem dobrej jazdy naszych chłopaków, przeciwnie - stuknięcie lidera w dwumeczu jest pięknym wyczynem. Absolutnie nie uważam też, żeby należało ich teraz gasić, albo coś
Ale
Jest w sporcie masa takich pozastadionowych niuansów jak: promocja, marketing, sponsoring i jeszcze parę takich rzeczy, które na poziomie ekstraligi bywają przydatne. Po awansie do I ligi sporo z tych rzeczy zaczęło banglać - i bardzo dobrze. Parę z tych rzeczy (moim zdaniem) trzeba by było jeszcze poprawić będąc w I lidze, ale już z zamysłem na grę w ekstralidze. Tak, coby to zaplecze organizacyjne mieć spokojnie przygotowane - i awansować do ekstraligi - martwiąc się już tylko o względy sportowe ;P
Co nie znaczy - PODKREŚLAM - że nie życzyłbym sobie awansu już w tym sezonie, ani że Lublin, oznacza coś drugiej kategorii
Szeroka z nielicznymi wyjątkami nie chodzi od ubiegłego sezonu. Być moze cierpi na tym widowisko, być może tracą na tym zawodnicy typu Baran, Miesiąc ale w koncu zasłuzenie awansowalismy do 1 ligi i zasłużenie jestesmy teraz wiceliderem tabeli. Jak dla mnie szeroka może nie chodzic, mogą jezdzić gęsiego (chociaż nie jezdzą) - wazne zeby wygrywali tak jak to robią.
I tu się nieco róznimy bo ja pomimo że wynik ukochanego klubu jest ważny dla mnie jak mało co to nie cierpię jazdy nudnej i jednostronnych meczów.
PS. Misiek śr. po tym meczu 2,405
PS. Misiek śr. po tym meczu 2,405
jest mi przykro ze sie roznimy - wiec jako doswiadczony obserwator wyjasniam - zuzel to nie jazda figurowa na lodzie - tu za styl i wrazenia artystyczne nie przyznaje sie punktów. A jestem spokojny, że mozna pogodzić jedno z drugim. Jak mecze mają być jak ten z Grudziądzem - to ja poprosze. Ale warunek jest jeden - trzeba awansować do Ekstraligi - tam panowie z najwyższej półki swiatowej zapewnią nam emocje w kazdym biegu i na kazdym torze. Daleko nie trzeba szukac - wystarczyło czterech gosci z GP w ciągu tygodnia i na naszym torze działo się bardzo wiele. A dodam, że nie były to pierwszoplanowe postacie GP.
Adlerxer pisze:O awans to możemy powalczyć w przyszłym roku, na chwilę obecną na ekstraligę nie mamy ani stadionu,
Oświetlenia też nie mieliśmy a po awansie do I ligi - cud się zdarzył.
Teraz powiedz na forum i podpisz się z imienia i nazwiska że jak awansujemy do eligi to miasto nie przygotuje stadionu do rozgrywek.
ani pieniędzy, ani marketingu
Trochę tak jak ze stadionem. Pieniądze za bilety zdecydowanie droższe, ilość ludzi na stadionie też. Miasto powinno znaleźć większe pieniądze i pomóc w jej zdobywaniu. Bogdanka w końcu powinna być zadowolona i też mogłaby dorzucić większą kasę. W każdym bądź razie od razu znalazłoby się pole do rozmów. Przy założeniach eligi o budżecie to w ogóle nie ma problemu pieniędzy.
A marketing? To ludzie. jak jedni zawodzą to good bye i w końcu trzeba profesjonalistów.
Zasada jest JEDNA!
Jak jest szansa to się awansuje bo później ta szansa się już nie trafia!!!!!!!!!!!!!!
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Łeee Bjarne ani Hans mnie nie zachwycili
Zasada jest JEDNA!
Jak jest szansa to się awansuje bo później ta szansa się już nie trafia!!!!!!!!!!!!!!
Lubię to - to by było za mało. Ja to kocham i jestem tego samego zdania
Łeee Bjarne ani Hans mnie nie zachwycili
Chyba nikogo nie zachwycili - ale tu nie o to chodzi. Ile jest radości jak np. nasz junior przywozi za sobą faceta który dzien wczesniej skutecznie scigał się z Gollobami, Crumpami itd.?To jest inny zuzel, a nie tylko Rempałowie, Mitki i Flegery...
Adlerxer pisze:O awans to możemy powalczyć w przyszłym roku, na chwilę obecną na ekstraligę nie mamy ani stadionu,
Teraz powiedz na forum i podpisz się z imienia i nazwiska że jak awansujemy do eligi to miasto nie przygotuje stadionu do rozgrywek.
ani pieniędzy, ani marketingu
Trochę tak jak ze stadionem. Pieniądze za bilety zdecydowanie droższe, ilość ludzi na stadionie też. Miasto powinno znaleźć większe pieniądze i pomóc w jej zdobywaniu. Bogdanka w końcu powinna być zadowolona i też mogłaby dorzucić większą kasę. W każdym bądź razie od razu znalazłoby się pole do rozmów. Przy założeniach eligi o budżecie to w ogóle nie ma problemu pieniędzy.
A marketing? To ludzie. jak jedni zawodzą to good bye i w końcu trzeba profesjonalistów.
Zasada jest JEDNA!
Co do tego kto wygrał czy Misiek czy Tony. Oglądaliśmy z sędzią klatka po klatce metę i wygrał o 15-20 cm Linbeck.
Danielowi w biegu gdzie poszedł w bandę zerwał się łańcuszek sprzęgłowy i dlatego go wyprostowało.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Ja po prostu rozważając daną sytuację, lubię analizować na chłodno i brać pod uwagę różne możliwe opcje - w tym, czy zostanie o rok w I lidze mogłoby pomóc nam poradzić sobie w ekstralidze, na przykład 
Ale też nie upieram się, że moje racje muszą być zawsze najwłaściwsze, najprawdziwsze i tak dalej. Będę niezmiernie rad, jeżeli wasze poglądy, nie moje gderania, okażą się słuszne
Ale też nie upieram się, że moje racje muszą być zawsze najwłaściwsze, najprawdziwsze i tak dalej. Będę niezmiernie rad, jeżeli wasze poglądy, nie moje gderania, okażą się słuszne
harry pisze:Adlerxer pisze:O awans to możemy powalczyć w przyszłym roku, na chwilę obecną na ekstraligę nie mamy ani stadionu,
Teraz powiedz na forum i podpisz się z imienia i nazwiska że jak awansujemy do eligi to miasto nie przygotuje stadionu do rozgrywek.ani pieniędzy, ani marketingu
Zasada jest JEDNA!
Co do tego kto wygrał czy Misiek czy Tony. Oglądaliśmy z sędzią klatka po klatce metę i wygrał o 15-20 cm Linbeck.
Danielowi w biegu gdzie poszedł w bandę zerwał się łańcuszek sprzęgłowy i dlatego go wyprostowało.
Dokładnie tak. Żygać mi się chce jak słyszę płaczków co to lepiej wiedzą od wszystkich, że nie stać nas na ekstralige. Ja sie pytam jak nie teraz to kiedy? Czy jak Tarnów jechał o ekstraligę to ktokolwiek wtedy myślał o Gollobach i Rickardsonie? A u nas ciągle płacz. Jestem przekonany, że na dzień dzisiejszy zlali byśmy u siebie Wrocław, Gdańsk, i Częstochowę a jakby doszedł jeden kozak z GP + junior to by była bajka.