Lublin - Daugavpils 20.05.2012 godz. 19:00

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
harry
Trener

Re: Lublin - Daugavpils 20.05.2012 godz. 19:00

#101 Postautor: harry » 20 maja 2012, o 23:54

Turkish pisze:Wydaje mi się że Kępa powiedział o braku sił Jeleń 2 razy. I że wspominał o tym przed uślizgiem Jeleniewskiego.

Ale Jeleń noge naruszył na ostatnim treningu. Przynajmniej tak mi powiedział w wywiadzie po meczu.
Mam nadzieje że jutro montażyści zmontuja te wywiady i będą one szybciej niz ostatnio.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Turkish

#102 Postautor: Turkish » 20 maja 2012, o 23:58

harry pisze:
Turkish pisze:Wydaje mi się że Kępa powiedział o braku sił Jeleń 2 razy. I że wspominał o tym przed uślizgiem Jeleniewskiego.

Ale Jeleń noge naruszył na ostatnim treningu. Przynajmniej tak mi powiedział w wywiadzie po meczu.
Mam nadzieje że jutro montażyści zmontuja te wywiady i będą one szybciej niz ostatnio.

Aaa widzisz, ja odnosiłem się do tego co usłyszałem w ITVL :)
„Nie dyskutuję z końskim zadem, jeżeli już, to za pomocą bata...”

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#103 Postautor: Torsen » 20 maja 2012, o 23:59

stefanzdzialek pisze:Dla ciebie wszystko co nie jest zapisane w kodeksach prawa jest dziwne, albo wymaga kilku stron dyskusji na forum.
Jak ktoś robi przyczepnie, to znaczy, że chce przyczepnie, a nie skarży się sędziemu, że PRZYGOTOWANY PRZEZ NIEGO SAMEGO tor jest zbyt przyczepny.
Dla mnie przede wszystkim dziwne jest to, co jest nielogiczne, ale moja osoba leży raczej poza tematem dyskusji. Prosiłbym więc o zachowanie takich uwag dla siebie.

harry
Trener

#104 Postautor: harry » 21 maja 2012, o 00:05

Powiem szczerze że jestem totalnie zaskoczony hasłem, że to nasi chcieli ubijania toru. W czasie transmisji nie zostawiłem suchej nitki na pomysle ubijania toru bo z logicznego punktu widzenia to tor był dla nas rewelacyjny.
W czasie wywiadów pomeczowych na tor narzekali ( i to mocno) Poważnyj i Hansen i naszych nawet do głowy mi nie przyszło żeby pytać czy to oni chcieli ubijania toru :shock: :?
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
codic
Kontakt:

#105 Postautor: codic » 21 maja 2012, o 00:06

Na PŻ są już wywiady do przeczytania :)

http://przegladzuzlowy.pl/2012.05.20-lu ... iady#start

Co do toru to tylko Jeleń wypowiedział się, że tor był trudny. Reszta raczej nie narzekała.

Awatar użytkownika
stefanzdzialek
Senior

#106 Postautor: stefanzdzialek » 21 maja 2012, o 00:11

Chodziło raczej o to, żeby tor w miarę upływu czasu się nie rozsypał, a osobistych wycieczek nie potrafię sobie odmówić, bo najbardziej lubię na tym forum ludzi którzy zawsze w beczce miodu znajdą łyżkę dziegciu. Wygrana, bonus, ale po co oni ubijali, chyba chcieli przegrać ale im nie wyszło, ech ...

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#107 Postautor: Torsen » 21 maja 2012, o 00:19

stefanzdzialek pisze:osobistych wycieczek nie potrafię sobie odmówić
No niestety chyba będziesz musiał, bo tego wymagają zasady uczestniczenia w każdym forum internetowym, tym również.
bo najbardziej lubię na tym forum ludzi którzy zawsze w beczce miodu znajdą łyżkę dziegciu. Wygrana, bonus, ale po co oni ubijali, chyba chcieli przegrać ale im nie wyszło, ech ...
Jak najbardziej lubisz, to z czym masz problem? ;)
Nie chodzi o szukanie dziury w całym, tylko o zrozumienie tego, co się dzieje podczas zawodów. W Lublinie nie da się odjechać meczu w czasie poniżej dwóch godzin i przyznaję, że trochę mnie to denerwuje. Nie wyglądało na to, by tor wymagał jakiejś szczególnej kosmetyki, więc zapytałem, skąd te zabiegi, które wydłużyły zawody co najmniej o pół godziny. A skoro padła odpowiedź, że to nasi chcieli ubijać, to wzbudziło to niedowierzanie i tyle. Jak widzisz, nie tylko u mnie, więc wyluzuj.

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#108 Postautor: Hayden » 21 maja 2012, o 00:22

Torsen pisze: W Lublinie nie da się odjechać meczu w czasie poniżej dwóch godzin

Da sie ;)
Motor mocny

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#109 Postautor: grzesieck » 21 maja 2012, o 00:25

ale czy to na pewno nasi chcieli tego ubijania toru? jedna osoba tak napisala, ale to nie znaczy, ze trzeba to traktowac jako pewnik...
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#110 Postautor: Torsen » 21 maja 2012, o 00:35

W takim razie pytanie pozostaje aktualne - po co, na czyje żądanie i na jakiej podstawie? Tor wyglądał na równy, z wyjątkiem fragmentu między wejściem w drugi łuk a jego szczytem, z resztą ta hopa pojawiła się chyba dopiero pod koniec zawodów, być może właśnie z powodu tych dziwnych zabiegów.
Po kiego grzyba więc kazano ludziom oglądać bujającą się po torze polewaczkę, jeśli tor był regulaminowy? Ba, kilkakrotnie poprawiono na nim dotychczasowy rekord toru! Na kartoflisku chyba by się to nie udało.

perszing

#111 Postautor: perszing » 21 maja 2012, o 01:22

harry pisze:
niespokojny pisze: Co Wardzala zrobil z torem? :)

W końcu ktoś nad tym torem popracował tyle ile to potrzeba ( czyli bardzo, bardzo dużo).

To w takim razie ile trzeba pracy włożyć w przygotowanie tego toru tak żeby nasi zawodnicy mogli odrobić przegrany start albo straconą po błędzie pozycje? Bo będąc szczerym to z wyniku jak najbardziej możemy być zadowoleni ale jesli chodzi o walke na dystansie już srednio ponieważ mieliśmy dzisiaj jedna mijanke Miesiąca na początku zawodów i Ropy który wykorzystał niepewną jazde Jelenia jadącego z tego co tu czytam z kontuzjowaną nogą i w dodatku po upadku(moglo mi się pomieszać), reszta prób wyprzedzania na dystansie wygladało niestety jak z 'dużej chmury mały deszcz' zapowiadało się obiecująco a jak się kończyło wszyscy widzieli. Nie wymagam żeby toczyły się u nas pojedynki przez 4 okrążenia przez cały mecz ale uważam, ze możliwość wyprzedzania na dystanie jeszcze bardziej powiekszyła by atut własnego toru. Swoja drogą fajnie było by zrobić np w taki sposób ze szeroka nosi tylko na 1wszym łuku, a z tego co mi się wydaje jest to jak najbardziej możliwe bez naginania regulaminu (równomierna przyczepność na całej długości), ktokolwiek ogląda żużel regularnie w TV wie, że są tory w Polsce, na których ten bajer jest zastosowany i sedzia nie ma zastrzeżen, a jednak zajmuje troche czasu gościom połapanie się, że cos takiego jest zastosowane, fajne było dziś patrzeć na gości, którzy wynosili się szeroko na 2 łuku i bardzo na tym tracili :)

Awatar użytkownika
luckylukelbn

#112 Postautor: luckylukelbn » 21 maja 2012, o 06:48

Tor byl przygotowany tak jak tego chcieli zawodnicy, zrobili go identycznie jak w sobote na treningu. Widocznie zawodnicy sobie zycza takiego toru, ale jasne jeden kibic z forum narzeka na tor to maja nie ubijac ? Hahahahaha :)

Co do meczu, jedynym slabszym, punktem byl Miesiac, nadrabial walka na trasie. Baran za Miesiaca i moze byc niezle. Miesiek rekord toru - poezja! Baran widzialem pod parasolami Tyskiego, z obojczykiem juz chyba wszystko w porzadku :) Cieszy opstawa Lukaszewskiego, w sobote na treningu wygral 2 biegi na 4, dzis kolejny wygrany bieg. Czyzby przebudzenie ?

Awatar użytkownika
luckylukelbn

#113 Postautor: luckylukelbn » 21 maja 2012, o 06:51

Zreszta wypowiedz LUkaszewskiego co do przygotowania toru wyjasnia wszystko.

Mateusz Łukaszewski (LW KMŻ): Cała drużyna pojechała dzisiaj bardzo dobrze. Nie było słabych punktów, tor był przygotowany perfekcyjnie, idealnie pod nas. Od samego początku do samego końca byliśmy spasowani z torem. Szkoda troszeczkę tego pierwszego biegu, mogliśmy z Damianem przywieźć 5:1, aczkolwiek odsunąłem się za daleko od krawężnika. Myślę, że zawody w moim wykonaniu bardzo udane, przywiozłem za plecami tak doświadczonego zawodnika jak Mikael Max. Czeka nas jeszcze więcej pracy na treningach na torze, więcej pracy przy sprzęcie i będzie wszystko w porządku.

Zaratustra
Kadrowicz

#114 Postautor: Zaratustra » 21 maja 2012, o 07:12

Szansa na bonus mogła się "otworzyć" tylko po doskonałym spasowaniu od samego początku i wypracowaniu sobie po kilka biegach 10 punktowej przewagi. Udało się tego dokonać i za to należą się wszystkim gratulacje.
Zgarnięcie bonusa z Łotyszami jest o tyle ważne, że - choć liga jest nieprzewidywalna - to z nimi i Ostrowem powalczymy chyba o czwórkę.
Co do samego meczu. Mecz nie był nudny tylko dlatego, że nasi wygrywali starty i emocjonowaliśmy się, czy dowiozą punkty ;) Namiętne ubijanie toru od wewnętrznej wydawało mi się na początku zabiegiem taktycznym z naszej strony. Myślałem, że w drugiej części zawodów zacznie łapać zewnętrzna i nasi po ewentualnym dopasowaniu się Łotyszy do toru i poprawieniu startów, będą ich mijać, jak tyczki ;) Przeliczyłem się 8) Tor widać, że był szybki, ale o wrzucaniu "wyższego" biegu na łukach nie było mowy.
Jazda na treningach potwierdziła formę na torze. Misiek,Jeleń i Łukaszewski byli dobrze spasowani od startu. (szczególne słowa uznania dla Mateusza, jechał odpowiednim torem i nie tracił szybkości). Po pierwszych biegach Stachyry byłem pełen obaw. Słabe starty, zbyt wąskie według mnie wchodzenie w łuki, przez co wyglądał bardzo bezbarwnie i nie zmienia tego fakt niezłego holowania Łukaszewskiego. Druga część zawodów coraz lepsza, Dawid robił się coraz "szybszy", jak na jednego z liderów przystało.
Jeleniewski ma problem i to widać. Mam nadzieję, że po ustąpieniu problemów z nogą, te problemy znikną.. Dzisiaj należą mu się mimo wszystko brawa za trzy biegi.
O Miesiącu napiszę tylko tyle, że robi to, co do niego należy.Przywozi kilka punktów po walce i są to zazwyczaj biegi przez nas wygrane, więc nie narzekałbym na niego za bardzo. Jest jeszcze długa część sezonu i ona - jestem o tym przekonany - da odpowiedź na to, jakie ogniwa w przyszłym sezonie trzeba będzie wymienić.
Łotysze? Bezbarwni, czasami bezradni. Jedyne groźne ogniwo to Poważny, który nie zatracił tego, z czego był znany. Zawsze uważałem go za torowego "zabijakę" :)

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#115 Postautor: lombard » 21 maja 2012, o 08:16

Przede wszystkim gratulacje dla chłopaków, trenera i działaczy bo zdobywając bonus wracamy do gry :D
Co do ubijania toru to z mojego siedziska widziałem ubijanie konkretnego miejsca więc nie będę więcej pisał aby nie pomagać naszym przyszłym rywalom 8) Więc jeśli nasi zawodnicy tak chcieli to widać mieli swoje powody i wynik świadczy o tym, że robota została wykonana, nad czym czuwali nie tylko trener Wardzała ale i dwóch wirażowych 8)
Tak. Povazhny trochę mieszał ale przynajmniej było na co popatrzeć a i okazało się, że nie jest to poważny problem :D
Natomiast co do mijanek i wyprzedzania to może i na trasie tego nie było widać, ale ja widziałem jak Dawid po przegranym starcie dwa razy rozegrał pierwszy łuk zakładając się na Maxa i Povazhnego. Przy innym torze nie wiem czy byłoby to możliwe. Generalnie jak przystało na Povazhnego to albo on kogoś wywoził w bandę albo inni jego :lol: Było super!
Jeszcze raz gratulacje dla wszystkich! Tak trzymać! 8)

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#116 Postautor: ravajas » 21 maja 2012, o 08:24

Torsen pisze:Rejestracja WZ. W leasingu? ;) Kratki chyba nie miał ;)
Może służbowy 8)
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
Kshyhu
Zawodowiec

#117 Postautor: Kshyhu » 21 maja 2012, o 08:32

Samochód w leasingu nie musi mieć kratki ;) Brat ostatnio kupił A3 i wziął go w leasing, a to zwykła osobóweczka, bez żadnych kratek i homologacji ;)
Motor mocnyj!

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#118 Postautor: Torsen » 21 maja 2012, o 08:56

No to dlatego napisałem, czy "w leasingu" ;) VATu na paliwo i z ceny auta nie odliczy.

Fajnie, że nasi wygrali z bonusem, ale takie zawody, mam nadzieję, będziemy oglądać tylko wtedy, kiedy trzeba koniecznie śrubować wynik, jak wczoraj. Wyścigi raczej mało ciekawe, tor uniemożliwiał walkę, do tego te irytujące, przedłużające się w nieskończoność przerwy. Zasada powinna być inna - tor z chodzącą zewnętrzną i sprawne prowadzenie zawodów.

pulkownik
Junior

#119 Postautor: pulkownik » 21 maja 2012, o 09:17

stefanzdzialek pisze:
NervGal pisze:
niespokojny pisze:Co Wardzala zrobil z torem? :)

Skrócił?

Był od czwartku w Lublinie, od rana do wieczora na stadionie, uzgadniał z toromistrzem co i jak robić, lekko bronować, lać wodę tu i tam, przeprowadził dwa treningi przed meczem, rozmawiał z zawodnikami w trakcie treningów, [wygrał mecz z bonusem, Misiek zrobił rekord toru ( to już efekt)].

Heh ja sie czułem jakbym ogladał mecz z długopisami. Tyle że to nasi wozili ich. Z przeciwników podobał mi się Poważny i Lebiediev. :D z kolegami zastanawialismy się ile on dzis biegów pojedzie. Genialna jazda naszych . genialny rekord Miśka. Jazda Parą. Woodward. chyba tyle :p

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#120 Postautor: $korzen$ » 21 maja 2012, o 09:25

A ja mam nadzieje, ze Cam na dluzszy czas zakonczyl temat wolnego i otylego Korniszona w skladzie :) Jeszcze tylko Baran za Miesiaca i jedziemy bo wczoraj wygladalo to na prawde super. Nie bede sie tez zbytnio rozpisywal, wszyscy widzieli jak to wygladalo. Ja rowniez najwieksze brawa kieruje w strone Dawida, ktory najpierw wjechal na pelnej w*****e pomiedzy Poudzuksa i Lebediewa i dowiozl do mety Lukaszewskiego, zeby zaraz zajebiscie wypchnac Tarasienke i jeszcze pozniej kapitalnie wywiezc Powaznego w bande, robiac przy tym miejsce Jeleniowi. Super to wygladalo. Misiek wczoraj to wogole byla inna liga. Brawo chlopaki. Nie wiem jak u was, ale dla mnie atmosfera przy sztucznym miazdy. Nie chce wiedziec co sie bedzie dzialo, jak bedziemy gonic Grudziadz :)

Awatar użytkownika
istred
Trener

#121 Postautor: istred » 21 maja 2012, o 09:35

Kargolo pisze:W ogóle czasy to były dzisiaj kosmiczne. Chyba 5 razy poniżej starego rekordu Gustafssona :shock:

Może jest jakiś nowy, nadgorliwy 'obsługiwacz' stopera? ;)

Awatar użytkownika
Chaser
Junior

#122 Postautor: Chaser » 21 maja 2012, o 09:38

Ja przed tym meczem założyłem się o 100 zł, że wchodzimy do e-ligi z pierwszego miejsca. Mamy potencjał 8) a jak już wróci Baran to nikogo u siebie z 35 nie wypuścimy (no może poza Grudziądzem :) ). Dużo ludzi było? btw. to są jakieś jaja żeby w na takim poziomie rozgrywek czasy były mierzone stoperem.

jerry78
Trener

#123 Postautor: jerry78 » 21 maja 2012, o 09:39

istred pisze:
Kargolo pisze:W ogóle czasy to były dzisiaj kosmiczne. Chyba 5 razy poniżej starego rekordu Gustafssona :shock:

Może jest jakiś nowy, nadgorliwy 'obsługiwacz' stopera? ;)

Tor był już bardzo szybki podczas piątkowego treningu, czasy na jedno kółko były rewelacyjne w porównaniu do poprzednich treningów. Więc raczej to kwestia toru i klasy zawodnika niż stopera ;)
Już w piątek z kolegą poruszaliśmy temat, że w niedzielę może paść rekord toru.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#124 Postautor: istred » 21 maja 2012, o 09:50

Tor był szybki i nie zamierzam podważać, że ten rekord rzeczywiście padł. Ale metoda, którą jest dokonywany pomiar powoduje, że czasy zmierzone z rzeczywistymi mogą się różnić dość znacznie :)

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#125 Postautor: Cooper » 21 maja 2012, o 09:56

Torsen pisze:Tor wyglądał na równy, z wyjątkiem fragmentu między wejściem w drugi łuk a jego szczytem, z resztą ta hopa pojawiła się chyba dopiero pod koniec zawodów, być może właśnie z powodu tych dziwnych zabiegów

Ta hopa to skutek ruchomych plyt w podlozu toru. Podobno ruszaja sie takze w trakcie jazdy :]
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]