Treningi

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
harry
Trener

Re: Treningi

#6201 Postautor: harry » 3 maja 2012, o 19:24

GeloSMT pisze:No tak więc lepiej sobie zrobić z Barana czarnucha [b]bo kasy może nie zdobyć aby oddać[/b] do składu się nie załapie bo....(no właśnie bo?)i

Jak nie zdobędzie kasy to musi walczyć o skład tak jak bardzo dużo innych ligowców. To żadna nowość. Tym bardziej, że większość forumowiczów doskonale wie że Karola stać na bezproblemowe miejsce w składzie. Ja osobiście byłem na wczorajszym treningu trochę zaskoczony że Łukaszewski woził Karola, przynajmniej na pierwszych kółkach. Nie wiem co jest tego przyczyną ale podejrzewam że trener też był troche rozczarowany. Nie wiem jakimi kryteriami sie kierował przy ustalaniu składu i nie wiem czy na pewno Karol nie jedzie bo nie ma jeszcze oficjalnego potwierdzenia, ale na jego miejscu też bym miał ból głowy.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#6202 Postautor: Dobromir » 3 maja 2012, o 19:30

Mecz z Ostrowem jest idealnym do sprawdzenia Karola w warunkach bojowych, nie ryzykując praktycznie niczego, więc nie wiem dlaczego trener nie chce się przekonać co Baran jest wart.

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#6203 Postautor: yamahaR1 » 3 maja 2012, o 19:31

Wam upały za bardzo siadły na głowę ? Hampela, Golloba odstawiamy ? Czy może wieczny wielki niespełniony talent przez półamatorskie podejście do zawodu?

meesha
Trener
Kontakt:

#6204 Postautor: meesha » 3 maja 2012, o 19:31

A co nas kibiców obchodzi, że ktoś pieniacz, czy hazardzista. Jeśli jest lepszy od kolegi z zespołu niech jedzie w meczu

Ale pytanie skąd kibice wiedzą kto jest w danej chwili lepszy/bardziej przydatny w składzie.??? Z internetu? Od patrzenia z wysokości trybun na treningowe kółka? No bez jaj...

I jak już Harry zauważył - nikt jeszcze nie powiedział, że w niedzielę jedzie Mads za Karola, ale pieniacze już zdążyli ze 3 strony naklepać...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Zaratustra
Kadrowicz

#6205 Postautor: Zaratustra » 3 maja 2012, o 20:16

harry pisze: Ja osobiście byłem na wczorajszym treningu trochę zaskoczony że Łukaszewski woził Karola, przynajmniej na pierwszych kółkach. Nie wiem co jest tego przyczyną ale podejrzewam że trener też był troche rozczarowany..

Ja odniosłem identyczne wrażenie co - chyba - niespokojny. Baranowi brakuje jazdy. Nie tyle na treningach, co w meczach o stawkę. I o ile na poprzednim treningu widać tego jeszcze zanadto nie było, to na tym treningu różnica się zrobiła. Pojedynki z Miesiącem pokazywały to jak na dłoni. Z każdą następną kolejką tendencja raczej się nie zmieni i jeśli Karol nie pojeździ w innej lidze, to - w przypadku braku miejsca w składzie - może mieć sezon z głowy, bo będzie odstawał coraz bardziej.
Nie siedzimy w głowie Dzikowskiego i tych "pewnych" niuansów nie znamy, ale po tym, co do tej pory pokazał Mads, dałbym szanse Karolowi.
Na siłę chcą u nas zrobić "gnieźnieński profesjonalizm" (5 + stały rezerwowy)? :) Nie widzę tego ;)
Co do toru... Skoro zawodnicy i Dzikowski byli niezadowoleni, to po jakiego grzyba "Dziki" kazał go ubijać kwadrans i patrzył, by "polewaczka" wszędzie go ugniotła ? 8)
Mi się trening właśnie podobał. Nawet "robienie" toru wydało mi się pierwszy raz od paru ładnych lat "celowe" i - no rukwa chyba robione "z głową...Dzikowskiego". To z czego ktoś mógłby być niezadowolony? :?

Awatar użytkownika
vadik
Junior

#6206 Postautor: vadik » 3 maja 2012, o 20:19

meesha pisze:
I jak już Harry zauważył - nikt jeszcze nie powiedział, że w niedzielę jedzie Mads za Karola, ale pieniacze już zdążyli ze 3 strony naklepać...

jak nikt;p ja powiedziałem ;p

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#6207 Postautor: Maxx » 3 maja 2012, o 20:36

Hayden pisze:Nie rozumiem, no k. nie rozumiem dlaczego miejsce w skladzie z urzedu ma miec Korneliussen kosztem Barana. Szkoda, ze tak sie tu traktuje zawodnika, ktory jezdzi dla nas czwarty rok. Przed sezonem liczylem na odpowiednie podejscie Dzikowskiego do takiego goscia jak Baran, ze bedzie go w stanie odpowiednio zmotywowac i przypilnowac ale teraz to rece opadaja. I wcale bym sie nie zdziwil gdyby w razie jakiejs kontuzji i zajetego terminu Woodwarda Karol z wielkim usmiechem na twarzy pokazal Dzikiemu srodkowego palucha.

I kazał zajarać kolejną faję, a potem jeszcze jedną i jeszcze jedną. Moze się Dzikowskiemu od dymu coś rozjaśni. Słusznie Hayden: Karol jest z klubem od ładnych kilku lat i ogólnie wiadomo, że jechać potrafi a tu taki jedyny (Dzikowski) stawia na nieznanego zawodnika z obcobrzmiącym nazwiskiem na mecz na naszym torze... Jak dla mnie lipa.

meesha
Trener
Kontakt:

#6208 Postautor: meesha » 3 maja 2012, o 20:38

Miałem na myśli oficjalną informację od osoby z klubu. Na razie znamy skład awizowany, a w nim możliwe 2 zmiany. Na dodatek dzień wcześniej finał ZK z udziałem trzech naszych, gdzie (tfu, tfu) też nie wiadomo co będzie. Tak naprawdę więc skład na mecz w niedzielę poznamy... w niedzielę.
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#6209 Postautor: sadychor » 3 maja 2012, o 20:41

meesha pisze:(...)Tak naprawdę więc skład na mecz w niedzielę poznamy... w niedzielę.

Wynik tez, chociaz czytajac forum mam wrazenie, ze wiele osob zna takowy od przedwczorajszej flaszki.
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
mlody26
Junior

#6210 Postautor: mlody26 » 3 maja 2012, o 20:42

karol pojedzie w meczu jak ktos nie ukonczy złotego kasku. Hehehe czyli nie pojedzie:)
a teraz najlepsze dla wszystkich hejterow karola. Tak. Baran juz szuka sobie nowego klubu

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#6211 Postautor: Maxx » 3 maja 2012, o 20:45

Jeśli jego "być albo nie być" zależy od łaski takiego jedynego Dzikowskiego to czemu tu się dziwić?

Awatar użytkownika
Scibi
Senior

#6212 Postautor: Scibi » 3 maja 2012, o 20:48

mlody26 pisze:karol pojedzie w meczu jak ktos nie ukonczy złotego kasku. Hehehe czyli nie pojedzie:)
a teraz najlepsze dla wszystkich hejterow karola. Tak. Baran juz szuka sobie nowego klubu

Jesli to sie potwierdzi to bedzie to duza strata dla naszej druzyny.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#6213 Postautor: tezetomaniak » 3 maja 2012, o 20:50

Krosno zaprasza, wreszcie spełnienie sportowych ambicji Karola Barana :wink:
A pomyśleć, że wystarczyło pokazać się raz przed sezonem : ]

Awatar użytkownika
Mariusz_B
Kontakt:

#6214 Postautor: Mariusz_B » 3 maja 2012, o 20:50

Powiem jedno , mierzyłem sobie czasy (wynik byc może jest niedokładny) ale najszybszy w pierwszej serii treningowej był Miesiąc ok 34,8 na dwa kółka , natomiast w drugiej najszybszy był Karol 34,4.Misiek i Dawid w drugiej serii oscylowali koło 34,9 . Myślę że niektórym da to do myślenia.
...nie kaleczę polska mowa bo to grzecha narodowa... ;)

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#6215 Postautor: Maxx » 3 maja 2012, o 20:52

Obawiam się Mariusz, że nie da.

Awatar użytkownika
Fantys
Zawodowiec

#6216 Postautor: Fantys » 3 maja 2012, o 21:05

Mam nadzieje że młody26 robisz sobie jaja !! to jest porażka co tu się wyprawia zamiast dawać szanse swoim to dają Madsowi który nic ne jedzie w tym sezonie.

meesha
Trener
Kontakt:

#6217 Postautor: meesha » 3 maja 2012, o 21:11

Szukać klubu zawsze można tylko zdaje się, że na wypożyczenie musi wyrazić zgodę obecny klub więc to nie takie hop-siup w tym Krośnie jeździć :p

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#6218 Postautor: RadeKas » 3 maja 2012, o 21:14

No wlasnie. Zabawnie brzmia te grozby o nowym klubie, tak jakby to od Barana tylko zalezalo. A tak na prawde zalezy to tylko i wylacznie od klubu.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
mlody26
Junior

#6219 Postautor: mlody26 » 3 maja 2012, o 21:19

nie, dlaczego mialbym sobie roboc jaja? Mowie calkiem powaznie po tym co widzialem na wczorajszym treningu..

Awatar użytkownika
Rusek
Kadrowicz

#6220 Postautor: Rusek » 3 maja 2012, o 21:20

Myślcie sobie co chcecie, znam osobiście nie jedna osobę która jest zniesmaczona zaistniałą sytuacją na linii Dzikowski - Baran. I ja zawsze kibicuje naszym zawodnikom ale na ten przykład Duńczyk nie przemawia za mną wcale. Ostrów powinniśmy jechać krajówka a najsłabszy zawodnik powinien być odsunięty na następną kolejkę kosztem Woodworda.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'

Awatar użytkownika
Fantys
Zawodowiec

#6221 Postautor: Fantys » 3 maja 2012, o 21:23

Takie cyrki tylko w Lublinie,jeżeli klub pozowli Karolowi odejśc to uwieżcie mi że to będzie porażka.Ludzie przypomnijcie sobie kto przez trzy lata dawał nam radość podczas meczów?kto zostawiał serce na torze i pomimo trudnej sytuacji nas nie opuszczał?tego już nie pamiętacie prawda tylko to że nie przyjechał na trening i nie przejechał 8 kółek.

Awatar użytkownika
GeloSMT
Junior

#6222 Postautor: GeloSMT » 3 maja 2012, o 21:27

Cooper pisze:
GeloSMT pisze:Człowieku pojmij fakt jest taki,że Baran wchłania tutaj Korniszona i Łudłorda jak tylko chce bo nikt nie zna naszego toru z obecnej kadry jak właśnie Baran

Racja! No chyba, ze ewentualnie Jelen i Dawid, no ale w sumie to nie wszyscy interesowali sie zuzlem, jak chlopaki sie na tym torze wychowywali... :? :roll:

Sympatyczny kolego na żużel chodzę od 1991 roku nieprzerwanie i pamiętam doskonale jak naszymi juniorami byli Dawid i Daniel ale jak pewnie wiesz tor zmienia się z roku na rok a Baran jest tutaj przez ostatnie kilka lat więc pozwoliłem sobie na stwierdzenie,że tor zna najlepiej go lubelscy juniorzy sprzed kilku lat mieli spory rozbrat z naszym owalem.

Co do tego całego zamieszania obawiam się,że młody jest kimś kto blisko związany jest z Karolem(mechanik,kolega..) bo jak do tej pory jego posty na temat Barana się sprawdzały. A jeśli ten się sprawdzi to w dupie z takim żużlem dawać do składu spasionego Korniszona który trzyma kredę jakby coś przy niej dawali poza szpryca centralnie w mazak. Kocham ten sport za walkę i mijanki a tych najwięcej w oostatnich latach dostarczał mi Karol i to jego mam ochotę oglądać tym bardziej,że nie jeździ w tym sezonie źle(chyba nie muszę przypominać 1 treningu w Lublinie) wczoraj też katastrofy nie było fakt Paweł Miesiąc jego robił ale ja nie pisałem nigdzie by odsuwać na mecz z Ostrowiem Miesiąca kosztem Barana tylko odsunąć nieobecnego beznadziejnie słabego (w tym sezonie) Korniszona który nawet nie uraczył nas swoją obecnością na treningu(wiem miał mecz pojechał w nim zresztą zajebiście).
Podsumowując sram na politykę żużlową ja chce oglądać kogoś kto dostarcza mi jako kibicowi emocji i chęci pójścia na kolejny żużel a na bank kimś takim nie jest Duński Ogórek zwany Korniszonem :lol:

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#6223 Postautor: kibicLBN » 3 maja 2012, o 21:32

GeloSMT pisze:
Cooper pisze:
GeloSMT pisze:Człowieku pojmij fakt jest taki,że Baran wchłania tutaj Korniszona i Łudłorda jak tylko chce bo nikt nie zna naszego toru z obecnej kadry jak właśnie Baran

Racja! No chyba, ze ewentualnie Jelen i Dawid, no ale w sumie to nie wszyscy interesowali sie zuzlem, jak chlopaki sie na tym torze wychowywali... :? :roll:

Sympatyczny kolego na żużel chodzę od 1991 roku nieprzerwanie i pamiętam doskonale jak naszymi juniorami byli Dawid i Daniel ale jak pewnie wiesz tor zmienia się z roku na rok a Baran jest tutaj przez ostatnie kilka lat więc pozwoliłem sobie na stwierdzenie,że tor zna najlepiej go lubelscy juniorzy sprzed kilku lat mieli spory rozbrat z naszym owalem.

Oj nie taki długi. Regularnie pojawiali się na treningach u nas...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Zaratustra
Kadrowicz

#6224 Postautor: Zaratustra » 3 maja 2012, o 21:36

Czy klub puści, czy nie puści, to już insza inszość. Do tego potrzeba "woli" stron i wzajemnego "rozliczenia".
Mnie martwi to, że powoli zaczyna być wyczuwany smrodek (chyba, że młody26 wypuszcza go bezpodstawnie - w co akurat nie bardzo wierzę) i trzeba zrobić wszystko, by nie objął on całego teamu. Cokolwiek, by to oznaczało..
W sumie rozpad ekipy nam nie grozi. Jest Woodward, Mads, a potem jeszcze nasz stary znajomy, czyli z/z 8) ;)

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#6225 Postautor: Maxx » 3 maja 2012, o 21:40

"A potem" to nogi śmierdzą... Dzikowskiemu chyba 8)