Lubelski klub w sezonie 2012

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Zaratustra
Kadrowicz

Re: Lubelski klub w sezonie 2012

#1926 Postautor: Zaratustra » 27 grudnia 2011, o 10:55

bartosch pisze:skoro majac tak poteznego sponsora ciagle jest placz o kase to ja bym z tego co mam zbudowal ekipe "mlodych gniewnych" zawsze to tanszym kosztem. takich Jepsenow Jensenow czy innych Madsenow to naprawde nie brakuje, a w chwili obecnej wymieniona dwojka szaleje po extralidze. widze, ze Witold poszedl po rozum do glowy i podobna ekipe kompletuje

To jest słuszna koncepcja ;) W ogóle polityka wprowadzona przez Skrzydlewskiego w Łodzi bardzo mi się zaczyna podobać. Kasę płaci na czas, jest wobec zawodników, których zatrudnia "wybitnie szczery" (przynajmniej tak go odbieram śledząc jego działania i wypowiedzi w internecie) i wymagający. Teraz postawił na w miarę pewnych Szczepaniaków i całą rzeszę młodych gniewnych z zagranicy. Nie wydał dużo kasy, a z tego składu "wyskoczyć" mu może ktoś na lata.
To Skrzydlewski dał nam lekcję (przynajmniej na razie) pod tytułem "jak się buduje młody,ambitny zespół na trudne czasy", które teraz nadeszły dla żużla.
Oczywiście może tu być niezgodność co do koncepcji ambitnego składu w stosunku do np. Dzikowskiego. Może nasz trener woli stworzyć ambitny skład w oparciu o Polaków. Szkoda tylko, że 3/4 przymierzanego do nas "polskiego" składu nie bardzo może nas zaskoczyć jakąś nową jakością i stałym rozwojem. My nie mamy (z całym szacunkiem do Daniela, którego mimo wszystko cenię jako żużlowca)w drużynie póki co nawet takich Szczepaniaków. No ale tu wracamy do podstawowego grzechu zaniechania w naszym klubie, czyli braku młodych, dobrze zapowiadających się zawodników. A żeby wyciągnąć kogoś młodego wartościowego z innych klubów, trzeba sypnąć groszem, czego Sprawka nie chce lub nie może zrobić.
Dlatego wydaje mi się, że droga jaką obrał Skrzydlewski (jako główny sponsor) jest jak najbardziej słuszna i może być - na podstawowym podłożu - wzorem do naśladowania dla naszego prezesa.
Postawić na MŁODE i niedrogie "perełki" z zagranicy i wesprzeć je dwójką pewnych seniorów. I zacząć w końcu realizować politykę szkoleniową w naszym klubie. Wtedy za 2-3 lata rzeczywiście może być już "kim" bić się o awans do extraligi i wcale nie trzeba będzie wymieniać całego składu przed sezonem, a dobrać tylko jednego "mocarza" z zagranicy 8)

henek1234
Szkółkowicz

#1927 Postautor: henek1234 » 27 grudnia 2011, o 11:15

czyli ciąg dalszy ble , ble, Dariusza. Już były różne daty grudniowe szkoda nawet ich wymieniać , teraz znowu nowy termin podania składu drużyny to ok 15 stycznia i oby nie 2013 roku :lol: a tak serio naprawdę przestaje to być już śmieszne, chyba stanowisko prezesa klubu 1 ligowego przerasta kompetencje Dariusza S.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1928 Postautor: istred » 27 grudnia 2011, o 11:36

Ja bym wolał, żeby nasz klub czerpał wzorce z takich ośrodków jak Leszno, Gorzów czy Toruń, a nie z Łodzi czy jak kiedyś - z Krosna. Jeśli mamy do czegoś równać, to do lepszych.

Mam wrażenie, że w tym wszystkim się trochę pogubiliśmy. Nie lekceważąc oczywiście finansów, wiarygodności itp. nie można zapominać, że to jednak sport i powinno się stawiać cele sportowe. W naszym klubie mam wrażenie, że cel jest inny - wypłacać na bieżąco pieniądze, co ze sportem ma niewiele wspólnego. Najgorsze jest to, że taki sam tok myślenia przyjęli kibice i zamiast kierować się klasą zawodnika, to od razu rozważają gościa w kategoriach - czy nie jest za drogi.
Moim zdaniem wszystko stanęło na głowie i z kibiców zrobili nam się sami księgowi.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1929 Postautor: Gelo » 27 grudnia 2011, o 11:43

święte słowa - na szczęście nie wszyscy kibice przyjęli taki tok myślenia :)

lucek

#1930 Postautor: lucek » 27 grudnia 2011, o 11:44

To kto ma robić dbać o finanse? Kibice nie powinni wtykać w to nosa, Sprawka też nie, bo to jest sport i wypłacanie na bieżąco pieniędzy to przesada. Panie Sprawka, kieruj się klasą zawodnika, a nie tym czy nas na niego stać, bo tak istred mówi.

Zaratustra
Kadrowicz

#1931 Postautor: Zaratustra » 27 grudnia 2011, o 11:59

Istred, wielu z nas przedstawiło już swoją koncepcję. Okazuje się jednak, że nie jest ona tożsama z tym, co się dzieje w klubie i jakie w klubie są plany. Ja bynajmniej ze wcześniejszych swoich postów absolutnie się nie wycofuję i uważam, że działania w klubie powinny być zintensyfikowane na szybki rozwój zarówno sportowy, jak i marketingowy. Z tego jednak - z czym Sprawka nas powoli oswaja - nici. To bardzo źle, ale jednak to chyba prawda. W związku z tym, kiedy sytuacja właściwie powoli staje się jasna - a więc mamy jechać kapitalnie finansowo z jednej strony, a z drugiej ambitnie - trzeba zrobić wszystko, żeby "zlepić" z tego coś fajnego na przyszłość. Skoro Polacy są drodzy, skoro gwiazdy są drogie, a my nie mamy pieniędzy (czego absolutnie nie pochwalam i uważam za podstawowe zarzuty wobec Sprawki)i infrastruktury, to uważam, że najrozsądniej zbudować skład przyszłościowy, a nie skład węgla i papy, który "może wypali, a może nie" i który z pewnością lepszej przyszłości na dłuższą metę nam nie przyniesie.
Może być tak na przykład, że będą II ligi lub że nikt z ligi nie spadnie. Więc się pytam. Czy lepiej jechać w takiej lidze i (niestety)z takimi planami, jakie przedstawia Sprawka składem opartym na Baranie,Miesiącu i Woodwardzie, czy na "młodych gniewnych" z których kiedyś mogą być ludzie?

henek1234
Szkółkowicz

#1932 Postautor: henek1234 » 27 grudnia 2011, o 12:03

każdy działacz , prezes powinien mówić że jedzie się o jak najwyższe cele , a nie tylko kasa, kasa, wiadomo że kasa jest b ważna ale po to jest zarząd, marketing aby szukać sponsorów i nie jest ważne czy to jest sponsor który da 1tys czy 100tys bo każdego trzeba szanować tak samo jak kibiców którzy sponsorują klub w postaci kupna biletów i karnetów.A żeby byli sponsorzy to musi być godne widowisko a nie tylko odbębnienia zawodów , bo będzie jak w sezonie 2011 po meczu z Piłą kiedy to co niektórzy nie wytrzymali i darli karnety na oczach prezesa i oby się to nie powtórzyło Sprawka musi zacząć konkretnie działać a nie tylko obiecywać :? sory on nic nie obiecuje zagalopowałem się :(

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#1933 Postautor: kibicLBN » 27 grudnia 2011, o 12:14

henek1234 pisze:bo będzie jak w sezonie 2011 po meczu z Piłą kiedy to co niektórzy nie wytrzymali i darli karnety na oczach prezesa i oby się to nie powtórzyło

W tym przypadku aspekt finansowy był kapitalny bo może ktoś kto podrze karnet sie nawróci i kupi ze 2 bilety na koniec sezonu ;)
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1934 Postautor: $korzen$ » 27 grudnia 2011, o 12:27

Wniosek jest jeden i wiemy o nim od dawna - trzeba zmienic prezesa. Za szybko wszyscy zapomnielismy, jak wygladal poprzedni sezon i w jakim stylu wjechalismy do tej I ligi. Gdyby nie regulaminowy mega-fart dzisiaj bili bysmy sie z Krosnem o Szatmariego czy innego Aldena, a Dariusz zamiast rznac na sile filozofa siedzial by zapewne na zasilku dla bezrobotnych. Powtarzam poraz kolejny, bardzo podobna koncepcje do naszej obral nie tak dawno Rybnik... i gdzie oni teraz sa? Skrzydlewski w koncu tez wycofa sie z zuzla... i na kim wtedy wzorowal bedzie sie Dariusz? Oprocz tego podpisuje sie rekami oraz nogami pod tym, co powyzej napisal Istred. Malo tego, ja nie wierze, ze w zuzlu jakies dlugofalowe zalozenia maja wogole jakikolwiek sens. Dlugoplanowo to moga sobie ewentualnie planowac w takim Gorzowie, u nas bida jak piszczy, wiec skoro mamy ta Bogdanke to trzeba wyciagac ile sie da i bic o jak najwyzszy wynik sportowy... z rozsadkiem oczywiscie. No i srednio chce mi sie wierzyc, ze stac nas tylko na Jelenia czy Madsa.. takiej ciemnoty Sprawka mi nie wcisnie. Przy takim nazwiskach ktore mamy wystarczy I porazka u siebie i strategiczne ( 8) ) plany Dariusza pojda psu w d**e... dlaczego? bo frekwencja bedzie taka jak na II lidze albo i mniejsza... i wtedy nawet tego super oszczednego skladu nie bedzie za bardzo z czego oplacac. Wogole uwazam przyznawanie sie w Grudniu do tego, ze chce sie odjechac sezon jak najmniejszym kosztem z zalozeniem utrzymania uwazam za skrajnie debilne.

jerry78
Trener

#1935 Postautor: jerry78 » 27 grudnia 2011, o 13:23

Miałem nie pisać ale nie wytrzymałem.

istred pisze:Ja bym wolał, żeby nasz klub czerpał wzorce z takich ośrodków jak Leszno, Gorzów czy Toruń, a nie z Łodzi czy jak kiedyś - z Krosna. Jeśli mamy do czegoś równać, to do lepszych.

Ja też bym wolał i co? Frazesy opowiadasz panie istred. Załóż sobie własny klub, a najlepiej złóż się z kolegami, który tutaj wiedzą jak pozyskiwać sponsorów, wiedzą jak WYMUSIĆ kasę z Bogdanki i do dzieła... nic prostszego. Jak przyciągniecie kupę szmalu do klubu to z pewnością wygryziecie Sprawkę i będziemy śmigać o jak najwyższe cele.

istred pisze:W naszym klubie mam wrażenie, że cel jest inny - wypłacać na bieżąco pieniądze, co ze sportem ma niewiele wspólnego. Najgorsze jest to, że taki sam tok myślenia przyjęli kibice i zamiast kierować się klasą zawodnika, to od razu rozważają gościa w kategoriach - czy nie jest za drogi. Moim zdaniem wszystko stanęło na głowie i z kibiców zrobili nam się sami księgowi.

Ja tam bym nie patrzył na to czy jest za drogi, tylko bym pokazał Sprawce jak się kontraktuje Bjerre, Janowskiego na juniorkę, Woffindena bo młody perspektywiczny, G. Łagute bo nie z GP itd, bo jak to nie mieć ambicji sportowych i nie jechać o awans??? Szok.
A głupi Sprawka bawi się w księgowego i mądrkuje. Czy naprawdę musi być wypłacana ta kasa na bieżąco? Przecież w innych klubach nie muszą... najwyżej założy się nowy klubik za rok, ale awans będzie i kibice jacy zadowoleni.

henek1234 pisze:każdy działacz , prezes powinien mówić że jedzie się o jak najwyższe cele , a nie tylko kasa, kasa, wiadomo że kasa jest b ważna ale po to jest zarząd, marketing aby szukać sponsorów

Następny kandydat na prezesa naszego klubu... łubudubu, łubudubu, bo ...

$korzen$ pisze:Wniosek jest jeden i wiemy o nim od dawna - trzeba zmienic prezesa
.

8)

Powiem wam coś w tajemnicy... i to nie jest mój wymysł. Trener Dzikowski uważa tego właśnie naszego prezesa Dariusza Sprawkę, za jednego z najmądrzejszych prezesów z jakimi współpracował. Powiedział to człowiek nie przesiąknięty tą nienawiścią, tylko realnie mający zdecydowanie większą wiedzę o jego działalności w klubie niż wy drodzy forumowi napinacze. Zatkało?

$korzen$ pisze: Dlugoplanowo to moga sobie ewentualnie planowac w takim Gorzowie, u nas bida jak piszczy, wiec skoro mamy ta Bogdanke to trzeba wyciagac ile sie da i bic o jak najwyzszy wynik sportowy...

Zwołajcie całą zgraję forumowych mądrali i ruszajcie z szabelkami do Bogdanki. Może Taras sie przestraszy i rzuci w popłochu więcej grosza. :lol:

$korzen$ pisze: No i srednio chce mi sie wierzyc, ze stac nas tylko na Jelenia czy Madsa.. takiej ciemnoty Sprawka mi nie wcisnie.

No i tu masz rację, stać nas jeszcze na Barana, Miesiąca i Woodwarda :lol: zresztą podstawowy warunek przedłużenia umowy z naszym klubem przez trenera...
A nieroztropny Sprawka nie słucha głosu napinaczy tylko liczy się ze zdaniem trenera... a po co taki prezes???? Zmienić go!!!

Awatar użytkownika
Popek
Senior

#1936 Postautor: Popek » 27 grudnia 2011, o 13:30

W obecnej sytuacji Sprawka powinien mowic ze chcemy walczyc o medal bo to bardzo realny scenariusz wcale nieduzym kosztem, a nie o utrzymanie. Jednak miasto nie dalo tego miliona, wiec tak pieknie nie bedzie, ale taki sklad jaki niby juz mamy (Jelen,Mads,Baran,Miesiac,Woodward) + Karlsson moze byc bardzo fajny i osiagac dobre wyniki.
Nie chce mi sie tez wierzyc w slusznosc dlugofalowej polityki z mlodymi i gniewnymi. Taki Dakota North to fajny moze byc do podniecania sie przed sezonem, a pozniej przyjedzie raz na sparing okaze sie ze dupa i tyle nadzieji. Nawet jak ktos wypali niewiadomo skad to go podkupia za sezon lub dwa. To nie te czasy jak kiedys ze zawodnik przyjezdzal utalentowany zza granicy i bez doswiadczenia na polskich torach walil komplety, w II lidze moze takie wynalazki maja sens, ale nie w I. Wystarczy spojrzec na nas w poprzednim sezonie i jakie nadzieje wszyscy pokladali w Sweetmanie i Auty`m, mielismy miec najlepsza pare juniorska w lidze, a mielismy chyba najgorsza.

Edit : Zgadzam sie w duzej mierze z Jerrym, sam dosc dobrze wiem jakie teraz nastaly czasy dla firm bo mam w pewien sposob kontakt ze srodowiskiem biznesowym i to zaciskanie pasa i brak checi do inwestowania badz tez sponsorowania to nie zaden wymysl i to sprawia ze cholernie trudno znalezc sponsorow. Sprawka moze niezrecznie sie wypowiada, to jego minus, ale "plakal" ze bedziemy miec budzet 2 milionowy jesli miasto dolozy milion tuz przed sesja rady miasta, ktora miala zatwierdzic budzet. Wiec jednak taki zly nie jest.

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#1937 Postautor: lombard » 27 grudnia 2011, o 13:51

Wiedziałem, że tak będzie i pisałem od dawna. Nie przeraża mnie nawet fakt, że nie ma żadnego kontraktu, tylko fakt, że nasz PR sięga dna a przykładem niech będzie ostatni wywiad. Najciekawsze podkreśliłem:

"Wszystko wskazuje na to, że Daniel Jeleniewski, po czterech latach przerwy, znowu będzie jeździł w Lublinie. 28-letni żużlowiec w najbliższych dniach powinien podpisać kontrakt z Lubelskim Węglem KMŻ.
– Parafki jeszcze nie złożyłem, ale rzeczywiście wygląda na to, że wrócę do "Koziołków". Na pewno miło będzie znowu jeździć przed lubelską publicznością – mówi Daniel Jeleniewski, który w poprzednim sezonie reprezentował barwy Orła Łódź.
...
– Nie oglądamy się na rywali, ale robimy swoje. Wiele klubów zdecydowało się sfinalizować umowy jeszcze przed 1 grudnia. My przestrzegaliśmy przepisów – zapewnia prezes lubelskiego klubu.
Kadra KMŻ powinna zostać zamknięta w połowie stycznia, przed oficjalną prezentacją zespołu, która podobnie jak w poprzednim roku odbędzie się w Galerii Olimp. Prawie pewne jest, że w przyszłym sezonie szkoleniowcem lubelskiego zespołu pozostanie Grzegorz Dzikowski.
W zbliżającym się sezonie budżet KMŻ wyniesie ok. 2 mln zł. Działacze mieli nadzieję, że milion dołoży miasto. Przed świętami odbyła się sesja Rady Miasta. Samorządowcy nie zdecydowali się jednak na taki krok.
– Na sport przekazano tylko 1,5 mln zł. To niewiele. Ale będą jeszcze inne konkursy, w których na pewno weźmiemy udział. Nadal liczymy na wsparcie radnych – kończy Sprawka." 8)

Zaratustra
Kadrowicz

#1938 Postautor: Zaratustra » 27 grudnia 2011, o 13:57

Dzięki Jerry. Przynajmniej wiemy, że liczą się ze zdaniem Dzikowskiego. Jak jego koncepcja się nie sprawdzi to siup i przyczynę ewentualnych niepowodzeń usuniemy ;)
Kwestia do wyjaśnienia, czy całą koncepcję układa Dzikowski po wyliczeniach Sprawki tego nie, tego nie i tego też na pewno nie po za drogi, czy też układankę tworzą wspólnie.
I tak jak przeczuwałem. Może być tu zderzenie z koncepcją składu Dzikowskiego, po odcięciu oczywiście tych wszystkich na których nas nie stać 8)
Trochę szkoda.. Zapowiada się skład tylko "na teraz" i w zależności od potrzeb będziemy później wymieniać jakieś elementy. Czyli jednym słowem nic nowego.

jerry78 pisze:
Ja też bym wolał i co? Frazesy opowiadasz panie istred. Załóż sobie własny klub, a najlepiej złóż się z kolegami, który tutaj wiedzą jak pozyskiwać sponsorów, wiedzą jak WYMUSIĆ kasę z Bogdanki i do dzieła... nic prostszego. Jak przyciągniecie kupę szmalu do klubu to z pewnością wygryziecie Sprawkę i będziemy śmigać o jak najwyższe cele.

A nieroztropny Sprawka nie słucha głosu napinaczy tylko liczy się ze zdaniem trenera... a po co taki prezes???? Zmienić go!!!

Łojojoj. Nie odbieram tego co piszesz osobiście, ale czytając te wpisy jakbym miał deja vi jeszcze z "poprzednich czasów", gdzie też było dużo obrońców panujących, którzy dowiedzieli się czegoś z pierwszej ręki, na przykład (też nie osobiście bo nie mam wiedzy na ten temat;) ) typu "więcej nie można zrobić, bo nikt nie chce dać pieniędzy". I takie ślepe bronienie "stanu rzeczy" jest też trochę chodzeniem po bandzie według mnie 8) Już lepiej poprzestać na tym "ja też bym wolał". Przynajmniej bezpieczniej ;) Żart oczywiście.
Po prostu od prezesa oczekuje się wyników (z resztą jak od każdego pracownika), a nie tego, żeby tylko pilnował kosztów i nie rozwijał finansów. Jak pracownik powie "zaraz zaraz, nie ma wyników dobrych, ale pilnowałem wydatków firmy, bo mało wydawałem na paliwo", to na pewno wszyscy naokoło będą takiego pracownika szanować mówiąc "tak tak, trudne czasy". A prezes chyba jest na etacie, tak?
I o niczym innym teraz nie mówię. Nie widać nowych firm z dużym kapitałem inwestującym w żużel na horyzoncie (nie szykuje się chyba niespodzianka na styczeń i nowe porządne umowy sponsorskie), a z tego też po prostu rozliczany powinien być Sprawka. Przez kogo? Pośrednio także przez kibiców..
Dlatego Jerry. Nie nazywaj po prostu napinaczami (choć nie odbieram tego osobiście ;) )ludzi, którzy w miejscu do tego przeznaczonym wyrażają odmienne, negatywne zdanie na temat prezesa.

ardrechsler

#1939 Postautor: ardrechsler » 27 grudnia 2011, o 13:59

W końcu ktoś rozsądny zabrał głos, brawo Jerry. Czy tak trudno zrozumieć, że zarządzenie prawdziwym klubem ma niewiele wspólnego z grą w Menedżera Braci Mańskich?

bAsE

#1940 Postautor: bAsE » 27 grudnia 2011, o 14:09

A kto na juniorce. Przymierzany był Borowicz,a teraz cicho o nim. Zakończy się, że w ostatniej chwili wypożyczymy Łukaszewskiego i jeszcze innego zawodnika jego poziomu, który nie oszukujmy się nie jest wysoki.

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#1941 Postautor: sadychor » 27 grudnia 2011, o 14:13

Zaratustra pisze:(...)Po prostu od prezesa oczekuje się wyników (z resztą jak od każdego pracownika), a nie tego, żeby tylko pilnował kosztów i nie rozwijał finansów.(...)

Za dużo karpia chyba ;) Wynikow to kibice powinni wymagac od zawodnikow. A ci, przy komfortowych warunkach, tj. terminowe wyplaty itp, powinni byc rozliczani za to czy zrobili 12 pkt. czy kupili meble do kuchni. Prezes nie wsiadzie na motor, za bardzo zagalopowaliscie sie w tej calej internetowej napince.

istred pisze:(...)że to jednak sport i powinno się stawiać cele sportowe. W naszym klubie mam wrażenie, że cel jest inny - wypłacać na bieżąco pieniądze, co ze sportem ma niewiele wspólnego. Najgorsze jest to, że taki sam tok myślenia przyjęli kibice i zamiast kierować się klasą zawodnika, to od razu rozważają gościa w kategoriach - czy nie jest za drogi.
Moim zdaniem wszystko stanęło na głowie i z kibiców zrobili nam się sami księgowi.

W sporcie motorowym, a konkretniej speedawy'u, możesz postawić znak równości miedzy tymi pogrubionymi slowami. Oczywiscie zdarzaja sie nietrafione inwestycje sprzetowe itp, ale bez inwestycji/remontow nie ma jazdy. Masz prawo do swojego zdania, tak samo jak inni do roztropnego myslenia. Juz Wroclaw przetrenowal opcje z nieplaceniem to mial zaj***o zawodnika, ale na papierze. Zobaczymy jak prezesi tych dreamteamow przejada caly sezon takim skladem i w ktorym momencie zlapia zadyszke.
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

#1942 Postautor: Marcinex » 27 grudnia 2011, o 14:20

sadychor pisze:Wynikow to kibice powinni wymagac od zawodnikow. A ci, przy komfortowych warunkach, tj. terminowe wyplaty itp, powinni byc rozliczani za to czy zrobili 12 pkt. czy kupili meble do kuchni.

Ostatnio widziałem busa Jeleniewskiego akurat przy salonie mebli kuchennych 8)
Czyżby zamiast nowych silników będą nowe blaty i szafki??? :D
Miejmy nadzieję że przynajmniej Rzeszów zainwestuje w to co trzeba... :)
Obrazek

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1943 Postautor: $korzen$ » 27 grudnia 2011, o 15:12

Jerry to odrazu napisz, jak wyglada kwestia Spolki Akcyjnej. Tylko nie pisz smiesznych frazesow.. po prostu odpowiedz wprost. Obaj wiemy do czego zmierzam 8)

Kolejna sprawa, dlaczego (mimo tego, ze wywalczylismy ten chciany przez Bogdanke awans) w/w kopalnia nie powiekszyla/zmniejszyla swoj wklad finansowy w sponsoring naszego zespolu? Bo chyba nie powiesz mi, ze nie wiedzieli, ze awans wiaze sie z wiekszymi kosztami?

Wobec tego, ze Dariusz planuje przejechac sezon "ogorkowo" to jakim cudem i w oparciu o co chcecie utrzymac przy klubie Bogdanke?

Dlaczego lwia czesc budzetu opiera sie na Bogdance? Jakos Harry potrafil wypelnic polowe murawy banerami reklamowymi... a skoro Dariusz to taki inteligentny facet, to gdzie sa partnerzy do biznesu? Jakis czas temu Mikas pisal, ze Bogdanka wspolprace z naszym klubem uwaza za jeden z najbardziej nietrafionych pomyslow w ostatnich latach... wiec mamy tutaj delikatna sprzecznosc.

jerry78
Trener

#1944 Postautor: jerry78 » 27 grudnia 2011, o 15:23

$korzen$ pisze:jakim cudem i w oparciu o co chcecie utrzymac przy klubie Bogdanke?

Nie rozumiem tego tekstu... Ja nie mam nic wspólnego z klubem i nie zamierzam utrzymywać Bogdanki... Ze Sprawką znam się tylko z widzenia jak większość kibiców.
Po drugie sam na tym forum pisałem, że niepokoi mnie sprawa braku założenia SA, wyrażałem swoje zdanie n/t zbyt wysokiej ceny karnetu w tym roku, więc nie bronię na ślepo prezesa z zamkniętymi oczami. Ale to mnie różni od wielu, że nie krytykuje ile wlezie rzeczy, o których nie mam zielonego pojęcia. Więc nie udziele odpowiedzi na to pytanie, bo po prostu nie znam tematu SA. Może są jakieś konkretne powody, a może nie ma. Nie wiem, więc nie będę tego komentował póki co.
Co do banerów itd, to tłumaczę to kryzysem, wiem po prostu ile firm zaciska teraz mocno pasa i nie w głowie im wydawanie pieniędzy na sport. Kiedyś było łatwiej.

henek1234
Szkółkowicz

#1945 Postautor: henek1234 » 27 grudnia 2011, o 15:48

[quote="$korzen$"]Jerry to odrazu napisz, jak wyglada kwestia Spolki Akcyjnej. Tylko nie pisz smiesznych frazesow.. po prostu odpowiedz wprost. Obaj wiemy do czego zmierzam 8)

no i jerry78 nie odpowiedziałeś konkretnie na zadane pytania, tylko podobne ble ble jak Dariusz .Może i masz dobre intencje ale sam dobrze wiesz że Dariusz nie szuka sponsorów tylko bazuje na Bogdance i władzach miasta, a tak daleko nie zajedziemy .Gdzieś nawet słyszałem że pewien sponsor ( i to jak na realia lubelskie mocny) powiedział że dokąd Dariusz będzie prezesował nie da nawet jednej złotówki :(

i oby tak nie było z innymi :(

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#1946 Postautor: kibicLBN » 27 grudnia 2011, o 15:49

Jerry ma na imię Jarosław a nie Dariusz do jasnej cholery!

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#1947 Postautor: Hayden » 27 grudnia 2011, o 15:52

henek1234 pisze:.Gdzieś nawet słyszałem[...]

No ja tez, chyba od wujka z zarzadu info 100%KMO.
Motor mocny

Awatar użytkownika
Popek
Senior

#1948 Postautor: Popek » 27 grudnia 2011, o 15:57

A moja babcia(ona sie zna bo chodzi na zuzel juz ponad 50 lat) czytala gdzies ze Microsoft i Apple chcieli razem sponsorowac druzyne. Rozmowy byly na zaawansowanym etapie, nazwa miala byc AppMic Motor Lublin, mieli wybudowac stadion na 100 tys ludzi oraz chcieli Golloba i Crumpa zakontraktowac w I lidze, ale Dariusz im odpowiedzial ze on woli mniejsze, ale pewne pieniadze od Bogdanki. Ahhh co za prezes...... na taczke go taka okazje zmarnowac !

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#1949 Postautor: kibicLBN » 27 grudnia 2011, o 15:58

Ta a ja słyszałem że Hitler nadal żyje. Skończcie już.

Awatar użytkownika
Remus
Senior

#1950 Postautor: Remus » 27 grudnia 2011, o 16:54

Popieram wypowiedź jerry78 w 100%, ale co zrobić. Tacy ludzie jak on i wielu innych którzy mają faktyczny wgląd w to co się dzieje w klubie jest tłamszonych na tym forum przez "klawiaturowych" napinaczy. Dlatego wielu z nich przestało się wypowiadać na tym forum. Zresztą ja też :D
Obrazek