Lubelski klub w sezonie 2012

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
meesha
Trener
Kontakt:

Re: Lubelski klub w sezonie 2012

#601 Postautor: meesha » 18 października 2011, o 17:44

Zaraz, zaraz, ja nic nie rozsiewam. Wyrażam moją prywatną opinię na temat "napinania się na natychmiastowy awans". Po prostu uważam, że należy mierzyć zamiary podług sił :)
Dopóki nie będzie pewności, że Bogdanka zostaje i podtrzymuje wcześniejsze deklaracje o zwiększeniu wsparcia (a pamiętajmy, że prezes Taras ma jeszcze nad sobą ciało wyższe), to nie ma się co podpalać. Poza tym tak serio - wyobrażacie sobie nas w ekstralidze za rok, z takim poziomem organizacyjnym i infrastrukturą? Zaraz mi ktoś znów wypomni "moją" metodę małych kroczków... niech to będą duże kroki, ale w obecnej sytuacji uważam, że nie stać nas na taki wielki sus ;)

Poza tym - ja blisko klubu? Musiałeś mnie z kimś pomylić :) Wykonuję tylko pewną pracę podczas zawodów i to wszystko. Żadne sprawy kuluarowe, że tak to nazwę nie są mi bliższe niż przeciętnemu Kowalskiemu. I niech tak zostanie :) Proszę moich opinii nie odbierać jako pochodzące "z kręgów zbliżonych do dobrze poinformowanych" gdyż ja do takowych nie należę. Absolutnie! (jak by to powiedziała Surmaczowa :D).
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
istred
Trener

#602 Postautor: istred » 18 października 2011, o 18:02

Poza tym - ja blisko klubu? Musiałeś mnie z kimś pomylić :) Wykonuję tylko pewną pracę podczas zawodów i to wszystko. Żadne sprawy kuluarowe, że tak to nazwę nie są mi bliższe niż przeciętnemu Kowalskiemu. I niech tak zostanie :) Proszę moich opinii nie odbierać jako pochodzące "z kręgów zbliżonych do dobrze poinformowanych". Absolutnie! (jak by to powiedziała Surmaczowa :D).
Dla mnie wykonywanie "pewnej pracy podczas zawodów" jest równoznaczne w obracaniu się "bliżej klubu", przynajmniej bliżej niż przeciętny kibic. Nie twierdzę, że masz jakieś sprawdzone informacje, ale uważam, że stawiając tak sprawę na czymś się opierasz, przynajmniej na plotkach, o których inni kibice nie wiedzą.

Moim zdaniem ta wypowiedź:
Nie wszyscy bujają w obłokach. Ja wolę to utrzymanie w lidze niż przeszacowanie budżetu o 50 czy 100% z finałem jaki już przerabialiśmy w 2008 roku...
Ja tu widzę alternatywę - albo walka o utrzymanie albo przeszacowanie budżetu i likwidacja klubu.

Też uważam, że na awans jest za wcześnie. Po pierwsze organizacyjnie jesteśmy w ogonie drugiej ligi, po drugie nie mamy stadionu, po trzecie nie mamy żadnych juniorów.
Ale jechać o "spokojne utrzymanie" nie ma najmniejszego sensu.
Ja bym chętnie widział skład na miarę Gniezna lub Grudziądza (gdzie jeździł Chrzanowski, Buczkowski...) - cel [realny]: awans do pierwszej czwórki, a jak się uda, to o coś więcej.
Obawiam się, że kontraktując Jeleniewskiego, Stachyrę, Lamparta plus Baran i Miesiąc skazujemy się na - dość dramatyczną - walkę o utrzymanie.
...przecież nawet w będącym w ogonie I ligi Rybniku startował Lindbaeck - a tutaj każde przyzwoite nazwisko jest kwitowane "bujaniem w obłokach".

meesha
Trener
Kontakt:

#603 Postautor: meesha » 18 października 2011, o 18:13

Ja tu widzę alternatywę - albo walka o utrzymanie albo przeszacowanie budżetu i likwidacja klubu.
Oj, to zdecydowana nadinterpretacja :) Poleciałem po bandzie w drugą stronę po prostu. Chodziło mi o to, że nie sztuka zatrudnić 8 super zawodników i obiecać (słowo kluczowe) jakieś bajońskie sumy, których potem nie będzie :)
Ale jechać o "spokojne utrzymanie" nie ma najmniejszego sensu.

Kiedy dla mnie "spokojne utrzymanie" = górna czwórka tabeli, z takim właśnie przykładowym Lindbaeckiem ;) Dolna czwórka nie daje raczej "spokojności"
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

GeloG89
Szkółkowicz

#604 Postautor: GeloG89 » 18 października 2011, o 18:18

Popieram tu istreda. Utrzymaniem dobrej aury wokół lubelskiego żużla była by pierwsza czwórka. Wtedy można by powalczyć o nowych sponsorów by stać się mniej zależnym od Bogdanki. Walka o utrzymanie to jakiś absurd bo skończyli byśmy bardzo szybko sezon co zarówno dla kibiców jak i sponsorów nie było by dobre.

meesha
Trener
Kontakt:

#605 Postautor: meesha » 18 października 2011, o 18:20

Ja też popieram Istreda. Po prostu się nie zrozumieliśmy. Celem musi być pierwsza czwórka, a nie jakieś dziadostwo :)

Awatar użytkownika
istred
Trener

#606 Postautor: istred » 18 października 2011, o 18:23

No to się wszyscy rozumiemy, teraz fajnie by było, gdyby z klubu pojawiła się wiadomość, że oni też się z nami zgadzają ;)

jerry78
Trener

#607 Postautor: jerry78 » 18 października 2011, o 19:34

Spokojnie, jeszcze naprawdę ciężko cokolwiek powiedzieć. W GKSŻ burdel jak zawsze, regulamin niezatwierdzony, wiadomo co wymyślą? Wiadomo kiedy? Wiadomo, czy jeszcze nie przyjdzie nam znowu pojeździć z Krakowem, Krosnem, Rawiczem itd? Wtedy spadek nam nie będzie groził ;) Nawet nie wiadomo jaki będzie górny i dolny ksm (nie wierzcie w to co podają 34-42). Na razie czeski film, więc póki co ciężko jest rozpocząć budowanie składu na przyszły sezon. Jeden wielki mętlik i chaos.

edit: polecam poniższy felieton
http://lublin.gazeta.pl/lublin/1,35644, ... film_.html

oraz wypowiedź trenera:
- W tej chwili nie wiemy nawet, jaki będzie regulamin i jaki KSM. Na budowanie drużyny w ciemno jest za wcześnie. GKSŻ powinien do tego podejść zdecydowanie poważniej i określić, jak mają być tworzone zespoły, dlatego, że ciężko jest coś zbudować nie mając regulaminu.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#608 Postautor: ravajas » 18 października 2011, o 23:41

istred pisze:Dla mnie wykonywanie "pewnej pracy podczas zawodów" jest równoznaczne w obracaniu się "bliżej klubu", przynajmniej bliżej niż przeciętny kibic.
Przecież meesha wyjaśnił, że jedyną jego informacją z pierwszej ręki, dotyczącą spraw związanych z klubem, a którą ma on wcześniej niż inni kibice jest czas biegu 8)
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

meesha
Trener
Kontakt:

#609 Postautor: meesha » 18 października 2011, o 23:49

Sam bym tego lepiej nie ujął. No jeszcze ewentualnie wcześniej niż inni wiem o zmianach, wykluczeniach itepe :)

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#610 Postautor: niespokojny » 19 października 2011, o 00:36

Dajcie nowa ankiete bo wiekszosci sie juz nudzi :lol:
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#611 Postautor: Gelo » 19 października 2011, o 08:47

meesha pisze:Ja też popieram Istreda. Po prostu się nie zrozumieliśmy. Celem musi być pierwsza czwórka, a nie jakieś dziadostwo :)

ja bym tu zdecydowanie podbił i zgadzam sie w tej materii z prezesem Wojciechowskim (chodzi o te szarże ułańskie). Celem musi być awans do ekstraligi co powinno dać nam pierwszą czwórkę a to z kolei w konsekwencji względny spokój. Ja osobiscie mam wstret do modelu wrocławskiego czy kiedyś rybnickiego - czyli jazda przez kilka lat w jednej lidze praktycznie o "pietruchę". Prowadzi to do znacznego spadku zainteresowania kibiców, kłopotów finansowych, obalania prezesów etc. Z kibicowskiego doświadczenia wiem - żeby w Lublinie były tłumy na trybunach druzyna musi jechać o dużą stawke i musi mieć jedno atrakcyjne komercyjnie nazwisko w składzie. Resztę można "połatać". A wspólczesny żużel jest tak dynamiczny i rotacyjny, że nie czas już na forum przez kilka kolejnych sezonów proponować do skladu Staszka Burzę czy analogicznie Tadzia Kostrę. Mogli jezdzić w 2 lidze Pawliccy, w Rybniku Toninho, to czemu my mamy "objechać sezon" na zasadzie sztuka dla sztuki? Ja nie widze sensu.

meesha
Trener
Kontakt: