Hela pisze:Porównując inne porównywalne produkty oferta iTVL wygląda naprawdę słabo, a cena jest dość wysoka.
A co jest wg Ciebie porównywalnym produktem?
Porównywalna dla lubelskich kibiców byłaby jedynie transmisja z Równego robiona przez inną TV. A tej nikt nie robi. Ciężko porównać bo nie ma do czego. Kto zechce obejrzeć musi zapłacić premię za wyłączność.
Porównywalnym produktem jest każda inna transmisja telewizyjna, a już najbardziej porównywalna jest transmisja innego meczu żużlowego.
Choćby walka, o której pisałem. Oczywiście inny kaliber, ale produkt podobny.
Na szczęście to Twoje zdanie Istred. Właściciel stacji to biznesmen i swoje działania opiera na kalkulacji. Widocznie skalkulował i wyszło mu, że koszty są na tyle wysokie, że nie wyśle ekipy na Ukrainę do wyprodukowania nieodpłatnej transmisji.
Ja uważam, że to błędna kalkulacja. Powinien zarabiać na reklamach, ewentualnie w jakiejś niewielkiej części na kibicach (opłata 5, maks 10 zł).
Tym bardziej, że nie spodziewałbym się super jakości. Jakość pewnie będzie dokładnie taka sama jak na poprzednich meczach (jak na płatny produkt naprawdę marna) z tym, że obraz nie będzie się zacinał.
Chyba nikt nie sądzi, że nagle walną transmisję z kilku kamer, ze zbliżeniami, wywiadami w trakcie meczu, profesjonalnym komentarzem i jakością hd

...a właśnie taką transmisję można oglądać choćby na TVP Sport i to z ekstraligi, gdzie poziom jest nieporównywalny. I za te 25 zł mam dodatkowo (poza TVP Sport) 50 innych kanałów przez cały miesiąc.
I jeśli właściciel liczy na 1 tys. kibiców, to uważam, że bardzo się rozczaruje. Środek tygodnia, godzina 15, większość kibiców jest o tej porze w pracy lub szkole bądź właśnie z nich wracają. Inna duża część (emerycie, starsi ludzie) nie potrafią takiej transmisji obejrzeć. Pozostali ustawią się w kilku na oglądanie i wyjdzie pewnie maks 200-300 sprzedanych transmisji.