Żużlowa Spółka Akcyjna

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

Re: ŻSA w Lublinie, czyli Sprawka znow cos kreci...

#301 Postautor: $korzen$ » 16 września 2011, o 14:18

pulkownik pisze:
Stereeo pisze:transparent? Spółka Akcyjna - Trudna SPRAWKA , Skończmy tę SPRAWKE

a poniżej żeby była jasność obrazek taczki

a drugi transparent np: Jak Dzikowski nie zostanie panie Sprawka będzie lanie!!
albo: W Lublinie koziołki królują i dzięki Dzikowskiemu Awansują

Ja wole:

"Jak Dzikowski nie zostanie, Sprawke czeka ostre lanie" albo "Jak Dzikowski nie zostanie, Panie Sprawka szykuj sie na lanie"

Awatar użytkownika
istred
Trener

#302 Postautor: istred » 16 września 2011, o 14:20

ravajas pisze:
istred pisze:jest czas przed wyborami i politycy są nadzwyczaj hojni,

Ja - jak na mnie zagłosujecie, sprawię, że w Lublinie będzie jeździł Hampel i Kołodziej. Jak wejdę do sejmu, rzecz jasna. To jak? Zagłosujecie na mnie?

Nie, bo jako poseł nie masz takich kompetencji i wpływu. Ale jakbyś kandydował na prezydenta miasta... :)

To może napiszę wprost, żeby nie trzeba było się niczego domyślać.

Są wybory. Prezydenci miast robią dobrze swoim mieszkańcom (np. obniżając na przykład opłaty za przedszkola), żeby mieszkańcy mogli powiedzieć, ale ta partia (z której jest prezydent) jest super i żeby mogły to opisać media.
W Lublinie potencjał zbicia interesu na żużlu pokazała transmisja z Ostrowem na deptaku i ilość osób ją oglądających.
Dlatego też prezydenta w tym momencie łatwiej namówić na znalezienie pieniędzy w budżecie na założenie spółki dla klubu żużlowego podczas wyborów niż gdyby tych wyborów nie było ponieważ jego partia może zbić bezpośredni kapitał w postaci wielu głosów w zbliżających się wyborach.
A z drugiej strony, jeśli pójdzie w mediach bezpośrednie pytanie do Żuka, a ten odpowie, że "nie", to i wyborcy mogą się pogniewać, a tego żadna partia przed wyborami nie chce.

PS. A kandydujesz? :D

Dali i na żużel tez pewnie dadzą, ale najpierw klub musi tę spółke założyć, miasto za niego tego nie zrobi. Poza tym tu sytuacja jest chyba inna, czy Bogdanka pozwoliłaby miastu na przejęcie wiekszości udziałów tak jak w przypadku SPR i Motoru?
Żeby założyć spółkę to musi - przede wszystkim - wiedzieć, kto w tą spółkę zainwestuje - to jest pierwszy krok.
Skoro Bogdanka nie ma zamiaru sama wchodzić w spółkę, to też nie powinna mieć za wiele do powiedzenia w kwestii, kto akcje obejmie. A jeśli już miałaby jakieś obiekcje, to na pewno nie do miasta. Jeśli już to do jakiejś ew. konkurencyjnej firmy.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#303 Postautor: ravajas » 16 września 2011, o 14:35

Namówić prezydenta oczywiście jest łatwiej, ale tylko na jego obietnicę STARANIA o pieniądze, a nie na pieniądze. A to różnica.
Istred, ja doskonale wiem, co miałeś na myśli, ale to, co napisałeś było tak dalece naiwne, że nie powstrzymałem się od komentarza :) A to czy kandyduję czy nie, nie ma żadnego znaczenia w kontekście efektu, który obiecuję :)

Pozdrawiam Cię
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
istred
Trener

#304 Postautor: istred » 16 września 2011, o 14:45

Namówić prezydenta oczywiście jest łatwiej, ale tylko na jego obietnicę STARANIA o pieniądze, a nie na pieniądze. A to różnica.
Jakby nie było, to zawsze jest coś. Jeśli jeszcze będzie chciał na tym zbić kapitał polityczny przed wyborami, to później będzie mu się trudno z tego wykręcić.
Jakkolwiek, to dobry moment (choć naprawdę dobry moment to był co najmniej parę miesięcy wcześniej) przynajmniej na rozpoczęcie rozmów.

Również pozdrawiam!

Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

#305 Postautor: radonis » 16 września 2011, o 20:53

Torsen pisze:W akcyjnej członkowie zarządu nie ponoszą odpowiedzialności za długi spółki.

Ponoszą za działanie na szkodę spółki a takim jest nadmierne zadłużanie.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#306 Postautor: ravajas » 16 września 2011, o 21:50

istred pisze:Jeśli jeszcze będzie chciał na tym zbić kapitał polityczny przed wyborami, to później będzie mu się trudno z tego wykręcić.
Istred, błagam!... :)
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#307 Postautor: mikas » 16 września 2011, o 23:55

Torsen pisze:
mikas pisze:Bogdanka nie ma zamiaru wchodzic w spolke jako akcjonariusz i tyle w tym temacie.
A jak wejdzie, to ban? :twisted:
Skąd w ogóle taka wiedza?

Na bana sie nie zgadzam, bo zawsze jeszcze moga zmienic zdanie. Moge sie zgodzic na bana jesli sie okaze, że np. od 2 miesiecy w spolke chca wejsc jako udzialowiec i cos robili w tym kierunku.
A info jest od ludzi z Bogdanki i to majacych wplyw na decyzje w tym temacie. Tyle ze pochodzi z przed okolo 2 miesiecy, ale klub tzn. pan Sprawka o stanowisku Bogdanki wiedzial juz duzo wczesniej.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

jerry78
Trener

Re: SA w Lublinie, czyli Sprawka znow cos kreci...

#308 Postautor: jerry78 » 17 września 2011, o 00:43

Dokładnie, właśnie taką informację przekazała osoba z Bogdanki i mikas bardzo dobrze pisze. Fakt, że to było niecałe 2 miesiące temu, ale nie sądzę, że się coś zmieniło. Niech p. Sprawka nie liczy na cuda, tylko weźmie się za przekształcanie klubu w spółkę i nie odciąga tego w nieskończoność.
Ponadto przestrzegam po raz kolejny, że jeśli w ten weekend nie zostanie przedłużona umowa (a przynajmniej dogadany temat) z trenerem Dzikowskim to może być po ptakach.

Zaratustra
Kadrowicz

#309 Postautor: Zaratustra » 17 września 2011, o 08:31

Fakt poruszenia przez NAS na forum konieczności szybkiego przedłużenia kontraktu z Dzikowskim, trochę mnie uspokaja w tym względzie. Pre już o tym wie, że my wiemy ;) o zainteresowaniu innych klubów Dzikowskim..
Wiem też, że pakiet Stachyrów może być dla co poniektórych nęcący, ale po tym, co zobaczyłem w wykonaniu Dzikowskiego, podziękuję 8) Z kolei inne opcje nie przychodzą mi do głowy, także Panie Pre do dzieła. Innej opcji nie ma. To ten człowiek powinien ustalić sobie nasz skład w przypadku awansu i powinien móc to zrobić tak wcześnie, jak będzie chciał. Póki co uratował w końcu komuś tyłek, a (co może nawet ważniejsze) w przypadku opuszczenia przez tego kogoś (w pewnym momencie) pewnego stołka, pozwoli w późniejszym czasie nie reagować na tą osobę awersją, co z kolei umożliwi tej osobie publiczne pokazywanie się w razie zaistnienia takiej potrzeby oraz dozgonną pamięć o wprowadzeniu naszej drużyny do pierwszej ligi 8) :)

Pirat

#310 Postautor: Pirat » 17 września 2011, o 09:35

Stereeo pisze:transparent? Spółka Akcyjna - Trudna SPRAWKA , Skończmy tę SPRAWKE

robi może ktoś ten transparent?
Dzikowskiemu też pasowało by napisać coś w stylu; Dziękujemy,zostań z nami ,chcemy z Toba Ekstraligę!!!

niech wie że kibice nie są, obojętni temu co się dzieje(a raczej nie dzieje)

Awatar użytkownika
spokojny
Junior

#311 Postautor: spokojny » 17 września 2011, o 09:54

Pirat pisze:

Nasuwa mi się tylko jedno pytanie. Co wam ten Sprawka przeszkadza?! Płakaliście że nie będzie przez niego awansu. Puki co awans mamy na wyciągnięcie ręki więc spełnił swą rolę w tym zakresie. Teraz placzecie że niema spółki akcyjnej i jeszcze wymyslacie ten, nie oszukujmy się- durny transparent. Może Bogdanka nie ma w tym żadnego interesu aby mieć spółkę z naszym klubem więc poco niby mają się spieszyć z nią. Wierzcie mi ale pan Sprawka chce jak najlepiej dla naszego klubu i robi co może a jak komuś nie pasuje to nie wiem czego szuka na stadionie poprzez ten transparent- wyżalenia się? Co by się działo jakbyście mieli info ile jest kasy w budżecie klubu zaraz by było że mamy tylko 1mln a czemu nie 2 albo 4 bo zapewne za tym stoi wielki wróg Lubelskiego żużla.... Ośmieszacie tylko nasz klub i siebie. Tyle mam do powiedzenia w tym temacie.

Pirat

#312 Postautor: Pirat » 17 września 2011, o 09:59

co nam przeszkadza???? :shock:
to że mamy awans to tylko i wyłacznie zasługa Dzikowskiego!!! nie wilka nie sprawki tylko DZIKOWSKIEGO!!
A DS póki co robiwszystko od dupy strony,czeka do konca sezonu na rozmowy z trenerem,tylko że pod koniec sezonu to Dzikowski może być trenerem ale częstochowy albo innego klubu,poza tym od kiedy prezes ustala skłaad na Iligę???jakie ma pojecie?sorry jeszcze kilka lat temu DS niewiedział nawet w jakich kaskach jezdzimy u siebie!

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#313 Postautor: Cz@rek » 17 września 2011, o 11:10

Chciałbym tylko delikatnie przypomnieć że-jeszcze nie awansowaliśmy!
Pozwólmy w spokoju przygotować się naszej ekipie do dwóch ostatnich, teraz najważniejszych
meczy sezonu!!

Awatar użytkownika
Artii
Szkółkowicz

#314 Postautor: Artii » 17 września 2011, o 11:21

kolego "spokojny " opamietaj sie jak nie wiesz co piszesz
Pan DS już dał każedmu w kosć w klubie
maja go juz serdecznie dość trener Dzikowski i Ziółkowski
PS przepraszam zawsze mi sie myli :)
Ostatnio zmieniony 17 września 2011, o 11:24 przez Artii, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Codziennie rano sprawdzam czy nie ma mnie na liście najbogatszych ludzi świata...
Jeżeli nie to wstaję i idę do pracy

meesha
Trener
Kontakt:

#315 Postautor: meesha » 17 września 2011, o 11:22

Jaki znowu Zieliński? :lol: Weźcie się opanujcie. Mnie to śmieszy co tu wyczytuję, ale to jest publiczne forum i KAŻDY te bzdury może przeczytać. A to już jest mniej śmieszne...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Pirat

#316 Postautor: Pirat » 17 września 2011, o 11:30

PRAWIE każdemu na tym forrum zależy na Ilidze za rok a e-lidze za 2 lata,każdemu tylko chyba nie DS I PARU INNYM

meesha
Trener
Kontakt:

#317 Postautor: meesha » 17 września 2011, o 11:36

Zapomniałeś dodać: "w siedemnastej sekundzie słychać strzały". Idealnie by pasowało do paru wyssanych z palca teorii, o których się ostatnio tu rozpisujecie :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Pirat

#318 Postautor: Pirat » 17 września 2011, o 11:37

ja nie z tych,a te info które pisałem to są info potwierdzone.w roli scisłości

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#319 Postautor: kibicLBN » 17 września 2011, o 11:39

meesha pisze:Zapomniałeś dodać: "w siedemnastej sekundzie słychać strzały". Idealnie by pasowało do paru wyssanych z palca teorii, o których się ostatnio tu rozpisujecie :)

Odezwał się ten co się nabijał jak papier do drukarek się pojawił w klubie 8) Obrońca...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

meesha
Trener
Kontakt:

#320 Postautor: meesha » 17 września 2011, o 11:40

ja nie z tych,a te info które pisałem to są info potwierdzone.w roli scisłości

Potwierdzone przez pana Mietka z mięsnego? Gwoli pewności :D
Odezwał się ten co się nabijał jak papier do drukarek się pojawił w klubie

I o takich pierdołach zamierzamy rozmawiać? Spoko...

Pirat

#321 Postautor: Pirat » 17 września 2011, o 11:42

mam wypisywać imiona nazwiska adresy i nr tel osób od których mam info??? :lol:

Awatar użytkownika
Majo
Szkółkowicz

#322 Postautor: Majo » 17 września 2011, o 11:44

Pirat pisze:mam wypisywać imiona nazwiska adresy i nr tel osób od których mam info??? :lol:

Info 100% KMO? :lol:
Jacek Rempała:"Niezbyt ciepło przyjęli mnie kibice w Bydgoszczy, od jednego dostałem nawet morelem"

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#323 Postautor: kibicLBN » 17 września 2011, o 11:51

meesha pisze:
kibicLBN pisze:Odezwał się ten co się nabijał jak papier do drukarek się pojawił w klubie

I o takich pierdołach zamierzamy rozmawiać? Spoko...

Sam doskonale wiesz, że nie o to chodzi. Boli między innymi to, że oprócz tego, że mecze odbywają się sprawnie to niewiele od czasów "Czerwonej Gwiazdy" się poprawiło. Spółki jak nie było tak nie ma, zamieszanie z remontem stadionu przed sezonem, zbyt długie trzymanie na posadzie Wilka, wypowiedzi o chorągiewkach, omijanie poważnych tematów i w ogóle omijanie kontaktu z kibicami. To nie są plotki tylko fakty. Dodałbym o błędach w rozmowach z potencjalnymi sponsorami ale tego nie mogę potwierdzić.
Nazbierało się trochę. Powiedz meesha szczerze z ręką na sercu, że nasz klub funkcjonuje w 100% profesjonalnie, a prezes Sprawka dobrze radzi sobie na swoim stanowisku.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#324 Postautor: Łoptymista » 17 września 2011, o 12:00

Pirat pisze:ja nie z tych,a te info które pisałem to są info potwierdzone.w roli scisłości

atrakcyjnosc tego forum rosnie z dnia na dzien
:lol: :lol: :lol:

Pirat wez sie ogarnij chlopie

Pirat

#325 Postautor: Pirat » 17 września 2011, o 12:05

ok,sorry nie udzielam się w takim razie :lol: