Żużel w TV
Re: Żużel w TV
Jeśli jest takie zainteresowanie, to nic, tylko inwestować w sprzęt i pobierać kasę za usługę. Chyba to oczywiste, że większość osób chętnie zapłaci za transmisję dobrej jakości, o ile oczywiście opłata nie przekroczy 5 zł.
To co się działo wczoraj było naprawdę frustrujące. Nauczony doświadczeniem, aby nie logować się tuż przed meczem, odpaliłem itvl dobre 2 godziny przed rozpoczęciem transmisji. Ale te serwery nie ustawiają "kolejki", limitując sygnał osobom logującym się później, tylko dzielą sygnał wg jakichś innych kryteriów.
Podczas meczu w Opolu równolegle działały u mnie na jednym łączu: telewizja ostrowska, sportowe fakty, itvl i na innym kompie strumień wideo z kinomaniak.tv - i wszystko szło płynnie bez najmniejszego problemu. Jak zaczął się mecz w Pile, itvl szlag trafił. Najpierw przycinało co 5 sekund, potem raz na parę sekund było widać parę klatek i słychać parę słów, w końcu serwer padł, o czym pisano tu na forum. Jak wstał, transmisja u mnie działała bez zarzutu, za to u innych zaczęła się ciąć.
Powinien być limit użytkowników, albo usługa płatna - przy czym to drugie rozwiązanie byłoby lepsze dla wszystkich. W obecnym kształcie niestety nie ma to najmniejszego sensu, ponieważ wyłącznie wkurza.
To co się działo wczoraj było naprawdę frustrujące. Nauczony doświadczeniem, aby nie logować się tuż przed meczem, odpaliłem itvl dobre 2 godziny przed rozpoczęciem transmisji. Ale te serwery nie ustawiają "kolejki", limitując sygnał osobom logującym się później, tylko dzielą sygnał wg jakichś innych kryteriów.
Podczas meczu w Opolu równolegle działały u mnie na jednym łączu: telewizja ostrowska, sportowe fakty, itvl i na innym kompie strumień wideo z kinomaniak.tv - i wszystko szło płynnie bez najmniejszego problemu. Jak zaczął się mecz w Pile, itvl szlag trafił. Najpierw przycinało co 5 sekund, potem raz na parę sekund było widać parę klatek i słychać parę słów, w końcu serwer padł, o czym pisano tu na forum. Jak wstał, transmisja u mnie działała bez zarzutu, za to u innych zaczęła się ciąć.
Powinien być limit użytkowników, albo usługa płatna - przy czym to drugie rozwiązanie byłoby lepsze dla wszystkich. W obecnym kształcie niestety nie ma to najmniejszego sensu, ponieważ wyłącznie wkurza.
Mów za siebie. Mnie nic nie wkurza i widzę głęboki sens tych relacji. Nie trzeba się tłuc 1200 km, żeby zobaczyć nasz łomot, a i aspekt finansowy takiej relacji był kapitalny (cytuję klasyka
).
U mnie ani razu nie zacięło, bardzo przyjemnie się oglądało.
Jedyna przerwa to chwila - może minutowa - w relacji i komunikat, że serwera nie znalaziono. Ale po odświeżeniu znów zaczęło hulać.
Oczywiście płatna usługa może wyjść wszystkim na dobre. I itvlowi i nam, bo być może relacje będą w lepszej jakości obrazu.
U mnie ani razu nie zacięło, bardzo przyjemnie się oglądało.
Jedyna przerwa to chwila - może minutowa - w relacji i komunikat, że serwera nie znalaziono. Ale po odświeżeniu znów zaczęło hulać.
Oczywiście płatna usługa może wyjść wszystkim na dobre. I itvlowi i nam, bo być może relacje będą w lepszej jakości obrazu.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Przypadek. Następnym razem mnie się nie zatnie nawet na moment, a Ty będziesz w każdym biegu widziała cztery klatki.
Przypadek byłby gdyby to zdarzyło się jeden raz.
Do tej pory nie było u mnie problemów z odbiorem relacji. Nie przycina, miło się ogląda. Może chodzi o łącza. Nie znam się na tym, ale może mam dobre połączenie z firmą, która dostarcza łącze do itvlu? Albo nawet jest to ten sam dostawca?
Oby relacja z Ostrowa była lepiej zorganizowana pod względem technicznym, bo może paść rekord widzów
Do tej pory nie było u mnie problemów z odbiorem relacji. Nie przycina, miło się ogląda. Może chodzi o łącza. Nie znam się na tym, ale może mam dobre połączenie z firmą, która dostarcza łącze do itvlu? Albo nawet jest to ten sam dostawca?
Oby relacja z Ostrowa była lepiej zorganizowana pod względem technicznym, bo może paść rekord widzów
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Przecież napisałem, że u mnie łącze, a także lekko archaiczny komputer, spokojnie wystarczają, by puścić równolegle znacznie więcej niż te 3x3 piksele z itvl. Przed rozpoczęciem meczu wszystko działało, a siadło tuż przed jego rozpoczęciem. Czyli to itvl mnie zredukował sygnał, a nie po mojej stronie było coś nie tak.
Nie znam się na działaniu sieci informatycznych, ale logicznie rzecz biorąc problem nie może leżeć po mojej stronie.
Nie znam się na działaniu sieci informatycznych, ale logicznie rzecz biorąc problem nie może leżeć po mojej stronie.
Nie wiem co jest powodem, ale to chyba jednak nie przypadek.Torsen pisze:Przypadek. Następnym razem mnie się nie zatnie nawet na moment, a Ty będziesz w każdym biegu widziała cztery klatki.
Oglądałem dotychczas chyba wszystkie mecze wyjazdowe na iTVL - na różnych kompach, internet od różnych dostawców, z różnymi prędkościami (wczoraj bez rewelacji - 8mb/sek.) i za każdym śmiga naprawdę OK. Zdarzało się, że czasami na chwilę przycięło, ale to może z 6-7 razy na całą relację i za każdym razem na 2-3 sekundy. Poza tym i poza kiepską jakością obrazu wszystko było w jak najlepszym porządku.
Dodam jeszcze, że oglądałem na "pełnym ekranie" i w czasie transmisji przypadkowo ją wyłączyłem, po czym zaraz włączyłem bez żadnych problemów. Transmisję pierwszy raz włączyłem w momencie prezentacji.
harry pisze:Przyczyna jest prosta. Na Ostrów było 600-700 ogladających. Na nasz mecz było 4000-5000 a w porywach nawet 6 tys ludzi chciało oglądać. Są to gigantyczne ilości jak na mozliwości ITVL-u. Absolutnie nikt nie zakładał i nie przewidywał takiej oglądalności. (...) W tej chwili trwają zaawansowane prace, zeby coś z tym zrobić ale to potrwa i będzie kosztować masę forsy
W ITVL widzą problem, a Wy mi chcecie udowodnić, że go nie ma?
Czym się różni sygnał wyjściowy itvl, kiedy ogląda go 10 osób od tego, który jest, jak próbuje go oglądać 6 tysięcy ludzi? Chyba niczym. Jak było małe obciążenie ITVL-u, to chodziło, mimo że u mnie obciążenie sieci i sprzętu mogło być nawet duże. Siadło więcej osób, skończyła się relacja. Co więc do rzeczy ma konfiguracja mojego sprzętu i mojego łącza???
- niespokojny
- Trener
Ja mam w domu dwa komputery, router i na jednym komputerze transmisja sie tnie niemilosiernie a na moim plynnie od Opola leci
. Roznicy szczegolnej w klasie komputerow nie ma. Ja korzystam z wysmiewanego IE(skorzystalem z opcji przyspieszania przegladania i wylaczylem WSZYSTKO co sie dalo), na drugim korzystaja z Mozilli. Dodam tylko gdy sam wczesniej korzystalem z Mozilli przy ogladaniu transmisji itvl, to rowniez mi cielo niemilosiernie.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
A ja zawsze korzystam z firefoxa i jest OK 
Był taki plan, zeby relacja kosztowała piataka ale firma boi się, że wcale nie zmniejszyłoby to ilości widzów a wtedy jakby była kiepska jakoś to by ich pewnie spalili...
Na wrześniowe mecze mają juz dokupić strumienia czy innego przesyłu i maja do tego być dostrojone juz serwery, mam nadzieję.
Na wrześniowe mecze mają juz dokupić strumienia czy innego przesyłu i maja do tego być dostrojone juz serwery, mam nadzieję.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Może warto się zastanowić nad rozwiązaniem stosowanym przy różnych transmisjach internetowych:
jakość HD - sms.
Pozostali mogą oglądać w jakości takiej na ile pozwala łącze.
Te 5-6 tys. naprawdę mnie zdziwiły.
Ale - skoro jest tak dużo osób - to trzeba założyć, że bardzo duża część to osoby z innych miast, które oglądają z ciekawości i przy nawet najmniejszej opłacie dadzą sobie spokój.
Myślę, że realnie osób gotowych zapłacić za możliwość obejrzenia meczu jest 1-1,5 tys.
jakość HD - sms.
Pozostali mogą oglądać w jakości takiej na ile pozwala łącze.
Te 5-6 tys. naprawdę mnie zdziwiły.
Ale - skoro jest tak dużo osób - to trzeba założyć, że bardzo duża część to osoby z innych miast, które oglądają z ciekawości i przy nawet najmniejszej opłacie dadzą sobie spokój.
Myślę, że realnie osób gotowych zapłacić za możliwość obejrzenia meczu jest 1-1,5 tys.
- manjolo
- Junior
- Kontakt:
nie znam się na tym od strony technicznej, ale to co robi ta ostrowska telewizja internetowa, to powinien być wzór dla naszych. powinni zastosować takie same rozwiązania i przy pewności, że to wypali mogą wprowadzać nawet opłaty za takową transmisję, bo pewnie zainteresowanie relacjami z naszych meczów byłoby większe niż to na stronie telewizji ostrowskiej, a to z przyczyn obiektywnych (większe miasto, więcej kibiców bla bla bla).
motoru brum
TV z Ostrowa z tego co pamiętam realizuje swoje transmisje poprzez platformę ustream.tv. Generalnie polega to na tym że dostawca treści (czyli np. taki TV Ostrów 24, ITVL czy zwykły Kowalski z webcamem) transmituje jeden strumień do serwisu ustream.tv i oni swoimi siłami realizują resztę strumieni do odbiorców końcowych. Przejrzałem pobieżnie ich stronę i wydaje mi się że robią to za darmo jednak ma to 2 wady:
- wyświetlają własne reklamy (nie są bardzo inwazyjne, można je zamknąć na początku transmisji i potem się już nie pokazują). Dostawca może wykupić opcję bez reklam, jednak wychodzi to dość drogo (przy założeniu że mecz trwa 2 godziny stream bez reklam dla 4,5 tyś osób oglądających całe spotkanie kosztowałby około 1000$)
- nie można ograniczać odbiorców terytorialnie. Nie wiem jakie są ustalenia na linii ITVL - Gospodarz transmisji, ale np taka Piła, żeby nie zmalała frekwencja na stadionie, może sobie zażyczyć blokadę odbioru przekazu wideo osobom zamieszkałym w Pile (albo co bardziej prawdopodobne udostępnienie przekazu tylko na terenie województwa lubelskiego). Realizując transmisje poprzez ustream.tv nie jest to możliwe, przez inne systemy w pewnym stopniu da się to zrobić. Jeśli gospodarz nie życzy sobie blokad problem znika
Tak wygląda przykładowy stream:
http://www.ustream.tv/channel/usaw-live-events-feed-2
Wydaje mi się że serwis nie pobiera za to opłat, zarabiają na reklamach, kontach PRO dla odbiorców, oraz wersji PRO aplikacji służącej do nadawania. Ze względu na efekt skali (obsługa tysiecy streamów) maksymalnie obniżyli sobie koszt transmisji.
To jest najprostsze rozwiązanie, gdzie każdy może sobie coś transmitować bez większej wiedzy technicznej, są też inne serwisy tego typu (np. www.livestream.com) wystarczy poszukać.
Z tego co wiem najlepiej w Polsce transmisje realizują ci goście: http://www.atmitv.pl/ mają własne rozwiązania od encodera H.264 poprzez serwery aż do dedykowanego odtwarzacza włącznie. Nie wiem jak wygląda to u nich cenowo. Tu przykładowa transmisja: http://www.tvbiznes.pl/?p=14.
- wyświetlają własne reklamy (nie są bardzo inwazyjne, można je zamknąć na początku transmisji i potem się już nie pokazują). Dostawca może wykupić opcję bez reklam, jednak wychodzi to dość drogo (przy założeniu że mecz trwa 2 godziny stream bez reklam dla 4,5 tyś osób oglądających całe spotkanie kosztowałby około 1000$)
- nie można ograniczać odbiorców terytorialnie. Nie wiem jakie są ustalenia na linii ITVL - Gospodarz transmisji, ale np taka Piła, żeby nie zmalała frekwencja na stadionie, może sobie zażyczyć blokadę odbioru przekazu wideo osobom zamieszkałym w Pile (albo co bardziej prawdopodobne udostępnienie przekazu tylko na terenie województwa lubelskiego). Realizując transmisje poprzez ustream.tv nie jest to możliwe, przez inne systemy w pewnym stopniu da się to zrobić. Jeśli gospodarz nie życzy sobie blokad problem znika
Tak wygląda przykładowy stream:
http://www.ustream.tv/channel/usaw-live-events-feed-2
Wydaje mi się że serwis nie pobiera za to opłat, zarabiają na reklamach, kontach PRO dla odbiorców, oraz wersji PRO aplikacji służącej do nadawania. Ze względu na efekt skali (obsługa tysiecy streamów) maksymalnie obniżyli sobie koszt transmisji.
To jest najprostsze rozwiązanie, gdzie każdy może sobie coś transmitować bez większej wiedzy technicznej, są też inne serwisy tego typu (np. www.livestream.com) wystarczy poszukać.
Z tego co wiem najlepiej w Polsce transmisje realizują ci goście: http://www.atmitv.pl/ mają własne rozwiązania od encodera H.264 poprzez serwery aż do dedykowanego odtwarzacza włącznie. Nie wiem jak wygląda to u nich cenowo. Tu przykładowa transmisja: http://www.tvbiznes.pl/?p=14.
- tezetomaniak
- Trener
Wlasnie leci mecz Eastbourne v Coventry.
Tor na jakim odbywa się ten mecz potwierdza to, że żużel na wyspach jest traktowany w kategoriach lekkopółśmiesznych
Tor na jakim odbywa się ten mecz potwierdza to, że żużel na wyspach jest traktowany w kategoriach lekkopółśmiesznych
- niespokojny
- Trener
No i okazuje sie, ze slabsza forma Woodwarda w porownaniu do zeszlego sezonu, spowodowana jest tym, ze za duzo pracuje jako kierowca busa 
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Ja nie moglem się nawet zalogować a próbowałem i ciągle brak serwera. A do tej pory działało nieźle. Jestem za ewentualną opłatą czy jak jest wyjazd to telebim na stadionie i się ogląda czy jakiś inne miejsce. Jest dobrze skoro w ITVL widzą problem łącza wysyłającego sygnał. Większość dostawców się chwali szybki transfer ale do ciebie a nie od ciebie i tu mamy psa pogrzebanego. Jeżeli to ma im pomóc w rozwoju to chętnie wykupię na cały rok transmisje.
Moich żyłach płynie metanol, a w sercu Motor od małego
Wiecie coś może o jakiejś transmisji z meczu Unia - Włókniarz?
Acobruk - usługi brukarskie
acobruk.pl
acobruk.pl
http://www.drhtv.com.pl/transmisja-3492.html Coventry - Poole
Na zywo szwecja leci
http://www.orange.pl/portal/ogladaj-Ora ... info.phtml
http://www.orange.pl/portal/ogladaj-Ora ... info.phtml
Ma ktoś jakiś Polski kanał SopCast aby GP obejrzeć??
http://www.soccer-live.pl/transmisje.php?id=motorsport jezeli tu nie ma to pewnie nie ma.
pps. Tomasz Gollob "czlowiek z cementowni"
pps. Tomasz Gollob "czlowiek z cementowni"
Motor mocny
Sopcast, najwyższa jakość, ale trzeba mieć szybkiego neta.
http://huckenbusch.dbv.pl/viewpage.php?page_id=12
tutaj wydaje mi sie idzie w lepszej jakosci niz SopCast
tutaj wydaje mi sie idzie w lepszej jakosci niz SopCast
PavelPL podał najlepszego linka gdzie do tej pory moglem oglądac w najlepszej jakoś zawody.A czy mecze ligowe też na tym linku można oglądać ?
http://www.myp2p.eu
www.meczyki.pl
Wiem że po czasie ale podaje na przyszłośc.
Kanały nawet w HD. Jakość super. Do wyboru do koloru. Polecam
www.meczyki.pl
Wiem że po czasie ale podaje na przyszłośc.
Kanały nawet w HD. Jakość super. Do wyboru do koloru. Polecam