Lubelski klub w sezonie 2011

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
miedziany
Senior

Re: Lubelski klub w sezonie 2011

#4451 Postautor: miedziany » 19 lipca 2011, o 09:27

Tak to jest jak sie robi zbieranine zawodnikow, mam nadzieje ze przed nastepnym sezonem ktos wyciagnie wnioski.... kasa to nie wszystko trzeba umiec ocenic potencjal zawodonika.

Tobuls
Szkółkowicz

#4452 Postautor: Tobuls » 19 lipca 2011, o 09:51

Torsen pisze:Jeśli nie macie kopii statutu, to trzeba wziąć akta rejestrowe stowarzyszenia i kazać go sobie skserować. Może to zrobić każdy, za niewielką opłatą. Trzeba się udać do Sądu Rejonowego Lublin-Wschód w Lublinie z siedzibą w Świdniku (nazwa jeszcze lepsza niż większości klubów żużlowych) na ul. kard. Wyszyńskiego. Jeśli chcecie, mogę pomóc. Mogę też wziąć tę kopię - w środę będę w tym sądzie. Tylko napiszcie, czy na pewno chcecie się tym zająć - bo jak nie, to ja mam lepsze rzeczy do roboty niż siedzenie w czytelni akt.

Można też zrobić zdjęcia z akt rejestrowych, oszczędność kasy i czasu gdyż nie trzeba ich skanować. Jeżeli będę w czwartek z sądzie to postaram się to zrobić.

kibicLBN pisze:Ja myślę, że Sprawka na klubie odłożyć próbuje elegancki majątek, może samochód albo domek? Kasy mamy na I ligę, zawodników II ligi, mało punktów robią zawodnicy, brak nowych inwestycji w klub, trener Wilk pracował za kasę z agencji do spraw zatrudnienia niepełnosprawnych. Oj sporo tych pieniędzy można by odłożyć, to jest zajęcie dla prokuratury... I jeszcze 5 tys. pensji, można odłożyć, można.

Zastanów się dwa razy albo nawet trzy zanim zaczniesz pisać takie oskarżenia. Z drugiej strony jeżeli masz taka pewność to kto Ci broni napisać zawiadomienie o podejrzeniu popełnieniu przestępstwa, skoro masz odwagę szafować oskarżeniami.
Zawsze najlepszy - Hans Nielsen

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#4453 Postautor: kibicLBN » 19 lipca 2011, o 09:53

Dobra to skoro tej kasy nie zawinął, to ile płacimy zawodnikom 2,5 tys. za punkt :shock: ? Albo płaci o wiele za dużo albo mataczy. Mamy tylko 2 wyjścia.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Tobuls
Szkółkowicz

#4454 Postautor: Tobuls » 19 lipca 2011, o 10:13

Torsen pisze:Anonim z Bogdanki to porażka. Nie chodzi o znajomość ekonomii, czy zarządzania. Albo nie tylko o to. Przede wszystkim musi to być ktoś, kto nie da się wydymać żużlowcom.
Normalny człowiek np. uważa, że jeśli stworzyć sportowcowi cieplarniane warunki, to on, jako osoba z ambicjami, będzie robił wszystko, żeby mieć jak najlepsze wyniki sportowe. Trzeba więc kogoś, kto wie, że żużlowcy wolą wydawać pieniądze na inne rzeczy niż sprzęt i robić inne rzeczy niż trenować, gdy mróz na dworze. Czyli "normalny człowiek" odpada w przedbiegach.
Jarek Siwek to jedyne rozsądne rozwiązanie.

edit
Harry, bez obrazy. Wiesz, że nie to miałem na myśli :)

Zgadzam się . Osoba mająca nawet duże doświadczenie w finansach i zarządzaniu w zderzeniu z naszymi ( ale chyba i nie tylko) zawodnikami szybko by poległa .
Z drugiej strony miałam okazje kilka razy porozmawiać z Harrym i wydaje mi się że wie o czym mówi i o co w tym sporcie kaman, ale z tego co mi wiadomo jest to taka trochę persona non grata w klubie i czy to by wypaliło nie wiem. Również czy sam Harry zdecydował by się na to w tak wyjątkowo trudnej sytuacji kiedy już raczej nie ma możliwości na wielkie zmiany i rewolucje. Należy mieć na uwadze że w przypadku nie powodzenia czyli braku awansu to wtedy również na nim większość wieszałaby psy itd.

Ja uważam, że najlepszym rozwiązaniem byłby zestaw:
1. Prezes ktoś doświadczony w finansach, zarządzaniu i prawie
2. Dyrektor - Harry ( ktoś kto to ogarnia od środka i ma doświadczenie w kontaktach z kutwami ( jak ktoś to ładnie kiedyś napisał , nie wiem czy nie właśnie Torsen, ale mogę się mylić)
3. Ziółkowski jako kierownik drużyny
4 Trener - Dzikowski
Fajnie wygląda tylko w tym sezonie już raczej na pewno niewykonalne.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#4455 Postautor: Torsen » 19 lipca 2011, o 10:20

Tobuls pisze:doświadczenie w kontaktach z kutwami ( jak ktoś to ładnie kiedyś napisał , nie wiem czy nie właśnie Torsen, ale mogę się mylić)
Gelo :)
Moim zdaniem ta akcja nie ma szans powodzenia. Nikt nie wie, jak jest naprawdę, co jest w kontraktach, jakie są koszty tego, czy tamtego. Na dodatek nikt, poza walnym zgromadzeniem, nie może żądać od zarządu rachunku z prowadzonego zarządu - nawet Bogdanka, nie mówiąc o kibicach.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#4456 Postautor: tezetomaniak » 19 lipca 2011, o 10:48

Tobuls Ty kutwo.

Ładnie ? :D :D

Tobuls
Szkółkowicz

#4457 Postautor: Tobuls » 19 lipca 2011, o 11:02

tezetomaniak pisze:Tobuls Ty kutwo.

Ładnie ? :D :D

Co uderzasz do mnie . Zacytowałem określenie już nie raz przez innych pisane na tym forum, w stosunku do zawodników.
BTW w przypadku naszych zawodników, ich postawy i podejścia do swej pracy, sponsorów, klubu, trenerów i w szczególności kibiców w tym sezonie jest to określenie najmniej obraźliwe ze wszystkich jakie mi się cisną na myśl.
Więc nie bądź taki święty.

Awatar użytkownika
Kshyhu
Zawodowiec

#4458 Postautor: Kshyhu » 19 lipca 2011, o 11:27

Za Słownikiem Języka Polskiego:

Kutwa
znaczenie: skąpy mężczyzna, skąpiec, dusigrosz

Uważam, podobnie jak Tobuls, że w odniesieniu do co poniektórych gwiazdorów naszej drużyny jest to jak najbardziej określenie uprawnione. A to, że niektórym forumowiczom dziwnie się kojarzy... cóż, jest wiele podobnych do siebie par słów w naszym języku ;)
Motor mocnyj!

Awatar użytkownika
Misionis
Junior

#4459 Postautor: Misionis » 19 lipca 2011, o 11:35

Zanik cokolwiek ktokolwiek zrobi, trzeba mieć plan co dalej, a nie - odwołać sprawkę i ktoś przyjdzie. Jakie macie pomysły na dalsze działanie?

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#4460 Postautor: Łoptymista » 19 lipca 2011, o 11:36

odwolujemy Sprawke i mianujemy swojego prezesa, awansujemy do I ligi :D malo? :D

Awatar użytkownika
Misionis
Junior

#4461 Postautor: Misionis » 19 lipca 2011, o 11:41

No ok, może to jest i dobry pomysł, ale musi być nazwisko tej osoby i jej zgoda. Poza tym ta osoba musi mieć konkretne pomysły na działanie w obecnej chwili.

Harry byłby dobry, ale z tego co piszecie, to on nie chce.

Myślę, że obecny prezes nie miałby za wiele przeciwko takiej zmianie.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#4462 Postautor: Łoptymista » 19 lipca 2011, o 12:15

:shock:

uwazasz, ze pan Sprawka chetnie pozbedzie sie ciezaru kierowania klubem? Bo tak rozumiem zdanie: "Myślę, że obecny prezes nie miałby za wiele przeciwko takiej zmianie."

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#4463 Postautor: kibicLBN » 19 lipca 2011, o 12:17

Męska duma mu nie pozwoli :lol: Kapitan zostaje na okręcie aż do zatonięcia :lol: :? :cry: Oby jednak tak nie było z lubelskim żużlem...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#4464 Postautor: truskawa » 19 lipca 2011, o 12:20

Misionis prezes Sprawka nie miałby nic przeciwko zmianie prezesa Sprawki?! :shock:

Ciekawe co na tym etapie sezonu dałaby zamiana Sprawki na kogokolwiek, chociażby Siwka? Moim zdaniem niewiele.
Sprowadziłby nowych zawodników? Nie sądze. Nawet gdyby, to pole manewru jest niewielkie: Dryml, Monberg i Fisher. Jaki jest wspólny mianownik tych zawodników? Wszyscy już u nas byli i został po tym jakiś smród, może poza Fisherem, ale on znowu jest najsłabszy.

Co jeszcze nowy prezes mógłby zrobić, hmmm, pomyślmy... Nakrzyczałby na obecnych zawodników? :lol: Zabrał im pieniądze? Dał im więcej pieniędzy? Nasi po prostu nie jadą i trener jeszcze ma czas żeby wybrać najlepszy skład i wprowadzić ich w dobry rytm meczowy.
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Daniello88

#4465 Postautor: Daniello88 » 19 lipca 2011, o 12:23

myśle że nowy prezes mógł by nasze gwiazdeczki złapać za ryj i sprowadzić ich do pionu. Może i dobrym sposobem było by wprowadzenie aneksów do kontraktów i zmusić ich do mbilizacji poiprzez kwestie finansowe. NIE JEDZIECIE-NIE ZARABIACIE.DLA KAŻDEGO MINIMUM OKREŚLONA LICZBA PUNKTÓW W MECZU.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#4466 Postautor: RadeKas » 19 lipca 2011, o 12:32

Daniello88 pisze:myśle że nowy prezes mógł by nasze gwiazdeczki złapać za ryj i sprowadzić ich do pionu. Może i dobrym sposobem było by wprowadzenie aneksów do kontraktów i zmusić ich do mbilizacji poiprzez kwestie finansowe. NIE JEDZIECIE-NIE ZARABIACIE.DLA KAŻDEGO MINIMUM OKREŚLONA LICZBA PUNKTÓW W MECZU.

A ja podejrzewam, ze w takiej sytuacji wiekszosc gwiazdeczek pokazaloby srodkowy palec i tyle bysmy ich widzieli do konca sezonu.

Twardym to trzeba byc przed sezonem, a nie kiedy juz zuzlowcy wyciagneli kupe kasy i w zasadzie w dupie maja co dalej bedzie.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Daniello88

#4467 Postautor: Daniello88 » 19 lipca 2011, o 12:34

to czy nasz zarząd nie umie uczyć sie na błedach,co roku jest to samo czyli wielka WTOPA :shock:

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#4468 Postautor: RadeKas » 19 lipca 2011, o 12:36

No przeciez za to wlasnie chcemy sie tego zarzadu, a raczej prezesa, pozbyc, prawda?
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Daniello88

#4469 Postautor: Daniello88 » 19 lipca 2011, o 12:39

w takim razie nie ma co pisać żadnych petycji itd tylko trzeba wymusić spotaknie kibiców z Prezesem w siedzibie klubu.
tym bardziej że po zakończeniu ubiegłego,a przed rozpoczęciem obecnego sezonu Prezes był bardzo chetny na takie spotkania.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#4470 Postautor: istred » 19 lipca 2011, o 12:53

Czy tylko ja uważam, że głównym celem w tym momencie powinno być zrobienie wszystkiego żeby zatrzymać Bogdankę? :shock:
Co za różnica czy awansujemy jeśli w przyszłym roku nie będzie za co pojechać w lidze?
Teraz naprawdę takie ważne jest czy gwiazdki zrobią 5 czy 10 punktów?

Daniello88

#4471 Postautor: Daniello88 » 19 lipca 2011, o 12:57

w sumie masz racje,chyle czoła.tylko problem jest w tym że jedynie nam kibicom w tej chwili na tym zależy a na pewno nie wszystkim którzy siedzą na stołkach w zarządzie a na pewno nie panu D.S

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#4472 Postautor: truskawa » 19 lipca 2011, o 12:57

A nie widzisz związku, między awansem i zatrzymaniem Bogdanki?
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
istred
Trener

#4473 Postautor: istred » 19 lipca 2011, o 12:59

Związek nie jest aż tak wyraźnie jak Ci się wydaje.

Awatar użytkownika
Misionis
Junior

#4474 Postautor: Misionis » 19 lipca 2011, o 13:02

Przecież jeśli awansujemy, to Bogdanka zostanie, jeśli nie to odejdzie, nic nie poradzisz raczej.
Związek jest prosty - Bogdanka strzeliła by sobie samobuja, gdyby po awansie odeszła.

A mimo waszego zdziwienia uważam, że Sprawka nie robiłby problemów ze swoim odejściem, gdyby wiedział, że ktoś ogarnięty wchodzi za niego. Sprawka nie jest debilem (jak sporo ludzi na tym forum uważa). Kibice po nim jadą jak po szmacie i myślę, że pozostanie prezesem nie jest jego największym marzeniem. Ale jest odpowiedzialny i nie może po prostu zostawić klubu, bo ma wobec niego zobowiązania. Ja bym na jego miejscu zrobił tak samo.

Koper
Trener
Kontakt:

#4475 Postautor: Koper » 19 lipca 2011, o 13:03

Awans nie gwarantuje że Bogdanka nadal będzie sponsorować lubelski żużel moim zdaniem, ale trudno sobie też wyobrazić aby Bogdanka pozostała nadal sponsorem klubu przy braku awansu w sytuacji gdzie aż dwie drużyny mogą awansować bezpośrednio, a Bogdanka zwiększyła nakłady finansowe na klub w stosunku do poprzedniego sezonu.