Lubelski klub w sezonie 2011

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
istred
Trener

Re: Lubelski klub w sezonie 2011

#3951 Postautor: istred » 6 czerwca 2011, o 21:16

Według bramki plusa tekst ma 491 znaków :)
Może ktoś wrzucić, bo ja nie mam konta na fb :)
Ostatnio zmieniony 6 czerwca 2011, o 21:17 przez istred, łącznie zmieniany 1 raz.

Shack
Administrator

#3952 Postautor: Shack » 6 czerwca 2011, o 21:17

ten duży z dotacjami ?? coś nie możliwe

Awatar użytkownika
freshrap

#3953 Postautor: freshrap » 6 czerwca 2011, o 21:18

Popatrzcie na statystki na SF. W praktycznie kazdym klubie 2 zawodnikow ma srednia ponad 2.0. U nas z zawodnikow ktorzy odjechali odpowiednia ilosc biegow tylko Proctor ledwo ja przekracza. To mowi wszystko...
Nosił Wilk razy kilka, ponieśli i Wilka...

Awatar użytkownika
Kshyhu
Zawodowiec

#3954 Postautor: Kshyhu » 6 czerwca 2011, o 21:18

Shack pisze:
istred pisze:Prezes odpowiada za całokształt.
Od - przede wszystkim - spraw finansowych (tutaj to skandal, że przy tak dobrym sponsorze zaczyna brakować kasy), organizacyjnych (np. troska o stadion i pilnowanie, żeby bez kłopotów dostać licencję; nadzorowanie pracowników itd.) po dokładne rozdzielenie obowiązkami wszystkich pracowników i pilnowanie żeby Ci pracownicy jak najlepiej wywiązywali się ze swojej pracy. A jeśli nie porozdzielał pracy na pracowników to jest odpowiedzialny za wszystko.

trzeba by Twojego posta wrzucic na FB, tylko jest limit 1000 znaków. Może byś cos skrócił ? :)

Ale ten tekst jest niekompletny :> A co z załatwianiem metanolu przez Sprawkę? ;)
Motor mocnyj!

Awatar użytkownika
istred
Trener

#3955 Postautor: istred » 6 czerwca 2011, o 21:19

A... myślałem, że ten cytowany :)
Postaram się skrócić.

Shack
Administrator

#3956 Postautor: Shack » 6 czerwca 2011, o 21:26

Kshyhu pisze:Ale ten tekst jest niekompletny :> A co z załatwianiem metanolu przez Sprawkę? ;)

spraw i niekompetencji są tysiące, fajnie by było je wszystkie wrzucic. Kolejny pracodawca miałby czarno na białym kogo zatrudnia. Chyba, że Prezes się wcześniej podda ?

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#3957 Postautor: kibicLBN » 6 czerwca 2011, o 21:47

istred pisze:A... myślałem, że ten cytowany :)
Postaram się skrócić.

Wrzuciłem zmieścił się, dopisałem na dole:
Copyright by Istred żeby nie było :)
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#3958 Postautor: istred » 6 czerwca 2011, o 21:49

Mówił Pan, że klub dostał dotację z "Polityki Społecznej i Socjalnej" i pomijając to, że ośmiesza się Pan nie znając nazwy podmiotu, z którego ubiega się Pan o dotację, to w wykazie na stronach MPiPS wśród podmiotów, które złożyły wniosek o dotację nie ma KMŻ (jest Cross i wiele innych lubelskich klubów np. kickbokserzy z Politechniki czy nawet klub Taekwondo, a także osiedlowe klubiki jak Widok Lublin czy Koziołek).
Czy zatem okłamał Pan publiczne lubelskich kibiców?

85 tys zł klub otrzymał z dotacji MIEJSKIEJ. Z tej dotacji także korzystał KM Cross i wiele innych lubelskich klubów, które także wnioskowały o dotację ministerialną.

W wykazie, na stronie internetowej UM, KMŻ znajduje się wśród podmiotów, które miały błędy we wniosku. Wiele mniejszych klubów potrafiło złożyć wniosek bez błędów. Czyją jest winą to, że jeden z największych klubów w Lublinie nie potrafi złożyć dokumentu poprawnie wypełnionego?
Czy dokumentacja księgowa w klubie też jest prowadzona z błędami?

Czy świadomie zrezygnował Pan z ponad 100 000zł, które można było otrzymać z MPiPS? Czy mówiąc w blogu, że klub otrzymał 85tys. zł dotacji z ministerstwa okłamał Pan kibiców?

Czekamy na jakieś wytłumaczenie.

Kibice lubelskiego żużla.
Powyższy tekst proponuję pociąć na dwa mniejsze teksty i wrzucić na FB.
Ostatnio zmieniony 6 czerwca 2011, o 21:59 przez istred, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#3959 Postautor: kibicLBN » 6 czerwca 2011, o 21:55

Popraw literówki ;) i interpunkcję ;)
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Misionis
Junior

#3960 Postautor: Misionis » 6 czerwca 2011, o 22:50

To jak już tak wszystkich wyrzucamy, to ja proponuję wyrzucić kierownika startu za pozwalanie Pawlickim ustawiania się nie prostopadle do prostej startowej, oraz pana na wirażu za brak odpowiedniej prezencji. Pan od biegania po prostej przeciwległej do prostej startowej już chyba wyleciał, bo ostatnio go nie było.

Te zmiany powinny dać nam awans

A tak na poważnie.

Myślicie, że zmiana prezesa spowoduje, że Baran, czy Puzon zacznie jeździć? Przecież za prowadzenie drużyny odpowiada trener, który właśnie poleciał.

A to pismo pozostaje mi pozostawić bez komentarza.

Awatar użytkownika
Majo
Szkółkowicz

#3961 Postautor: Majo » 6 czerwca 2011, o 22:54

Misionis pisze:To jak już tak wszystkich wyrzucamy, to ja proponuję wyrzucić kierownika startu za pozwalanie Pawlickim ustawiania się nie prostopadle do prostej startowej, oraz pana na wirażu za brak odpowiedniej prezencji. Pan od biegania po prostej przeciwległej do prostej startowej już chyba wyleciał, bo ostatnio go nie było.

Te zmiany powinny dać nam awans

A tak na poważnie.

Myślicie, że zmiana prezesa spowoduje, że Baran, czy Puzon zacznie jeździć? Przecież za prowadzenie drużyny odpowiada trener, który właśnie poleciał.

A to pismo pozostaje mi pozostawić bez komentarza.

No napewno zaczna sie treningi... gwiazdy zaczna marudzic ;oooo
Ale prezesa takze przydalo by sie zmienic..
Jacek Rempała:"Niezbyt ciepło przyjęli mnie kibice w Bydgoszczy, od jednego dostałem nawet morelem"

meesha
Trener
Kontakt:

#3962 Postautor: meesha » 7 czerwca 2011, o 02:27

Misionis pisze:proponuję wyrzucić kierownika startu za pozwalanie Pawlickim ustawiania się nie prostopadle do prostej startowej,

Jesteś pewien, że wiesz co oznacza słowo "prostopadle"? To nie to samo co "równolegle"...
Ewentualnie "prosta startowa" to nie to samo co "linia startu/mety".

Kończ waść, wstydu oszczędź...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
freshrap

#3963 Postautor: freshrap » 7 czerwca 2011, o 07:32

Czarne chmury zbieraja sie nad klubem. Wczoraj w Wyborczej byl artykul na temat koniecznosci zainstalowania oswietlenia na Zygmuntowskich w razie awansu do 1 ligi. Prezes MOSIRU powiedzial stanowczo ze na taka inwestycje nie ma pieniedzy. Nawet jak jakims cudem awansujemy to prawdopodobnie i tak zostaniemy w 2 lidzie bo niespelnimy wymogow licencyjnych...

http://lublin.gazeta.pl/lublin/1,88296, ... iatlo.html
Nosił Wilk razy kilka, ponieśli i Wilka...

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#3964 Postautor: bkapusta » 7 czerwca 2011, o 08:13

freshrap pisze:Czarne chmury zbieraja sie nad klubem. Wczoraj w Wyborczej byl artykul na temat koniecznosci zainstalowania oswietlenia na Zygmuntowskich w razie awansu do 1 ligi. Prezes MOSIRU powiedzial stanowczo ze na taka inwestycje nie ma pieniedzy. Nawet jak jakims cudem awansujemy to prawdopodobnie i tak zostaniemy w 2 lidzie bo niespelnimy wymogow licencyjnych...

http://lublin.gazeta.pl/lublin/1,88296, ... iatlo.html

To jest chyba najbardziej absurdalny problem roku. Zaraz sie okaze, ze brak awansu to przemyslana strategia zwiazana z niemoznoscia spelnienia wymogow dot. I ligi...

Najpierw trzeba miec porzadny klub (zawodnikow + cale wsparcie), pozniej mozna sie martwic wymogami licencyjnymi w I lidze.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#3965 Postautor: istred » 7 czerwca 2011, o 08:53

Mi się wydaje, że Sprawka stara się nie popełnić błędu, który popełnił w zeszłym roku.
Teraz nagłaśnia sprawę już w czerwcu - i bardzo dobrze.
Tylko co z tego, skoro sportowo jesteśmy w połowie II ligi, a organizacyjnie na samym dnie?

Awatar użytkownika
Misionis
Junior

#3966 Postautor: Misionis » 7 czerwca 2011, o 11:22

meesha pisze:
Misionis pisze:proponuję wyrzucić kierownika startu za pozwalanie Pawlickim ustawiania się nie prostopadle do prostej startowej,

Jesteś pewien, że wiesz co oznacza słowo "prostopadle"? To nie to samo co "równolegle"...
Ewentualnie "prosta startowa" to nie to samo co "linia startu/mety".

Kończ waść, wstydu oszczędź...

Chyba to oczywiste, że się pomyliłem, ale jesteś kozak, że to wyłapałeś, gratuluje, zagiąłeś mnie!

Awatar użytkownika
Misionis
Junior

#3967 Postautor: Misionis » 7 czerwca 2011, o 11:25

istred pisze:Mi się wydaje, że Sprawka stara się nie popełnić błędu, który popełnił w zeszłym roku.
Tylko co z tego, skoro sportowo jesteśmy w połowie II ligi, a organizacyjnie na samym dnie?

Oczywiście, że bardzo dobrze. A kiedy ma to robić? Po sezonie, żeby prace rozpoczęły się w połowie marca przyszłego roku?

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#3968 Postautor: bkapusta » 7 czerwca 2011, o 11:28

istred pisze:Mi się wydaje, że Sprawka stara się nie popełnić błędu, który popełnił w zeszłym roku.

Ja wiem, ze Ty jestes zyciowym optymista jak labrador na psychotropach, ale bez przesady. Naglasniac problemy z miastem czy MOSiR to mozna jak sie jest samemu w porzadku. Jak klub jest tak gelboko ponizej dna, ze blizej maja do Chin jak do Lublina to nie ma sie co wyklupiac z naglasnianiem czegokolwiek. Sypac popiolem glowy i brac sie do roboty.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#3969 Postautor: grzesieck » 7 czerwca 2011, o 11:32

bkapusta pisze: labrador na psychotropach

: D
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Misionis
Junior

#3970 Postautor: Misionis » 7 czerwca 2011, o 11:35

bkapusta pisze:

Ja wiem, ze Ty jestes zyciowym optymista jak labrador na psychotropach, ale bez przesady. Naglasniac problemy z miastem czy MOSiR to mozna jak sie jest samemu w porzadku. Jak klub jest tak gelboko ponizej dna, ze blizej maja do Chin jak do Lublina to nie ma sie co wyklupiac z naglasnianiem czegokolwiek. Sypac popiolem glowy i brac sie do roboty.

Po tych wszystkich videoblogach i po tym widać, że klub przyjął politykę pełnej transparentności i stąd info o oświetleniu i liście do mosiru. Raczej nie było po to, żeby wzbudzać sensację, tylko po to, żeby kibice wiedzieli co się w klubie dzieje.

Moim zdaniem postępowanie jest słuszne, tylko że prawdopodobnie problemu oświetlenia nie będzie, bo 1 ligi nie będzie.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#3971 Postautor: istred » 7 czerwca 2011, o 11:37

Wrzucałem Sprawce w zimie, że problem z torem "pojawił się" w styczniu.
Zarzucałem przede wszystkim to, że skoro odbijał się od Mosiru jak od muru - jak twierdził - to trzeba było użyć wszelkich sposobów z nagłośnieniem sprawy włącznie.
Skoro teraz nagłaśnia, to moim zdaniem robi bardzo dobrze, tak żeby w styczniu nie obudzić się z ręką w nocniku jak to miało miejsce w tym roku.
Wiadomo, że to nie on ma zamontować oświetlenie tylko Mosir, ale on ma to na Mosirze wymusić i robi to już teraz - bardzo dobrze.

To, że drużyna jedzie beznadziejnie, klub jest na dnie organizacyjnym nie znaczy, że należy sobie wszystkie sprawy odpuścić.

PS. A to, że jestem optymistą to fakt :)
Tym bardziej przykre jest to, że nawet ja uważam, że dwa pierwsze miejsca w lidze są już zaklepane.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#3972 Postautor: Łoptymista » 7 czerwca 2011, o 11:37

przyjął politykę pełnej transparentności

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Misionis trzymasz forme z dnia wczorajszego

Awatar użytkownika
Misionis
Junior

#3973 Postautor: Misionis » 7 czerwca 2011, o 11:41

:) nie rozumiem

Awatar użytkownika
istred
Trener

#3974 Postautor: istred » 7 czerwca 2011, o 11:42

Nic dziwnego, że nie rozumiesz.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#3975 Postautor: bkapusta » 7 czerwca 2011, o 11:46

Misionis pisze:
bkapusta pisze:

Po tych wszystkich videoblogach i po tym widać, że klub przyjął politykę pełnej transparentności i stąd info o oświetleniu i liście do mosiru. Raczej nie było po to, żeby wzbudzać sensację, tylko po to, żeby kibice wiedzieli co się w klubie dzieje.

Moim zdaniem postępowanie jest słuszne, tylko że prawdopodobnie problemu oświetlenia nie będzie, bo 1 ligi nie będzie.

Szkoda, ze transparentnosc dotyczy zagrozen pojawiajacych sie po stronie miasta/MOSiR, a nie np. w przypadku kwestii nieszczesnych dotacji :)
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,