Pimp my kibic - czyli "kup pan(i) gadżet"
Re: Pimp my kibic - Zamówienia na SZALIKI i BLUZY
Wystarczyło napisać to drugie zdanie, a tak muszę się przyczepić do pierwszego.
Po pierwsze, "speedway fans" mi nie pasuje, bo uważam to za kompletny obciach. Uważam też, że zarówno tak sądzić, jak i o tym pisać, mogę dokładnie tak samo, jak osoba, która ma zdanie odmienne. Po to są fora w internecie, przynajmniej tak mi się wydaje.
Po drugie, nie mam zasady, by się przyczepiać do angielskich słów, po prostu w tym przypadku zastanowiło mnie co takiego autor mógł mieć na myśli. Pimp oznacza stręczenie lub alfonsa. Czy zamierzasz polemizować?
Dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam.
PS Czyli co? Odpicuj mi kibica?
Po pierwsze, "speedway fans" mi nie pasuje, bo uważam to za kompletny obciach. Uważam też, że zarówno tak sądzić, jak i o tym pisać, mogę dokładnie tak samo, jak osoba, która ma zdanie odmienne. Po to są fora w internecie, przynajmniej tak mi się wydaje.
Po drugie, nie mam zasady, by się przyczepiać do angielskich słów, po prostu w tym przypadku zastanowiło mnie co takiego autor mógł mieć na myśli. Pimp oznacza stręczenie lub alfonsa. Czy zamierzasz polemizować?
-
Apocalips
- Zawodowiec
- Kontakt:
Torsen zaloz lepiej cieple kapcie, odpal fajke, uruchom mode na sukces i przestan sie czepiac pierdół.
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin
Pozdrawiam - Apocalips
Pozdrawiam - Apocalips
Jeśli tłumaczysz język angielski na polski dosłownie, to życze powodzenia
Prosty przykład - wg Ciebie film Dirty Dancing powinien po polsku nazywać się "Brudzące/nieczyste tańczenie".
Dokładnie tak, odpicować - upiększyć, ozdobić, przyozdobić.
Rozumiesz, czy może mam to w paintcie
narysować ? 
Dokładnie tak, odpicować - upiększyć, ozdobić, przyozdobić.
Rozumiesz, czy może mam to w paintcie
Naczelny obrońca Karola Barana.
Torsen pisze:(...)Pimp oznacza stręczenie lub alfonsa. Czy zamierzasz polemizować?
Slyszales kiedys o czyms takim jak slang i przypisywanie nowego znaczenia istniejacym wyrazom ? Kiedys zaciekawil mnie wywiad z profesorem jezyka angloamerykanskiego, ktory mowil, ze ledwo co nadaza za ewolucja tego jezyka.
PS Poszukaj sobie znaczenia slowa "focus".
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji
No juz nic mnie nie zdziwi. To jest chyba forum zuzlowe, a nie jakiejs zasranej poprawnej polszczyzny.
I juz sie zacznie gadka na 5 stron na smieszne argumenty, ze pimp to w ogole co innego i ze jak tak mozna w ogole nazwac temat.
I juz sie zacznie gadka na 5 stron na smieszne argumenty, ze pimp to w ogole co innego i ze jak tak mozna w ogole nazwac temat.
- Egon
- Zawodowiec
Odbiór szalików i bluz definitywnie w piątek podczas treningu. Będę dostępny na stadionie od godziny 18 przez góra pół godziny. Od razu uprzedzam, że jeśli ktoś nie odbierze sobie rzeczy w piątek, to nie dostanie szalików, czy też bluz w niedzielę na meczu, gdyż jadę autobusem i bagaży nie zamierzam ze sobą brać. Co najwyżej w drodze wyjątku jeden szalik na szyję 
Motor! Motor! Tylko Motor!
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
- Egon
- Zawodowiec
Czy znaleźli by się chętni na meczowe koszulki Regio żółto-biało-niebieskie? Dla przypomnienia oto one:

nie licząc "TŻ" nic by się nie zmieniło. Pytam bo już kilka osób mnie pytało i parę maili także odebrałem..
Więc jeśli są ZDECYDOWANI na takową koszulkę proszę wysyłać do mnie PW ja utworzę jedną listę, którą będę systematycznie uzupełniał. Koszt koszulki jeśli się nic nie zmieniło to 75-80zł z tego co pamiętam. Więcej info podam jak uzbiera się trochę chętnych. Osoby niezdecydowane proszeni są o nie wpisywanie się dopóki się nie zdecydują/zarezerwują środków na koncie

nie licząc "TŻ" nic by się nie zmieniło. Pytam bo już kilka osób mnie pytało i parę maili także odebrałem..
Więc jeśli są ZDECYDOWANI na takową koszulkę proszę wysyłać do mnie PW ja utworzę jedną listę, którą będę systematycznie uzupełniał. Koszt koszulki jeśli się nic nie zmieniło to 75-80zł z tego co pamiętam. Więcej info podam jak uzbiera się trochę chętnych. Osoby niezdecydowane proszeni są o nie wpisywanie się dopóki się nie zdecydują/zarezerwują środków na koncie
Mnie co wyjazd kilka osób pyta (brzydkie słowo
) o te koszulki, to znaczy o możliwość ich zakupu. Są to jednak osoby, które się na tym forum nie udzielają, trzeba zatem pomyśleć o jakimś innym kanale dystrybucji 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Trzeba poprosić Mario Stypułę, żeby poinformował podczas meczu z Krosnem o akcji koszulkowej, którą Egon będzie organizował. Zapisy może przeprowadzić pod stadionowym Tesco po meczu 
"Hans Nielsen, niczym taka dobra kwoka, czuwająca nad swym kurczęciem."
- Egon
- Zawodowiec
Wystarczy kliknąć w czerwony link pod każdym moim postem..tam można znaleźć mail, nr gg i nr tel. dla osób nie posiadających konta na forum (aczkolwiek czytających).
Specjalnie nie podam tu, żeby trochę utrudnić
;)
No i zapisy będą trwały góra tydzień, żeby nie przeciągać tego w nieskończoność.
Jak zbierze się kilkanaście osób zacznę wysyłać dane do przelewu.
Proszę od razu pisać jaki chcecie rozmiar koszulki i jaki napis na plecach. Ewentualnie zaznaczyć wyraźnie, że napisu ma nie być.
Przypominam wysyłamy PW, a nie dopisujemy się do listy. Będzie większy porządek.
LISTA CHĘTNYCH:
1. Yeste 1szt
2. Marcinex 2szt
3. manoos 1szt 2 wzór
4. Jcob 1szt
5. KeslleY 1szt
6. MIL3K 1szt
7. Majo 1szt
8. Remus 3szt
9. Adrian M. 1szt
10. Rafi 1szt
11. Biper 1szt
12. anja 1szt
13. pawel141189 2szt
14. Soluk 1szt
15. siwy79 3szt
16. Piotrek 94 1szt
17. SylvaN 1szt
18. Kielich 1szt 2 wzór
19. Egon 2szt 2 wzór
20. żużlowelove 2szt
21. GIGI 1szt
22. Adrian I. 1szt
23. ziomal 1szt
24. Proper 1szt
25. Kylomen 1szt
25. Bartosz M. 2szt
No i zapisy będą trwały góra tydzień, żeby nie przeciągać tego w nieskończoność.
Jak zbierze się kilkanaście osób zacznę wysyłać dane do przelewu.
Proszę od razu pisać jaki chcecie rozmiar koszulki i jaki napis na plecach. Ewentualnie zaznaczyć wyraźnie, że napisu ma nie być.
Przypominam wysyłamy PW, a nie dopisujemy się do listy. Będzie większy porządek.
LISTA CHĘTNYCH:
1. Yeste 1szt
2. Marcinex 2szt
3. manoos 1szt 2 wzór
4. Jcob 1szt
5. KeslleY 1szt
6. MIL3K 1szt
7. Majo 1szt
8. Remus 3szt
9. Adrian M. 1szt
10. Rafi 1szt
11. Biper 1szt
12. anja 1szt
13. pawel141189 2szt
14. Soluk 1szt
15. siwy79 3szt
16. Piotrek 94 1szt
17. SylvaN 1szt
18. Kielich 1szt 2 wzór
19. Egon 2szt 2 wzór
20. żużlowelove 2szt
21. GIGI 1szt
22. Adrian I. 1szt
23. ziomal 1szt
24. Proper 1szt
25. Kylomen 1szt
25. Bartosz M. 2szt
Ostatnio zmieniony 8 września 2010, o 15:09 przez Egon, łącznie zmieniany 27 razy.
niech ktos da na glowna strone newsa ze sa zbierane zapisy na koszulki i moze bedzie wiecej chetnych ;]
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Jak dam na główną stronę to od razu ktoś z działu marketingu Bogdanki wyśle maila że koszulki nie powinny mieć takiego loga jak mają na projekcie tylko takie jak na plastronach. Podobnie było z filmikiem reklamującym mecz z Łodzią w którym zamiast powyższego było użyte to logo z żółto-biało-niebieskim Koziołkiem. Tak wiec akcja tych koszulek na stronie klubowej moim zdaniem nie przejdzie, a news na stronie bez prezentacji o jakie koszulki chodzi raczej tez nie ma sensu.
Ostatnio zmieniony 9 sierpnia 2010, o 14:44 przez Koper, łącznie zmieniany 1 raz.
Mozesz na stronie dac bezposredniego linka do tematu na forum (nie trzeba sie rejestrowac zeby czytac) i gra gitarrrra :]
Ale popieram tez pomysl zeby Mario oglosil to na meczu. Duzo ludzi nawet nie zaglada na forum, sa tacy, ktorzy nawet nie wiedza,ze istnieje (tak sa tacy!). Kwestia jak to rozwiazac technicznie? Moglby powiedziec,ze beda koszulki, po meczu mozna przy budzie obejrzec projekt i na nastepnym meczu zamowienia i kasa.
Ale popieram tez pomysl zeby Mario oglosil to na meczu. Duzo ludzi nawet nie zaglada na forum, sa tacy, ktorzy nawet nie wiedza,ze istnieje (tak sa tacy!). Kwestia jak to rozwiazac technicznie? Moglby powiedziec,ze beda koszulki, po meczu mozna przy budzie obejrzec projekt i na nastepnym meczu zamowienia i kasa.
Czas na zmiany :]
- Egon
- Zawodowiec
sting126 pisze:Duzo ludzi nawet nie zaglada na forum, sa tacy, ktorzy nawet nie wiedza,ze istnieje (tak sa tacy!).
Następny mecz u nas za trzy tygodnie. Trochę za długo, żeby czekać. Poza tym nawet nie znam jeszcze dokładnej ceny bo wczoraj była sobota i nie dostałem odpowiedzi jeszcze. Projekt raczej każdy zna bo jest parę tych koszulek na stadionie
Można by tylko zmienić tytuł wątku na "zamówienia na koszulki Regio" czy jakiś taki podobny, coby odwiedzający forum po raz pierwszy się nie zamotali
Re: Pimp my kibic - Zamówienia na KOSZULKI Regio
Ja bym brał dwie na pewno. A może uda się jeszcze namówić kolejne dwie osoby do zakupu.

- Egon
- Zawodowiec
Dopisujemy się do listy..śmiało! Lista otwarta będzie jeszcze na pewno do końca tygodnia. Myślę, że jeszcze w tym tygodniu będzie można już wpłacać pieniądze.
Cena koszulek to 75zł nie zapytałem jedynie o koszt przesyłki, co uczynię później jak będę pisał im maila.
Prześlą mi zaktualizowany projekt, bo ten z TŻ był delikatnie przeterminowany i poprosiłem o nowy (taki sam tyle, że bez TŻ), będzie też drugi całkiem nowy projekt (wg mnie bardzo fajny), jako ciekawostka/alternatywa, a może komuś się spodoba i będzie chciał taką koszulkę. Projekty otrzymam dziś i niezwłocznie zamieszczę na forum
pytajcie znajomych, kolegów, koleżanki, rodziców może zechcą koszulkę..pewnie to już ostatnia Regio-wa akcja w tym sezonie
Oto tabela rozmiarów, którą dostałem:
> XS - 158 cm
> S - 164 cm
> M - 170 cm
> L - 176 cm
> XL - 182 cm
> XXL - 188 cm
> XXXL - 194 cm
Jeśli ktoś podał inny, niż wynika to z tabeli proszę o korektę.
Cena koszulek to 75zł nie zapytałem jedynie o koszt przesyłki, co uczynię później jak będę pisał im maila.
Prześlą mi zaktualizowany projekt, bo ten z TŻ był delikatnie przeterminowany i poprosiłem o nowy (taki sam tyle, że bez TŻ), będzie też drugi całkiem nowy projekt (wg mnie bardzo fajny), jako ciekawostka/alternatywa, a może komuś się spodoba i będzie chciał taką koszulkę. Projekty otrzymam dziś i niezwłocznie zamieszczę na forum
Oto tabela rozmiarów, którą dostałem:
> XS - 158 cm
> S - 164 cm
> M - 170 cm
> L - 176 cm
> XL - 182 cm
> XXL - 188 cm
> XXXL - 194 cm
Jeśli ktoś podał inny, niż wynika to z tabeli proszę o korektę.
Egon pisze:Cena koszulek to 75zł nie zapytałem jedynie o koszt przesyłki, co uczynię później jak będę pisał im maila.
Przy zamówieniu minimum 10 koszulek przesyłka bezpłatna.
A koszulki regio są zwykle dużych rozmiarów. Radzę, więc się pomierzyć, bo spojrzenie na metkę jakiejś innej koszulki może niewiele dać.
- Egon
- Zawodowiec
Pewnie zależy gdzie zamawiałeś. W Wa-wie przesyłka 25zł. Za to powyżej 20 sztuk będzie jakiś rabat. Co do rozmiarów to fakt. Moja L-ka jest spora jak na L więc nie szalejcie z rozmiarami, żeby nie chodzić w workach lub nie stać kolejnego dnia w kolejce do Paco po suple
A oto oba projekty:

Druga koszulka zrobiona na wzór tej bluzy, tylko na naszej więcej białego: http://www.e-futbol.pl/index.php/product/show/id/2254
Co do moich uwag, to tylko tyle, że kolory będą żywsze, tak jak na tych koszulkach, które mamy i w 2 projekcie będzie trochę więcej żółtego a mniej niebieskiego, bo wydaje mi się, że nie jest "po równo".
Jeśli ktoś chce zmienić to proszę bardzo. Jeśli nie uzbiera się wystarczająco dużo osób powracam bez pytania to projektu pierwszego.
A oto oba projekty:

Druga koszulka zrobiona na wzór tej bluzy, tylko na naszej więcej białego: http://www.e-futbol.pl/index.php/product/show/id/2254
Co do moich uwag, to tylko tyle, że kolory będą żywsze, tak jak na tych koszulkach, które mamy i w 2 projekcie będzie trochę więcej żółtego a mniej niebieskiego, bo wydaje mi się, że nie jest "po równo".
Jeśli ktoś chce zmienić to proszę bardzo. Jeśli nie uzbiera się wystarczająco dużo osób powracam bez pytania to projektu pierwszego.
Moze by pomyśleć nad jakimis smyczami
http://kmzlublin.pl/
- Egon
- Zawodowiec
Możesz pomyśleć..nie widzę przeszkód
- Egon
- Zawodowiec
Nie trzeba władzy. Trzeba chęci.
Dziś roześlę dane do przelewów. Proszę o jak najszybsze wpłaty, żeby nam się to wszystko nie przedłużało.
Dziś roześlę dane do przelewów. Proszę o jak najszybsze wpłaty, żeby nam się to wszystko nie przedłużało.
zgiera16 pisze:Moze by pomyśleć nad jakimis smyczami
To może kagańce do kompletu
- Egon
- Zawodowiec
No więc tak..rusza lista na smycze. Jako, że nie mam czasu na ogarnianie tego przez PW, bo za parę dni wyjeżdżam na kilka dni proszę dopisywać się do listy. Oto dwa projekty. Wykonanie KeslleY, pomysł Egon 
smycz 1

smycz 2

Niech się dopisuje ten dla kogo cena nie gra roli bo jeszcze jej nie znam
więcej napiszę w poniedziałek. Ale koszt takiej smyczy nie powinien przekroczyć 3zł.
Nie miałem dziś czasu wysyłać PW z danymi do koszulek bo cały wieczór zeszło nam z tymi smyczami więc wiadomości proszę spodziewać się jutro.
LISTA CHĘTNYCH na smycze:
1. Egon 10 szt smycz 1
2. KeslleY 2szt smycz 1, 2szt smycz 2
smycz 1

smycz 2

Niech się dopisuje ten dla kogo cena nie gra roli bo jeszcze jej nie znam
Nie miałem dziś czasu wysyłać PW z danymi do koszulek bo cały wieczór zeszło nam z tymi smyczami więc wiadomości proszę spodziewać się jutro.
LISTA CHĘTNYCH na smycze:
1. Egon 10 szt smycz 1
2. KeslleY 2szt smycz 1, 2szt smycz 2
Ostatnio zmieniony 8 sierpnia 2010, o 08:23 przez Egon, łącznie zmieniany 1 raz.