Andrzej Kwiek - wirtuoz mikrofonu

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

Andrzej Kwiek - wirtuoz mikrofonu

#1 Postautor: grzesieck » 12 lipca 2010, o 00:28

no spoko moj blad, nie zmienia to faktu, ze Andrzej byl zasluzonym dla klubu zawodnikiem, a zarowno jego nazwisko, jak i Arkadiusza, ktory wcale nie jest jego wnukiem ;) pisze sie przez EN, a nie Ę : )

btw Czarek, jak Ci sie dzisiaj spikerka Kwieka podobala? :lol:
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

Re: Lubelski Węgiel KMŻ Lublin - Kolejarz Opole 11.VII.2010

#2 Postautor: tezetomaniak » 12 lipca 2010, o 00:33

o wlasnie, Kwiek. Zabierze go ktos czy czekamy, az dostanie morelem ? :) W pewnych momentach nie wierzyłem, że można tak pieprzyc, wiedząc, że mikrofon jest włączony. :shock:

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#3 Postautor: ravajas » 12 lipca 2010, o 00:35

wycieczki osobiste w kierunku kibiców są NIEDOPUSZCZALNE! przekażcie to Panu Kwiekowi. Znów czułem się zażenowany tekstem, że jeśli kibic (konkretny, którego Kwiek miał na myśli) chce, to może poprowadzić spikerkę pod warunkiem, ze powie coś mądrego, inaczej niż dotychczas.
załamka
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

Re: Andrzej Kwiek - wirtuoz mikrofonu

#4 Postautor: grzesieck » 12 lipca 2010, o 12:35

Heh, tak kminilem zeby to ladnie wydzielic, ze 90% postow na temat poszlo sie j..... Nie krepujcie sie i napiszcie ponownie swoje przemyslenia na temat naszego nowego-starego spikera

Kwiek powiedzial wczoraj, ze czyta fora internetowe, mam nadzieje ze to rowniez
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Kshyhu
Zawodowiec

#5 Postautor: Kshyhu » 12 lipca 2010, o 13:18

tezetomaniak pisze:Zabierze go ktos czy czekamy, az dostanie morelem ? :)

Grunt, że nie MorDelem :D 8)
Motor mocnyj!

DJPEPE
Junior

#6 Postautor: DJPEPE » 12 lipca 2010, o 13:56

Tydzień temu opisałem i pokazałem pracę spikerów. Mario wyszedł z twarzą, a teraz co, przyszedł czas "dokopać" Kwiekowi? Nie będę go bronił, ale warto powiedzieć - przypomnieć, że p. Andrzejowi przypadła niewdzięczna rola prowadzenia konkursów, rozdawania nagród, reklamowania sponsorów czyli robienia czegoś, czego kibic żużlowy nie lubi ...DODATEK do zawodów[ ile ja za to oberwałem?]
Niestety, ktoś to MUSI zrobić! Na pewno ci, którzy płacą na klub wymagają reklamy, ci , którzy fundują nagrody także żądają, aby o nich wspomnieć...Mało tego na własne uszy słyszałem, jak dyr.Sprawka kazał - prosił, aby wymienić WSZYSTKICH darczyńców, bo frekwencja mizerna.
Zgadzam się z tym, iż A.Kwiek zachował się jak początkująca nauczycielka - ochrzanił na zebraniu z rodzicami tych, co przyszli za tych, co nie przybyli :D

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#7 Postautor: Speedway » 12 lipca 2010, o 14:25

Chyba nie do konca rozumiesz o czym dokładniej jest dyskusja. Zresztą nie pierwszy raz :]

Nikt Kwiekowi nie zarzuca że wyczytuje wszystkich sponsorów. Wiadomo, że tak musi być i jesli sponsor płaci to wymaga. Konkursy? Jakieś badziewne, typu "szukamy panów Wieśków" (dobrze że nie Józków z Rzeszowa), ale trudno, przeżyjemy.

Chodzi o ton wypowiedzi, durne własne komentarze, obrażanie rozmówcy itp. Naprawdę robotę, którą ma do wykonania można wykonać duuużo lepiej. Może czasem powinien bardziej skupić się na wyeksponowaniu tegoż sponsora, którego przedstawia, a nie kreowaniu własnego wizerunku Pierwszego Wodzireja Na Wschód od Wisły.
Obrazek

DJPEPE
Junior

#8 Postautor: DJPEPE » 12 lipca 2010, o 14:48

I czego ja nie zrozumiałem? Wiem o czym jest dyskusja i jakie są zarzuty w stosunku do prowadzącego i jego żenujących żartów.
Wyraźnie napisałem - nie będę bronił p. Andrzeja Kwieka, więc w czym problem?

Przypomnę ci kolego, że nie odzywam się na forum od czasu, jak wyczułem, iż jest to "prywatne" forum kolesiów[ piszą co chcą i kiedy chcą] i obrzydliwą cenzurą[usuwanie postów] w stosunku do niektórych forumowiczów[ostatnio ten problem poruszyła jedna forumowiczka - bez odzewu!].
Tak więc skoro się NIE WYPOWIADAM, to czego "nie pierwszy raz" nie rozumiem ? poproszę o przykłady lub przeprosiny!

p.s. Odpowiem ci, jak większość na tym forum - przyjdź do kabiny i ...poprowadź CIEKAWE i w sposób zajmujący konkursy!
p.s. Będzie Lorek, będzie dobrze!

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#9 Postautor: _piotrusss » 12 lipca 2010, o 15:13

Moim zdaniem poziom spikerki Pana Kwieka to siódma liga szóstek w porównaniu do ekstraklasy Mariusza Stypuły. Brak zdecydowania w tym co się mówi i wymyślanie na szybko co powiedzieć (to akurat powoduje pomyłki i u Mariusza, ale rzadziej) powoduje, że jest nasz nowy spiker odbierany dość negatywnie, co da się zauważyć po reakcjach na trybunie. Najgorszy jednak był sposób, jaki obrał Pan Kwiek na przyciągnięcie większej ilości kibiców na stadion. To przeczy wszelkim teoriom motywowania ludzi do działania. (jak to należy robić pokazał Mario po meczu)
Potyczek słownych przez mikrofon z osobą która coś zapewne krzyknęła do spikera skomentować nie potrafię, bo to jest już skrajna amatorszczyzna.
Nie krytykuję Pana Kwieka, tylko jego działania. Tym bardziej, że przy bezpośrednim kontakcie wydaje się być przyjaźnie usposobionym człowiekiem. Ale mając na uwadze dobro żużla i frekwencję na stadionie, uważam, ze powinien on być natychmiastowo odsunięty od mikrofonu.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#10 Postautor: Cooper » 12 lipca 2010, o 15:14

Poza tym jakbymy byl sponsorem i uslyszal smetnym tonem nazwe swojej firmy a zaraz potem komentarz w stylu "ale to wciaz malo, slabo i wstyd" to raczej nie poczulbym sie doceniony. Mowiac jezykiem mlodziezowym 8) A. Kwiek "zapodawal niezlego dola" na tym meczu, nie dosc, ze nie mowil nic ciekawego, to jeszcze w dodatku z pretensja do wszystkich. A juz osobista wycieczka do jednego z kibicow, to zdecydowane przegiecie palki.

I nie chodzi o to, ze ktos wymienia sponsorow itd. To jest zrozumiale. Chodzi o styl. Kibic przychodzi dla rozrywki na stadion, a nie za kare. I nie jest celem klubu, by wyszedl z poczuciem winy, ze nie wzial sasiadow. Naprawde, mozna w innym stylu zachecac do przychodzenia na mecze. Ja ostatnio kilka osob namowilem, na piatek szykuje sie ode mnie z pracy pare nowych, ale Ci ktorzy posluchali p. Kwieka w niedziele, sa zazenowani. Poglebil negatywny odbior nudnego meczu o 1000%.

Ja sposob spikerowania Kwieka znam nie od dzis (choc glownie ze Startu), i mozna powiedziec, ze sie przyzwyczailem, nawet czasem mnie na Starcie rozbawil, ale wczoraj zapracowal sobie na natychmiastowe odlaczenie pradu. Ktos kto go nie zna, doznaje szoku na stadionie, ze w taki sposob mozna budowac atmosfere na imprezie rozrywkowej/sportowej.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Desmo
Junior

#11 Postautor: Desmo » 12 lipca 2010, o 15:20

Ten cały Kwiek zachował się jak proboszcz na kazaniu o budowie kościoła, to co jest to wciąż mało i mało. itd.
To po ile dają ci Wielcy sponsorzy typu Ryba, rally czy jakiś tam NET??? po 1000zł ?? :lol:
Amatorka i żenada.
Odbiór jego wydumanych monologów był jak najbardziej negatywny.
Temu Panu mówimy stanowczo NIE !!
Jak awansujemy to będzie cud nad Bystrzycą!!!

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#12 Postautor: niespokojny » 12 lipca 2010, o 15:22

Pan Kwiek sie wypowiadal jakby sluchali go Ci co.... nie przyszli :lol:
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#13 Postautor: Cooper » 12 lipca 2010, o 15:26

Desmo pisze:To po ile dają ci Wielcy sponsorzy typu Ryba, rally czy jakiś tam NET??? po 1000zł ?? :lol:
Amatorka i żenada.

To pomysl jak sie musieli czuc przedstawiciele tych firm, jezeli siedzieli na trybunach? Ile by nie dawali, to powinni sie czuc docenieni i poglaskani. A nie wyczytani jak zalegajacy z czynszem w spoldzielni.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

DJPEPE
Junior

#14 Postautor: DJPEPE » 12 lipca 2010, o 15:33

Mam nadzieję, że obydwaj spikerzy prowadzący zawody przeczytają wasze wpisy[a na 100% wiem, iż śledzą forum] i ...wyciągną wnioski z korzyścią dla nich i nas ...kibiców. AMEN. Uff, jak gorąco! Kubeł zimnej wody się przyda[ł]? Sprawdzimy w piątek...

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#15 Postautor: grzesieck » 12 lipca 2010, o 15:48

a w piatek to bedziemy mieli trojkat czy jak? Stypula, Kwiek i Lorek... zapowiada sie 2h nieustannego gadania
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Nurz

#16 Postautor: Nurz » 12 lipca 2010, o 15:49

W piatek jak ma goscic u nas Lorek to ja mam wielka nadzieje, ze nie bedziemy musieli sluchac p. Kwieka. Proponuje mu aby kupil bilecik, zasiadl na trybunach i uczyl sie od Mariusza i Tomka, no i najlepiej jeszcze wziasc zeszycik, dlugopis i notowac panie Andrzeju.

ps. a i frekwencja na trybunach bedzie wieksza i 20zl wiecej w kasie klubowej i oczywiscie prosze nie zapomniec zabrac ze soba sasiadow

Czarek
Trener

#17 Postautor: Czarek » 12 lipca 2010, o 17:50

grzesieck pisze:btw Czarek, jak Ci sie dzisiaj spikerka Kwieka podobala? :lol:

Strasznie mi przykro, posypuję głowę popiołem. Nigdy nie przypuszczałem, że za lubelskim mikrofonem stanie ktoś kto będzie gorszy od "Lubelskiej Żylety". Kwiek jest na starość (bo kiedyś nie było tak źle) antyreklamą żużla. Nie dość, że odstrasza widzów i sponsorów podczas to jeszcze bardzo mało robi poza nim (media) by zainteresować ludzi przyjściem na stadion.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

piotr76
Senior
Kontakt:

#18 Postautor: piotr76 » 12 lipca 2010, o 17:54

Czarek pisze:
grzesieck pisze:btw Czarek, jak Ci sie dzisiaj spikerka Kwieka podobala? :lol:

Strasznie mi przykro, posypuję głowę popiołem. Nigdy nie przypuszczałem, że za lubelskim mikrofonem stanie ktoś kto będzie gorszy od "Lubelskiej Żylety". Kwiek jest na starość (bo kiedyś nie było tak źle) antyreklamą żużla. Nie dość, że odstrasza widzów i sponsorów podczas to jeszcze bardzo mało robi poza nim (media) by zainteresować ludzi przyjściem na stadion.

<szacun>
zamiast 500 + program Beryl +

moko

#19 Postautor: moko » 12 lipca 2010, o 18:03

Facet miał kiedyś pomysła jak zostać prezesem, teraz odświeżył kontakty i próbuje załapać się do drużyny węglowych działaczy. Śmieszny ten kraj.

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#20 Postautor: yamahaR1 » 12 lipca 2010, o 18:29

DJPEPE pisze:Mam nadzieję, że obydwaj spikerzy prowadzący zawody przeczytają wasze wpisy[a na 100% wiem, iż śledzą forum] i ...wyciągną wnioski z korzyścią dla nich i nas ...kibiców. AMEN. Uff, jak gorąco! Kubeł zimnej wody się przyda[ł]? Sprawdzimy w piątek...

Jakieś dziwne mam wrażenie, że Kwiek raczej opieprzy przez mikrofon forumowiczów niż wyciągnie sensowne wnioski

Awatar użytkownika
mundzio
Zawodowiec

#21 Postautor: mundzio » 12 lipca 2010, o 18:33

jakbysmy i tak malo reklamowali zuzel wsrod znajomych.

ja mowie wszystkim i opowiadam o meczach itd. probojac ich tym sportem zarazic choc na sprobowanie.

i takie blaganie o wieksza frekwencje dla kogos kto pierwszy raz jest na meczu napewno nie jest zachecajace, ze juz o tonie wypowiedzi nie wspomne.

M. Stypula starczal do tej pory i prowadzil mecze bardzo ladnie, po co mu doklejaja jakiegos niedojde.(niech sie zajmie tym za co mu placa , te konkursy i sponsorow jakos przebolejemy)

ps. nie zapomne wypowiedzi Stypuly z meczu jeszcze z czasow sipmy: 'zawodnik w plastronie z koziolkiem na plastronie' (ten tekst rzadzi : )

Awatar użytkownika
Bozena
Senior

#22 Postautor: Bozena » 12 lipca 2010, o 20:29

Cooper pisze:Ja sposob spikerowania Kwieka znam nie od dzis (choc glownie ze Startu), i mozna powiedziec, ze sie przyzwyczailem, nawet czasem mnie na Starcie rozbawil, ale wczoraj zapracowal sobie na natychmiastowe odlaczenie pradu. Ktos kto go nie zna, doznaje szoku na stadionie, ze w taki sposob mozna budowac atmosfere na imprezie rozrywkowej/sportowej.

Podobnie jak Ty przyzwyczaiłam się do spikerowania A. Kwieka na Starcie. Myślę, że jednak na koszu wychodzi mu to znacznie lepiej, chociażby dlatego, że chyba bardziej jest w temacie. Osobiście denerwujące jest dla mnie zmuszanie na siłę do kibicowania, kiedy nikt na to nie ma największej ochoty z racji kiepskiej gry koszykarzy. Wczorajsze wytykanie nam słabej reklamy żużla wśród znajomych itp. było nie na miejscu. Najwyraźniej Pan Kwiek nie był przygotowany do wczorajszych zawodów, a tymczasem trafił na wymagających kibiców :wink:

Awatar użytkownika
drt

#23 Postautor: drt » 12 lipca 2010, o 21:07

Mr. Kwiek, drugi mecz i druga zolta kartka, w nastepnym meczu lawka rezerwowych.

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#24 Postautor: InDorka » 12 lipca 2010, o 21:28

Zarzuty merytoryczne juz padly wiec nie bede sie powtarzac. Nic o p. Kwieku nie wiem, nie jestem uprzedzona , ale jakos mi nie pasuje intonacyjnie i dykcyjnie, mowi jakby tylko czytal, monotonnie bez osobistego zaangazowania. Drazni mnie jego glos, podobnie jak glos Balinskiego czy Walaska ( podobnie drazni , nie podobny glos) Przyzwyczajonym do stylu "Maryjusza" nie tak latwo dogodzic, mnie wystarczal "Maryjusz" do tej pory to i teraz sam da sobie rade.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#25 Postautor: kilar » 12 lipca 2010, o 21:53

I wczoraj Mario - chyba na nieswiadomce - powiedzial sorry do mikrofonu ;)