Ankieta - wybieramy projekt nowej flagi!
Re: Ankieta - wybieramy projekt nowej flagi!
9 propozycja wydaje się spoko.
Mi również podoba się 9, ale koniecznie zmienić trzeba barwy tego żużloka
no i 6 też może być. Widzę, że trochę głosów ma biała flaga, ale ona raczej bardzo niepraktyczna jest. Czekamy na dalsze propozycje.
Gelu, ja wiem, że czujesz się inteligentem pośród plebsu itd, czy tam coś.Gelo pisze:dziki wschód - nie wiem jak pomysłodawcy, ale ja jako rodowity lublinianin z rodziną z tego miasta od XVII wieku nie czuję się ani dzikusem ani kresowiakiem. Lublin od nadania mu praw miejskich ZAWSZE lezał w centrum Rzeczpospolitej. I ani kowboje ani ludożercy w nim bynajmniej nie mieszkali.
pizek pisze:Mi również podoba się 9, ale koniecznie zmienić trzeba barwy tego żużlokano i 6 też może być. Widzę, że trochę głosów ma biała flaga, ale ona raczej bardzo niepraktyczna jest. Czekamy na dalsze propozycje.
no wlasnie, czekamy
jestem pewien, ze na forum znajdzie sie paru ludzi obcykanych z grafika, photoshopem itd, ktorzy maja jakis fajny pomysl w glowie i moze stworza cos ciekawego i nam zaprezentuja :>
METHANOL ADVENTURE TEAM
Gelu, ja wiem, że czujesz się inteligentem pośród plebsu itd, czy tam coś.
owszem - czuję się. uprzedziłeś mnie
Nikogo nie pouczam, po prostu przedstawiłem swoją opinię i argumentację. Naprawdę nie chciałem Ci zrobić przykrościdannie pisze:Torsen, ja wiem, że Ty uważasz, że jesteś inteligentem pośród plebsu, ale naprawdę większej części tego forum nie musisz uczyć historii czy geografii zarówno Polski jak i regionu![]()
No, to mnie złapałeś.Torsen pisze:Nie jesteśmy żadnym wschodem,[...] Na wschodzie znaleźliśmy się na skutek inwazji radzieckiej
To jesteśmy na tym wschodzie czy nie jesteśmy?
Jesteśmy, ale zbiegiem okoliczności i, biorąc pod uwagę historię tego kraju i tego miasta, od bardzo, bardzo niedawna. A zatem jesteśmy na wschodzie, ale nazywanie tego wschodu dzikim jest bez sensu, bo sugeruje kresowość i prymityw, a ani jedno, ani drugie nie jest prawdą. Sprawi za to, że np. ćwoki z Zielonej Góry, które nie tak dawno odsyłały nas kopem do Pacanowa, będą czuły satysfakcję, chociaż same w znacznej części pochodzą od ukraińskich chłopów, którym szanujący się lubelski mieszczanin nie pozwoliłby butów wyczyścić
Torsen pisze:A zatem jesteśmy na wschodzie, ale nazywanie tego wschodu dzikim jest bez sensu
Przejscie sie w nocy po Tatarach albo Lubartowskiej moze szybko zmienic te opinie
A tak poza tym, to co mam pod postem. WHY SO SERIOUS?
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
chodzi generalnie o to aby kibiców żużlowych nie łączyć z dziczą kibiców piłkarskich która kibicuje trampkarzom
.. i mówi o honorze a nie myśli o rodzicach z dziećmi podczas zadym !!
Mamy zbyt dużo wspolnych mianowników, żeby nas nie łączyć. Miasto, nazwa, barwy i kibice(poznaje twarze, duża część naszego młynku krzyczy też na piłce).
Jestem też przekonany, że angaż Bogdanki w Motor to między innymi efekt sympatii pomiędzy kibicami z Lublina i Łęcznej, wszak nie od dziś wiadomo, że najlepszy sponsor to taki, którego akceptują kibice
A o flagach powinni decydować w pierwszej kolejności ci, którzy cos zaplacili, nieprawdaż?
Jestem też przekonany, że angaż Bogdanki w Motor to między innymi efekt sympatii pomiędzy kibicami z Lublina i Łęcznej, wszak nie od dziś wiadomo, że najlepszy sponsor to taki, którego akceptują kibice
A o flagach powinni decydować w pierwszej kolejności ci, którzy cos zaplacili, nieprawdaż?
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
A może by tak wkomponować we flagę Koziołka Matołka. Już na pewno pasuje bardziej niż Lucky Luke 

- Egon
- Zawodowiec
Zdecydowanie nr 9
Rowniez nie chce zeby nas kojarzono z dzikim wschodem..
Motor! Motor! Tylko Motor!
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
- Łoptymista
- Trener
szkoda troche ze tak malo jest do wyboru opcji niedzikowschonich i nielosmetanolowych
jak juz napisaly stare pierdoly i sztywniaki przede mna, te wschody traca kopana wioska i tyle.
jak juz napisaly stare pierdoly i sztywniaki przede mna, te wschody traca kopana wioska i tyle.
Gelu, ja osobiscie licze, ze Ty cos zaproponujesz, najchetniej flaga bez hasel a'la "Kamikadze". Tamta stracilismy, ale moze jakis inny motyw graficzny chodzi Ci po glowie?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Cooper pisze:Gelu, ja osobiscie licze, ze Ty cos zaproponujesz, najchetniej flaga bez hasel a'la "Kamikadze". Tamta stracilismy, ale moze jakis inny motyw graficzny chodzi Ci po glowie?
To chyba pytanie do Taty
- Łoptymista
- Trener
niekoniecznie
uwazasz, ze liczba osob w rodzinie ze zdolnosciami plastycznymi zawsze musi wynosic 1?
uwazasz, ze liczba osob w rodzinie ze zdolnosciami plastycznymi zawsze musi wynosic 1?
Łoptymista pisze:niekoniecznie
chciałe
nie o to mi chodziło.
Popieram równiez flaga nr. 6 i 9 najbardziej mnie sie podobają 
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Cooper pisze:Gelu, ja osobiscie licze, ze Ty cos zaproponujesz, najchetniej flaga bez hasel a'la "Kamikadze". Tamta stracilismy, ale moze jakis inny motyw graficzny chodzi Ci po glowie?
uuu - to akurat tą ukradli? szkoda - była rozpoznawalna.
ps. do truskawy - z trzech wspolnych mianowników ktore wymieniles - kibice piłkarscy i żużlowi mają tylko jeden - miasto. A prawdę mowac barwy i "zwyczajowe" nazywanie druzyny zuzlowej "Motor" to samozwańcze używanie przez kilkanaście osób, raczej jako pobożne życzenie (nie oceniam czy słuszne czy nie). Prawda jest taka, że dzisiaj klub żużlowy z Lublina nazywa się KMŻ Lubelski Węgiel, a barwy sponsora tytularnego są czarno-zielone (no i od biedy białe).
W "dziewiątce" zmieniłbym odcień niebieskiego na lekko granatowy i będzie git 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Gelu, myslisz, ze kibice pilki z Lublina beda teraz wieszac flagi Spartakusa Szarowola (czy jak tam sie oni nazywaja)? Aj dont fink soł. Tak naprawde z Motorem to juz nikt za wiele wspolnego miec nie bedzie, i my i pilkarze. Ale moim zdaniem jakas tradycje warto zachowac.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
ależ ja nie mam nic przeciwko kultywowaniu tradycji. uargumentowałem tylko że ja nie mam zamiaru utożsamiać się z kibicami piłkarskimi Motoru Lublin.
Dlatego fajnie by bylo, gdyby powstal projekt flagi, ktory bedzie te zalozenia spelnial, a jednoczesnie bedzie oryginalny. Kamikadze jest dotychczas najlepszym przykladem - byla w barwach prawidlowych, z koziolkiem, ale nikt jej w mylny sposob nie identyfikowal (poza gowniarzami z Ostrowa).
Moze cos w ten desen?

Richie Faulkner:
Moze by logo Ferrari przerobic (zamias konika koziolek no i barwy dostosowac), z haslem "Scuderia Motor Lublin" 
- Egon
- Zawodowiec
RadeKas mi sie zupelnie nie podoba cos takiego.
Motor! Motor! Tylko Motor!