Lubelski Węgiel KMŻ Lublin - Speedway Polonia Piła, 30/05/10
Re: Lubelski Węgiel KMŻ Lublin - Speedway Polonia Piła, 30/05/10
Darkin niestety bedzie do wymiany bedzie na Lodz. Nie wiem co sie z nim stalo, ale obnizyl loty i to jest widoczne. Do konca biegu coraz blizej, a ten wolniej jedzie, mniej pewnie i lapy mu sie otwieraja ?
Trzeba uciekac z 2 ligi jak najszybciej, bo jest tu za duzo ogorkow. No i dlatego sie mecze dluza, bo niektorzy sie skladac w luk nie umieja.
Trzeba uciekac z 2 ligi jak najszybciej, bo jest tu za duzo ogorkow. No i dlatego sie mecze dluza, bo niektorzy sie skladac w luk nie umieja.
Popatrzmy, posłuchajmy
http://www.youtube.com/watch?v=Iz5N_xo7Qdo
Biegów nie wrzucam, bo na zawody trzeba [przy]chodzić
Ostatnio zmieniony 30 maja 2010, o 23:16 przez DJPEPE, łącznie zmieniany 1 raz.
kilar pisze:
Dokladnie, takie mecze jak dzisiejszy czy poprzedni z Krakowem sa mocnym argumentem. Tylko, zeby uciec z tej ligi trzeba by tych ogorkow tez na wyjazdach poobjezdzac.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Najlepszy byl ten sprinter...widac, ze gosc lubi pobiegac 
asid pisze:Najlepszy byl ten sprinter...widac, ze gosc lubi pobiegac
wlasnie wtedy bylem w parku i nie bardzo wiedzialem po co on tak biega...
carpe diem!
niespokojny pisze:Puszakowski jest najlepszy technicznie z naszej druzyny. Co mowilem juz po pierwszym treningu...
Dobre. Naprawdę niezłe.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć
przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
bartosch pisze:asid pisze:Najlepszy byl ten sprinter...widac, ze gosc lubi pobiegac
wlasnie wtedy bylem w parku i nie bardzo wiedzialem po co on tak biega...
Wygladalo to tak, ze chyba on sam nie wiedzial
Nie ma co świrować. W ostatnim dziesięcioleciu Lublin chyba najczęściej ze wszystkich drużyn posyłał w Polskę skład węgla i papy (swoją drogą, z tym węglem to powiedzenie nabiera chyba nowego znaczenia
), podkładając się gospodarzom Bałabuchami i innymi brakami zawodnika. Każdy jedzie na tyle, na ile go stać. Nas od zawsze było stać na niewiele, więc nie ma co teraz zadzierać nosa i z pogardą wyrażać się o innych.
Co do meczu. Przychylam się do opinii, że trudno obiektywnie oceniać naszych seniorów, bo nie mieli z kim pojeździć. Natłukli punktów, ale to nie odzwierciedla ich formy. Nie powinno umknąć, że:
- Rempała i Darkin jadą najbardziej niepewnie. Tomek leży na kierownicy, jak szkółkowicz, panacha nim na dojeździe do pierwszego łuku, w łuk pod zegarem składa się, jakby wyprostowanym moto celował w bandę, natomiast Siergiej z uporem maniaka, okrążenie po okrążeniu, wpada w te same dziury, a pierwszy łuk bierze na trzy razy, do tego słabnąc z okrążenia na okrążenie. To niewiarygodne, jak zmieniła się jego jazda. Wiadomo, że w żużlu nie ma punktów za wrażenia artystyczne, ale nie trzeba być ekspertem, by widzieć, że taka jazda jest po prostu niebezpieczna i grozi nieszczęściem. Moim zdaniem w obu przypadkach.
- Baran jest znacznie wolniejszy niż w zeszłym sezonie i na początku obecnego, ewidentnie ma kłopoty ze sprzętem. Wszystkie turnieje indywidualne w tym roku - miszczostwa świata (z rezerwy), pary w Rawiczu i ostatni ćwierćfinał w Lublinie pojechał bardzo słabo, a w każdym meczu ligowym zalicza jakąś wtopę, z czego największą z największymi kelnerami - z Rawiczem w Lublinie. Świst dzisiaj moim zdaniem zdecydowanie faulował, ale jeśli powiedział, że "gdyby (Baran) miał jaja, to by nie upadł" - to ja się z nim zgadzam. Zeszłoroczny Baran by nie upadł, tylko by go powiózł na II łuku w okolice stadionu lekkoatletycznego. To był atak a'la Pedersen, który, to prawda, przyjaciół tym sobie nie zjednuje, ale punkty zdobywa. Do sytuacji z Rymelem, moim zdaniem, brak jakiejkolwiek analogii - Rymel był z przodu i wykluczenie go było kompletnym absurdem, natomiast Świst był z tyłu i skasował zawodnika jadącego przed nim, który ma prawo wybrać tor jazdy.
- juniorzy niestety moczą. Dziś mieli szansę na 5:1, chyba pierwsze od czasów Jelenia z Dawidem
ale nie dowieźli, a w konfrontacji z seniorami, nawet tak mizernymi, jak dzisiaj, nie mają szans.
- zaczynam mieć wątpliwości, czy dziurawy tor jest naszym sprzymierzeńcem. Tak naprawdę radzą z nim sobie tylko Puszakowski i Baran, reszta grozi śmiercią lub kalectwem.
Szacun dla Lorka za przygotowanie do prowadzenia zawodów. Gada przez nos jak zwykle i nie przepuszcza żadnej okazji, by z przesadnie dockowym akcentem powiedzieć Berwick Bandits, ale wniósł dziś nową jakość, nieznaną dotychczasowej lubelskiej sportowej konferansjerce.
Co do meczu. Przychylam się do opinii, że trudno obiektywnie oceniać naszych seniorów, bo nie mieli z kim pojeździć. Natłukli punktów, ale to nie odzwierciedla ich formy. Nie powinno umknąć, że:
- Rempała i Darkin jadą najbardziej niepewnie. Tomek leży na kierownicy, jak szkółkowicz, panacha nim na dojeździe do pierwszego łuku, w łuk pod zegarem składa się, jakby wyprostowanym moto celował w bandę, natomiast Siergiej z uporem maniaka, okrążenie po okrążeniu, wpada w te same dziury, a pierwszy łuk bierze na trzy razy, do tego słabnąc z okrążenia na okrążenie. To niewiarygodne, jak zmieniła się jego jazda. Wiadomo, że w żużlu nie ma punktów za wrażenia artystyczne, ale nie trzeba być ekspertem, by widzieć, że taka jazda jest po prostu niebezpieczna i grozi nieszczęściem. Moim zdaniem w obu przypadkach.
- Baran jest znacznie wolniejszy niż w zeszłym sezonie i na początku obecnego, ewidentnie ma kłopoty ze sprzętem. Wszystkie turnieje indywidualne w tym roku - miszczostwa świata (z rezerwy), pary w Rawiczu i ostatni ćwierćfinał w Lublinie pojechał bardzo słabo, a w każdym meczu ligowym zalicza jakąś wtopę, z czego największą z największymi kelnerami - z Rawiczem w Lublinie. Świst dzisiaj moim zdaniem zdecydowanie faulował, ale jeśli powiedział, że "gdyby (Baran) miał jaja, to by nie upadł" - to ja się z nim zgadzam. Zeszłoroczny Baran by nie upadł, tylko by go powiózł na II łuku w okolice stadionu lekkoatletycznego. To był atak a'la Pedersen, który, to prawda, przyjaciół tym sobie nie zjednuje, ale punkty zdobywa. Do sytuacji z Rymelem, moim zdaniem, brak jakiejkolwiek analogii - Rymel był z przodu i wykluczenie go było kompletnym absurdem, natomiast Świst był z tyłu i skasował zawodnika jadącego przed nim, który ma prawo wybrać tor jazdy.
- juniorzy niestety moczą. Dziś mieli szansę na 5:1, chyba pierwsze od czasów Jelenia z Dawidem
- zaczynam mieć wątpliwości, czy dziurawy tor jest naszym sprzymierzeńcem. Tak naprawdę radzą z nim sobie tylko Puszakowski i Baran, reszta grozi śmiercią lub kalectwem.
Szacun dla Lorka za przygotowanie do prowadzenia zawodów. Gada przez nos jak zwykle i nie przepuszcza żadnej okazji, by z przesadnie dockowym akcentem powiedzieć Berwick Bandits, ale wniósł dziś nową jakość, nieznaną dotychczasowej lubelskiej sportowej konferansjerce.
- niespokojny
- Trener
Pewnie nigdy nie widziales goscia na oczy a sie napinasz
. Gosc rzadko kladzie noge(albo i wcale) na torze i co mecz kreci najszybszy czas. Chyba mowi samo przez sie. Poza tym chlopa sie odbudowal i jazda sprawia mu znowu radosc, o czym dzisiaj wspomnial. Baran tez ma dobra technike. Gorzej z Darkinem ktorego rzuca. Tomek w ostatnim biegu dopiero pojechal pewnie.
Puzon: 2,94 srednia w domu
1,84 wyjazd
BTW. A kiedy ujawni sie talent twojego idola Zielinskiego Flincie??
. A no tak on jest pewnie najlepszy technicznie, sorry ale mi sie zapomnialo
. Jednak mam nadzieje ze nie bede musial go juz podziwiac w barwach Koziolkow.
Puzon: 2,94 srednia w domu
1,84 wyjazd
BTW. A kiedy ujawni sie talent twojego idola Zielinskiego Flincie??
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
niespokojny pisze:Pewnie nigdy nie widziales goscia na oczy a sie napinasz.
Bo ja jestem typowym internetowym napinaczem.
niespokojny pisze:Baran tez ma dobra technike.
Baran Puszakowskiego wciąga dupcią jeśli chodzi o technikę jazdy.
niespokojny pisze:BTW. A kiedy ujawni sie talent twojego idola Zielinskiego Flincie??. A no tak on jest pewnie najlepszy technicznie, sorry ale mi sie zapomnialo
![]()
. Jednak mam nadzieje ze nie bede musial go juz podziwiac w barwach Koziolkow.
Przed sezonem pisałem, że wykręci lepszą średnią niż w Opolu. I proszę. 1.800
To, że ciachnął ją jedynie w meczu z Krakowem? No cóż. Więcej okazji nie dostał.
Czy słuchał ktoś relacji w Radiu Lublin? One zawsze tak wyglądają? Prowadzący audycję wymiatał. Dobry szyderca z typa. Co nie zmienia jednak faktu, że lepiej byłoby gdyby biegi relacjonowane były w całości a nie od drugiego wirażu, czy coś. No i ta muzyczka w tle... Boli. Jak drzazga w.. pod paznokciem.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć
Jeśli mam być szczery, to dopiero teraz porzuciłem podejrzenie, że Flint to Karol BaranFlint pisze:Czy słuchał ktoś relacji w Radiu Lublin? One zawsze tak wyglądają? Prowadzący audycję wymiatał. Dobry szyderca z typa. Co nie zmienia jednak faktu, że lepiej byłoby gdyby biegi relacjonowane były w całości a nie od drugiego wirażu, czy coś. No i ta muzyczka w tle... Boli. Jak drzazga w.. pod paznokciem.
No, ale pisanie o radiowej relacji z meczu, w którym się startowało, byłoby już zbyt daleko idącym blefem
Co do uwag organizacyjnych, bo widzę wszyscy chwalą, ja się dołączam, ale jedno "ale" znalazłem.
Tak trudno przed meczem zrobić próbę mikrofonów i ustawić głośność? Prezes jak na początek zaczął przemówienie to aż uszy zabolały i to nie ze względów merytorycznych, ale przez decybele, a blisko głośników nie siedziałem. A potem co raz - ciszej, głośniej - dopiero po paru biegu udało się ustawić. Parę raz, dwa trzy pół godziny przed meczem i chyba byłoby lepiej.
Inna sprawa, że dawno nie widziałem kogoś, kto tak porwał swoim przemówieniem tysiące. Chyba na filmach propagandowych z lat 30' ubiegłego wieku
Tak trudno przed meczem zrobić próbę mikrofonów i ustawić głośność? Prezes jak na początek zaczął przemówienie to aż uszy zabolały i to nie ze względów merytorycznych, ale przez decybele, a blisko głośników nie siedziałem. A potem co raz - ciszej, głośniej - dopiero po paru biegu udało się ustawić. Parę raz, dwa trzy pół godziny przed meczem i chyba byłoby lepiej.
Inna sprawa, że dawno nie widziałem kogoś, kto tak porwał swoim przemówieniem tysiące. Chyba na filmach propagandowych z lat 30' ubiegłego wieku
mikkrofony były raczej dobrze ustawione. On po prostu krzyczał.
- _piotrusss
- Kadrowicz
Shack pisze:mikkrofony były raczej dobrze ustawione. On po prostu krzyczał.
Też mi się tak wydaje.
Za cicho było zdecydowanie podczas wywiadów Lorka.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
- Łoptymista
- Trener
czlowiek szczesliwy to i mowi glosno i wyraznie
sam meczyk byl taki jak powinien. Łomot i do przodu.
Aby podtrzymac malkontencka nute tez wyraze zaniepokojenie jazda Darkina i Barana. Czy to sprzet domaga sie wymiany/naprawy?
Ktos mial b.dobry pomysl, aby sprowadzic Lorka. Facet sprawdza sie. Niestety przegrywal czasem z dopingiem i slabym naglosnieniem, ale to co bylo slychac bylo ok. Teraz pora zakladac temat Ostrovia - Lubelski Wegiel KMZ
sam meczyk byl taki jak powinien. Łomot i do przodu.
Aby podtrzymac malkontencka nute tez wyraze zaniepokojenie jazda Darkina i Barana. Czy to sprzet domaga sie wymiany/naprawy?
Ktos mial b.dobry pomysl, aby sprowadzic Lorka. Facet sprawdza sie. Niestety przegrywal czasem z dopingiem i slabym naglosnieniem, ale to co bylo slychac bylo ok. Teraz pora zakladac temat Ostrovia - Lubelski Wegiel KMZ
DJPEPE pisze:Popatrzmy, posłuchajmy
Pepe, a zrobisz wyjatek i wkleisz upadek Kozdrasia? (Jezeli posiadasz?)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
zboczeniec

pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
Mnie z kolei Lorek nie przypadł do gustu, ma wiele naleciałości związanych z komentowaniem w TV. I nigdy nie omieszka powiedzieć czegoś przez nos.
Darkin jeździ w kratę, Baran ostatnio coś osłabł. Puzon ciśnie całkiem nieźle, Rymel wbrew zapowiedziom nie przywiózł 15pkt., ale wszystko przed nami. A z Rempały jeszcze będą ludzie
Darkin jeździ w kratę, Baran ostatnio coś osłabł. Puzon ciśnie całkiem nieźle, Rymel wbrew zapowiedziom nie przywiózł 15pkt., ale wszystko przed nami. A z Rempały jeszcze będą ludzie
upadek Kostro spowodowany defektem (lancuch)
Darkin tez mial problemy ze sprzetem wtedy co go Dziatkowiak lyknal, cos z gaznikiem
Lorek ma pojawic sie ponownie w Lublinie na meczu z Lodzia
Darkin tez mial problemy ze sprzetem wtedy co go Dziatkowiak lyknal, cos z gaznikiem
Lorek ma pojawic sie ponownie w Lublinie na meczu z Lodzia
METHANOL ADVENTURE TEAM
Kibice pisze:Rymel wbrew zapowiedziom nie przywiózł 15pkt.
No tak wymagajmy odrazu 15 ptk od Czecha.Chłopak przyjechał nawet nie chciał spasować motoru pod tor i poszedł jak strzała.Starty miał poprostu cudowne
Co do Lorka fajnie, myślę ze na meczu z łodzią możemy mieć rekordową ilość kibiców na ten sezon przynajmniej w rundzie zasadniczej. Tylko nie należy przesadzać z jego obecnością bo z ciekawostki stanie się "codziennością"
Fajnie jak by nasz spiker czasami w trakcie zawodów podczas równania toru po 4 czy 8 biegu i przed nominowanymi też wziął mikrofon i poczłapał do parku wyciągnął kogoś i zadał kilka pytań odnośnie aktualnych zawodów.
Pozdrawiam
Mecz z Łodzią powinno się porządnie rozreklamować pod kątem "meczu na szczycie", a wtedy na pewno przyjdzie kupa ludzi.
gizmo pisze:Co do Lorka fajnie, myślę ze na meczu z łodzią możemy mieć rekordową ilość kibiców na ten sezon przynajmniej w rundzie zasadniczej. Tylko nie należy przesadzać z jego obecnością bo z ciekawostki stanie się "codziennością"Fajnie jak by nasz spiker czasami w trakcie zawodów podczas równania toru po 4 czy 8 biegu i przed nominowanymi też wziął mikrofon i poczłapał do parku wyciągnął kogoś i zadał kilka pytań odnośnie aktualnych zawodów.
Przed sezonem byly takie zamierzenia. Tylko,ze trzeba do tego drugiej osoby, a taka sie nie znalazla, spiker musi byc blisko sedziego, informowac o zmianach, ew.przekazywac uwagi sedziego nt. prac na torze. Dlatego nie moze za bardzo wychodzic do parkingu i przeprowadzac wywiadow.
Czas na zmiany :]
synek pisze:Kibice pisze:Rymel wbrew zapowiedziom nie przywiózł 15pkt.
No tak wymagajmy odrazu 15 ptk od Czecha.Chłopak przyjechał nawet nie chciał spasować motoru pod tor i poszedł jak strzała.Starty miał poprostu cudownena pierwszym łuku odstawał o 1-2 motocykle nad resztą. 10ptk + 2 bonusy to i tak nieźle jak na debiut. miałby o te 2 lub 3 ptk więcej gdyby nie wykluczenie z 13 biegu kiedy Korolew zaatakował z 3 pozycji i wpadl miedzy naszych.Wykluczenia wg mnie nie powinno być ale to przecież sędzia decyduje.
czy mógłbyś mi i pozostałym Forumowiczom objaśnić co oznacza skrót ptk? bo może Rymel zrobił 15 ptk w meczu, tylko o tym nie wiemy skoro nie znamy rozwinięcia owego skrótu.
pozdrawia:
Rafał Borowski
Rafał Borowski
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.