KMŻ RedStar Lublin w sezonie 2009
Re: KMŻ RedStar Lublin w sezonie 2009
a jezdzil w drugoligowym juz grudziadzu a jeszcze kilka lat temu w Krosnie - nie? niestety jak sie chce miec awans to trzeba miec pewniaka, jak sie chce miec pewniaka trzeba mu dobrze zaplacic. inaczej mozna tak jak Lodz czy kiedys Rybnik bujac sie we wlasnej lidze po kilka lat bez efektu.
Ostatnio zmieniony 14 września 2009, o 14:47 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli nie awansujemy bezpośrednio, to z góry zaznaczam, że zrezygnujemy ze spotkań barażowych z KM Ostrów, bo nie mamy w nich szans. Jazda w tych meczach nie ma więc sensu - zakończył Witold Skrzydlewski.
No to mamy 50% szans na baraże
Bardzo pewnemu siebie Skrzydlewskiemu pała zmiękła troche...pewnie i tak łódz to odrobi bo to nie jest dużo ale gdyby tak się nie udało...ciekawe co by wtedy powiedział 
MaRiUsZ
- marcin_lub
- Junior
Ja myślę ze Miszkolc jest w stanie utrzymać przewage w Łodzi...I bardzo fajnie byłoby gdyby ktoś utarł nosa Olowi...
- Łoptymista
- Trener
ale nosa Orlowi ucieraja od lat...
osobiscie wole widziec w I polskiej lidze Lodz niz madziarow. W rewanzu powinno byc wyraznie lepiej. Stawiam na wygrana Orla roznica 20 pkt.:]
osobiscie wole widziec w I polskiej lidze Lodz niz madziarow. W rewanzu powinno byc wyraznie lepiej. Stawiam na wygrana Orla roznica 20 pkt.:]
Hans pisze:
No to mamy 50% szans na baraże
Tymbardziej, ze nam nie grozi sytuacja o jakiej mowil pan Skrzydlewski:
Dla mnie przegrana jest szokująca. Nie rozumiem jak to jest, że na początku meczu nasza drużyna była spasowana z torem, a pod koniec już nie. Z góry zaznaczam, że mogę się mylić, ale w podtekstach pojawia się myśl, że części zawodników nie zależy po prostu na awansie. Wychodzą z założenia, że jak awansujemy, to mogą nie znaleźć miejsca w składzie. Cały sezon drużyna otrzymywała pieniądze na czas
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~
~~~~~~~~
Cały sezon drużyna otrzymywała pieniądze na czas
Piniondze to nie fszystko
Z drugiej strony taki Gustafsson, Dym czy Burza nie musza sie martwic o zatrudnienie w przyszlym sezonie czemu wiec mieliby "zawalac" mecze
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
meesha pisze:Dym czy Burza nie musza sie martwic o zatrudnienie w przyszlym sezonie czemu wiec mieliby "zawalac" mecze
oni sie nie nadają do 1 ligi i nawet Jasio z Ostrowa to wie, swoją drogą ciekawe na jakiej podstawie uważa, ze franki sie nadaje?
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
Ale ja nigdzie nie napisalem, ze sie nadaja. Na pewno beda lakomymi kaskami dla drugoligowcow w przyszlym sezoni wiec nie widze powodu, zeby mieli specjalnie robic na zlosc Skrzydlewskiemu i "nie awansowac" Orla 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
kasa misiu, kasa. tylko tam ciepła pensyjka czeka z utesknieniem przed kazdym meczem na natrzaskanie jak najwiekszej ilosci punktów
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
W sumie racja, nie ma na 2 ligowym froncie ekipy oprócz Orła która regularnie płaciła swoim zawodnikom po meczu więc paradoksalnie jadąc bardzo dobrze mogą się pozbawić dobrych pieniędzy w roku przyszłym tylko czy Skrzydlewski będzie chciał mieć znów powtórke z rozrywki z tymi samymi zawodnikami 
MaRiUsZ
nie chcialbym wprowadzic w blad ale czy przydakiem Harry nie pisales na poczatku sezonu, ze Skrzydlewski tak na prawde nie chce awansowac?? chyba cos takiego bylo i mialo sie to okazac dopiero na koniec sezonu... przepraszam ale nie chce mi sie tego szukac 
rogerek20 pisze:W sumie racja, nie ma na 2 ligowym froncie ekipy oprócz Orła która regularnie płaciła swoim zawodnikom po meczu więc paradoksalnie jadąc bardzo dobrze mogą się pozbawić dobrych pieniędzy w roku przyszłym tylko czy Skrzydlewski będzie chciał mieć znów powtórke z rozrywki z tymi samymi zawodnikami
Z tym regularnym płaceniem bym się nie ograniczał tylko do Łodzi
Z pewnoscia Krosno jest rownie dobrze zorganizowanym teamem 
Trzeba by mu zaproponowac przeniesienie druzyny do Lublina
.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
mk pisze: To, że Lublin nie płaci, to nie oznacza, że płaciła tylko i wyłącznie Łódź
Skoro juz o pieniadzach mowa, to mozemy tylko pozazdroscic Krosnu, moze i u nas bedzie kiedys normalnie...
Jednak trudno mi sobie wyobrazić, zeby bylo az tak dobrze jak w Łodzi:
Między innymi po to jechałem na Węgry, żeby zawodnicy zostali od razu rozliczeni. Nie ma więc podstaw do tego, aby jeden czy drugi zawodnik narzekał na brak sprzętu. Niejeden z nich za zarobione pieniądze mógłby sobie kupić kilka nowych motocykli - wyjaśnił Skrzydlewski.
Pieniadze jada tuz za zawodnikami, albo i przed nimi...na mecz wyjazdowy.
Bajka albo marzenie scietej glowy.
W kazdym razie jest do czego rownac lub przynajmniej dazyc w martwym sezonie, niechby te pieniadze po prostu byly, i nawet nie podrozowaly szosa, tylko przelewem bankowym.
~~~~~~~~
~~~~~~~~
~~~~~~~~
InDorka pisze:Tymbardziej, ze nam nie grozi sytuacja o jakiej mowil pan Skrzydlewski:części zawodników nie zależy po prostu na awansie. Wychodzą z założenia, że jak awansujemy, to mogą nie znaleźć miejsca w składzie. Cały sezon drużyna otrzymywała pieniądze na czas
Taaa, a jak nie awansuja to Skrzydlewski zostawi ich w skladzie na przyszly sezon i jeszcze da podwyzke:P
Co za typ;]
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
MLSpeedy pisze:nie chcialbym wprowadzic w blad ale czy przydakiem Harry nie pisales na poczatku sezonu, ze Skrzydlewski tak na prawde nie chce awansowac?? chyba cos takiego bylo i mialo sie to okazac dopiero na koniec sezonu... przepraszam ale nie chce mi sie tego szukac
To lepiej kolego poszukaj. Ja nie bardzo sobie przypominam czy coś takiego mówiłem, a ty jak zaczynasz tak pisać to jesteś zobowiązany do zacytowania. Jak nie, to napiszę podanie do adminów o zabanowanie ciebie bo to już nie pierwszy taki chamski twój wybryk.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
ej, a w ogóle to możliwe żeby Orzeł dostał licencje w I lidze z takim wąskim torem i z trawką na trybunach??
Ostatnio zmieniony 15 września 2009, o 20:17 przez Matiq94, łącznie zmieniany 1 raz.
wogule? czy to rodzaj gogli?
- Egon
- Zawodowiec
Matko i corkoMatiq94 pisze:ej, a wogule to mozliwe żeby orzeł dostał licencje w I lidze z takim wąskim torem i z trawką na trybunach??
Cztery to licencja.. Otoz jak widac jest to mozliwe
Swoja droga, to pamietam jak przed meczem z Orlem bylo u nas mierzenie toru i krecili nosem, ze tor jest za waski o 20 cm
Motor! Motor! Tylko Motor!
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
Gelo pisze:wogule? czy to rodzaj gogli?
takie zwierzątko
Egon myślałem że jak u nas się czepiali to tam tez by mogli bo tor jednak bardziej wąski niż u nas
Podobnie jak klub z Łodzi - klub z Miskolca jest wypłacalny i zawodnicy nie narzekają na zaległości w płatnościach. Zdaniem prezesa jesteśmy gotowi do walki o awans do I ligi.
Ślączka chyba brał lekcje sztandarowych tekstów od naszego prezesa
Hans pisze:Ślączka chyba brał lekcje sztandarowych tekstów od naszego prezesa
tylko, ze w tym wypadku raczej komunikacja nie zawiodla...
carpe diem!
Gawrzyk pisze:czy do tego rownac? do utrzymywania klubu z majatku jednego czlowieka?
Nie, nie , zbyt doslownie potraktowales moje marzenia, albo ja niezbyt precyzyjnie sie wyrazilam.
I chociaz obraz Łodzi jawi sie jak zuzlowy raj, to marzy mi sie finansowa normalnosc dla zawodnikow i klubu. Bez falowania, okresowych dolkow, sytuacji na krawedzi i oczekiwania na cud na piec minut przed katastrofa.Oczywiscie jednoosobowa "filantropia" jest zbyt niepewna na dluzsza mete.
Zawsze sie zastanawialam ile trzeba miec wolnych zlotowek aby wkladac tyle co p. Skrzydlewski czy p.Marta Poltorak.
~~~~~~~~
~~~~~~~~
~~~~~~~~