Play-off Krosno-Lublin

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
meesha
Trener
Kontakt:

Re: Play-off Krosno-Lublin

#451 Postautor: meesha » 10 sierpnia 2009, o 12:03

Uwierz, że nie tylko Ty. Po meczu podszedł do mnie pewien czlowiek i powiedzial ze 24 lata czekał na wygraną w Krośnie

Tak to bedzie mogl powiedziec w 2013 :D Ostatnio wygraliśmy w Krośnie "ledwie" 20 lat temu :wink: Ale za to jak :!:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

madziqx3lbn

#452 Postautor: madziqx3lbn » 10 sierpnia 2009, o 12:08

Na wygraną to sobie jeszcze poczekamy parę lat :D
Ale to że przegraliśmy tylko 4 punktami to już coś...
Jak jeździliśmy u nich jeszcze w rundzie zasadniczej to przegraliśmy dużą ilością punktów.
Chłopaki robią postępy. :)

A u nas to możemy się spodziewać tylko wygranej .
To jest chyba niemożliwe że u nas wygramy ale mniej niż 5-oma punktami ;p

Awatar użytkownika
zycho
Junior

#453 Postautor: zycho » 10 sierpnia 2009, o 12:12

to ja proponuje tak: Krosno wchodzi do polfinalow, jezdzi z Łodzia a my z Miszkolcem
i final Lublin - Krosno :D mozemy jeszcze wygrac u nich w tym roku 8)

madziqx3lbn

#454 Postautor: madziqx3lbn » 10 sierpnia 2009, o 12:16

jeżeli chodzi o Miszkolc i krosno. To u siebie te dwie drużyny rozwalimy. Może coś pokażemy na wyjeździe w Miszkolcu.. jednak gorzej będzie jeżeli dojdzie do meczu z Orłem Łódź.

Awatar użytkownika
marcin_lub
Junior

#455 Postautor: marcin_lub » 10 sierpnia 2009, o 12:26

Gdyby nie pech Piszcza różnie mogłoby być. Mogłoby nie dojść do jokera i różnica mogłaby być większa, np. 8 pkt. Myślę że w tym nieszczęściu można się doszukiwać szczęścia, czy jakoś tak :lol:
W każdym bądź razie gratulacje dla drużyny.

meesha
Trener
Kontakt:

#456 Postautor: meesha » 10 sierpnia 2009, o 12:26

A u nas to możemy się spodziewać tylko wygranej .
To jest chyba niemożliwe że u nas wygramy ale mniej niż 5-oma punktami ;p

Jest jak najbardziej mozliwe, ze przegramy lub wygramy mniej niz 5 punktami. Malo prawdopodobne, ale mozliwe. Nie takie rzeczy juz sie dzialy w sporcie :P Wiec z takimi tekstami:
te dwie drużyny rozwalimy
dalbym sobie jednak na wstrzymanie :roll:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#457 Postautor: Speedway » 10 sierpnia 2009, o 12:36

Ja tylko przypomne ze w pierwszym meczu u nas Krosno zrobilo 37 pkt jadąc tak jak my wczoraj czwórką punktujących zawodników (Franc, Jaros, Chromik, Kowalczyk). Dojda teraz Jacobsen i Hansen, ktorzy pokazuja, ze jedzic potrafia bardzo dobrze.
U nas powinien byc dodatkowo Piszcz, ale juz zabraknie np Hynka.

Tak wiec nie mozna mowic ze ich rozjedziemy, szykuje sie ostra walka.
Obrazek

Awatar użytkownika
rogerek20

#458 Postautor: rogerek20 » 10 sierpnia 2009, o 12:41

hehe ja jak pomyśle o Jacobsenie to wciąż mam przed oczami jego upadek w meczu w rundzie zasadniczej, wyglądał jak szkółkowicz :lol: aż trudno mi sobie wyobrazić że tak wymiata :)
MaRiUsZ

mk

#459 Postautor: mk » 10 sierpnia 2009, o 12:42

W Lublinie jechaliśmy w 2,5 zawodnika. Punktowali Józek Franc, Janek Jaros i trochę Mateusz Kowalczyk. Mieliśmy przecież też jedną kontuzję - Krister Jacobsen. Teraz pojedziemy z Kennethem i Mateusz nie da się tak wpuszczać w taśmę to wcale nie musimy zostać rozjechani w Lublinie ;) Ale tak czy tak wszystko wskazuje na to że i my i Wy wejdziemy do półfinału.

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#460 Postautor: mustafa » 10 sierpnia 2009, o 12:42

Speedway pisze:Ja tylko przypomne ze w pierwszym meczu u nas Krosno zrobilo 37 pkt jadąc tak jak my wczoraj czwórką punktujących zawodników (Franc, Jaros, Chromik, Kowalczyk). Dojda teraz Jacobsen i Hansen, ktorzy pokazuja, ze jedzic potrafia bardzo dobrze.
U nas powinien byc dodatkowo Piszcz, ale juz zabraknie np Hynka.

Tak wiec nie mozna mowic ze ich rozjedziemy, szykuje sie ostra walka.

No tak, tylko że wtedy na początku pogubiliśmy i frajersko oddaliśmy sporo punktów. Teraz jest większa mobilizacja - aby i w tym meczu była. Baran ma nowy sprzęt, będzie Piszcz ( mam nadzieję ), no i Tomiczek powinien się spasować. Więc zwycięstwo powinno być zdecydowane. Zaznaczam powinno!

madziqx3lbn

#461 Postautor: madziqx3lbn » 10 sierpnia 2009, o 13:02

No na pewno nie będzie tak jak na meczu z krosnem w rundzie zasadniczej (53:37). Ale chyba nie spodziewacie się niczego innego jak naszej wygranej ?? :)
Tak wiem pozytywnie podchodzę do tej sprawy ;p

janek
Kadrowicz

#462 Postautor: janek » 10 sierpnia 2009, o 13:10

A co z tym Skidmore-m? Bierzemy go w końcu czy nie? Nowy Junior jest nam niezbędny natychmiast.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#463 Postautor: Gelo » 10 sierpnia 2009, o 14:10

spokojnie - zobaczcie w ilu startach Franc natłukł te punkty w Lublinie. I u nas Piszcza nie bylo

dobek
Senior

#464 Postautor: dobek » 10 sierpnia 2009, o 14:49

O seniorów jestem spokojny duży problem mamy z juniorami i to jest nasza bolączka. Przypominam,że w Łodzi Piaszczyński zdobył 7+4 a Gustafsson 11+1 Mając dobrych juniorów "lejemy" każdego czy to na wyjazdach czy to u siebie.A Łódz wcale nie jest taka mocna mając dostęp do takiej kasy jaką ich zawodnicy mają to nasi by "latali",że hej

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#465 Postautor: Cooper » 10 sierpnia 2009, o 15:05

Bardzo fajny wyjazd, a mecz super, lubie takie porazki:)

Najwazniejsze dla mnie jest to, ze chlopaki naprawde walczyli. Ze startu roznie wychodzili, ale juz pierwszy luk to byl ogien. I nie podlamalo ich nawet to, ze Piszcz sie szybko wykruszyl (jestem pewien ze pojedzie za tydzien). Karol byl nielapany. Bardzo sie denerwowalismy na zwlekanie z jokerem, ale wyszlo super (Tomek Rempala przytomnie sie zachowal w 13 biegu, gdy okazalo sie, ze nie ma szans na 5:1 po pierwszym okrazeniu). Jacek tez bardzo waleczny, szczegolnie na poczatku, gdy w pierwszym swoim biegu przegral starta. Ogolnie Jacek mial problemy z wychodzeniem spod tasmy i to tlumaczy troszke slabszy wynik punktowy. No, we wspomnainym 13 biegu wystrzelil jak z katapulty, tak ze na I luku nie mial juz nawet kogo rozprowadzac:) Widzial tez rzadka sytuacje, czyli "Tomasz Rempala wyprzedza":) Widac bylo motywacje u chlopakow i zadziornosc. Nawet przestraszony Tomicek popisal sie dosyc ostra akcja.

Tak wiec dzieki chlopaki, jedziemy dalej, sluchajcie trenera ws. przelozen:D

EDIT:

Kazdemu, komu przyjdzie do glowy narzekac na brak woli walki u naszych zawodnikow, polecam zobaczyc "zrosniety" obojczyk Karola Barana).
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

meesha
Trener
Kontakt:

#466 Postautor: meesha » 10 sierpnia 2009, o 15:17

Kazdemu, komu przyjdzie do glowy narzekac na brak woli walki u naszych zawodnikow, polecam zobaczyc "zrosniety" obojczyk Karola Barana).

Byles z Karolem pod prysznicem po meczu :?: :mrgreen:

Z ciekawostek - zabralismy wczoraj ze soba do Krosna rodowitego Irlandczyka, ktory speedway widzal dotychczas kilka razy w telewizji (GP). Byl absolutnie zachwycony :D Stwierdzil, ze w porownaniu do tego meczu (a przeciez nie byla to jakass wielka rewelka :wink: ) GP ssie. Od razu jak widac chlop zalapal co w tym sporcie jest najciekawsze 8)

JAG
Senior

#467 Postautor: JAG » 10 sierpnia 2009, o 17:12

jestem bardzo pozytywnie zaskoczona wynikiem:)
gratulacje dla zawodników(z jednym wyjatkiem:(),trenera i osob majacych udział w takim a nie innym rezultacie meczu (wiekszosc z osob krzatajacych sie w parku maszyn miala w tym swój udział).
szkoda kontuzji Tomka:(
naprawde warto było pojechac do Krosna( mimo zgubionych 80zł:() i obejrzec jak nasi walcza i zdobywaja cenne punkty!!
teraz tylko pozostaje wierzyc ze zostana zrealizowane wszystkie obietnice skladane zawodnikom przed meczem,i w ducha walki w druzynie. a kontuzje niech nas omijaja z daleka!!!!!!!!!!!!!!!!!
Rafał Klimek powinien chyba skorzystac z pomocy psychologa sportu...
:),czasami :(

JAG
Senior

#469 Postautor: JAG » 10 sierpnia 2009, o 17:56

gdyby ktos mogł wpisac czasy poszczegolnych biegów w Krosnie byłabym uradowana;) :)
:),czasami :(

Awatar użytkownika
MikeMistrz
Senior

#470 Postautor: MikeMistrz » 10 sierpnia 2009, o 18:32

Ja jestem przekonany, że zarówno Krosno, jak i my przejdziemy dalej. Jedna drużyna jako "lucky looser" , druga normalnie ;). Bo raczej nie zanosi się na to, żeby Piła miała coś nawojować w Łodzi, a i po Opolu chyba nie ma się co spodziewać cudów w meczu rewanżowym, w Miszkolcu ;).

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#471 Postautor: InDorka » 10 sierpnia 2009, o 19:18

gdyby ktos mogł wpisac czasy poszczegolnych biegów w Krosnie byłabym uradowana

Wszystkie czasy sa wpisane na glownej stronie w relacji Krzysztofa Szabata (bieg po biegu).
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#472 Postautor: Speedway » 10 sierpnia 2009, o 20:00

O TUTAJ dokladniej

Chcialbym wytknac autorowi maly blad: Romek Chromik uzbieral 2 bonusy a nie 3 :]
Obrazek

Awatar użytkownika
Bozena
Senior

#473 Postautor: Bozena » 17 sierpnia 2009, o 09:25

Natknęłam się dzisiaj na fotki z meczu w Krośnie ;
http://hepnar.pl/index.php?option=com_r ... itstart=51