Nowy klub

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
maja24

Re: Nowy klub

#76 Postautor: maja24 » 16 marca 2008, o 11:08

a wiadomo cos na temat szkółki?? chce to ktoś prowadzic i wogóle szkolic młodych żużlowców??

Awatar użytkownika
MLSpeedy
Junior

#77 Postautor: MLSpeedy » 16 marca 2008, o 11:50

z tego co mi wiadomo to na dzien dzisiejszy nie ma kogo szkolic. Sadze, ze moze AKZ sie za to wezmie. Ale to tylko takie moje przypuszczenia.

Pozdrawiam.

harry
Trener

#78 Postautor: harry » 16 marca 2008, o 13:20

Gelo pisze:
mikas pisze:Tak jeszcze jedno ;)
Czyli co najmniej jedna z firm wymienionych przez harrego (Perła, Bogdanka oraz Kangur, inne nazwy chyba na forum nie padaly ostatnio) nie była dogadana jak pisał Harry i pan Tarkowski nie mial z przynajmniej jedna z nich ustalonych warunkow wspolpracy?

P.S. No i wynika z tego że jednak do konca mosty nie sa spalone, skoro firmy deklaruja w kazdej chwili chec rozmowy, to jest pocieszajace :)

Tak - w przypadku jednej z tych trzech firm harry rozminął się z prawdą. A biznes w Lublinie nie ogranicza sie do trzech firm na krzyż. Pamiętaj o tym.

Już nie wiem, który raz to napiszę. Ale dla niektórych i 10 razy to za mało widać. Od listopada nie zajmuję się żużlem i nie mam najmniejszego zamiaru tego robić dalej. Co najwyzej na wyraźną prosbe reanimatorów TŻu coś pomogłem w pojedynczej sprawie. To A. Tarkowski chodził po sposnorach i to on mi przekazał wiadomości co załatwił. Napisałem o tych firmach bo akurat to były konkretne informacje. Perła obiecała dać nie mniej jak w tamtym roku, Bogdanka chciała przejąć opłacenie całkowite Dawida ( czyli kontraktowe i całą punktówke - to naprawdę duzo) a Kangur też czekał tylko na licencje i był przygotowany na sponsoring. Jeżeli coś jest nieprawdą to albo Tarkowski coś pokrecil, albo zmyslil ( ale te wszystkie rzeczy są realne) albo ktoś chciał zbyc Gela bo nie miał ochoty z nim gadac.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#79 Postautor: mikas » 16 marca 2008, o 14:09

Ale przeciez ani ja ani Gelo nie napisalismy ze to Ty zalatwiales a jedynie, że przekazales taka informacje od osob probujacych ratowac TŻ. Z zadnej z naszych wypowiedzi nie wynikalo ze to Ty negocjujesz czy zalatwiasz, a nawet w moim poscie byla wyraźnie podkreslona rola pana Tarkowskiego i to, że to on rozmawial z tymi firmami. Takze spokojnie wszystko jest jasne i klarowne i nic powtarzac 10 razy nie trzeba ;)
MOTOR LUBLIN
Obrazek

maja24

#80 Postautor: maja24 » 16 marca 2008, o 16:56

jak to nie ma kogo szkolic?? to co moze sugerujesz mi ze zaden młodzieniec nie chce zajac sie tym sportem gdyby mu dano tak możliwośc??

Awatar użytkownika
vadik
Junior

#81 Postautor: vadik » 16 marca 2008, o 17:16

szkolke ma poprowadzic AKZ

harry
Trener

#82 Postautor: harry » 16 marca 2008, o 19:35

meesha pisze:Zapalencow to jeszcze w miare latwo da sie znalezc, zobaczymy jak bedzie z dalsza realizacja pomyslu, bo samym zapalem w lidze ciezko wystartowac :) . W kazdym razie za ok. dwa tygodnie chcemy zorganizowac spotkanie w sprawie powolania do zycia nowego stowarzyszenia (czyli klubu). Poki co poszukujemy jakiegos lokum na takie spotkanie, tak zeby sie zmiescilo ze 100 osób i jednocześnie zeby nie zrujnowac naszego skromnego budzetu wynajmem tejze sali. A pozniej sie okaze, czy cos sie z tego wykluje. Oby :!:

Jak tylko bede wiedzial kiedy dokładnie i gdzie odbedzie sie to spotkanie to natychmiast sie o tym dowiecie.

EDIT:
Z tego co slyszalem to aby liczyc na dotacje z miasta to stowarzyszeniemusi istniec co najmniej 3 lata (podobno) wiec taki nowy twor nie bedzie mial od razu latwiej tylko dlatego, ze nie nazywa sie TZ :?

Do diabła z Gelem. Niech se tam swoje szczeka. Teraz kilka moich uwag:
To wspaniała wiadomość te spotkanie i Ci zapaleńcy. Jeżeli się uda faktycznie zebrac taką ekipe to bedzie dobry znak. Ale wydaje mi sie ze koniecznie nowa ekipa MUSI spotkac sie ze Zdichem Czarnym czyli prezesem AKŻ-tu. Lublina naprawde nie stac na dwa KONKURENCYJNE kluby żuzlowe. Trzeba wypracowac porozumienie. Nawet jak Zdzichowi uda się sciagnąc Jacka Ziolkowskiego to sam Jacek nie poradzi sobie. W naszym przypadku naprawde potrzeba sztabu ludzi, poniewaz nie mamy wielkich sponsorów to musimy szukac armii malych sponsorow. Szukanie malych sponsorow zajmuje bardzo duzo czasu i jeden czlowiek nie poradzi sobie tym bardziej ze ma na glowie cala papierkowa robote. Dlatego jeszcze raz apeluje: potrzeba porozumienia, potrzeba spotkania i dowiedzenia sie jakie sa plany AKŻ-tu. Wspólnie na pewno się uda.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

meesha
Trener
Kontakt:

#83 Postautor: meesha » 16 marca 2008, o 19:53

Ale wydaje mi sie ze koniecznie nowa ekipa MUSI spotkac sie ze Zdichem Czarnym

Jesteśmy tego samego zdania :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#84 Postautor: Cooper » 16 marca 2008, o 23:34

Gelu, wszyscy jestesmy mocno sfrustrowani tym, ze zuzla w tym sezonie nie bedzie, ale czesc z nas postanowila ta skumulowana energie przekuc w starania o odrodzenie tego sportu w Lublinie, zamiast tluc posty z wrzutami na forum. Tobie tez to polecam, jak widac masz sporo kontaktow, wiedze tez posiadasz, mam nadzieje, ze mozna na Ciebie liczyc.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#85 Postautor: Torsen » 17 marca 2008, o 00:06

Może rzeczywiście warto spróbować na świeżo. W końcu, jak mawiał Einstein, "gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie, i to robi".
Powodzenia.

Awatar użytkownika
Jcob
Senior

#86 Postautor: Jcob » 17 marca 2008, o 10:18

Panowie skonczcie te przepychanki, bo to do niczego dobrego nie doprowadzi. Nam(kibicom i zapalencom) trzeba teraz jednosci, zeby jak najszybciej stworzyc podwaliny dla nowego klubu, ktory moglby wystartowac juz w przyszlym sezonie. Ciesze sie, ze szybko powstal temat nowego klubu. Podpisuje sie pod tym rekami i nogami. Jesli bede mogl i potrafil chetnie pomoge w sprawach organizacyjnych. Chodze na zuzel od 19 lat(licze sobie 22 wiosny) i nie wyobrazam sobie, aby w Lublinie nie bylo klubu zuzlowego. Powtorze jeszcze raz w tym momencie trzeba nam jednosci bardziej niz kiedykolwiek. Trzeba ratowac nasz ukochany sport w rodzinnym miescie.A przy zaangazowaniu do tego osob znanych i zwiazanych z Lublinem oraz przy naglosnieniu sprawy poprzez media jest duza szansa na powodzenie tej calej akcji. Trzeba tylko te znane osoby w odpowiedni sposob naklonic do wspolpracy:) mam nadzieje ze sie uda:)
"Hans Nielsen, niczym taka dobra kwoka, czuwająca nad swym kurczęciem."

Czarek
Trener

#87 Postautor: Czarek » 17 marca 2008, o 11:00

Proponuje przestac niezdrowo podniecać się trupem (TZ) i wziac sie do konstruktywnej roboty. Jesli niedlugo powolano by nowy klub to byc moze wchodzilby on na sportowy rynek w tym samym czasie co nowe firmy otwierajace swoja dzialalnosc w lubelskiej strefie ekonomicznej. Zapewne tym firmom przydalaby sie promocja poprzez profesjonalnie zorganizowany klub...
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

bslub

#88 Postautor: bslub » 17 marca 2008, o 11:44

Czarek pisze:Proponuje przestac niezdrowo podniecać się�rupem (TZ) i wziac sie do konstruktywnej roboty. Jesli niedlugo powolano by nowy klub to byc moze wchodzilby on na sportowy rynek w tym samym czasie co nowe firmy otwierajace swoja dzialalnosc w lubelskiej strefie ekonomicznej. Zapewne tym firmom przydalaby sie promocja poprzez profesjonalnie zorganizowany klub...[/qu[te]

Nic dodać,nic ująć, ale do kogo ten apel?
Bo jeśli do tych "starych" czy "nowych" zbawców żuża
to długo nie siądziemy na trybunach.
Gelo ma w jednym racje, metody stosowane do zarządzania
klubem się nie sprawdzły a jak się czyta że z sponsorem rozmawia się "przy wódce"
to pusty śmiech człowieka ogarnia, jakie rozmowy tacy sponsorzy, jacy sponsorzy
taka kasa.

Awatar użytkownika
Jcob
Senior

#96 Postautor: Jcob » 18 marca 2008, o 22:43

Artykul niewatpliwie napawa optymizmem. Widac ze czlowiekowi zalezy na dobrym zuzlu w Lublinie. Oby teraz znalezli sie sponsorzy gotowi dzwignac nas z niebytu. Wierze ze sie uda :)

Sledzio
Trener
Kontakt:

#97 Postautor: Sledzio » 18 marca 2008, o 22:45

Oj to takie gdybanie, no ale zobaczymy zawsze jest nadzieja.

Awatar użytkownika
Jcob
Senior

#99 Postautor: Jcob » 18 marca 2008, o 22:57

Jeszcze sie taki nie urodzil co by wszystkim dogodzil :)
Ja jestem pelen nadziei i optymizmu :) Jak co sezon zreszta jak jeszcze TZ istnial :lol:

RavLit
Szkółkowicz

#100 Postautor: RavLit » 18 marca 2008, o 23:15

Dobrze, ze pojawila się taka deklaracja ze strony p. Czarnego, bo moim zdaniem jest to w tym momencie jedyny człowiek, ktory posiada trzy niezbedne cechy do wskrzeszenia ligowego zuzla w Lublinie - checi, kompetencje oraz srodki.
Troche szkoda, ze tak pozno, ale niestety gdy był na to czas glosno deklarowalo się trzech innych panow, ze zaloza nowy klub :? A w sumie powstanie kilku klubow, to najgorsze co nas moze teraz spotkac. Niedawno przerabiala to Pila i teraz nie wystartuja nawet w amatorach.
A nas czeka rok wytezonej pracy, bo samo wycofanie z ligi nie jest rownoznaczne z upadkiem zuzla. Można powrocic i to w dobrym stylu co pokazal w latach 90' Ostrow. Oby tylko znalazl sie ktos, kto ta prace faktycznie wykona.
Ostatnio zmieniony 18 marca 2008, o 23:18 przez RavLit, łącznie zmieniany 1 raz.