Działalność klubu - kłopotów cd....
Re: Działalność klubu - kłopotów cd....
A ja mam pytanie ! ile jeszcze raz będzie przekładane ? znając życie nie w poniedziałek to będzie przesunięte na piątek itd. to już staje się nudne.
Sledzio pisze:A ja mam pytanie ! ile jeszcze raz będzie przekładane ? znając życie nie w poniedziałek to będzie przesunięte na piątek itd. to już staje się nudne.
To chyba dobrze - byle przekladali do 15-go
Gelo pisze:nasuwa mi sie tylko jedno pytanie: kto doprowadził do tego, że trzeba reanimować
"trupa" i ze na nic nie ma pieniedzy?
Mi te pytanie nasuwa się od baaardzo dawna. I po głębokich analizach dochodzę do wniosku, ze "to" zaczęło się gdzieś w 1990 kiedy olbrzymia kasa z pierwszego meczu z Nielsenem poszła prawie w całości na wiadomo kogo. Gdyby te pieniadze zostały wtedy w żużlu pewnie do tej pory jeździlibyśmy w elidze. Bo później zaczęło pieniedzy coraz bardziej brakować. I tak co kilka lat jest reanimacja trupa. W czasach TŻ-tu tylko rok 2002 jako tako wyglądał i chyba zamknął się gdzieś na 95%. Z punktu widzenie ekonomicznego to TŻ trzeba było zamykać po sezonie 2004. I gdyby TŻ-tem rządził ktoś kto ma żużel głęboko gdzieś a patrzy tylko na wyniki finansowe to podjąłby taką właśnie decyzję.
Pieniądze teoretycznie są, ale trzeba wystartować, a do tego potrzebna jest licencja. A licencję trzeba opłacić. Zawsze ktoś się znalazł co się nie zastanawiał tylko płacił. Czasy się zmieniły niestety a w gębie czy przed kompem to każdy jest silny ale jak trzeba coś od siebie dać to oczy w sufit i w długą.
P.S.
Pieniądze się w końcu znalazły i licencja została opłacona.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Do tego potrzeba bylo m.in. odlaczenie zuzla od pilki noznej w RKS Motor Lublin, nawet nie na zasadzie powoloania autonomicznej sekcji zuzla ale wrecz niezaleznego klubu ktory przejalby miejsce w I lidze, tak jak BTŻ Polonia w Bydgosczy oddzielilo sie od BKS Polonia Bydgoszcz (klubu wielosekcyjnego) - ale łatwo oceniac juz po fakcie...harry pisze:Mi te pytanie nasuwa się od baaardzo dawna. I po głębokich analizach dochodzę do wniosku, ze "to" zaczęło się gdzieś w 1990 kiedy olbrzymia kasa z pierwszego meczu z Nielsenem poszła prawie w całości na wiadomo kogo. Gdyby te pieniadze zostały wtedy w żużlu pewnie do tej pory jeździlibyśmy w elidze.
harry pisze:"to" zaczęło się gdzieś w 1990 kiedy olbrzymia kasa z pierwszego meczu z Nielsenem poszła prawie w całości na wiadomo kogo.
Na kogo? Tzn. na jakiegoś konkretnego piłkarzynę?
Torsen pisze:harry pisze:"to" zaczęło się gdzieś w 1990 kiedy olbrzymia kasa z pierwszego meczu z Nielsenem poszła prawie w całości na wiadomo kogo.
Na kogo? Tzn. na jakiegoś konkretnego piłkarzynę?
Myślę, że największa kasa poszła właśnie na samego Nielsena
Re: Działalność �ubu - kłop�ów c�...
Na to pytanie odpowiedź zna chyba tylko Pan Tadziu Supryn 
http://www.forum.isq.com.pl Internetowy Quiz Wiedzy o Żużlu. Dołącz do nas!
http://www.kurierlubelski.pl/module-dzi ... 51970.html
Czy to Prawda co powiedział Trumiński czy Polak ?
Czy to Prawda co powiedział Trumiński czy Polak ?
Obydwaj bredzą w gorączce.
Polakowi nie jesteśmy winni ani złotówki i nawet GKSŻ się z tym zgodził a Trumińskiemu kilkanaście tysięcy zł i to też musimy wysłać zapytanie do US czy jego kombinacje podatkowe są prawidłowe.
Wygląda to na prawidłowość: Im większa miernota tym więcej krzyczy.
Polakowi nie jesteśmy winni ani złotówki i nawet GKSŻ się z tym zgodził a Trumińskiemu kilkanaście tysięcy zł i to też musimy wysłać zapytanie do US czy jego kombinacje podatkowe są prawidłowe.
Wygląda to na prawidłowość: Im większa miernota tym więcej krzyczy.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
a czym wieksza miernota dziennikarska (Zalewa, Golonka) to nich pisza
Trochę brakuje mi w tym wszystkim drugiej strony. Panowie jadą równo po klubie a odpowiedzi w artykułach nie ma. Generalnie czyta się to tak, jakby komus zalezalo na faktycznym upadku żuzla. Nie bardzo to rozumiem. To trochę strzał w kolano.
przyczyna jest prosta, nikt z klubu od dawna z Zalewa nie rozmawia ;] zaczelo sie zdaje sie od czasow kasinskiego, pozniej wywiadow udzial tylko wojciechowski.
Ja mam nadzieje ze jednak wystartujemy po to zeby zdyskwalifikowac Karola do konca waznosci kontraktu za to Gniezno
Ja mam nadzieje ze jednak wystartujemy po to zeby zdyskwalifikowac Karola do konca waznosci kontraktu za to Gniezno
Możliwe, że spełnią się twoje i moje marzenia
http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=4& ... _id=249433
http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=4& ... _id=249433
odnoszę wrażenie, że ktos sie pospieszyl z tym tytułem. Czyzby udało się splacić zawodników? To zbyt piekne by bylo prawdziwe.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Gelo pisze:odnoszę wrażenie, że ktos sie pospieszyl z tym tytułem. Czyzby udało się splacić zawodników? To zbyt piekne by bylo prawdziwe.
Ten ktos, to rzecznik prasowy PSŻ Poznań, naczelny Sportowych Faktów.
kto by nam kredyt dał pokemonie
szukaj dalej przyczyn
szukaj dalej przyczyn
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
prawdy trzeba szukac po środku pomiedzy newsem na SF Damiana a artykulem w LSE/Kurierze Tomkazycho pisze:szukaj dalej przyczyn
Najbardziej obiektywnej wypowiedzi udzielił mu ...
Jerzy Mordel!
Jerzy Mordel!
http://espeedway.pl/index.php?co=newsy&id=20459
Tak więc pozostaje kwestia ugody z Panem Trumińskim ,który za parę dni z tego co mówił, wyjeżdża do UK, także trzeba zagęścić ruchy. Do tego pozostaje Tomasz Piszcz, i klan Polaków.
I jedziemy??
Tak więc pozostaje kwestia ugody z Panem Trumińskim ,który za parę dni z tego co mówił, wyjeżdża do UK, także trzeba zagęścić ruchy. Do tego pozostaje Tomasz Piszcz, i klan Polaków.
I jedziemy??
Re: Działalność �ubu - kłop�ów c�...
Dostaliśmy szansę�o 15 marca. Ciekawe czy mamy podstawy do tego że� być o�ymistami?
Klasyczny optymista jest optymistą nawet bez podstaw 
Skoro tyle już przekładania tych terminów było, to chyba nie po to, żeby na koniec się przyczepili o coś
Trzeba wyciągnąc od zawodników parę podpisów teraz i powinno być dobrze :>
Skoro tyle już przekładania tych terminów było, to chyba nie po to, żeby na koniec się przyczepili o coś