Nasi drugoligowi rywale w sezonie 2008
Re: Nasi drugoligowi rywale w sezonie 2008
Kurde, czy nikt nie umie podjac meskiej decyzji ? Albo sie startuje w rozgrywkach albo z nich wycofuje. Nie ma co sie patyczkowac. Tu juz koniec stycznia, a wiadomo tyle co 2 miesiace temu, czyli nic niewiadomo. Nikt jasno nie podejmie decyzji i tylko - chyba - zyje sie nadzieja, ze skapnie cos z nieba. Przez prawie caly sezon ogorkowy nic sie nie zmienilo, wiekszosc zawodnikow ma juz kontrakty w innych klubach, a Lublin czeka nie wiem na co. Skoro nie ma pieniedzy, to nie ma zuzla.
- Łoptymista
- Trener
A skad wiesz ze decyzja nie zostala juz podjeta?
To, ze akurat nikt ci nic nie powiedzial jeszcze o niczym nie swiadczy.
-
Mateusz111
- Junior
A została podjęta? Jak coś wiecie to napiszcie bo sporo jest tu takich osób, które czekają na jakiś komunikat. Jak nie jedziemy to nie ma co robić z tego jakiejś tajemnicy...
Lublin_Fan pisze:Podczas nieszczęsnego meczu baraż�ego w Daugavpils Tomek jeźd�ł o�ażnie� skutecznie. Miejscowi byli jego postawą zac�yceni. Można było to p�ewidzieć.
Lublin wisi Tomkowi kasę,nawet jeszcze za 2005 rok,Łotysze jak donoszą jeżdżący tam zawodnicy płacą wszystko na bieżąco,i tu leży sedno kwestii kontraktu.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański
www.wolinski.com.pl
www.wolinski.com.pl
A skad wiesz ze decyzja nie zostala juz podjeta?
ale co Ty mi tu gadasz ? A o czym moze swiadczyc cisza ? Po co cokolwiek ukrywac ? Szykuje sie niespodzianka noworoczna ?
Skoro nikt nic nie mowi, to wiadomo, ze jest cienko w klubie. Glucho od kilku miesiecy, wiec pytam sie po co to ciagnac ? Mialo sie cos zmienic na kolejnych walnych, ale nic sie nie zmienilo. Nie ma zadnych konkretow, ze Lublin jedzie w lidze. Taka jest prawda.
Skoro się nie zgłosił do rozgrywek to z czego ma się wycofywać?Albo sie startuje w rozgrywkach albo z nich wycofuje.
Po co cokolwiek ukrywac ?
Po co pytasz, skoro sam sobię odpowiadasz?Skoro nie ma pieniedzy, to nie ma zuzla.
Sytuacja na dziś chyba jest jasna.
Dla tych u których mają problem z rozumieniem postaram się zebrać informacje, które są jasne.
Jest 29 stycznia.
Nie jest zgłoszona do rozgrywek żadna drużyna z Lublina.
TŻ jest w długach.
Na założenie nowego klubu czasu jest za mało.
KM Cross i AKŻ dopuszczają możliwość wystawienia drużyny żużlowej pod swoim szyldem, a uzależniają to od stworzenia stabilnego budżetu.
Wysokość ewentualnego budżetu jest w głównej mierze uzależniona od dotacji z miasta. Także sposorzy uzależniają wysokość swojej pomocy od wsparcia klubu z miasta.
Budżet miasta, z odpowiednią kwotą na żużel jest do tej pory nieuchwalony.
Podsumowując, na dzisiaj Lublin nie będzie miał drużyny żużlowej w przyszłym roku. Pierwszym krokiem w kierunku zmiany tego stanu rzeczy jest uchwalenie odpowiedniego budżetu przez Radę Miasta.
PS. Ja mam jeszcze dwa pytania.
1. Co się dzieje z TŻtem? Jest w końcu postawiony w stan likwidacji czy jeszcze jakieś osby wiążą z nim jakieś nadzieje?
2. Czy miasto może zapisać pieniądze w budżecie "na żużel" czy musi to być zapisane na wsparcie konkretnego podmiotu np. TŻ?
- Łoptymista
- Trener
A ja slyszalem ze jeszcze tylko 2 - 3 dni.
Ale pewnie gawrzykowaty wie lepiej.
Ale pewnie gawrzykowaty wie lepiej.
Zalewa zalewa ;] a głupszy jest od musztardy ;]
z kazdej złotowki pochodzacej z dotacji trzeba sie rozliczyc, na co sie wydało i przedstawic faktury. Ciekawe jak mozna z tego splacic jakiekolwiek długi z lat ubiegłych.
z kazdej złotowki pochodzacej z dotacji trzeba sie rozliczyc, na co sie wydało i przedstawic faktury. Ciekawe jak mozna z tego splacic jakiekolwiek długi z lat ubiegłych.
no prosze, jak pieknie, moze beda nawet 3 kluby
Pogloski o smierci TZetu mocno przesadzone jak widac.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
wiesz Coop co bedzie ? 
jajco a nie kluby ;]
jajco a nie kluby ;]
pokaz mi sprawe w ktorej ktos z zarzadu stowarzyszenia odpowiedzial za jego dzialania majatkiem.
a jesli chodzi o faktury, to poczytajcie jak takie dotacje sie rozlicza. To nie jest skladanie na kupke faktur, wlozenie w koperte i siup. Oj nie jest.
a jesli chodzi o faktury, to poczytajcie jak takie dotacje sie rozlicza. To nie jest skladanie na kupke faktur, wlozenie w koperte i siup. Oj nie jest.
Shack pisze:pokaz mi sprawe w ktorej ktos z zarzadu stowarzyszenia odpowiedzial za jego dzialania majatkiem.
Stopczyk: Komisję mi skurwysyny przysłali, Budowlaną. Dom na działce będą mi rozbierać, czy aby na pewno z materiałów odpadowych... Faktur chcą! A kto kurwa tyle lat faktury trzyma?!
Olo: Wczoraj mówiłeś, że masz...
Stopczyk: Olo! Ty się kurwa ode mnie odpierdol!!
najlepszego w Nowym Roku!
carpe diem!
I bardzo dobrze, ze GKSZ postawilo ultimatum. Jak ma byc klub to tylko profesjonalny. Bo jesli ma byc tak jak przez ostatnie 2 lata, to lepiej niech w ogole nic nie bedzie. Przynajmniej cala Polska bedzie Lublinowi wspolczula (
), a nie smiala, ze linia krzywo narysowana, albo maszyna startowa nie dziala, albo straz pozarna jako polewaczka jezdzi.
ojj istred nie chce mi sie Ci tlumaczyc - glownie chodzilo mi tylko o to, czy nie mozna bylo z tym wczesniej skonczyc ? A nie tak tylko mydlic oczy kolejnymi walnymi... i o juz prawie luty i po ptokach.
PS a przeciez miala byc spolka akcyjna - tak mowiono przed rozpoczeciem poprzedniego sezonu. I co ?
Byc moze glod zuzla wplynie pozytywnie i w przyszlosci bedzie wiecej chetnych do zarzadzania klubem i wspolpracy z nim.
ojj istred nie chce mi sie Ci tlumaczyc - glownie chodzilo mi tylko o to, czy nie mozna bylo z tym wczesniej skonczyc ? A nie tak tylko mydlic oczy kolejnymi walnymi... i o juz prawie luty i po ptokach.
PS a przeciez miala byc spolka akcyjna - tak mowiono przed rozpoczeciem poprzedniego sezonu. I co ?
Byc moze glod zuzla wplynie pozytywnie i w przyszlosci bedzie wiecej chetnych do zarzadzania klubem i wspolpracy z nim.
Cóż odpowiedź jest prosta sponsorzy nie wyłożą kasy bez zapewnienia że miasto coś dołoży, miasto może i to nie napewno wypowie się w tej sprawie 2 dni po dacie "ultimatum" czyli sprawa jest jasna przyszły rok bez żużla w Lublinie a i wielce prawdopodobne że następne lata chyba też ...
zamiast 500 + program Beryl +
sting126 pisze:istred pisze:2. Czy miasto może zapisać pieniądze w budżecie "na żużel" czy musi to być zapisane na wsparcie konkretnego podmiotu np. TŻ?
Ani tak, ani tak. Moze zapisac "na sport zawodowy" i wtedy poszczegolne kluby skladaja wnioski o dofinansowanie z tej puli okreslona kwota.
"sport kwalifikowany" - żeby uściślić. Podziałem kasy zajmie się odpowiednia komisja, która rozdzieli ją między tych, którzy złożą wniosek o dotację. Samo przegłosowanie budżetu znaczy tylko tyle, że można składać wnioski o dofinansowanie.
A tu nawet nie ma komu tego wniosku złożyć...
bienio pisze:Samo przegłosowanie budżetu znaczy tylko tyle, że można składać wnioski o dofinansowanie.
A tu nawet nie ma komu tego wniosku złożyć...
I to jest clou programu, którego, jak wydaje się, do dziś nie mogą niektórzy naiwni zrozumieć: jeśli im wydawało się, że po spotkaniu z prezydentem, wiceprezydentem, przewodniczącym rady miasta, czy innym lokalnym "vipem", dostaną obietnicę określonej kasy zaleciłbym kubeł zimnej wody.
Gwarancji finansowej z miasta "na żużel" nikt dać nie może. Od tego są procedury (ogłoszenia, konkurs ofert itp)
nic
Poza tym nikt z ratusza nie będzie wysyłał specjalnego zaproszenia ze słowami: chodźta do nas, kasę dla was mamy. A to dlatego, że nie ma komu tego zaproszenia wysłać. Poza tym, co w kontekście wypowiedzi Gawrzyka istotniejsze, nikt w gmachu przy pl. Łokietka nie ma za grosz zaufania do tych, którzy kręcą się przy trupie o inicjałach TŻ i do grupy inicjatywnej, która niby to chce zacząć od nowa, a nijak jej nie wychodzi.
Na forum Startu piszą coś o negocjacjach z Kenettem . Nie wiem ile w tym prawdy, jeżeli faktycznie by wypożyczyli Kenetta myślę że byłby on duzym wzmocnieniem naszego rywala
-
Speedway Fan
- Senior
Gniezno to co roku kim nie podpisuje same dobre nazwiska, a później nic z tych podpisów