Działalność klubu - kłopotów cd....

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
wojteko
Senior

Re: Działalność klubu - kłopotów cd....

#1826 Postautor: wojteko » 15 października 2007, o 21:17

janek pisze:.... ciekawe co na to powie Harry?

Harry ma Cie daleko w dupie sikucie jeden :!: gowno Ci do tego co On na ten temat mysli :!: a poza tematem dzisiaj Sebek przeczytal wszystkie twoje glupawe posty na Jego temat.... cieszysz sie :?: :wink:

P.S Janku bedziesz mial niezly "bumerang" :D :D widzialem mine Sebastiana

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1827 Postautor: mikas » 15 października 2007, o 22:17

jataman22 pisze:Ja również, jesli miałbym nie dokładać do interesu.
Pierwsza rzecz jaką bym zrobił to zatrudnił zamiast kierownika drużyny, profesjonalnego menadzera który zajmowałby się szukaniem sponsorów.

Mogę wiedzieć za czyje pieniądze byś go zatrudnił?
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#1828 Postautor: Speedway » 15 października 2007, o 22:20

Ja pierdolę, co się z tym forum dzieje :) Nagonka jeden na drugiego przy byle pretekście jak gromada dzieci. Dorośli ludzie? Żałosne.
Obrazek

Awatar użytkownika
zycho
Junior

#1830 Postautor: zycho » 15 października 2007, o 22:34

Nagonka czy nie nagonka... Ostatnie dni sa nerwowe, co widac juz nawet po forum. Przeciez i tak wszystkim zalezy na dobru naszego klubu, tylko ze sa tego rozne wizje.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1831 Postautor: Cooper » 15 października 2007, o 22:42

Wszystko zalezy od krokow jakie podejmie Jaroslaw. I od tego co z Ostrowem bedzie. Na razie mozna sie wstrzymac z koceptami.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1832 Postautor: mikas » 15 października 2007, o 23:03

Gawrzyk pisze:
mikas pisze:
jataman22 pisze:Ja również, jesli miałbym nie dokładać do interesu.
Pierwsza rzecz jaką bym zrobił to zatrudnił zamiast kierownika drużyny, profesjonalnego menadzera który zajmowałby się szukaniem sponsorów.

niech zarabia swoją pracą. Prosta zasada - procent od pozyskanych reklam. czy to 10, 20, czy 30. Tylko, że istnieje ryzyko że gość zwolniłby się po miesiącu 8) . Z TŻ w tym roku współpracowała osoba powiązana z GKSŻ, szukająca sponsorów m.in. dla reprezentacji Polski. Efekty widać - po naszym wyniku sportowym i kłopotach finansowych. Lublin to cholernie ciężki teren do pozyskania chocby złotówki na sport.

No właśnie o to chodzi, że chyba takich porządnych managerów to ze świecą szukać, gwarancji żadnej a kasa potrzebna na wczoraj. Jedynym rozwiązaniem jest według mnie niestety porządny sponsor który przejmie klub tak jak to zrobiła Marma. A zachęcic jakies firmy do takich działań mogą tylko politycy poprzez jakieś preferencje od miasta (tak jak to było z Sipmą).
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#1833 Postautor: Radzio » 16 października 2007, o 09:52

Taka firma, która szuka sponsorów dla klubu w Lublinie krzyknie więcej procent niż te 10, 20... tutaj wchodzi w grę ok 40-50%

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1834 Postautor: Gelo » 16 października 2007, o 09:52

bslub pisze:przeczytaj trzy razy post wyżej i najlepiej ze zrozumieniem
Wasilewski jest prezydentem miasta a nie klubu sportowego
a [b]miasto to wiele ważniejszych spraw niz żużel
[/b]pozyskiwanie sponsorów to rola klubu a nie Prezydenta

Powiedz to prezydentowi w Zielonej Górze czy Gorzowie.

jataman22

#1835 Postautor: jataman22 » 16 października 2007, o 10:11

Za Twoje do H***. Co się w każdym temacie czepiłeś, przecież pisałem już 2 razy, że po załatwieniu sponsora dostawałby odpowiedni procent.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1836 Postautor: mikas » 16 października 2007, o 14:07

A Ty masz jakąś obsesję że niby każdy się Ciebie czepia? Normalnie staram sie dyskutować, nie ubliżam Ci ani nic podobnego. Mam inne zdanie niż Ty i je wyrażam.
Jak już napisał Gawrzyk to wcale nie jest takie proste jak Ci się wydaje z tym managerem który dostaje procenty. Taki człowiek działał w tym sezonie w Lublinie i gówno zrobił. Ba nie był to nikt z łapanki tylko profesjonalista z doświadczeniem w takich działaniach. Czyli pomysł generalnie w warunkach lubelskich do dupy. Jakieś inne?
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
zycho
Junior

#1837 Postautor: zycho » 16 października 2007, o 15:00

Radzio pisze:Taka firma, która szuka sponsorów dla klubu w Lublinie krzyknie więcej procent niż te 10, 20... tutaj wchodzi w grę ok 40-50%

a nich i tyle wezmie, ale zeby choc jeden sponsor dal jakas sume, ktora cos by znaczyla w tym sporcie. Bo teraz jest tych 40 sponsorow , a razem nie daja tyle co przecietny sponsor klubow e-ligi.

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#1838 Postautor: dannie » 16 października 2007, o 20:05

Gelo pisze:Powiedz to prezydentowi w Zielonej Górze czy Gorzowie.

Gelu, wydaje mi się, że sam zdajesz sobie sprawę z odmienności naszej sytuacji.

Po pierwsze, wymienione przez Ciebie miasta to w "100% żużlowe mekki", tam wszyscy w mniejszym lub większym stopniu, chcąc czy nie, żyją żużlem. Tam nie da się od tego uciec za czym przemawia historia (ile DMP ma Gorzów?), tradycja a także to, że żużel jest tam jedyną liczącą się dyscypliną.

Wiem, że Ty chciałbyś aby Lublin stał się taką "drugą Zieloną" jeżeli chodzi o podejście do speedwaya. Myślę, że każdy fan tej dyscypliny byłby zachwycony takim stanem rzeczy. Ale wyżej du** nie podskoczysz. Nie zmienisz tego, że w Lublinie jest piłka, która (wbrew opinii niektórych) też ma swoje tradycje i która interesuje sporą grupę mieszkańców. Jest ręczna kobiet, która choć jest niszową dyscypliną to jednak jest powodem do dumy dla lublinian. W końcu w czymś jesteśmy najlepsi - na naszą lubelską skalę ale zawsze! Do tego dochodzą już zupełnie "zaściankowe" cross, rugby, sztuki walki etc., w których odnosimy sukcesy światowe i o których wspomniany Prezydent zapomnieć nie może.

Lublin to także miasto o inne specyfice. Większe i tutaj to wszystko nie obraca się wkoło dwóch punktów stycznych (Gorzów: "Nie lubimy Zielonej Góry", "Kochamy żużel" ;) ). Tam nie istnieje także kultura na poziomie takim jak nawet w tym zadupnym (jak niektórzy sądzą) Lublinie. Więc co zostaje ludziom? Żużel, żużel, żużel...

Po drugie, to jednak żadne z nas "żużlowe miasto". Bądźmy szczerzy. To taki mit, który stworzyliśmy sobie sami, my kibice speedwaya. Tak na prawdę były sukcesy, była moda na żużel. Tak jak jest teraz u Józków. Czy tak jak jest z piłką w Kielcach. I tylko w jednym jest tu rola prezydenta, której się doszukujesz. Jeżeli już klub sam się czegoś dorobi (np. awans do eligi Stali Rz., awans do ekstraklasy Korony i budowa silnego składu w oparciu o Kolporter) i będzie boom na speedway to wówczas jego [Prezydenta] zadaniem może być podtrzymanie tego, pomoc w promocji etc. Wówczas przedstawiciele innych dyscyplin będą musieli pogodzić się z tym, że w danym momencie to żużel jest na świeczniku, to żużel trzęsie miastem, to on jest na topie i to za jego sukcesy mieszkańcy są skłonni płacić podatki, czy domagać się wsparcia. I wówczas Prezydent jest w pełni usprawiedliwiony "interesując" się tą dyscypliną bardziej niż innymi.

Ja tu nie mam zamiaru nikogo bronić. Ani póki co mnie Wasyl ziębi ani grzeje. Jeszcze za wcześnie, żeby go oceniać. Ma tam jakiś swój plan, koncepcje rozwoju tego miasta i stara się ją realizować. A jakie będą tego efekty to się okaże. W swoim programie cały czas podkreślał, że najpierw gospodarka. To postawi się na nogi to reszta jakoś pójdzie (czyt. łatwość znalezienia sponsora). Poczekajmy więc co będzie ze strefą ekonomiczną, co z lotniskiem etc. i wówczas oceniajmy.
Obrazek

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1839 Postautor: mikas » 23 października 2007, o 21:44

A ja mam pytanie co z Sipmą.
Z tego co pisał Harry była podpisana rok temu umowa dwuletnia i obowiązywała rownież w sezonie 2007. Z tego co wiemy Sipma jednak w tym sezonie nie wywiązała się ze swoich zobowiązań i nie płaciła. Klub się wywiązywał. Nazwa Sipma cały czas była jako człon nazwy drużyny, w prasie cały czas było TŻ Sipma Lublin, podobnie na oficjalnej stronie klubu.
Czy klub będzie się domagał sądownie przynajmniej tych pieniędzy które się należą za to że zgodnie z umową Sipma cały sezon była sponsorem tytularnym a nie wywiązała się ze swoich zobowiązań wobec klubu?
MOTOR LUBLIN
Obrazek

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#1840 Postautor: K.A.M.I.L. » 23 października 2007, o 23:13

Nie jestem pewny, ale kiedyś Harry pisał chyba, że z Sipmą podpisano umowę na 2 lata w 2006 roku, ale Leszek Kępa i tak odchodzi po zakończeniu sezonu 2006.
Możliwe, że w 2006 roku podpisano tak umowę, że dali więcej kasy, i w zamian w 2007 roku wciąż widniała nazwa Sipma.

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1841 Postautor: mikas » 24 października 2007, o 00:55

Ale ja nie pytam jak Ci sie wydaje i co jest możliwe tylko jak jest w rzeczywistości. Pytanie wiadomo do których osób,więc pozostałych użytkowników forum proszę o powstrzymanie sie od bajek i domysłów ;)
MOTOR LUBLIN
Obrazek

szakes
Szkółkowicz

#1842 Postautor: szakes » 25 października 2007, o 14:27

na poczatku 2006 roku sipma podpisala dwuletnia umowe
sipma miala przekazac x kasy przez te dwa lata tzn polowe w 2006 i polowe w 2007, ale zjawil sie pewien pan k z tarnowa i wybral cala pule w 2006 roku, dlatego l.kepa nie chcial dawac kasy w tym roku
Obrazek

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#1843 Postautor: dannie » 26 października 2007, o 19:11

http://www.lublin.eu/um/index.php?t=200&id=48591

A tu potencjalni sponsorzy:

Kod: Zaznacz cały

Firmy, które potwierdziły udział w spotkaniu:
1) ALIPLAST Sp. z o.o.,
2) INTROGRAF LUBLIN Sp. z o.o.,
3) Boxes Prestige Poland Sp. z o.o.
4) Świdnik TRADE Sp. z o.o.,
5) "Herbapol-Lublin" S.A.,
6) GALA AUTO Sp. z o.o.,
7) Asseco Business Solutions S.A.,
8) Zakład Wyrobu Oklein Naturalnych
9) „BRACIA MROZIK” Spółka Jawna,
10) EDBAK Sp. z o.o.,
11) Stowarzyszenia Lubelskie Drewno - Regionalny Klaster w Lublinie,
12) Zakład Obróbki Metali KOMECH,
13) COMARCH S.A.,
14) WYDAWNICTWO CZELEJ,
15) PROTEKTOR Lubelskie Zakłady Przemysłu Skórzanego,
16) POL-SKONE Sp. z o.o.,
17) INBUD-FARO, FOLPOL,
18) PPH PARYS Sp. z o.o.,
19) P.P.MARGOMED,
20) Firma „Henryk”,
21) eLeader Sp. z o.o.,
22) ZAKŁAD PRODUKCJI PATER,
23) HIGHCOM S.C.,
24) Corner House,
25) Infinite,
26) SMF Poland Sp. z o.o.,
27) WIST DGB,
28) Lubella S.A.,
29) HAP Armatura Sp. z o.o.,
30) RAMATTI,
31) TIM Sp. z o.o.,
32) SCF Polska Sp. z o.o.

A tak swoją drogą najmniej "sportową" z dużych lubelskich firm jest chyba Lubella, która oprócz epizodu z szczypiorniakiem chyba nie inwestowała w sport w ogóle.
Obrazek

Awatar użytkownika
Ar2rB
Junior

#1844 Postautor: Ar2rB » 26 października 2007, o 20:25

dannie pisze:A tak swoją drogą najmniej "sportową" z dużych lubelskich firm jest chyba Lubella, która oprócz epizodu z szczypiorniakiem chyba nie inwestowała w sport w ogóle.

może dlatego ze lubella nie jest wcale lubelska? Włascicielem lubelli jest spółka Maspex Wadowice (jedna z wiekszych firm spożywczych w Polsce i nei tylko w Polsce). i tam nalezałoby "udeżać".

Awatar użytkownika
Kaka
Szkółkowicz
Kontakt:

#1845 Postautor: Kaka » 26 października 2007, o 22:13

dannie pisze:A tak swoją drogą najmniej "sportową" z dużych lubelskich firm jest chyba Lubella, która oprócz epizodu z szczypiorniakiem chyba nie inwestowała w sport w ogóle.

Lubella miała jeszcze epizod z męską koszykówką...dawno temu.
Obrazek

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#1846 Postautor: K.A.M.I.L. » 26 października 2007, o 22:20

E tam to nie było tak dawno. Za czasów AZS-u w ekstraklasie ;)
MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#1847 Postautor: kilar » 26 października 2007, o 23:10

I wtedy Perla Lubella AZS byl takim nawet nienajgorszym zespolem :) 0 9 miejsce przegrali wtedy walke chyba z Prokomem jesli dobrze pamietam 8)

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#1848 Postautor: Radzio » 27 października 2007, o 09:48

Lubella weszła rok później 8) W tym sezonie co spadł AZS do 1 ligi, zajęli wtedy 11 miejsce z 15 lub 16 nie pamiętam już, ale fakt nie byli tacy słabi, pzkosz przeprowadzał reformę i dla tego:)

primobaker

#1849 Postautor: primobaker » 27 października 2007, o 11:36

A może np: biłgorajski BLACK RED WHITE - z tego co wiem ta (jak by nie było firma z lubelszczyzny) całkiem nieźle stoi w rankingu najbogatszych krajowych firm, nawet chyba jakos tak w czołówce...
"BRW Lublin" - brzmi całkiem nieźle :D :D :D ...i jednakowe czarno, czerwono, białe kevlary :D :D :D
...wierny po wygranej, dumny po porażce ;)