Baraże o I lige

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

Re: Baraże o I lige

#776 Postautor: Łoptymista » 16 października 2007, o 11:50

"Spadliśmy. Każdy z Nas po części ponosi za to winę, dlatego zostajemy w MOTORze i za rok wracamy do I ligi! "

Ale nie ma takiego klubu żużlowego jak MOTOR
:D
A deklaracje ala Walasek to można skłądać jak wszystko dobrze idzie, jest kasa i jest wynik. W tonącej łajbie nikt nie chce zostawać na dłużej.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#777 Postautor: Gelo » 16 października 2007, o 11:52

Łoptymista pisze:
"Spadliśmy. Każdy z Nas po części ponosi za to winę, dlatego zostajemy w MOTORze i za rok wracamy do I ligi! "

Ale nie ma takiego klubu żużlowego jak MOTOR
:D
A deklaracje ala Walasek to można skłądać jak wszystko dobrze idzie, jest kasa i jest wynik. W tonącej łajbie nikt nie chce zostawać na dłużej.

Czyli mozna spartolić a potem wzruszyć jakby nic ramionami i powiedzieć bye - fajnie było?

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#778 Postautor: Łoptymista » 16 października 2007, o 11:56

Poczekaj kilka tygodni to zobaczymy co można a co nie.
Chodziło mi o wiarę w cudowne przywiązanie żużlowców do klubów i bycie z nimi na dobre i na złe. Myślisz, ze Walasek pisałby podobne bzdety gdyby ZKŻ spadł do I ligi, w klubie nie byłoby nawet pół sponsora, a on miał niepałcone od X spotkań? Fersztejen??

go!
Trener

#779 Postautor: go! » 16 października 2007, o 11:59

Gelo pisze:Czyli mozna spartolić a potem wzruszyć jakby nic ramionami i powiedzieć bye - fajnie było?

Teoretycznie mozna..
Przeciez jest zawodowcem, sam pracuje takze na opinie o sobie, o swoim charakterze, sumiennosci, lojalnosci itd..
Jego to przeciez sprawa. Kontrakt tego nie zabrania.
A kwestie moralnosci sie kiepsko komponuja z finansowymi niestety

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#780 Postautor: Gelo » 16 października 2007, o 12:00

Łoptymista pisze:Poczekaj kilka tygodni to zobaczymy co można a co nie.
Chodziło mi o wiarę w cudowne przywiązanie żużlowców do klubów i bycie z nimi na dobre i na złe. Myślisz, ze Walasek pisałby podobne bzdety gdyby ZKŻ spadł do I ligi, w klubie nie byłoby nawet pół sponsora, a on miał niepałcone od X spotkań? Fersztejen??

Ja nie o pieniądzach. Za występ na Łotwie cała drużyna powinna odjechać karny sezon w naszych barwach To powinna być pokuta za obrzyganie kibiców.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#781 Postautor: Łoptymista » 16 października 2007, o 12:02

Ale to byłaby nagroda dla nich, a nie kara :? Pomysłów na kary mam kilka, ale nie będę nic pisał bo to chyba podpada pod paragraf 8) :wink:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#782 Postautor: Gelo » 16 października 2007, o 12:05

Łoptymista pisze:Ale to byłaby nagroda dla nich, a nie kara :? Pomysłów na kary mam kilka, ale nie będę nic pisał bo to chyba podpada pod paragraf 8) :wink:

Czy nagroda to nie wiem - raczej żaden z naszych gwiazdorów nie chciałby jezdzic za mniejsze stawki w II lidze. Ale należałoby postąpić tak jak napisał Fredek - powiedzieć "przepraszamy kibiców za Łotwę, postaramy sie zmazać plamę i szybko wrocić do I ligi". Wiem wiem - mam tyle lat a wierzę jeszcze w idealistyczne pierdoły. No tak mam - z góry przepraszam.

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#783 Postautor: luCas » 16 października 2007, o 12:12

Za występ na Łotwie cała drużyna powinna odjechać karny sezon w naszych barwach

Z niewolnika nie ma pracownika. To, ze w sporcie nie ma sentymentow, to chyba kazdy na tym forum wie.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#784 Postautor: Gelo » 16 października 2007, o 12:13

go! pisze:
Gelo pisze:Czyli mozna spartolić a potem wzruszyć jakby nic ramionami i powiedzieć bye - fajnie było?

Teoretycznie mozna..
Przeciez jest zawodowcem, sam pracuje takze na opinie o sobie, o swoim charakterze, sumiennosci, lojalnosci itd..
Jego to przeciez sprawa. Kontrakt tego nie zabrania.
A kwestie moralnosci sie kiepsko komponuja z finansowymi niestety

Masz rację - ale odłóż na moment interes zawodnika a poczuj sie kibicem. Uważasz, ze należy przejsc do porządku dziennego nad tym co nam zaserwowano w barażu? Jako kibic masz własnie moralne prawo domagania się tego, żeby nie rzygać Ci w twarz, skoro płacisz za to, a niejednokrotnie jedziesz za druzyną pół Europy. Masz moralne prawo oczekiwać rehabliitacji. A to, ze panowie mają gdzieć moralność i licząsię pliki papierków z Jagiełłą - to inna sprawa. Jeżeli czują się z tym dobrze, ze najpierw się skompromitowali a potem mówią - mnie jazda w II lidze nie interesuje - to sprawa ich moralności.

Awatar użytkownika
FREDek
Szkółkowicz

#785 Postautor: FREDek » 16 października 2007, o 12:17

Łoptymisto, nie czepiaj się proszę. Dla mnie możesz śpiewać/nazywać i Sipma, ale ja zawsze mówiłem/mówię i będę mówił MOTOR.

Sytuacja w Bydgoszczy nie jest zbyt kolorowa, a jednak AJ zostaje i nie tylko on. Wątpię, by za punkt dostawał tyle samo co w E-lidze... Nie jest sztuką być lojalnym itd., jak jest dobrze; sztuką jest być z klubem, gdy jest niedobrze.

Inna sprawa, ze z czegoś trzeba żyć...
"Chwala… jednych jest, ze pisza… dobrze, a innych, ze sie do tego nie zabieraja…."

Obrazek

go!
Trener

#786 Postautor: go! » 16 października 2007, o 12:25

Gelo pisze: Uważasz, ze należy przejsc do porządku dziennego nad tym co nam zaserwowano w barażu?.

Nie
I nie roznimy sie w pogladach na ten temat niczym..
Roznimy sie tylko tym ze Ty podchodzisz emocjonalnie do tego i jak sam powiedziales wierzysz, a ja im nie wierze i przywyklem ze jezeli jedyna rzecza jaka ma zatrzymac "naszych" zawodnikow w klubie jest imperatyw moralny to odjada pierwszym PKSem chocby do Rzeszowa i nie odwroca sie nawet aby nam srodkowy palec pokazac.

PS. Z tym Rzeszowem troche sie zapedzilem :)

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#787 Postautor: tezetomaniak » 16 października 2007, o 12:29

FREDek pisze:Łoptymisto, nie czepiaj się proszę. Dla mnie możesz śpiewać/nazywać i Sipma, ale ja zawsze mówiłem/mówię i będę mówił MOTOR.

Sytuacja w Bydgoszczy nie jest zbyt kolorowa, a jednak AJ zostaje i nie tylko on. Wątpię, by za punkt dostawał tyle samo co w E-lidze... Nie jest sztuką być lojalnym itd., jak jest dobrze; sztuką jest być z klubem, gdy jest niedobrze.

Inna sprawa, ze z czegoś trzeba żyć...

nie Sipma tylko TŻ bo taka jest nazwa klubu.

Sytuacji AJ i Jelenia nie ma co porownywac.
Po pierwsze primo Bydgoszcz już ma praktycznie skład na awans do Eligi więc nikt wyobraża sobie żeby przygoda z I ligą trwała dłużej niż jeden sezon.
Po drugie primo AJ ma dużo wieksza kase w Bydzi i co ważne na czas ;] więc jemu świat przez lojalne zostanie z drużyną się nie zawali.. W 1 lidze nie brakuje dobrych zawodników. Czego nie można powiedzieć o II lidze. Mimo wyniku z Lokomotivem dalej twierdzę że przepasc między II a I liga jest przeogromna.
Po trzecie primo, ultimo 8) .. U nas nie ma ani kasy, ani składu, ani zainteresowania miasta. DUPA

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski