Baraże o I lige

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

Re: Baraże o I lige

#301 Postautor: sadychor » 8 października 2007, o 20:59

FREDek pisze:(...)
P.S.
Ja im zacytuje Twojego posta.... Chętnie zaobserwuję Waszą reakcję podczas spotkania

A może mi powiesz w oczy to o kibicowaniu, tak o, sam :?:

edit
Przypomnę, coś o gównie i takich tam
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Mateusz111
Junior

#302 Postautor: Mateusz111 » 8 października 2007, o 21:07

Skoro dla Ciebie są to "dzieci" to może spotkamy się osobiście na kolejnym meczu wsród tych "dzieci"?

A co może nie jest tak? Może trochę przesadziłem, nie większość ale jest sporo osób które chodzą na mecze tylko dlatego że "tak trzeba". Sam znam kolesia który chodzi na Motor a nie zna nawet składu drużyny.
Na meczu się nie spotkamy bo od meczu z Lechią przestałem chodzić

Awatar użytkownika
FREDek
Szkółkowicz

#303 Postautor: FREDek » 8 października 2007, o 21:24

sadychor pisze:
FREDek pisze:(...)
P.S.
Ja im zacytuje Twojego posta.... Chętnie zaobserwuję Waszą reakcję podczas spotkania

A może mi powiesz w oczy to o kibicowaniu, tak o, sam :?:

edit
Przypomnę, coś o gównie i takich tam

Bardzo chętnie spotkam się osobiście i prosto w oczy powiem co piszę! NAWET JUTRO!?
"Chwala… jednych jest, ze pisza… dobrze, a innych, ze sie do tego nie zabieraja…."

Obrazek

Awatar użytkownika
Nazir
Junior

#304 Postautor: Nazir » 8 października 2007, o 21:41

K....a!!! Czarek znaczy się Fredek popatrz na temat topicu!!! I weź to do siebie.

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#305 Postautor: Mars » 8 października 2007, o 22:00

niewiem na co tu wasze dywagacje niewidzialem was tylu na lotwie a wyprawa z Jatamanem i spolka hehe super co do wyniku no coz zdarzylo sie Lokomtiv tego dnia wygralby z kazdym z 1ligi taka jest prawda..

POZDRO..
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Koper
Trener
Kontakt:

#306 Postautor: Koper » 8 października 2007, o 22:06

Mars pisze:wyniku no coz zdarzylo sie Lokomtiv tego dnia wygralby z kazdym z 1ligi taka jest prawda..
Wracajac do tematu napisz cos wiecej o tym jak odbierales postawe Jelniewskiego, Stachyry, Piszcza, czy jak juz nie mieli szans to odpuszczali, czy starali sie odzyskiwac pozycje ktore tracili? Czy te 5:1 dla Lokomotiv to byly takie wygrane jak Nickiego w tym sezonie w GP, a kiedys Rickardssona z duzymi odleglosciami od kolejnych zawodnikow?

Awatar użytkownika
FREDek
Szkółkowicz

#307 Postautor: FREDek » 8 października 2007, o 22:06

Mars pisze:niewiem na co tu wasze dywagacje niewidzialem was tylu na lotwie a wyprawa z Jatamanem i spolka hehe super co do wyniku no coz zdarzylo sie Lokomtiv tego dnia wygralby z kazdym z 1ligi taka jest prawda..

POZDRO..

Ja na wielu torach w tym roku i nie tylko w Naszym kraju większości z Naszych nie widziałem i cóż z tego. Życie. Mam taką pracę, a nie inną. Często gęsto (99% meczy w tym roku) "zaliczam" po nie przespanej nocy (do Grudziądza pojechałem po 2 h snu).

Wybacz Karolu, tzn. Nazir, poniosło mnie. Głupoty ludzie piszą, a tego nie lubię
"Chwala… jednych jest, ze pisza… dobrze, a innych, ze sie do tego nie zabieraja…."

Obrazek

Koper
Trener
Kontakt:

#309 Postautor: Koper » 8 października 2007, o 22:17

Mnie ciekawi dlaczego akurat Piszczowi najlepiej wyszedl ten mecz, a nie lepszym od niego w tym sezonie Stachyrze czy Jeleniewskiemu? Czy Ci dwaj tak totalnie pogobuli sie w przelozeniach? Czy moze Tomek rowniez meczyl sie na motocyklu ale nadrabial wieksza walka o kazdy metr toru w porownaniu z naszymi liderami?

maja24

#310 Postautor: maja24 » 8 października 2007, o 22:19

ciekawe czy ruscy szykują się przynajmniej do nas na mecz czy oddadzą bez honoru walkowerem, bo i tak mogą zrobić co zechcą i nawet jak oddadzą walkowerem to i tak wchodzą z przewagą 4 punktów w dwumeczu(za walkower jak sie nie mylę 40:0)więc dupa w krate chyba ze nasi zawodnicy są zdeterminowani na tyle żeby wygrać z nimi i odrobić stracone punkty na łotwie ale to będzie bardzo trudne zadanie o ile rywale wogóle przyjadą

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#311 Postautor: _piotrusss » 8 października 2007, o 22:20

Mnie ciekawi dlaczego akurat Piszczowi najlepiej wyszedl ten mecz, a nie lepszym od niego w tym sezonie Stachyrze czy Jeleniewskiemu? Czy Ci dwaj tak totalnie pogobuli sie w przelozeniach? Czy moze Tomek rowniez meczyl sie na motocyklu ale nadrabial wieksza walka o kazdy metr toru w porownaniu z naszymi liderami?

Myślę, że mogło tu doslownie chodzić o trafienie z przełożeniami... Nasi nie potrafili znaleźć odpowiedniego to i próbowali rożnych ustawień na zasadzie prób i blędów... Tomkowi jako tako to wszyło... innym nie.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Koper
Trener
Kontakt:

#312 Postautor: Koper » 8 października 2007, o 22:23

_piotrusss pisze:Tomkowi jako tako to wszyło... innym nie.

Nie znam sie na ustawieniach motocykla zuzlowego, ale tak sie zastanawiam czy jak jeden chociaz jako tako trafi z przelozeniami to czy nie da sie tego wykorzystac przez reszte druzyny? Wiem ze sporo jest czynnikow ktore o tym decyduje, ze to nie chodzi tylko o ilosc zebow w zebatce (co nazywamy wlasnie przelozeniem) ale sa tez inne czynniki.

maja24

#313 Postautor: maja24 » 8 października 2007, o 22:25

może były jakieś spięcia z działaczami klubu o kase albo o coś mi też wydaje sie to dziwne ze nagle zapomnieli jak sie jeździ może myślą o następnym sezonie niekoniecznie w naszym klubie a zresztą po takiej pokazówie w wykonaniu lubelskich zawodników to i ich ocena spadła u potencjalnych przyszłych pracodawców

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#314 Postautor: sadychor » 8 października 2007, o 22:29

FREDek pisze:(...)Ja na wielu torach w tym roku i nie tylko w Naszym kraju większości z Naszych nie widziałem i cóż z tego. Życie. Mam taką pracę, a nie inną. Często gęsto (99% meczy w tym roku) "zaliczam" po nie przespanej nocy (do Grudziądza pojechałem po 2 h snu).
Wybacz Karolu, tzn. Nazir, poniosło mnie. Głupoty ludzie piszą, a tego nie lubię

FREDek wcześniej pisze:(...)Ale ilu Nas było na wyjazdach?! Porównując do kibiców piłkarskich, wielkie gówno! ! ! ! !

A widzisz kolego, namawiasz do zbiorowego samobiczowania a sam jeździsz czasami, i jednocześnie przedstawiasz racjonalne usprawiedliwienie. Śpij więcej i nie strasz młodych chłopaków, a spotkamy się 14.X na stadionie, bo ja tak pojmuję kibicowanie. Przyjść i zapłacić za bilet niezależnie od stawki i prognoz (o ile sytuacja w domu na to pozwala).

Koniec OT, bo pewnie niejeden poczytałby relację świadków a nie huczącą napinkę.
Obrazek

Koper
Trener
Kontakt:

#315 Postautor: Koper » 8 października 2007, o 22:30

maja24 pisze:ciekawe czy ruscy szykują się przynajmniej do nas na mecz czy oddadzą bez honoru walkowerem, bo i tak mogą zrobić co zechcą i nawet jak oddadzą walkowerem to i tak wchodzą z przewagą 4 punktów w dwumeczu(za walkower jak sie nie mylę 40:0)

Jest kilka powodow dla ktorych powinni przyjechac:
1. Walkower to olewka swoich kibicow ktorzy szykuja sie na wyjazd do nas, kazdy pamieta jak zostal odebrany walkower Wroclawia przez kibicow z Wroclawia. Maja do nas przyjechac dwa autokary kibicow plus prywatne samochody co daje 120-140 kibicow.

Утром видел Эдича, у них компания примерно 15 человек. Только что встречался с Анатолием, он сказал, что будет два автобуса - это ещё 80-90 человек. Плюс кто-то возможно поедет на своём транспорте.
В итоге набирётся человек 120-140. Это уже что-то.

2. Walkower to argument dla tych ktorzy chca wycofac udzial druzyn zagranicznych od startow w polskiej lidze w przyszlym sezonie, mysle ze Lotysze wiedza o takich zamiarach, wiec po awansie beda walczyli o to aby wystartowac w polskiej lidze, a w tym wypadku lepsza pozycje do takiej walki beda mieli jesli wybiora sportowa droge awansu na torze w dwumeczu.

3. Walkower to brak zarobku dla zawodnikow, a wydatek dla klubu wlasnie za walkower. Zawodnicy z Lotwy mysle ze protestowaliby jesli wladze Lokomitivu chcieli w ten sposob rozstrzygnac ten dwumecz.

maja24

#316 Postautor: maja24 » 8 października 2007, o 22:35

wszystko stanie się jasne w środę podczas zebrania prezesów i zarządów klubów żużlowych na temat rozszerzenia ekstraligi i połączenia I i II ligi oraz wydalenie z nowo powstałej ligi drużyn zagranicznych co równało by się awansowi przy stole

Awatar użytkownika
FREDek
Szkółkowicz

#317 Postautor: FREDek » 8 października 2007, o 22:38

Koper pisze:
_piotrusss pisze:Tomkowi jako tako to wszyło... innym nie.

Nie znam sie na ustawieniach motocykla zuzlowego, ale tak sie zastanawiam czy jak jeden chociaz jako tako trafi z przelozeniami to czy nie da sie tego wykorzystac przez reszte druzyny? Wiem ze sporo jest czynnikow ktore o tym decyduje, ze to nie chodzi tylko o ilosc zebow w zebatce (co nazywamy wlasnie przelozeniem) ale sa tez inne czynniki.

No nie bardzo. Każdy silnik ma swoją "specyfikę", a co do przełożeń to - z tego co wiem, a jesli ktoś wie lepiej, niech mnie poprawi, a za błedy przepraszam - ale nie mamy jednej zębatki w motocyklu, a .... cztery! Do tego dochodzi waga zawodnika, ilość (bodaj) barów w oponie itd. itd. Uwierz mi, ze ciężko wszystko zgrać...

Obrazek

Koper
Trener
Kontakt:

#318 Postautor: Koper » 8 października 2007, o 22:39

maja24 pisze:wszystko stanie się jasne w środę podczas zebrania prezesów i zarządów klubów żużlowych na temat rozszerzenia ekstraligio i połączenia I iII ligi oraz wydalenie z nowo powstałej ligi drużyn zagranicznych co równało by się :''awans przy stole??, ja taki awans pierdole!!!''

W srode to formalnie rozstrzygnie sie to czy beda dzikie karty, pozniej beda glosowania nad wnioskami o dzikie karty jesli wejda juz przed sezonem 2008. Laczenie lig, wykluczanie druzyn zagranicznych to moze byc nastepstwo decyzji podjetych przez Zarzad Glowny Speedway Extraligi S.A. ktore beda podjete wlasnie 10 pazdziernika.

Koper
Trener
Kontakt:

#319 Postautor: Koper » 8 października 2007, o 22:42

FREDek pisze: a co do przełożeń to - z tego co wiem, a jesli ktoś wie lepiej, niech mnie poprawi, a za błedy przepraszam - ale nie mamy jednej zębatki w motocyklu, a .... cztery!
ale chyba w trakcie meczu to juz reguluje sie przelozenie zmieniajac ilosc zebow w zebatce na tylnym kole :roll:

moko

#320 Postautor: moko » 8 października 2007, o 22:44

Gawrzyk pisze:
A kogo obchodzą aspekty? Zespół się skompromitował i nikogo nie interesuje z jakiego powodu.

a dlaczego mowisz za innych? mnie obchodza i to bardzo.

Prawda jest taka, że ten "zespół" załadował w niezłą trąbę tą garstkę kibiców którzy chodzili do samego końca. Mam nieodparte wrażenie, że większości z tego "zespołu" niezależało na zrobieniu tam wyniku. Nawet niezdziwiłbym się gdyby ta wiekszość miała już dogadane kontrakty z innymi klubami.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#321 Postautor: kilar » 8 października 2007, o 22:46

A po co te laczenie lig ? Jesli zasluzylismy na spadek, to miejsce Lublina jest w 2 lidze. Po co sie kompromitowac brakiem pieniedzy, mizernymi wynikami juz kolejny rok pod rzad, stara maszyna startowa, torem dziurawym jak ser szwajcarski i nie nadajacym sie do walki.

Lotysze sie przygotowali do tego meczu i utarli nosa naszym asom. Bardzo dobrze, na przyszlosc trzeba bedzie troche respektowac teoretycznie slabszych rywali.

Ciekawe co z SA bedzie, czy zostanie przelozone na kolejny ruski rok.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#322 Postautor: bkapusta » 8 października 2007, o 22:49

maja24 pisze:ciekawe czy ruscy

Jacy ruscy?
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Koper
Trener
Kontakt:

#323 Postautor: Koper » 8 października 2007, o 22:55

bkapusta pisze:
maja24 pisze:ciekawe czy ruscy

Jacy ruscy?
Wiadomo o kogo chodzi: Rzeszow-Ukraina Daugavpils-Rojsa ;)

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#324 Postautor: sadychor » 8 października 2007, o 22:55

ruscy-skrót myślowy, określający wszystkie mniej lub bardziej dzikie nacje zamieszkujące obszary na mapie, która wisi w sali do geografii, na prawo od rzeki Bug, poniał?
Obrazek

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#325 Postautor: Regdal » 8 października 2007, o 23:03

Koper pisze:ale chyba w trakcie meczu to juz reguluje sie przelozenie zmieniajac ilosc zebow w zebatce na tylnym kole

Czy możesz powiedzieć jak zmienić ilość zębów w zębatce podczas meczu ?
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański

www.wolinski.com.pl