Play-off I runda GTŻ Grudziądz - TŻ Lublin 26.08.2007
-
K.A.M.I.L.
- Zawodowiec
- Kontakt:
Re: Play-off I runda GTŻ Grudziądz - TŻ Lublin 26.08.2007
Co tu dużo pisać, mecz pewnie wyglądał tak jak ten w Lublinie z Grudziądzem (65-25). Po meczu tydzień temu, w którym nasi ulegli nieznacznie, większość z nas wierzyła, że uda się powalczyć nawet o zwycięstwo. Jak nie o zwycięstwo to porażkę, ale niewielką. Z suchego wyniku można zauważyć, że jechali Daniel, Darek i Tomek próbował.
Jeżeli to prawda, że nasi wyjechali w tych samych kaskach, albo Piszcz bez plastronu to nasuwa mi się tylko jedno. Otóż przypomina mi się mecz z 2002 roku w Warszawie, kiedy to nasi zawodnicy wyjechali w tych samych kaskach i lubelscy kibice zaczęli skandować Muppet Show.
Walka o utrzymanie z Gnieznem będzie niezwykle ciężka bo widać, że Start zaczyna łapać wiatr w żagle.
Pozdrawiam
Jeżeli to prawda, że nasi wyjechali w tych samych kaskach, albo Piszcz bez plastronu to nasuwa mi się tylko jedno. Otóż przypomina mi się mecz z 2002 roku w Warszawie, kiedy to nasi zawodnicy wyjechali w tych samych kaskach i lubelscy kibice zaczęli skandować Muppet Show.
Walka o utrzymanie z Gnieznem będzie niezwykle ciężka bo widać, że Start zaczyna łapać wiatr w żagle.
Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN
- SolidSnake
Ja powiem tak, teraz wierzę w wersję Sebastiana, a nawet jeśli zrobił to specjalnie, to nie obciążycie go kosztami, bo tym brakiem organizacji daliście mu kapitalną linię obrony, żeby obciążyć go finansowo, musicie mu udowodnić, że zrobił to specjalnie, a po dzisiejszym meczu, Seba ma niezbity dowód, że u was takie wypadki są na porządku dziennym
Poziom organizacji i profesjonalizmu normalnie powala na kolana 
Ostatnio zmieniony 26 sierpnia 2007, o 21:24 przez SolidSnake, łącznie zmieniany 3 razy.
SolidSnake pisze:Ja powiem tak, teraz wierzę w wersję Sebastiana, a nawet jeśli zrobił to specjalnie, to nie obciążycie go kosztami, bo tym brakiem organizacji daliście mu kapitalną linię obrony, żeby obciążyć go finansowo, musicie mu udowodnić, że zrobił to specjalnie, a po dzisiejszym meczu, Seba ma niezbity dowód, że u was takie wypadki są na porządku dziennymPoziom organizacji i profesjonalizmu normalnie powala na kolana
To nasza specjalność
- SolidSnake
Prezesie klubu z Lublina, a może tym razem Klimek tez mimo poinformowania go specjalnie wyjechał na tor w złym pokrowcu na kasku
a Piszcz mimo kilkukrotnego zwracania mu uwagi postanowił jednak wyjechać bez plastronu
bo stwierdził, że będzie miał lepszą wentylację
Śmiech na sali, bez obrazy dla kibiców, bo to nie ich wina, że organizacja w ich ukochanym klubie jest taka jaka jest, aczkolwiek jestem niezmiernie zadowolony z wysokiej i pewnej wygranej. Zapewne gdyby Lublin znowu przegrał minimalnie byłaby to tym razem pewnie wina Rafała
A plany taktyczne Stachyry są wręcz genialne. Nie zastosował JOKERA zaraz gdy była taka możliwość, a potem strata już była ogromna i nie do odrobienia, to dał JOKERA w 14 biegu, zapewne tylko on sam wie po co
Chyba, żeby klub musiał Darkowi zapłacić za 3 punkty więcej 
Ostatnio zmieniony 26 sierpnia 2007, o 21:27 przez SolidSnake, łącznie zmieniany 1 raz.
SolidSnake pisze:Prezesie klubu z Lublina, a może tym razem Klimek tez mimo poinformowania go specjalnie wyjechał na tor w złym pokrowcu na kaskua Piszcz mimo kilkukrotnego zwracania mu uwagi postanowił jednak wyjechać bez plastronu
Śmiech na sali, bez obrazy dla kibiców, bo to nie ich wina, że organizacja w ich ukochanym klubie jest taka jaka jest, aczkolwiek jestem niezmiernie zadowolony z wysokiej i pewnej wygranej
Jeszcze raz powtarzam, że to nasza specjalność i niech tylko spróbuje nam ktoś podskoczyć
Ostatnio zmieniony 26 sierpnia 2007, o 21:28 przez mariusz78, łącznie zmieniany 1 raz.
Czlowieku czy tobie az tak sie w zyciu nudzi, ze musisz co 5 minut pisac na forum takiego samego posta? Jeszcze zeby dotyczyl klubu ktoremu kibicujesz, ale nie. W szachy lepiej pograj.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
SolidSnake pisze:Prezesie klubu z Lublina, a może tym razem Klimek tez mimo poinformowania go specjalnie wyjechał na tor w złym pokrowcu na kaskua Piszcz mimo kilkukrotnego zwracania mu uwagi postanowił jednak wyjechać bez plastronu
Śmiech na sali, bez obrazy dla kibiców, bo to nie ich wina, że organizacja w ich ukochanym klubie jest taka jaka jest, aczkolwiek jestem niezmiernie zadowolony z wysokiej i pewnej wygranej. Zapewne gdyby Lublin znowu przegrał minimalnie byłaby to tym razem pewnie wina Rafała
![]()
To jeszcze szyderczo skomentuj wypowiedzi pomeczowe sprzed tygodnia lubelskiego trenera i sedziego zawodów bo widze ze czerpiesz z tego duża przyjemnnosc. Dla ulatwienia Ci konstruowania szyderczego parafrazowania słów Stachyry i Terleckiego przytaczam Ci te wypowiedzi:
Zachowanie Trumińskiego było skandaliczne, moim zdaniem niegodne sportowca i klub musi wyciągnąć konsekwencje - powiedział trener Janusz Stachyra. - O rezerwie taktycznej zdecydowałem ja z Jarosławem Siwkiem. Przecież nie mogliśmy uprzedzić Trumińskiego kilka wyścigów wcześniej. Przed dwunastym biegiem umówiłem się z Danielem Jeleniewskim, że jeżeli okaże się, że dobrze zmienił przełożenia i wygra, to znowu wystartuje. I tak było. Daniel zwyciężył i kiedy tylko zjechał z toru natychmiast zgłosiłem zmianę. Później podszedłem do Trumińskiego, który był przygotowany do wyjazdu i powiedziałem, że będzie zmieniony. A on odparł, że mogę sobie zmieniać Dawida. Ja odpowiedziałem, aby Sebastian równał do tych najlepszych - Darka Śledzia i Jeleniewskiego, tak jak stara się to robić Dawid.Trumiński i tak wyjechał na tor. Gospodarze natychmiast zamknęli bramę, a my mieliśmy kłopoty aby wszystko odkręcić.
(...)Sędzia Terlecki przyznał też, że Trumiński musiał wiedzieć o rezerwie taktycznej. - Kierownik startu trzykrotnie upominał Trumińskiego i próbował go cofnąć sprzed taśmy, byłem tego świadkiem. Dlaczego lubelski zawodnik tak długo nie chciał ustąpić? Osoba odpowiedzialna za start powiedziała mi, że kiedy zwróciła uwagę Trumińskiemu, że nie jedzie w tym wyścigu, ten odparł, że go to nic nie obchodzi, on i tak wystartuje. Przyznam szczerze, że w swojej praktyce sędziego pierwszy raz spotkałem się z takim przypadkiem.
Ostatnio zmieniony 26 sierpnia 2007, o 21:37 przez Koper, łącznie zmieniany 2 razy.
- "Nie poszło nam w Grudziądzu - podsumował Jarosław Siwek, prezes TŻ Sipma. - To oznacza, że rozegramy jeszcze przynajmniej pięć spotkań. Będzie to olbrzymie obciążenie dla naszego budżetu, co sprawi, że możemy - z przyczyn finansowych - mieć kłopoty z otrzymaniem licencji na przyszły sezon". (źródło: Gazeta Wyborcza Lublin")
Nie poszło nam w Grudziądzu, he he, dobre sobie. Niespodzianka dużego kalibru.
Nie poszło nam w Grudziądzu, he he, dobre sobie. Niespodzianka dużego kalibru.
Co tu dużo pisać, mecz pewnie wyglądał tak jak ten w Lublinie z Grudziądzem (65-25).
Solid Snake - pamietasz tamten mecz ?
Czy po tamtym meczu zawitales do nas z gratulacjami i podkulonym ogonem? Czy dopiero dzisiaj znalazles droge do naszego forum ?
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~
~~~~~~~~
- SolidSnake
RadeKas pisze:Czlowieku czy tobie az tak sie w zyciu nudzi, ze musisz co 5 minut pisac na forum takiego samego posta? Jeszcze zeby dotyczyl klubu ktoremu kibicujesz, ale nie. W szachy lepiej pograj.
Piszę o tym co działo się na meczu, bo mam do tego prawo i od tego jest forum, a że nie pisze o swojej drużynie, bo co tu pisać, wszyscy pojechali bardzo dobrze, na wysokim poziomie i stąd wygrana w takich rozmiarach. Od was wielkie brawa dla Piszcza, który po meczu podziękował kibicom za mecz za co dostał brawa, na torze jeździ brawurowo i czasem lekkomyślnie ale widać, że jest spoko ziom
P.S. W szachy nie gram, bo nie lubie
Lagodzisz poprzednie wypowiedzi,a ja juz mialam napisac,ze idealnie dopasowales swoj nick do charakteru....... 
~~~~~~~~
~~~~~~~~
~~~~~~~~
SolidSnake pisze:Piszę o tym co działo się na meczu, bo mam do tego prawo i od tego jest forum, a że nie pisze o swojej drużynie, bo co tu pisać, wszyscy pojechali bardzo dobrze, na wysokim poziomie i stąd wygrana w takich rozmiarach. Od was wielkie brawa dla Piszcza, który po meczu podziękował kibicom za mecz za co dostał brawa, na torze jeździ brawurowo i czasem lekkomyślnie ale widać, że jest spoko ziomPiszę tu też dlatego, że wielu waszych kibiców, było pewnych wygranej, o co nie mam pretensji bo każdy kibicuje swoim ale byli przeświadczeni jacy to ich zawodnicy są wspaniali i nie do pokonania i cieszę się, że grudziądzcy zawodnicy utarli im nosa. RadeKas ty jesteś chyba niezecydowany
jak My, kibice z Grudziądza piszemy o naszych zawodnikach, to źle, piszemy o waszych, też źle
![]()
Masz prawo pisac i pisz, Mozesz pisac nawet tylko o swoich. Ale po co 3 razy to samo. Zanim zwrocilem ci uwage, napisales 3 posty w ktorych bylo dokladnie to samo tylko w roznych slowach. Za pierwszym razem do nas dotarlo twoje zdanie, serio.
Richie Faulkner:
- Jinxsior
- Junior
- Kontakt:
Zrobili beton i pozamiatane. Nie pomoglby tu zaden Kakauko czy inny Hansen.
Nie mamy juniorow i to jest ogromna bolaczka. Brzozowski i Mroczka zrobili 18 pkt a gdyby nie defekt na pierwszej pozycji bylo by tych pkt 21. Co do seniorow to tez cieniutko, 10 pkt Sledzia z jokerem wstyd. 9 Jelenia moze ujmy mu nie przynosi , ale czwarty zawodnik IMP nie powinien jechac dwa razy na 1:5. Stachyra dzisiaj to pomylka. Piszcz tak jak zwykle.
Byc moze to wszystko zasluga juz pewnie dosc mocno wyeksploatowanego sprzetu i braku funduszy na jakiekolwiem remonty.
Teraz tak troche z innej beczki ( do dzialaczy)
Sezon juz praktycznie skonczony, jakie dzialania prowadzicie aby nastepny nie byl KOLEJNA kompromitacją.
Nie mamy juniorow i to jest ogromna bolaczka. Brzozowski i Mroczka zrobili 18 pkt a gdyby nie defekt na pierwszej pozycji bylo by tych pkt 21. Co do seniorow to tez cieniutko, 10 pkt Sledzia z jokerem wstyd. 9 Jelenia moze ujmy mu nie przynosi , ale czwarty zawodnik IMP nie powinien jechac dwa razy na 1:5. Stachyra dzisiaj to pomylka. Piszcz tak jak zwykle.
Byc moze to wszystko zasluga juz pewnie dosc mocno wyeksploatowanego sprzetu i braku funduszy na jakiekolwiem remonty.
Teraz tak troche z innej beczki ( do dzialaczy)
Sezon juz praktycznie skonczony, jakie dzialania prowadzicie aby nastepny nie byl KOLEJNA kompromitacją.
No cóż,niektórzy pisali tutaj,że GKM słaby,że wygracie...gdzie oni teraz są
SolidSnake pisał o waszych błędach organizacyjnych więc nie ma sensu tego powtarzać,należy jednak zwrócić na to uwagę w meczach Motoru ze Startem żeby przypadkiem przez takie głupoty nie przegrać pojedynku.Mam nadzieję,że utrzymacie się w lidze,trzymam kciuki i życzę powodzenia.
SolidSnake pisał o waszych błędach organizacyjnych więc nie ma sensu tego powtarzać,należy jednak zwrócić na to uwagę w meczach Motoru ze Startem żeby przypadkiem przez takie głupoty nie przegrać pojedynku.Mam nadzieję,że utrzymacie się w lidze,trzymam kciuki i życzę powodzenia.
SolidSnake pisze:Piszę o tym co działo się na meczu, bo mam do tego prawo i od tego jest forum, a że nie pisze o swojej drużynie, bo co tu pisać, wszyscy pojechali bardzo dobrze, na wysokim poziomie i stąd wygrana w takich rozmiarach. Od was wielkie brawa dla Piszcza, który po meczu podziękował kibicom za mecz za co dostał brawa, na torze jeździ brawurowo i czasem lekkomyślnie ale widać, że jest spoko ziomPiszę tu też dlatego, że wielu waszych kibiców, było pewnych wygranej, o co nie mam pretensji bo każdy kibicuje swoim ale byli przeświadczeni jacy to ich zawodnicy są wspaniali i nie do pokonania i cieszę się, że grudziądzcy zawodnicy utarli im nosa. RadeKas ty jesteś chyba niezecydowany
jak My, kibice z Grudziądza piszemy o naszych zawodnikach, to źle, piszemy o waszych, też źle
![]()
P.S. W szachy nie gram, bo nie lubiePozdro dla kibiców z Lublina, mam nadzieję, że Koziołki mimo wszystko zdołają utrzymać się w I lidze i gratki dla nielicznej grupy fanów jaka przyjechała do Grudziądza, szczególnie zapamiętałem chłopaka w koszulce koziołków i w chyba szarej czapce z daszkiem, widać było, że dobrze się bawi
nie to zebym sie czepial, ale jakby Wasi zawodnicy jezdzili na wysokim poziomie, to walczylibyscie o troche wiecej niz utrzymanie
Jesli rzeczywiscie w sprawach organizacyjnych byla taka klapa, to az rece opadaja. Czy nie mozna chociaz do takich drobiazgow podchodzic profesjonalnie ? Czy ciezko jest zobaczyc/powiedziec/zwrocic uwage na to, kto w jakim kasku jedzie, albo ze czegos nie ma ? Nikt tego nie pilnuje ? ? ? Niestety sami sobie wystawiamy opinie i to przed cala zuzlowa Polska.
kilar pisze:nie to zebym sie czepial, ale jakby Wasi zawodnicy jezdzili na wysokim poziomie, to walczylibyscie o troche wiecej niz utrzymanie![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ale nikt z nas nie pisał, że my mamy gwiazdy. to raczej wasi kibice pisali, że można nas bez problemu objechać bo jesteśmy średniakami. a co do walki o coś więcej niż utrzymanie to niewiele brakowało a tak by było mimo bardzo skromnego budżetu naszego klubu i jak zwykle nękających nas kontuzji.
Powodzenia w walce o 1 lige.
-
Kasieńka
Mam ogromny żal o to,że to własnie NASZA drużyna będzie walczyła w barażach...Chciałabym podziekować Harremu za ,,wspaniałą" organizację kolejnego meczu!!!Nie pojechał Nieminem,bo odwołali mu lot<tak jakby był na końcu świata,gdzie lata jeden samolot >.Nie pojechał tez Franek,bo Prezes zapomniał Jego książeczki zdrowia....Lars Hansen też nie dotarł...Tylko pogratulować Harremu takiego rządzenia klubem.Zakontraktował tylu obco i z żadnym nie umie się dogadać...Spoko... A dzisiejszy mecz to totalna poraszka...Momentami czułam się,jakbym była w cyrku a nie na meczu żużlowym: jak mogą dwaj zawodnicy wyjechać z parku w żółtych kaskach,zamiast w żółtym i białym???Jak zawodnik może przyjechać pod taśmę bez plastronu???Czy w parku wszyscy zasnęli?!?
Niestety... Taki obraz ostatnich dni lubelskiego żużla. 
ozzyyGKM pisze:ale nikt z nas nie pisał, że my mamy gwiazdy.
Poczytaj posty Krzysztofa który zachwalał Hefe jakim jest wielkim gwiazdorem.Mówiłem że sie wypalił w tym sezonie i z dychy nie wyjdzie??I miałem racje.Zaraz pewnie napisze że miał katar albo dłuższą drogą jechał i był zmęczony
-
Speedway Fan
- Senior
Może myslał, że kupił sobie nowy kevlar z wszytym plastronemJak zawodnik może przyjechać pod taśmę bez plastronu???
-
Kasieńka
a może wszyscy w parku są niewidomi?!
-
Speedway Fan
- Senior
Może i są a na dodatek daltoniści 
Kiedy miał zastosować jokera i kim jak nikt nie jechał? Poza tym za jokera się nie płaci podwójnie.A plany taktyczne Stachyry są wręcz genialne. Nie zastosował JOKERA zaraz gdy była taka możliwość, a potem strata już była ogromna i nie do odrobienia, to dał JOKERA w 14 biegu, zapewne tylko on sam wie po co Chyba, żeby klub musiał Darkowi zapłacić za 3 punkty więcej
Po co tyle jadu? Kibic ma to do siebie, że wierzy. A kto jest obecnie lepszym zespołem to dziś było widzieć. O ile wy gwiazdowrów nie macie, to Lublin ledwo oddycha - w składzie jest 4 zawodników, przy których można liczyć że zdobędą jakiekolwiek punkty - nawet jakby każdy miał mecz życia to zwycięztwo byłoby nierealne...
Niestety, sytuacja jaka jest każdy widzi. Moim zdaniem największym problemem jest to że zapał ludzi, którzy kierują lubelskim żużlem (Harrego) minął... a chyba nie widać kogoś kto mógłby tym wszystkim pokierować.
Choć sezon się nie skończył, to chyba będzie to najbardziej absurdalny sezon w historii Motoru - ledwo uzyskana licencja, drugoligowy skład, oparty na wychowankach, a z drugiej strony - bardzo ambitna postawa zespołu, piękne porażki, kilka sporych niespodzianek, Daniel 4 w MP, a ostatecznie walka o utrzymanie. Chyba największa liczba zakontraktowanych zawodników, a w meczach "brak zawodnika"...
Chciałbym już teraz podziękować za wysiłek zawodników i kierownictwa klubu w ciągu całego sezonu i pozdrawiam z nadzieją że ten sezon nie będzie ostatnim w historii lubelskiego żużla - a mam wrażenie, że ta wizja, która wisiała na nami przez kilka ostatnich lat - jest bliska spełnienia się.
- kleczes_GKM
- Szkółkowicz
- Kontakt:
No coz nie jazda Waszych zawodnikow nie wygladala dzisiaj najlepiej, jak ktos dobrze wyzej napisal pewnie podobnie ogladalo sie mecz sprzed 3 tygodni w Lublinie. Jak to w takich spotkaniach bywa emocji zbyt duzo nie bylo, jedynie organizacyjne "wielblady" waszych ludzi w parkingu przysporzyly troche smiechu
Pozostaje mi zyczyc Wam spuszczenia Gniezna do II ligii - czego sobie i Wam zycze 
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
istred pisze:Choć sezon się nie skończył, to chyba będzie to najbardziej absurdalny sezon w historii Motoru - ledwo uzyskana licencja, drugoligowy skład, oparty na wychowankach, a z drugiej strony - bardzo ambitna postawa zespołu, piękne porażki, kilka sporych niespodzianek, Daniel 4 w MP, a ostatecznie walka o utrzymanie.
Jesli chodzi o tą drugą część to o mały włos w Toruniu poprzedni sezon nie okazałby się równie absurdalny, Jaguś Indywidualnym WiceMistrzem Polski oraz awans do GP, Ząbik Mistrz Swiata i Polski Juniorów, zdobywca Srebnego Kasku, Miedzinski Wicemistrz Polski Juniorów, ambitna postawa całej druzyny w extralidze, byly tez piekne porażki a żużel w Toruniu mimo wszystko stanął na krawędzi i gdyby nie wejscie Unibaxu wszystko zakonczyłoby sie krachem tuż po generalnie udanym sezonie.