Play-off I runda GTŻ Grudziądz - TŻ Lublin 26.08.2007

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Czarek
Trener

Re: Play-off I runda GTŻ Grudziądz - TŻ Lublin 19.08.2007

#151 Postautor: Czarek » 20 sierpnia 2007, o 10:15

Trumiński zapowiedział, że złoży dzisiaj skargę do GKSŻ (źródło: "Dziennik Wschodni"). Ciekawe na kogo i dlaczego?
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#152 Postautor: Hans » 20 sierpnia 2007, o 10:24

Już Sebek różne pisemka słał, tylko nimi to On raczej siebie ośmieszał :lol:

moko

#153 Postautor: moko » 20 sierpnia 2007, o 10:32

wojteko pisze:Odpowiem kol.bslub na nurtujace Cie pytania napewno jeszcze dzisiaj po rozmowie osobistej z Sebastianem. Nie bylem w Grudziadzu, nie widzialem sytuacji.......... Jak to juz ktos na forum zauwazyl, prawda "lezy" gdzies zapewne po srodku.............

Zrób przysługę swojemu koledze i zarazem Idolowi i zwieź go do Szpitala Neuropsychiatrycznego przy ul. Abramowickiej. Tym przypadkiem koniecznie się muszą zająć lekarze. On jest znany z niezrównoważonego zachowania i mam nadzieję że w przyszłym sezonie nikt go nie zatrudni.

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#154 Postautor: DonKamizi » 20 sierpnia 2007, o 10:46

Zamiast rozpisywać się o sytuacji z Trumińskim i o tym jak to kontrolowaliśmy cały czas mecz może wreszcie ktoś obecny w parkingu napisze dlaczego w 12 nie było jokera (Jeleniewski) i w 14 taktycznej (Śledź).

Pomimo sytuacji z 13 biegu mecz mozna było wygrać.Tylko jak zwykle taktycznie ktoś spierdolił.
Chyba, że co poniektórzy nie dowidzą niewygodnych pytań.
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#155 Postautor: Gelo » 20 sierpnia 2007, o 11:04

Shack pisze:oh jak to fajnie komentuje sie wszystko z prespektywy czasu i z odleglosci 410 km. Sam zaluje ze nie moge tego zrobic.

Teraz kazdy jest madrzejszy o pare spraw:

1) seba posunie sie do kazdego ruchu aby zablokowac mozliwosc wygrania meczu
2) ochrona zamknie brame i nie wypusci jelenia
3) sedzia nie zareaguje na protesty ze zamknieto brame i szarpanine dzialaczy z ochroniarzami.

Teraz pomyslcie ze to dzieje sie w ciagu 2 minut. Nalezalby wynajmowac miro i brac ze soba zeby pilnowala zawodnika.

Poproszę po wytłumaczenie pierwszego punktu.

natka
Kontakt:

#157 Postautor: natka » 20 sierpnia 2007, o 11:48

Gawrzyk pisze:Kto dal dupy w akcji z Sebastianem Trumińskim ciężko oceniac z mojej perspektyw bo mnie tam nie bylo. Opiszą inni. Ale z tego co udalo mi sie dowiedziec to tuż po zakończeniu biegu, zostala zgloszona zmiana. W tym czasie Sebastian został poinformowany o tym ale mimo wszystko wyjechał na tor. Cieć od bramy zamknał ją, szarpanina z ochrona i Daniel ostatniecznie nie zdazyl na start. Wszystko układa się w jeden zrezalizowany z precyzja scenariusz - Seba mecz odpuscil/opchnal (wierze w wersje ze Sebastian wiedzial ze jest zmiana a mimo to na tor specjalnie wyjechal. Z reszta, Sposrod naszych seniorow tylko za jednym nie idzie zla fama. Dlatego takie zarzuty przy kazdym podobnym numerze moga sie pojawiac). Chyba wierza tez i inni, z rodzicami Sebastiana na czele - tuż po meczu jego ojciec przepraszal telefonicznie lubelska ekipe za numer swojego syna - reszta niech pozostanie wiec bez komentarza...

W sprawie zachowanie Seby ma byc spotkanie zarzadu. Jesli potwierdzi sie wersja z jego celowym wyjechaniem na tor licze na najwyzsza kare zapisana w kontrakcie.

Ze zmianami jest sprawa dosc napieta bo wszystko dzieje sie w kilkadziesiat sekund. Dlatego zawodnicy czasem dowiaduja sie o zmianie, że nie jadą gdy sa juz gotowi do wyjazdu na tor, w ostaniej chwili. I nie ma w tym nic nienormalnego. Ja zawsze uprzedzalem ze w przypadku gdy padnie jakis niekorzystny wynik mozliwa jest zmiana i zeby sie nie spieszyc. Moze takiej uwagi teraz zabraklo, a Seba był nadgorliwy...

jakis przyklad? Dziwisz sie ze Harremu puscily nerwy. Bieg zapewne wygrany 1:5 a gosc wycina numer ktory kladzie mecz? Swiety dalby w gebe Sebie.

na odpowiedzi chocby harrego, wywiady z Seba, trenerem itp. Ale jak widac niektorzy nie potrafia zrozumiec ze Grudziadz i Lublin dzieli troche kilometrow i chca wszystko tu i teraz. Spokojnie.

Sytuacja powinna być wyjaśniona, tym bardziej, że działo się to publicznie. Jeśli (piszę tak, bo nie mi oceniać kto jest winny) potwierdzi się wina Sebastiana, to jak już ktoś napisał powinnien ponieść najwyższą z zapisanych w kontrakcie kar, bo takie zachowanie nie przystoi nawet amatorowi, a na pewno zawodowcowi.

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#158 Postautor: DonKamizi » 20 sierpnia 2007, o 11:53

pav pisze:W takiej sytuacji ochrona nie miała prawa otworzyć bramy.

Brame to chyba otwiera jakaś służba porządkowa a nie ochrona tak gwoli ścisłości.Chyba, że w Grudziądzu jest inaczej.

I w każdym innym mieście zamknęliby komuś brame przed nosem gdyby na torze bylo już 4 zawodnikow.W Lublinie także.Więc po co te żale.
Ostatnio zmieniony 20 sierpnia 2007, o 11:53 przez DonKamizi, łącznie zmieniany 1 raz.
GG 4113059

harry
Trener

#159 Postautor: harry » 20 sierpnia 2007, o 11:53

DonKamizi pisze:Zamiast rozpisywać się o sytuacji z Trumińskim i o tym jak to kontrolowaliśmy cały czas mecz może wreszcie ktoś obecny w parkingu napisze dlaczego w 12 nie było jokera (Jeleniewski) i w 14 taktycznej (Śledź).

Pomimo sytuacji z 13 biegu mecz mozna było wygrać.Tylko jak zwykle taktycznie ktoś spierdolił.
Chyba, że co poniektórzy nie dowidzą niewygodnych pytań.

Dowidzą niewygodne pytania zadawane po meczu, z fotelu i w kapciach jak już wszystko jest wiadome. Już to pisałem, jak jeden ze sponsorów był cały czas w parkingu na meczu. I jak się za głowę łapał bo też mu sie wydawało że to wszystko takie proste.
Daniel miał do 12 biegu 3,1,1,. Fakt, był bardzo pilnowany przez Trumińskiego, ale właśnie dlatego nie wiedziałem jak naprawdę mu sie jeździ na tym torze. Woleliśmy poczekać, zobaczyć i wystawić dżokera w 13 biegu jeżeli by była potrzeba. Oczywiście teraz to i ja jestem taki mądry. Niestety Trumiński oprócz hipernumeru w 13 biegu wprowadził totalne zamieszanie i niewiedzę.
Darek w 14 biegu? 3 razy pod rząd? I za kogo? Piszcz ze Stachyrą, raz pięknie wygrywają by za chwilę cienko przegrać. I nie zapominajmy, że gdyby mecz był dalej na styku to w 15 pojechałby Puszakowski a nie Mroczka i trzeba by było mieć trochę inne podejście. Do tego jeszcze doszło całe zamieszanie z tym chorobliwie ambitnym i po rybach.
Konkluzja jest jasna. Diabeł mnie podkusił, żeby brać tego typa na mecz. Jakby był Franek wygralibyśmy bez problemu(-ów), bo ten przynajmniej nie blokowałby Jelonka i nie wyciął by takiego numeru.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

koniuszko
Szkółkowicz

#160 Postautor: koniuszko » 20 sierpnia 2007, o 11:56

KrzysztofC pisze:
harry pisze:"Mozna tam wygrac, ale bedzie strasznie ciezko. Obojetnie jakim skladem bysmy nie pojechali..."

Żadne ciężko. Wszystko było pod kontrolą. Do biegu 13 :shock:

Pod jaką kontrolą? Przecież to grudziądz przez caly mecz prowadzil 8-12 punktami i to GKM kontrolowal mecz . I tak byśmy wygrali . A za tydzień hefe będzie wypoczęty , stange się objeździ i nie macie szans! Grudziądzanie mięli slabszy dzień i dlatego nawiązaliścię jako taką walkę . Za tydzień 54-39. I kimże jest Klimek , żeby Mroczka niemógl sobie z nim poradzić? I żaden Hansen wam nie pomoże , nie ludźcie się!!!

Nie napinaj sie tak bo ostatnio co mecz mówicie że Hefe miał słaby dzień i nie był wypoczęty i w następnym będzie lepiej i co?Według mnie już nie zadziwi w tym sezonie.
Tak samo można powiedzieć że Jeleń miał słabszy dzień i cała reszta i że za tydzień będzie lepiej.

harry
Trener

#161 Postautor: harry » 20 sierpnia 2007, o 11:58

Bramę zamknął kierownik parkingu i do nie go nie mamy żalu. Zachował się normalnie oczywiście. Przypilnował tego co miał przypilnować. Ochrona się pojawiła bo z trenerem zaczęliśmy się szarpać z nim, żeby wypuścić Jelenia. Niewiele zabrakło, juz jeden skobel odciągneliśmy ale za dużo ich było, szkoda.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

harry
Trener

#162 Postautor: harry » 20 sierpnia 2007, o 12:07

Lublin_Fan pisze:Byłem na trybunach, widziałem i nie mogę sie nadziwić co ten seba zrobił :? :shock:

Ale ciekawi mnie również jedna rzecz. Dlatego jak seba wyjechał do 13 biegu to w tym czasie harry stał na trybunie i patrzył na tor?? Patrzył i nie widział? Całe "zawieszenie" trwało chyba z minutę zanim harry w pędzie zerwał się pod bramę. Wyglądało jakbyście tam spali. Trener również gdzieś w parku maszyn a Trumiński spokojnie szykował się do startu.

To już pisał Shack. Z trenerem uzgodniliśmy, ze jedzie Jeleń. Trener poszedł zgłosić zmianę a ja czekałem na bieg. Spoko. Aż tu Shack mi mówi, że Trumna stoi pod bramą i czeka na wyjazd. No to ja pędem na dół, bo pomyslałem, ze trener mu nie powiedział, ze nie jedzie. Mówię mu ze jest zmiana a ten kręci głową, ze nie. Lecę do trenera i pytam się czy powiedział mu o zmianie a ten na mnie wielki oczy, ze oczywiście. Jeleń powoli konczy się przygotowywać a my z trenerem do Trumny i dawaj mu mówić, ze nie jedzie. A ten dalej kręci głową i wyjeżdża na tor bo akurat sędzie zapala zielone światło. Zbaranieliśmy bo to był pierwszy przypadek w historii żużla. Teraz wiem, ze powinienem stanąć przed motocyklem a trener powinien mu związać ręce ale nie wiadomo z kolei czy mógłbym teraz pisać te rzeczy...

Pozdr.[/quote]

Ge(L)o
Trener

#163 Postautor: Ge(L)o » 20 sierpnia 2007, o 12:09

Za tydzień będzie wiele trudniej niż dziś. Na pozycjach juniorskich przegrywamy w miażdżący sposób. Trzeba spróbować Hansena sprowadzić, może coś ujedzie. Atmosfera w teamie domyślam się, że tragiczna po wczorajszych wydarzeniach. Śledź wczoraj pojechał bezbłędnie, ale za tydzień równie dobrze może przegrywać z Mroczką lub Brzozowskim.
Niestety nasz optymizm możemy budować tylko na trójce Śledź, Jeleń, Stachyra. A to za mało, żeby wygrać z Grudziądzem, któremu wczoraj przytrafił się słabszy dzień.
Poza tym harry pisanie, że wszystko było pod kontrolą, gdy cały mecz przegrywaliśmy 6-10 pkt jest conajmniej nie na miejscu :? choć szansa na zwycięstwo była - to jasne.

Ge(L)o
Trener

#164 Postautor: Ge(L)o » 20 sierpnia 2007, o 12:11

harry pisze: Niewiele zabrakło, juz jeden skobel odciągneliśmy ale za dużo ich było, szkoda.

I co ? W pięciu by stanęli pod taśmą ?

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#165 Postautor: Fork » 20 sierpnia 2007, o 12:15

Wtedy sędzia nie wykluczylby Daniela, gdyby ten stał juz pod tasma. A Seba musiałby zjechac z toru.
trening czyni mistrza.

bslub

#166 Postautor: bslub » 20 sierpnia 2007, o 12:19

harry pisze:Konkluzja jest jasna. Diabeł mnie podkusił, żeby brać tego typa na mecz.

Diabeł to Ciebie Harry podkusił żeby go zakontraktować do drużyny,

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#167 Postautor: Gelo » 20 sierpnia 2007, o 12:29

Woleliśmy poczekać, zobaczyć i wystawić dżokera w 13 biegu jeżeli by była potrzeba.

Ale poczekać na co i zobaczyć co? Że mecz jest w tył? Wynik ratuje się jak najwcześniej jak się da. Joker powinien być wystawiony już w wyścigu V - Darek za Sebka. Widzieliście zapewne, że Darek dobrze wystartował w wyścigu IV. Skoro koniecznie chcieliście zaczekać, chociaż nie wiem na co - joker mógł być tez wystawiony w wyścigu VI - Daniel za Tomka. Biorąc pod uwagę przebieg obu tych wyscigów (Puzon okroił naszych z trzeciej pozycji) i wygrana Dawida w następnym - lekko mi wychodzi, ze wygralibyśmy oba takie jokery. Wyścig 13 to tylko dopełnienie rozpaczy.

harry
Trener

#168 Postautor: harry » 20 sierpnia 2007, o 12:40

Darek za Sebka...
Ludzie jak nie ma was na meczu to nie piszcie. Błagam.
Trumna wygrywał starty atomowo. Ale wtedy jeszcze wydawało się, ze nie rozumieją się z Danielem. Zresztą po biegu poprosiłem ich o uzgodnienie stanowisk. Po ich następnym biegu już nie miałem wątpliwości.
W IV biegu Darek przyjechał za Stachem i juz pisałem, ze nie wiadomo było jak naprawdę jeździ Daniel

harry
Trener

#169 Postautor: harry » 20 sierpnia 2007, o 12:45

bslub pisze:
harry pisze:Konkluzja jest jasna. Diabeł mnie podkusił, żeby brać tego typa na mecz.

Diabeł to Ciebie Harry podkusił żeby go zakontraktować do drużyny,

Niestety to był mój największy błąd w tym sezonie. Ale diabeł ma swoje sztuczki. Potrafi otumanić.

Awatar użytkownika
Carew
Szkółkowicz

#170 Postautor: Carew » 20 sierpnia 2007, o 12:48

Mecz już za nami, nie cofniemy głupiego zachowania Sebka, trzeba zaryzykować sprowadzając jakiś obco, wiem że to się łatwo mówi i że są to koszty ale nie mamy pewności że jak pojedzie Franek to zrobi powyżej 5-6pkt. Oczywiście potrzebujemy też obco na pozycji juniora.
Czy zawodnicy już mniej więcej wiedzą jak sie przełożyć na tor w Grudziądzu czy nadal jest dla niech zagadką???
Jakie są szanse w % że w niedzielę wygramy i nie będziemy musieli jechać najprawdopodobniej w barażach o utrzymanie.
----- FORZA JUVE -----

bslub

#171 Postautor: bslub » 20 sierpnia 2007, o 12:52

no cóż stało się Harry, teraz to trzeba modlić się o deszcz przed meczem i przyczepny tor, no i koniecznie musi być Hansen i Nieminen
bo Gniezno wcale nie jest taki słabe a baraże to loteria

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#172 Postautor: kdsz » 20 sierpnia 2007, o 12:55

Carew pisze:Jakie są szanse w % że w niedzielę wygramy
Liczę to od rana, ale utknąłem w miejscu gdzie pojawia się całka potrójna i chyba będę musiał zrezygnować :lol:
PS. A jakie są szanse, że wcale nie z Gnieznem tylko z Poznaniem będziemy walczyć o 7 miejsce? Liczy ktoś? ;)
Ostatnio zmieniony 20 sierpnia 2007, o 13:07 przez kdsz, łącznie zmieniany 1 raz.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
Carew
Szkółkowicz

#173 Postautor: Carew » 20 sierpnia 2007, o 13:04

kdsz pisze:PS. A jakie są szansę, że wcale nie z Gnieznem tylko z Poznaniem będziemy walczyć o 7 miejsce? Liczy ktoś? ;)

Takiego scenariusza to chyba nawet nikt nie przewiduje... :?
----- FORZA JUVE -----

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#174 Postautor: Gelo » 20 sierpnia 2007, o 13:10

Darek za Sebka...
Ludzie jak nie ma was na meczu to nie piszcie. Błagam.
Trumna wygrywał starty atomowo.

Będziemy pisać, bo wypisujesz bzdury. Skąd mogłeś wiedzieć przed V wyścigiem jakie starty ma Truminski, skoro wczesniej dotknął taśmy i nie jechał? Natomiast Darek miał za sobą udany start w poprzedzającym wyścigu. Wiec od początku był spasowany. I nie trzeba być na meczu żeby wiedzieć, ze tylko Darek i Daniel nadają się na jokerów - to wie każde dziecko.

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#175 Postautor: DonKamizi » 20 sierpnia 2007, o 13:22

Gelo pisze: Joker powinien być wystawiony już w wyścigu V - Darek za Sebka.

Może Sebek był szybki na próbie.W pierwszym biegu wjechał w taśmę.W swoim 2 bieguj jak napisał Harry nawet w relacji w radio mówili, że Sebek miał atomowy start i przyjechał przed Jeleniem.Więc tu mozna zrozumieć brak zmiany.Zawalili końcówkę kiedy trzeba było postawić wszysko na jedną kartę.

A jeśli chodzi o sytuacje przed biegiem 13.Trzeba było wyrwać Sebie wyłącznik i spier......Parę akcji w jego wykonaniu juz widziałem i szybka reakcja załatwiłaby sprawę.
Ostatnio zmieniony 20 sierpnia 2007, o 13:23 przez DonKamizi, łącznie zmieniany 1 raz.
GG 4113059