PSŻ Poznań - TŻ Lublin

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

Re: Psż Poznań - Tż Lublin

#101 Postautor: Gelo » 29 lipca 2007, o 23:37

Speedway Fan pisze:
Niestety - jest liderem a lider nie moze zawodzic w najwazniejszych momentach
Darek jeździ jak Pikej :P

kiepskie porównanie - akurat Pikej ratował nam zawsze skórę w ważnych momentach - a piętnaste wyścigi w meczach na styk to wręcz jego specjalność - czego o Darku powiedzieć nie można. I niestety powstaje problem kto jest dobry na I ligę - jak patrzę na dzisiejszą jazdę dotychczasowego lidera I ligi - niejakiego Pulpeta to można dojść do wniosku, że nie ma już pewniaków. Dlatego lepsze 10 Pikeja w kazdym meczu niż 14,14 i... 4 Jensenów czy innych Ferjanów.

zarfe
Szkółkowicz

#102 Postautor: zarfe » 30 lipca 2007, o 00:03

jedynym pewniakiem jest Harris

Awatar użytkownika
bartosch
Kadrowicz
Kontakt:

#103 Postautor: bartosch » 30 lipca 2007, o 02:48

w skrocie... mecz rozgrywany przy padajacym non stop deszczu. na nasza przegrana wplynal bieg 9 w ktorym to Franek zrobil "obertasa", a jadacy za nim Dawid nie mial innej mozliwosci jak polozyc motocykl "w bagno". sedzia bardzo szybko zarzadzil powtorke w 3-osobowym skladzie wykluczajac Franka. motor Dawida byl tak zawalony blotem, ze mimo staran nie mozna bylo go odpalic na coraz bardziej "bagnistym" torze. Poznan mial bardziej wyrownany sklad i wygral. swietnie na tym trudnym torze radzili sobie poznanscy juniorzy, a w szczegolnosci Piaszczynski. u nas nie do ugryzienia byl Daniel, jak zwykle w tym sezonie niezle pojechal Darek. reszta ponizej oczekiwan. slowa uznania dla lubelskich kibicow, ktorzy przez caly mecz w deszczu dopingowali Nasza druzyne, pozdrawiam!
carpe diem!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#104 Postautor: Gelo » 30 lipca 2007, o 08:29

zarfe pisze:jedynym pewniakiem jest Harris

Jest również obecnie na pierwszym miejscu mojej listy marzeń. Ale jest kilka "ale". Po pierwsze czy obecny sezon nie jest dla niego tylko chwilowym wyskokiem. Facet ma swoje pięć minut ale czy w przyszłym roku to utrzyma? Tego nie wie nikt. Po drugie jak gdzieś wyczytałem Rybnik jest już z nim po słowie na przyszły rok. I co gorsza podobno zażyczył sobie dwukrotnie więcej pieniędzy, a RKM się zgodził. To nie nasz poziom cenowy wiec szanse nawet teoretyczne maleją do zera.

Sledzio
Trener
Kontakt:

#105 Postautor: Sledzio » 30 lipca 2007, o 08:34

bartosch pisze: sedzia bardzo szybko zarzadzil powtorke w 3-osobowym skladzie wykluczajac Franka. motor Dawida byl tak zawalony blotem, ze mimo staran nie mozna bylo go odpalic na coraz bardziej "bagnistym" torze.

To co Dawidek ma tylko jeden Motor czy co :( ?

Awatar użytkownika
Carew
Szkółkowicz

#106 Postautor: Carew » 30 lipca 2007, o 08:55

Sledzio pisze:
bartosch pisze: sedzia bardzo szybko zarzadzil powtorke w 3-osobowym skladzie wykluczajac Franka. motor Dawida byl tak zawalony blotem, ze mimo staran nie mozna bylo go odpalic na coraz bardziej "bagnistym" torze.

To co Dawidek ma tylko jeden Motor czy co :( ?

Wychodzi na to że tak, jak by nie mógł pożyczć motoru nawet od Michaluka i przywieźć chociaż ten 1 pkt a może akurat udało by się coś więcej wywalczyć. :?
Ostatnio zmieniony 30 lipca 2007, o 10:51 przez Carew, łącznie zmieniany 1 raz.
----- FORZA JUVE -----

Sledzio
Trener
Kontakt:

#107 Postautor: Sledzio » 30 lipca 2007, o 09:12

InDorka pisze:
stefanzdzialek pisze:

A jakie to plotki?
Jedziemy do Poznania powalczyć - zapowiada Jarosław Siwek, prezes Sipmy.

A to co ? Harry prezesem Sipmy ? lol, a myślałem że prezesem jest Leszek Kępa.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#108 Postautor: kdsz » 30 lipca 2007, o 09:44

jedynym pewniakiem jest Harris

Harris to dla mnie zagadka. Jest skuteczny, śmiga bardzo efektownie, ale patrząc na niego mam wrażenie, że punkty zdobywa dzięki żywiołowości i walce na dystansie ale ma braki w technice. Oczywiście nie jestem żadnym ekspertem i pewnie się kompromituję piszą te rzeczy, ale niekwestionowane symbole klasy sportowej (Hans, Tony) prezentowali się na torze tak jakby.... dostojniej.
Inna sprawa, że oglądanie Anglika w akcji to prawdziwa przyjemność.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#109 Postautor: Cooper » 30 lipca 2007, o 10:02

Gelo pisze:Dobrze ze sezon siÄ™ konczy.

Czyzby? :twisted: :wink:
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#110 Postautor: tezetomaniak » 30 lipca 2007, o 10:35

Problemem Harrisa są przede wszystkim słabe starty... Nie widziałem jeszcze w GP, żeby 'Bomber" wygrał start z jakimś dobrym zawodnikiem ... Nawet w finale GP Wielkiej Brytanii spod taśmy wyjechał ostatni ....

Sytuację braku jakiegokolwiek motocykla, na którym mógłby wyjechać Dawid do powtórki pozostawiam bez komentarza... :?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#111 Postautor: Gelo » 30 lipca 2007, o 11:00

Jego starty są słabe jak jedzie z Adamsem, Hancockiem i podobnymi. Ale jak widać na I ligę są wystarczające żeby mieć najwyższą średnią. Widziałem go dwukrotnie live w konfrontacji z naszymi zawodnikami. Nie odbiega startami od Darka, Dawida czy Jelenia. A że na trasie jest szybki to tylko lepiej dla widowiska.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#112 Postautor: papi » 30 lipca 2007, o 12:38

Gelo pisze:To nie nasz poziom cenowy wiec szanse nawet teoretyczne malejÄ… do zera.

ale co nas to obchodzi? Kibic płaci, kibic wymaga...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#113 Postautor: Gelo » 30 lipca 2007, o 12:43

papi pisze:
Gelo pisze:To nie nasz poziom cenowy wiec szanse nawet teoretyczne malejÄ… do zera.

ale co nas to obchodzi? Kibic płaci, kibic wymaga...

kibic nie płaci za harrisa - jezeli to miało byc smieszne.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#114 Postautor: papi » 30 lipca 2007, o 12:51

nie wiem czy śmieszne, ale dziwne. Na Karlssona pieniądze mają się znaleźć i już, i zawsze twierdziłeś, że sytuacja finansowa klubu Cię nie obchodzi. Teraz w przypadku Harrisa jesteśmy zbyt biedni. Pewnie masz rację, Anglik za drogi, może chociaż na Szweda wystarczy :)

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#115 Postautor: Mars » 30 lipca 2007, o 12:59

na 2 lige nam Szwed niebedzie potrzebny.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#116 Postautor: Gelo » 30 lipca 2007, o 13:12

papi pisze:nie wiem czy śmieszne, ale dziwne. Na Karlssona pieniądze mają się znaleźć i już, i zawsze twierdziłeś, że sytuacja finansowa klubu Cię nie obchodzi. Teraz w przypadku Harrisa jesteśmy zbyt biedni. Pewnie masz rację, Anglik za drogi, może chociaż na Szweda wystarczy :)

Nie mają, a powinny - czy na Szweda czy na Anglika. I to jest własnie podejście kibicowskie. Płacę wiec wymagam emocji i wyniku. A sytuacja finansowa klubu mnie nie interesuje konsekwentnie. Nie zmienia to jednak faktu, że to klub podpisuje kontrakty a nie kibice - i nie będę udawał, że tego nie ma - a z tym drogim Harrisem napisałem troszkę złośliwie, wiedząc że ile by nie kosztował to i tak będzie za drogi. Ale ja mogę tylko zasugerować kogo zakontraktować, a za co... to już jakby nie moja sprawa. Nikt nie ma przecież obowiązku mnie słuchać.

Awatar użytkownika
BruceWszechmogÄ…cy

#117 Postautor: BruceWszechmogÄ…cy » 30 lipca 2007, o 14:13

kdsz pisze:Harris to dla mnie zagadka. Jest skuteczny, śmiga bardzo efektownie, ale patrząc na niego mam wrażenie, że punkty zdobywa dzięki żywiołowości i walce na dystansie ale ma braki w technice. Oczywiście nie jestem żadnym ekspertem i pewnie się kompromituję piszą te rzeczy, ale niekwestionowane symbole klasy sportowej (Hans, Tony) prezentowali się na torze tak jakby.... dostojniej.

Braki w technice ? :D Technikę ma świetną, jedzie dokładnie tam gdzie chce, a przy tym myśli na torze. Ma angielską sylwetkę (z grasstracku), i może się wydawać że "głowa wrosła mu w szyję"... Ale to i tak dużo ładniejsze od ramion Andersena.
Z czasem się wyrobi, Tony na początku kariery wyglądał "mało dostojnie", też wtedy był wtedy takim szaleńcem. Rozumiem że masz takie wrażenie bo jam mam czasami :że to motocykl "powozi " Tomkiem Gollobem a nie na odwrót :)

W ogóle śmieszne są te dywagacje na temat Harrisa (zwłaszcza) i Karlssona pod kątem ich startów w plastronie z koziołkiem (na plastronie :) ) Tacy goście mają oferty z klubów 1 czwórki i z połowy ekstraligowych (Chris), i oferty od Lublina to by pewnie nawet dokładnie nie przejrzeli... Dziwią mnie takie dziecięce fantazje. A jak czytam " Szwed" to przychodzi mi na myśl Magnus a nie Peter. On chyba nie jest zbyt drogi a Stal chyba awansuje...
" M. Jabłoński: Motor był szybki, to ja dałem d... Nie po raz pierwszy zresztą ... "

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#118 Postautor: Gelo » 30 lipca 2007, o 14:33

W 2004 roku było to realne, w ubiegłym roku PK byłu nas ponoć jedną nogą, a teraz to dziecięce fantazje. Nie rozumiem, ale ok - niech będzie. Kwestia jest prosta - zakontraktowanie Zorra, Rudda, Jensena i jakiegokolwiek zawodnika z "tej półki" to przedłużenie wegetacji - walka o utrzymanie, a maksymalnie przy dużym szczęściu 5 miejsce. Nie sądzę żebyśmy byli gotowi na zakontraktowanie czterech takich średniaków jak to jest w Gorzowie. Dlatego lepszy jeden a dobry. Magnus byłby dobry tylko na uzupełnienie gwiazdy.

Awatar użytkownika
BruceWszechmogÄ…cy

#119 Postautor: BruceWszechmogÄ…cy » 30 lipca 2007, o 14:55

Mówimy o 2008... Jeśli teraz KM nie awansuje, a chyba tak się stanie, to przecież Łyczywek go nie odda ,bo gdzie znajdzie drugiego? Zapłacą tyle ile będzie trzeba, ale to nie z Lublinem będą się przebijać.... Koniec. Dla mnie Magnus jest dobry, Ruud też (dojdzie do siebie po kont.) Ale Jensen po tym sezonie będzie droższy. Jaka średnia taka kasa...
" M. Jabłoński: Motor był szybki, to ja dałem d... Nie po raz pierwszy zresztą ... "

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#120 Postautor: Gelo » 30 lipca 2007, o 15:02

BruceWszechmogący pisze:Mówimy o 2008... Jeśli teraz KM nie awansuje, a chyba tak się stanie, to przecież Łyczywek go nie odda ,bo gdzie znajdzie drugiego? Zapłacą tyle ile będzie trzeba, ale to nie z Lublinem będą się przebijać.... Koniec. Dla mnie Magnus jest dobry, Ruud też (dojdzie do siebie po kont.) Ale Jensen po tym sezonie będzie droższy. Jaka średnia taka kasa...

Masz rację - dlatego trzeba miećtakiego Łyczywka u nas, żeby móc się przebijać. Formuła dziadowania obowiązujaca u nas od 3 sezonów już się wypaliła. Nowi ludzie, to może nowe pieniądze. Ja czekam z utęsknieniem na zmiany. Żeby uciąć ewentualne wpisy np. Coopera - ja się nie pcham do zarządu.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#121 Postautor: kdsz » 30 lipca 2007, o 15:06

BruceWszechmogący pisze:Ma angielską sylwetkę (z grasstracku), i może się wydawać że "głowa wrosła mu w szyję"... Ale to i tak dużo ładniejsze od ramion Andersena.
Nie chodzi mi o brak szyi. Mam po prostu wrażenie, że rzuca nim po torze. W wygranym finale w Cardiff by nie wpaść w Hancocka hamował "całym sobą" co wyglądało tyleż efektownie co pokracznie. Ale ma wyniki i potrafi poderwać publikę świetnymi szarżami więc nie ma co się czepiać
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
BruceWszechmogÄ…cy

#122 Postautor: BruceWszechmogÄ…cy » 30 lipca 2007, o 15:22

W Cardiff w ogóle rzucało. A co dopiero gościem który cały czas atakował żeby wyprzedzać w finale mistrzów świata. Chris świetnie panował nad motorem w tych warunkach. Słowo "pokraczne" bardziej pasuje mi do archaicznych wejść w wiraż Tomka w Pradze...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#123 Postautor: Gelo » 30 lipca 2007, o 15:29

Pokracznie czy dostojnie - to chyba kwestia względna. Tak jak napisał kdsz - najważniejsze, że skutecznie i efektownie. A czy Chris ma braki w technice? Chyba nie, skoro jeszcze nie ma na koncie np. spektakularnego staranowania rywala. Mimo, że agresywnie jezdzi dość bezpiecznie - ups przepraszam - Dawid będzie miał na ten temat zapewne inne zdanie ;).

Awatar użytkownika
BruceWszechmogÄ…cy

#124 Postautor: BruceWszechmogÄ…cy » 30 lipca 2007, o 15:38

Gelo pisze:Mimo, że agresywnie jezdzi dość bezpiecznie - ups przepraszam - Dawid będzie miał na ten temat zapewne inne zdanie ;).

Chyba takie same. Zdanie dla prasy, może być inne. Ja też lubię od czasu do czasu położyć się w moim ulubionym miejscu... :)

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#125 Postautor: Hans » 30 lipca 2007, o 15:41

W kolejnym sezonie (jeżeli pojedziemy), to będziemy mieli problem z utrzymaniem Jelenia :wink: A wy tu prawicie o Karlssonach itp. :cool:

Średnia Daniela mocno skoczy po tej kolejce, przed obecnym sezonie miał kilka ciekawych propozycji z innych klubów - to co będzie w tym roku :wink: :)

Franek przerasta poziom pierwszej ligi. Po co mu była pierwsza liga, jak mógł sobie trzaskać komplety w Opolu. Jak widać pieniądze to nie wszystko. A może ich brak :lol:

Pozdrawiam.