Działalność klubu - kłopotów cd....

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Dj_Korgi
Senior
Kontakt:

Re: Działalność klubu - MAMY LICENCJE!!

#1401 Postautor: Dj_Korgi » 18 czerwca 2007, o 11:45

Ge(L)o pisze:
harry pisze:
Ge(L)o pisze:Ej koluniu. Masz coś do naszej taśmy :?: :lol:

Tak. Wszyscy mają tego dosyć. Od następnego meczu zmieniamy zasady wynagrodzenia elektryka...

I co to zmieni ? Bo nie bardzo rozumiem...

Ja proponuje za każdy "defekt" taśmy 10% wynagrodzenia w dół - wszystko będzie grało :wink:

Koper
Trener
Kontakt:

#1402 Postautor: Koper » 18 czerwca 2007, o 18:20

http://www.kurierlubelski.pl/index.php? ... &pid=39774

Wyczytałem ze Ślask Wrocław ma dostać z Urzedu Miasta Wrocław...2 mln pln :shock:

Co ciekawe Miasto Wrocław bedzie w posiadaniu 70 % akcji klubu (wartosc 5 mln pln)

Miasto wesprze finansowo ÅšlÄ…sk

Dwa miliony złotych otrzyma od Urzędu Miasta Wrocławia drugoligowy klub piłkarski Śląsk, na mocy umowy sponsorskiej podpisanej w środę. Nowym prezesem klubu zostanie prawdopodobnie Antoni Kordos.

Umowa promocyjna przewiduje 18 działań, w tym m.in. umieszczenie na koszulkach zawodników logo Wrocławia. Do końca 2007 roku miasto przekaże klubowi 2 mln zł z przeznaczeniem na bieżącą działalność.

Prezydent miasta Rafał Dutkiewicz poinformował na środowej konferencji prasowej, że w ciągu kilku najbliższych dni sfinalizowana będzie też umowa inwestorska, na mocy której Urząd Miasta stanie się właścicielem 70 procent akcji klubu. Pytany o dokładną datę zawarcia umowy prezydent odpowiedział, że zależy ona od wymogów proceduralnych w sądzie.

- Miasto Wrocław przeznaczyło dla klubu piłkarskiego Śląsk w sumie 7 mln zł, z czego 5 mln zł na uregulowanie spraw właścicielskich i dzięki temu finalnie staniemy się właścicielem Śląska w 70 procentach. Natomiast 2 mln przekazane zostaną na bieżącą działalność klubu - wyjaśnił prezydent.

Dutkiewicz zapowiedział też, że na stanowisko prezesa Śląska będzie rekomendował Antoniego Kordosa. - Obecnie prezesem jest Piotr Mazur. Natomiast w ciągu najbliższych dni zbierze się rada nadzorcza w nowym składzie i powoła nowego prezesa. Zaproponuję na to miejsce Antoniego Kordosa.

Nie wiadomo natomiast jeszcze kto będzie nowym trenerem drużyny. Dutkiewicz zapowiedział, że miasto nie będzie angażowało się w wybory trenera. - Dobry obyczaj nakazuje, żeby taką decyzję podjął prezes razem z radą nadzorczą. Dlatego my nie będziemy się mieszać.

Antoni Kordos ma 45 lat i jest absolwentem Wydziału Geografii i Studiów Regionalnych Uniwersytetu Warszawskiego. Zdaniem Dutkiewicza jest dobrym kandydatem na prezesa, posiada zarówno doświadczenie sportowe jak i marketingowe.

W latach 1993-1999 pracował na stanowisku dyrektora ds. reklamy Statoil Polska, a następnie m.in. także w The Coca-Cola Company jako district manager. Natomiast w latach 1999-2002 był menedżerem reprezentacji Polski U-21, trenowanej przez Lesława Ćmikiewicza.

Koper
Trener
Kontakt:

#1403 Postautor: Koper » 20 czerwca 2007, o 05:17

Za Kurierem Lubelskim:
Komisarz dla TÅ» Sipma

PO 28 CZERWCA KTOŚ BĘDZIE MUSIAŁ RZĄDZIĆ ZAMIAST PREZESA

Towarzystwo Żużlowe Sipma wyznaczyło na 28 czerwca walne zebranie członków. Jeżeli w jego trakcie nie zostanie wybrany nowy prezes klubu, wówczas nazajutrz przewodniczący komisji rewizyjnej zawiadomi o tym fakcie prezydenta Lublina. Obowiązkiem Adama Wasilewskiego będzie powołanie zarządu komisarycznego i wszczęcie procedury likwidacyjnej.

W ciągu jednego dnia czy tygodnia klubu zlikwidować się nie da, zwłaszcza że trwają rozgrywki I-ligowe. Tak więc kibice mogą być świadkami niecodziennej sytuacji, że miasto, które od lat stara się umywać ręce od wszystkiego co sportowe, będzie teraz musiało zająć się prowadzeniem klubu i organizacją zawodów.
Oznacza to ni mniej, ni więcej, tylko: przekonanie żużlowców TŻ Sipma, aby wsiedli na motocykle, przygotowanie toru, obsadę osób funkcyjnych z licencjami, druk biletów i plakatów, obsadę kas i bileterów, wynajęcie i opłacenie ochrony, zapewnienie opieki medycznej, zagwarantowanie pieniędzy zawodnikom na wypłaty po meczu. A to tylko niektóre obowiązki.
Obserwując dotychczasowe dokonania urzędników i ich kompetencje oraz zaangażowanie w sport, nie tylko zresztą żużlowy, można być pewnym skandalu na miarę 690-lecia Lublina. Z cudem graniczyć będzie uniknięcie walkoweru (25 tysięcy złotych) i rozegranie choćby jednego meczu. Chyba że władza wykorzysta sprawdzoną metodę działania i bez mrugnięcia okiem wycofa klub z rozgrywek.
Poproszony o skomentowanie zaprezentowanego powyżej scenariusza pełniący obowiązki prezesa klubu Jarosław Siwek mówi:
– Żaden z członków obecnego zarządu nie zgodzi się kierować klubem. To pewne. Ja również po siedmiu latach żebrania o pieniądze na żużel mam tego dość. Znajomi śmieją się ze mnie, nazywając mnie „wyręczaczem” władzy. Szkoda mi kibiców, a zwłaszcza zawodników, którzy ostatnio zaczęli się ścigać coraz skuteczniej i jestem pewien, że w niedzielę pokonają lidera rozgrywek. Jeśli za tydzień nie wybierzemy nowego prezesa, to rano 29 czerwca w sekretariacie prezydenta wraz z przewodniczącym komisji rewizyjnej pozostawimy pisemny wniosek o wszczęcie procedury likwidacyjnej Towarzystwa Żużlowego Sipma. Możliwości naszego działania się wyczerpały.