Treningi

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Filip
Junior

#751 Postautor: Filip » 26 maja 2007, o 23:36

W trzech napewno meczu nie wygramy :lol: . Jeleń i Piszcz każdy ponad 10 punktów :?: Było by im strasznie ciężko, a Śledź powinien zrobić swoje. Powiedzmy, że Jeleń zrobi 9 punktów i Piszcz też to daje 18 Darek zrobi 12, jest 30 :?: Potwierdza się fakt, że meczu w trzech nie wygramy. Dawid dorzuci z 6 Seba ze 3, no i Klimek, który nie będzie miał łatwego zadania, z juniorami z Rybnika, ale są do pokonania jak najbardziej, powiedzmy zrobi 4 punkty. Razem daje 43, wiec znów podkreślam w trzech meczu nie wygramy, a patrząc realistycznie Dawid, Seba i Klimek tyle punktów zrobią wieć nawet w pełnym składzie możemy przegrać, ale bądźmy optymistami :wink: .

Awatar użytkownika
SKALOR
Szkółkowicz
Kontakt:

#752 Postautor: SKALOR » 27 maja 2007, o 10:11

$korzen$ pisze:Akurat o niego to mozemy byc spokojni, razem z Darkiem swoje zrobia. Martw sie lepiej "motorynka" Seby :wink:

Tylko,ze przed meczem z Rybnikiem czytałem podobne posty i co?

Piszcz razem z Truminskim przegrali naszej druzynie mecz.

Po meczu Tomka w Rybniku wcale nie jestem spokojny o jego wynik dzisiaj. Zwlaszcza,ze nie trenowal przed meczem,a przeciez dosypano troche nowej nawierzchni i tor sie nieco zmienil.
A to jest przeciez nasz kluczowy zawodnik.
Oby w Rybniku byl to jego najgorszy wystep w sezonie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#753 Postautor: Torsen » 27 maja 2007, o 10:27

Dosypanie glinki, z tego, co pisał kiedyś Gawrzyk, nie zmienia charakterystyki nawierzchni, tylko ją wiąże, dzięki czemu się ona nie rozpada i nie powstają dziury. Gdyby zaś wpływało to również na przyczepność, to akurat dla Piszcza im bardziej przyczepnie, tym lepiej.

Awatar użytkownika
luckas
Szkółkowicz

#754 Postautor: luckas » 27 maja 2007, o 11:29

trenuje ktoÅ› teraz na stadionie?
Obrazek

Sledzio
Trener
Kontakt:

#755 Postautor: Sledzio » 27 maja 2007, o 11:52

Ktoś trenuje bo słychać, ciekawe kto ?

Speedway Fan
Senior

#756 Postautor: Speedway Fan » 27 maja 2007, o 12:04

Jeżeli ma jechać dzisiaj Kus w meczu to pewnie on ;)

Filip
Junior

#757 Postautor: Filip » 27 maja 2007, o 12:06

U mnie nic nie słychać...

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#758 Postautor: Hans » 27 maja 2007, o 12:16

Byłem około 10 na stadionie to był tylko Matej.

Awatar użytkownika
SKALOR
Szkółkowicz
Kontakt:

#759 Postautor: SKALOR » 27 maja 2007, o 12:21

Podejrzewam,ze trenuje ktos z dwojki Kus, Piszcz.
Obrazek

Awatar użytkownika
SKALOR
Szkółkowicz
Kontakt:

#760 Postautor: SKALOR » 28 maja 2007, o 10:36

Dodam,ze chodzi o Piszcza.

$korzen$ pisze:Akurat o niego to mozemy byc spokojni, razem z Darkiem swoje zrobia. Martw sie lepiej "motorynka" Seby :wink:

I co teraz napiszesz znawco zuzla?

Pytalem,dlaczego nie trenowal w piatek przed mega waznym meczem?

Pisałem,ze jak blado wypadnie to sie nie zdziwie.
I sie nie dziwie,cały Tomek-zawodowiec.
Drugi zawalony mecz,jeden za drugim. Proponuje dluzszy odpoczynek. Wychodzi brak zdrowej konkurencji.
Obrazek

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#761 Postautor: $korzen$ » 28 maja 2007, o 12:26

Tomek w porownaniu do Stachyry czy innych Truminskich przez wszystkie ostatnie spotkania jechal swoje, gdzie wtedy byl Dawid i Trumna ? Zadyszka moze sie zdarzyc kazdemu, tyle.. ze Piszcz w porownaniu do w/w potrafi wyciagac wnioski o czym sie przekonasz na meczu z Gnieznem, o ile sie oczywiscie odbedzie.

Koper
Trener
Kontakt:

#762 Postautor: Koper » 28 maja 2007, o 12:32

Moze to nienajlepsze porownanie, ale po smierci Romanka kibice w Rybniku mobilizowali sie i przychodzili na stadion moze na jeden z treningow w tym tygodniu zmobilizowac sie aby byla mozliwe najwieksza frekwencja kibicow i w ten sposob zamanifestowac to co Darek zrobił mowiac do Radzia ze chce nadal walczyc? Moze nawet wybrac sie na trening w barwach? To juz pozostawiam fan klubowi ten pomysl, czy cos takiego ma sens...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#763 Postautor: Gelo » 28 maja 2007, o 12:34

Widać korzeń ze masz sympatię - prawda jest jednak taka, że Jeleniewski, Trumiński i Piszcz to zawodnicy z tej samej półki. To żużlowcy na czołową 15-tkę drugiej ligi, którym od czasu do czasu wychodzą dobre mecze. Ale najlepszą ich wizytówką jest ich dorobek. Mimo wielu już lat na torze - żadnych sukcesów. Jak się jest dobrym, można mieć słabszy mecz, dwa, trzy. Można nie trafić z silnikiem - to teżsie zdarza. Ale Tomek ma już 3 dychy na karku, a w żużlu nic nie osiągnął ponad przeciętność. Daniel i Sebek idą tą samą drogą.

Koper
Trener
Kontakt:

#764 Postautor: Koper » 28 maja 2007, o 12:39

Gelo pisze: Ale Tomek ma już 3 dychy na karku, a w żużlu nic nie osiągnął ponad przeciętność. Daniel i Sebek idą tą samą drogą.
A puchar MACEC ? :wink:

Awatar użytkownika
istred
Trener

#765 Postautor: istred » 28 maja 2007, o 12:45

A puchar MACEC ?
O, dokładnie to jest ten poziom, na którym Daniel się wybija.

Dobrze Gelo napisał - ta sama półka. Wystarczy spojrzeć na Kościucha - lider w Poznaniu. Ogromny postęp w porównaniu do zeszłych lat, pojeździ parę lat w pierwszej lidze i ma szanse żeby trafić z powrotem do e-ligi.

A u nas - wszyscy trzej panowie podobnie - juniorzy jeszcze nieźli, ale jako seniorzy, szarzyzna...[/quote]

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#766 Postautor: Gelo » 28 maja 2007, o 12:50

Wystarczy spojrzeć na nasze podwórko - Dawid. Jeszcze 3 miesiace temu dałbym sobie głowę obciąć, że nic z niego nie będzie. Ale zmieniłem zdanie, bo sam Dawid zmienił się nie do poznania. Upada - fakt ale dlaczego? Bo walczy i chce. Diagnoza jest prosta - Jeleniewski i Trumiński nigdy nie liznęli jazdy z najlepszymi na świecie. Kościuch i Stachyra tak. Piszcz miał tylko krótki epizod w Ekstralidze i to parę ładnych latek temu.

Awatar użytkownika
suchy1613
Szkółkowicz

#767 Postautor: suchy1613 » 28 maja 2007, o 13:21

Zgadzam się z tą opinią, widać ambicję u Dawida. Każdy kibic docenia też to, że potrafi po meczu podziękować za doping. Co do Tomka Piszcza, to nie jest ten zawodnik sprzed laty, kiedy był taki waleczny, a przecież to nasz chłopak i miejmy nadzieję, że jeszcze pokaże, co potrafi. Może w następnym meczu???

Awatar użytkownika
SKALOR
Szkółkowicz
Kontakt:

#769 Postautor: SKALOR » 28 maja 2007, o 14:23

Pokemon pisze:A w jednym biegu Tomek wczoraj ładnie pojechał i dzięki temu Stachyra pokonał Harrisa :wink: Wiem- szkoda, że tylko w jednym, ale przyczyna jest mi nieznana :(

A ja chyba znam przyczynÄ™:
Dalej nie wiem dlaczego,ale nie wziął udziału w piątkowym treningu.

Brak spasowania z torem,przegrane wszystkie starty a na trasie furmanka. Za sprzet odpowiada zawodnik i nikt mu sie tam nie wtrąca . To ze Tomek był i jest wolny to czyja to wina? Trenera,a moze toromistrza ?

I niech mi nikt nie mowi,ze glinka nie zmienila charakterystki toru.
Juz w piątek na treningu (strasznie wolni co niektorzy)zauwazylem,ze zmieniły sie przyczepne ścieżki i ze duza juz tak nie ciągnie.
Po polaniu nasi jeszcze dobrze,a pozniej sędzia (pod naciskiem Korbela) zabronił polewac bo zauwazyli to,o co chodzi.
Obrazek

Maciek_LSM
Kontakt:

#770 Postautor: Maciek_LSM » 28 maja 2007, o 22:24

czy jest na jutro planowany trening ?

wojteko
Senior

#771 Postautor: wojteko » 28 maja 2007, o 22:41

amatorzy maja planowany jutro trening (podobno) ?

Awatar użytkownika
rAdEk23
Junior
Kontakt:

#772 Postautor: rAdEk23 » 28 maja 2007, o 22:47

$korzen$ pisze:Tomek w porownaniu do Stachyry czy innych Truminskich przez wszystkie ostatnie spotkania jechal swoje, gdzie wtedy byl Dawid i Trumna ? Zadyszka moze sie zdarzyc kazdemu, tyle.. ze Piszcz w porownaniu do w/w potrafi wyciagac wnioski o czym sie przekonasz na meczu z Gnieznem, o ile sie oczywiscie odbedzie.

Janusz Stachyra jest całkiem innego zdania , i ja tez.
W szkole uczą ze wyciągać wnioski to poprawiać się jak widać Seba się poprawił Dawid się poprawił a Tomek z Danielem co?? spadli i to ostro w dół.
A jeśli chodzi o treningi Tomka Piszcza na pytanie J.Stachyry czemu nie był na treningu: ,, nie mogłem" i chyba wszystko jasne to jest profesjonalista :lol: :lol:
Sipma Lublin :D :D :D

Awatar użytkownika
SKALOR
Szkółkowicz
Kontakt:

#773 Postautor: SKALOR » 28 maja 2007, o 23:35

$korzen$ pisze:Tomek w porownaniu do Stachyry czy innych Truminskich przez wszystkie ostatnie spotkania jechal swoje, gdzie wtedy byl Dawid i Trumna ? Zadyszka moze sie zdarzyc kazdemu, tyle.. ze Piszcz w porownaniu do w/w potrafi wyciagac wnioski o czym sie przekonasz na meczu z Gnieznem, o ile sie oczywiscie odbedzie.

Chyba nie widziales punktacji naszych wychowankow w Rybniku!
Piszcz wygral z rywalem,lecz tylko raz z juniorem.

O ile mecz sie odbedzie i o ile Tomek dostanie szanse. WÄ…tpie.
Obrazek

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#774 Postautor: $korzen$ » 29 maja 2007, o 09:59

Ale co sie tak tego Rybnika przyczepiliscie ? Spojrz na punktacje wszystkich wczesniejszych spotkan a zobaczysz dokladnie gdzie jest Seba i Dawid. Chwilowa zadyszka zdarza sie kazdemu, gorzej jak trwa przez pol sezonu..

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#775 Postautor: kilar » 29 maja 2007, o 11:50

Co do Seby to sie zgodze, jednak w przypadku Dawida nie masz racji $korezn$ Dawid walczy jak nikt inny, ambicji nie mozna mu odmowic, dwoi sie i troi na torze i co najwazniejsze w ostatnich meczach jezdzi skutecznie i skuteczniej od Piszcza, Jelenia, czy Truminskiego... a przeciez jest to dopiero 1 rok w seniorach. Jestem przekonany, ze ze swoja forma bedzie caly czas szedl do gory. Wedlug mnie, zaraz po Rybce, nalezy mu sie miejsce w skladzie.