GKM Grudziądz - TŻ Lublin 9.04.07 godz. 15:00

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
radek_gkm

#51 Postautor: radek_gkm » 30 marca 2007, o 20:03

witam. Co roku spotykam kibiców z Lublina na naszym stadionie i stwierdzam,że jesteście najlepszą i najsympatyczniejszą grupą,która do nas przyjeżdża a wspólne piwko zawsze umacnia mnie w tym przekonaniu :) :D :lol: Zapraszam więc do Grudziądza.
taka malutka uwaga -''GKM''
pozdro

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#52 Postautor: Hans » 30 marca 2007, o 20:40

radek_gkm pisze:taka malutka uwaga -''GKM''
pozdro

Proszę :) Grudziądz przegrałby obydwa sparingi bez Jacka Golloba. Chyba coś się stało Staszkowi z silnikiem, że już więcej nie pojechał :D Dość równie reszta seniorów GKM, ciekawe tylko dlaczego Brzozowski nie pojawia się na sparingach....

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#53 Postautor: Dobromir » 1 kwietnia 2007, o 20:07

Na Grudziądz proponuje taki skład:

Stachyra
Charczenko/Jeleniewski
Trumiński
Piszcz
Śledź
Klimek
Hansen

Smirnek_
Senior

#54 Postautor: Smirnek_ » 1 kwietnia 2007, o 20:16

Lars czy Kenneth? Lars mnie zupełnie nie przekonał, natomiast Kenneth jest bardzo niepewny. Liga angielska to inna bajka.

rob7
Senior

#55 Postautor: rob7 » 1 kwietnia 2007, o 20:32

.... a kto jak nie Kenneth? Kus? jeszcze tydzień treningów przed nami
ale po wielkiego wyboru nie ma;
1.Piszcz/Jeleniewski
2.Trumiński/Jeleniewski
3.Stachyra
4.Charczenko (znajomość toru i te nowe GM od Kowalskiego)
5.Śledź
6.Klimek
7.K.Hansen (jeśli nie może to Kus)
8.Michaluk/Polak

Awatar użytkownika
luckas
Szkółkowicz

#56 Postautor: luckas » 1 kwietnia 2007, o 20:37

rob7 pisze:7.K.Hansen (jeśli nie może to Kus)

a czego Kus? mi sie wydaje, ze większe umiejętności od Czecha ma Lars Hansen. Przynajmniej na razie on chyba nieco więcej gwarantuje od Kusa.
Ale co by nie mówić, to w K.Hansenie upatruje pozycję podstawowego juniora zagranicznego w naszym zespole.
Ostatnio zmieniony 1 kwietnia 2007, o 20:38 przez luckas, łącznie zmieniany 1 raz.

bartek23

#57 Postautor: bartek23 » 1 kwietnia 2007, o 20:37

1.Jeleniewski/Piszcz
2.Trumiński
3.Stachyra
4.Charczenko (znajomość toru i te nowe GM od Kowalskiego)
5.Śledź
6.Michaluk/Polak
7.Klimek
8.K.Hansen

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#58 Postautor: Mars » 1 kwietnia 2007, o 20:42

ja bym zaryzykowal w tym meczu i tak jezdzimy na wyjezdzie moj sklad:

1.Piszcz
2.Stachyra
3.Nieminen
4.Charczenko
5.Sledz
6.Klimek
7.ten lepszy dunczyk;)

bartek23

#59 Postautor: bartek23 » 1 kwietnia 2007, o 20:48

Mars pisze:ja bym zaryzykowal w tym meczu i tak jezdzimy na wyjezdzie moj sklad:

1.Piszcz
2.Stachyra
3.Nieminen
4.Charczenko
5.Sledz
6.Klimek
7.ten lepszy dunczyk;)

Ja myśle że to dobry skład.

Snys
Zawodowiec

#60 Postautor: Snys » 1 kwietnia 2007, o 20:49

Ja bym widział tak:

1. Piszcz
2. Charczenko
3. Stachyra
4. Trumna/Jeleń
5. Sledz
6. Klimek
7. K.Hansen (potem Lars, Kus)
8. Polak/Michaluk
Ostatnio zmieniony 1 kwietnia 2007, o 20:55 przez Snys, łącznie zmieniany 1 raz.

rob7
Senior

#61 Postautor: rob7 » 1 kwietnia 2007, o 20:51

luckas pisze:
rob7 pisze:7.K.Hansen (jeśli nie może to Kus)

a czego Kus? mi sie wydaje, ze większe umiejętności od Czecha ma Lars Hansen. Przynajmniej na razie on chyba nieco więcej gwarantuje od Kusa.
Ale co by nie mówić, to w K.Hansenie upatruje pozycję podstawowego juniora zagranicznego w naszym zespole.

ocena subiektywna ale mnie dzisiaj bardziej podobał sie Kus, starty ma lepsze, z Klimkiem wygrał po ładnej walce, pierwszy raz jechał na naszym trudnym torze itd. Lars dla mnie taki "bez wyrazu'

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#62 Postautor: Mars » 1 kwietnia 2007, o 20:54

powiem tak dlamnie ci nasi obcokrajowcy to jedna wielka niewiadoma dlatego sadze ze lepiej ich sprawdzic w meczu wyjazdowym gdzie porazka jest wkalkulowana niz usiebie wziasc ich i dostac becki ...unas trzeba wygrywac.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#63 Postautor: Gelo » 1 kwietnia 2007, o 21:39

A ja sądzę, ze trzeba zrobić wszystko, żeby wygrać w Grudziadzu - szans nam większych nie daję ale jak nie z Grudziądzem i Poznaniem to z kim? Kus mnie dzisiaj zaskoczył - rzeczywiście moment startowy znakomity (i efektowny), gorzej z dojazdem do łuku. Ładna sylwetka i płynna jazda - to z pewnością. Zdecydowanie widzę w nim spory potencjał, ale na I ligę to na razie za mało. Z konieczności para juniorów to Kenneth i Rafał. Lars jest strasznie cienki.

Kalhorn
Junior

#64 Postautor: Kalhorn » 1 kwietnia 2007, o 22:38

A dlaczego na wyjeździe mielibyśmy korzystać z obcokrajowców (seniorów) od tak sobie? Przecież nie są oni żadnymi wielkimi zawodnikami, którzy mieliby być tzw. pewniakami gwarantującymi większą zdobycz punktową niż nasi krajowi seniorzy. Jak chcą jeździć w naszej lidze powinni chociaż pokazać się na treningach. Wtedy jasne będzie czy są lepsi od "naszych" czy też nie. Charczenko w żadnym wypadku nie powinien mieć zagwarantowanego startu "w ciemno" w Grudziądzu, tylko dlatego, że tam jeździł. Przecież każdy z naszych krajowych zawodników miał okazje startować na grudziądzkim torze. Inaczej niestety ma się sprawa z juniorami. Lars, Matej i nasi krajowi juniorzy nic wielkiego dziś nie pokazali. Myślę, że po tym co w zeszłym roku zaprezentował u nas Kenneth można by w najbliższym meczu postawić na niego.

Proponowany przeze mnie skład:
1. S. Trumiński
2. T. Piszcz
3. D. Stachyra
4. D. Jeleniewski
5. D. Śledź
6. R. Klimek
7. K. Hansen
8. K. Polak

Awatar użytkownika
istred
Trener

#65 Postautor: istred » 1 kwietnia 2007, o 23:09

Współczuję temu kto będzie wybierał skład na mecz w Grudziądzu, bo będzie miał naprawdę wiele dylematów...
Wśród seniorów.
1. Czy postawić na Polaków czy zaryzykować z obcokrajowcami? Czy wstawić Charczenkę, bo zna dobrze tor?
Po Polakach wiemy czego mniej więcej można się spodziewać - jak któryś zdobędzie ponad 8-9 punktów spełni swoje zadanie, jeśli nie to będzie rozczarowanie. Ale kto wie tak naprawdę w jakiej formie są poszczególni zawodnicy? Jakim sprzętem będą dysponować w Grudziądzu? Jak poradzą sobie na twardym torze?
Wiele przemawia za obcokrajowcami - weszli już w sezon, przejechali już parę zawodów i co najważniejsze robię naprawdę niezłe wyniki. Mimo, że wielkich zawodników nie pokonali to myślę, że żaden zarówno z naszych jak i zawodników GKM nie pokazałby podobnej formy. Tylko pojawiają się pytania, jak obcokrajowcy zaprezentują się w Polsce i jak się będę spisywać w odniesieniu do Polaków... Uważam, że najlepszym wyjściem byłoby zaprosić wszystkich na trening - Nieminena, Ostergaarda, Johnstona i Charczenkę i pozwolić walczyć o miejsca w składzie z naszymi... ale zdaję sobię sprawę, że jest to praktycznie nierealne.

Wśród juniorów.
Pewniakiem jest Klimek, tylko kto oprócz niego. Niezłe wrażenie zrobił Kus, jednak chyba jeszcze za wcześnie na ligę. Lars - pierwszy wyjazd na tor w tym roku? - Odpada. Michaluk i Polak niech się jeszcze objeżdżają w zawodach młodzieżowych. Wydaje mi się, że najodpowiedniejszym kandydatem byłby Kenneth Hansen - robi ładne wyniki w Anglii, jest wjeżdżony w sezon - może sporo namieszać w Grudziądzu i to nawet według mnie wśród seniorów.

Nie pokuszę się o wytypowanie składu na Grudziądz bo jest to według mnie w tej chwili wróżenie z fusów... Jakikolwiek trener wystawi skład to uważam, że trzeba jechać do Grudziądza po zwycięztwo bo - tak jak napisał Gelo - jak nie tam to gdzie?

Czarek
Trener

#66 Postautor: Czarek » 2 kwietnia 2007, o 09:40

Stawiam 58:32 dla GrudziÄ…dza
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#68 Postautor: Gelo » 2 kwietnia 2007, o 09:52

Pokemon pisze:Kto pamięta Jasia Stachyrę z trenerki u nas, to wie, że pojedziemy krajowym składem. Dodatkowym argumentem jest tu kasa, której nie mamy zbyt wiele. Będzie obcokrajowiec junior (pewnie Keneth) i być może jeden stranieri do sprawdzenia i ewentualnego pociągnięcia wyniku (Johnston?- wydaje się być najlepszy). W takim wypadku skład wyglądałby tak:
1. Śledź
2. Stachyra
3. Piszcz
4. Trumiński
5. Johnston
6. Klimek
7. Kus
8. K.Hansen

Jeśli wypali wariant "oszczędnościowy" to pewnie Jeleniewski z 4, a z 5 Trumiński. Charczenko musiałby wyprzeć kogoś ze składu, a tu nie wiadomo kogo? Stachyrę?

Powodzenia! 8)

Było pisane, ze Johnston ma 9-go mecz w Anglii, wiec odpada. W zwiazku z tym skład zapewne będzie krajowy plus Kenneth.

Ge(L)o
Trener

#70 Postautor: Ge(L)o » 2 kwietnia 2007, o 10:43

To jeden z ważniejszych meczów w kontekście walki o 6-7 miejsce w tym sezonie przed playoff. Niestety wypadł on już na początku sezonu i obawiam się, że po tych wszystkich zawirowaniach nie będziemy w stanie wygrać w Grudziądzu (a szkoda, bo za wyjazdowe zwycięstwo są 3 punkty, a Grudziądz i Poznań to jedyne miejsca, gdzie możemy na dzień dzisiejszy realnie myśleć o wyrównanej walce).
Jeśli wygramy to się bardzo zdziwię :shock: Chciałbym :lol:

rob7
Senior

#71 Postautor: rob7 » 2 kwietnia 2007, o 11:06

... to b.ważny mecz nie tylko w wymiarze sportowym ale tez finansowym
gdyby jakimś cudem udało się wygrać to na mecz z Poznaniem przyjdzie 5-6 tyś. ludzi...
Mam nadzieję ze nie zostanie popełniony błąd z ub.sezonu że w Grudziądzu nie jechał Knapp i Charczenko w Grudziądzu pojedzie tym bardziej że jak mówił spiker odbierał wczoraj w Toruniu dwa nowe GM-y
dla przypomnienia jak jechał Alosza w ub sezonie przeciwko nam;
15. Aleksiej Charczenko (3,1*,3,1*) 8+2
I. (70,94) Charczenko, Barański, Tomicek, Michaluk 5:1 (5:1)
IV. (70,37) Tomicek, Krzyżaniak, Charczenko, Rempała 3:3 (15:9)
VIII. (70,16) Charczenko, Świst, Krzyżaniak, Brhel 4:2 (29:19)
XI. (69,11) Robacki, Louis, Charczenko, Suchanek 4:2 (41:25)
a tak w play-offach
16. Aleksiej Charczenko (2*,2,1*,2,2*) 9+3

Ge(L)o
Trener

#72 Postautor: Ge(L)o » 2 kwietnia 2007, o 11:22

Silniki nowe ma. Ale w jakiej jest formie to wielka niewiadoma. Z drugiej strony forma naszych pozostałych jeźdźców to też duże x ... Mimo wszystko zaryzykowałbym wstawienie Charczenki za jednego z krajowców (Jelenia ?). Jakby co może go zastępować K.Hansen spod 8.
Do zorientowanych : czy tzw. joker obowiazuje też w I lidze ?

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#74 Postautor: mikas » 2 kwietnia 2007, o 11:30

Spiker sie rozpędził i tak powiedział na zawodach a wszyscy uwierzyli ;) taki przypadkowy żart prima aprillisowy wyszedł ;)
MOTOR LUBLIN
Obrazek