Działalność klubu - kłopotów cd....

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#926 Postautor: $korzen$ » 5 marca 2007, o 10:16

Papi widze, ze w swoich teoriach opierasz sie na Lotosie Gdansk. Dla mnie jest to glupota, w Gdansku mieli poteznego sponsora i sztab ludzi, ktorzy ten sukces gwarantowali. Co masz natomiast u nas ? Zawodnikow ktorzy nawet w II lidze nie gwarantuja awansu, zarzad ktory nawet obecnie nie potrafi wypracowac jednolitego planu dzialania i co najgorsze, brak mocnego sponsora "za plecami" Wobec tego, nawet start w II lidze to jedna wielka loteria. Owszem moze sie udac, ale tak samo prawdopodobne jest, ze skonczymy jak Pila. Zwlaszcza, ze jestem w stanie postawic wszystkie poniadze na to, ze ludzi na trubynach nie bedzie wiecej niz tysiac, maxymalnie poltora tysiaca. Nie licze tez, ze Piszcz czy Truminski jakos kosmicznie zejda z kontraktami.. to sie nam po prostu nie oplaca.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#928 Postautor: $korzen$ » 5 marca 2007, o 12:00

Dokladnie o tym mowie, o ile po czarnych latach LKZ-u ogladanie Stefaniego przynosilo sporo frajdy, to teraz ludzie uznali by to za totalna amatorszczyzne. Niestety, w chwili obecnej nasz klub z regresu wyciagnac moze tylko duzy sukces, na miare przynajmniej kolejnego barazu o E-Lige. Kolejny sezon o nic, albo zaczynanie od nowa nie przyniesie zadnych korzysci. Aczkolwiek ta I opcja jest typowym "mniejszym zlem" Natomiast czy papi chociaz przez chwile pomyslal co stac sie moze jesli do tej I ligi nie awansujemy ? Wtedy ci "wielcy" i "oddani" prawdopodobnie znajda sobie nowy obiekt inwestycji, a zuzel pozostanie z reka w nocniku, ot genialny pomysl. Na prawde dziwie sie ze takie cos jest wogole rozpatrywane, zwlaszcza zwazajac na "potencjal" naszego miasta.

harry
Trener

#930 Postautor: harry » 5 marca 2007, o 12:27

Źle rozumujecie.
W tej chwili, zeby ruszyć w I lidze trzeba z powodu licencji bardzo dużo kasy. Powiedzmy dwa razy więcej niż normalnie. Czynione są starania już od 3 miesięcy, zeby zebrać tą kasę, ale idzie jak po grudzie i naprawdę trudno oczekiwać cudu w ostatnich dniach. W tej chwili ciągle liczymy kasę - ile potrzeba i ile mamy i ile jeszcze możemy mieć. Na razie nie wychodzi najlepiej. A jeżeli mamy jechać po to (jak przez ostatnie dwa lata) żeby na koniec sezonu znów wygenerować jakieś 150 tys zł długu to naprawdę nie ma sensu.
I niektórzy spośród udziałowców rozumuję w ten sposób. Jak nie będzie z góry określonej forsy ( 500 tys. zł w żywej gotówie) to prawie na 100% wiadomo, ze na koniec będzie znowu klapa finansowa. Dlatego nie chcą się pchać w coś co wiadomo że przyniesie straty. Ja też jestem tego zdania - jak nie będzie forsy to zamykamy i już.
A wtedy jak ktoś chce to niech zakłada nowy klub. Bo to będzie naprawdę ostatnia szansa. Oczywiście na przetrwanie żużla w Lublinie.
I w ten sposób trzeba to traktować.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#931 Postautor: maestro76 » 5 marca 2007, o 12:31

czyli caly misterny plan w pizdu....a juz odliczalem wschody ksiezyca do pierwszego meczu :evil:
never ride faster than your angel can fly

Awatar użytkownika
hanson

#932 Postautor: hanson » 5 marca 2007, o 12:34

$korzen$ pisze:(...) Natomiast czy papi chociaz przez chwile pomyslal co stac sie moze jesli do tej I ligi nie awansujemy ? Wtedy ci "wielcy" i "oddani" prawdopodobnie znajda sobie nowy obiekt inwestycji, a zuzel pozostanie z reka w nocniku, ot genialny pomysl. Na prawde dziwie sie ze takie cos jest wogole rozpatrywane, zwlaszcza zwazajac na "potencjal" naszego miasta.

Święte słowa!! Start w II lidze to nudne mecze do "jednej bramki", to żenujący poziom organizacyjny jak i sportowy, to powrót do amatorszczyzny, a przecież jeden tego typu klub żużlowy w Lublinie juz mamy i niech tak pozostanie!
II lidze mówimy stanowcze NIE :!:

rob7
Senior

#933 Postautor: rob7 » 5 marca 2007, o 12:46

harry pisze:Źle rozumujecie.
W tej chwili, zeby ruszyć w I lidze trzeba z powodu licencji bardzo dużo kasy. Powiedzmy dwa razy więcej niż normalnie. Czynione są starania już od 3 miesięcy, zeby zebrać tą kasę, ale idzie jak po grudzie i naprawdę trudno oczekiwać cudu w ostatnich dniach. W tej chwili ciągle liczymy kasę - ile potrzeba i ile mamy i ile jeszcze możemy mieć. Na razie nie wychodzi najlepiej. A jeżeli mamy jechać po to (jak przez ostatnie dwa lata) żeby na koniec sezonu znów wygenerować jakieś 150 tys zł długu to naprawdę nie ma sensu.
I niektórzy spośród udziałowców rozumuję w ten sposób. Jak nie będzie z góry określonej forsy ( 500 tys. zł w żywej gotówie) to prawie na 100% wiadomo, ze na koniec będzie znowu klapa finansowa. Dlatego nie chcą się pchać w coś co wiadomo że przyniesie straty. Ja też jestem tego zdania - jak nie będzie forsy to zamykamy i już.
A wtedy jak ktoś chce to niech zakłada nowy klub. Bo to będzie naprawdę ostatnia szansa. Oczywiście na przetrwanie żużla w Lublinie.
I w ten sposób trzeba to traktować.

szansa na przetrwanie żużla w Lublinie to start w tym sezonie w I-lidze,
nowy klub jeśli nawet powstałby to moim zdaniem ma znikome szanse na start w rozgrywkach w tym roku (za miesiąc rusza liga)...
więc albo znajdą się sponsorzy i wyłożą kasę albo faktycznie trzeba kończyć zabawę bo generowanie następnych długów nie ma sensu

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#934 Postautor: Gelo » 5 marca 2007, o 13:04

Rozmawiamy zdaje się o dwóch różnych rzeczach - harry o tym jak w ogóle wystartować, a my - w której lidze. Co do tego, ze potrzeba sporej kasy na start w I lidze - chyba wszyscy wiemy. Rzecz w tym, zeby to była I liga... albo wcale.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#935 Postautor: papi » 5 marca 2007, o 13:18

Gelo pisze:
Jesli chce wrócić to zrozumie sytaucje w klubie, a 2 sprawa to, że lige niżej zapewne naprzywozi więcej punktów, a to przekłada się na kase.

Nie bądź naiwny - on chce zarabiać, a sytuacja w klubie interesuje go tylko o tyle, ile będzie mógł zarabiać.

w 2 lidze zarobi więcej niż w 1, to chyba nie ulega dyskusji
Gelo pisze:
przy walce o awans byłbym spokojny o frekwencję.
Pytam po raz kolejny - poręczysz za to, czy bawisz się w jatamana?

nie jestem w stanie za to poręczyć, wnioskuje tak po tym co się działo w Lublinie w 2002 roku, a także w Gdańsku i Poznaniu w 2006.
Gelo pisze:
byc może Twoi znajomi nie, ale kibiców sukcesu jest od groma, także w Lublinie.

Jakiego sukcesu? wygrania u siebie z Rawiczem czy Opolem po dwóch latach od barażu o Ekstraligę? Błagam nie osłabiaj mnie.

na tym właśnie polega urok sezonowców, chodzą jak jest walka o cokolwiek. Media rozdmuchają, że wszystko zaczynamy od nowa, że będzie lepiej, budowana jest nowa drużyna i ludzie to chwycą. Na ciekawy żużel jest zapotrzebowanie w Lublinie, problem w tym żeby to dobrze rozreklamować. A wtedy nawet walka o awans do 2 klasy rozgrywkowej może ściągnąć ludzi na trybuny. Zobacz przykłady Katowic, Nowej Pogoni w Szczecinie czy Zawiszy (mowa o piłce), jak ludzie widzą, że idzie ku lepszemu to chodzą na drużyne, a dyscyplina na tu niewiele do rzeczy. Zaryzykuje nawet stwierdzenie, że w naszym mieście na dobry żużel jest większe zapotrzebowanie niż na dobrą piłkę, bo takiej nigdy u nas nigdy nie było, więc ze względu na marną historię nikt do fajerwerków nie przywykł.
Gelo pisze:
Słusznie napisał Cooper, ja też nie jestem zwolennikiem 2 ligi za wszelką cenę.

Odnoszę jednak wrażenie, że jesteś - tylko nie znajdujesz uzasadnienia. I słusznie, bo go nie ma - oczywiście w sensie sportowym. Klub żużlowy jest klubem SPORTOWYM i nie należy o tym zapominać.

nie będe się z Tobą sprzeczał. Po prostu jeśli mamy wystartować w 2 lidze z zamiarem awansu za rok to dla mnie to głupota. Sens jest tylko wtedy kiedy ta drużyna będzie wystarczająco mocna by awansować teraz. Bo jak mamy awansować za rok to możemy wystartować w 1 i nawet jak spadniemy to wyjdzie na to samo. Ale myślę, że taki skład = pewny awans

Zresztą zaczekajmy do środy. Harry sam napisał, że w obecnej sytuacji nie jest ciekawie i start w tym momencie to loteria, a nawet nie, to niemal gwarancja że długi będą rosły. Jak jest ktoś kto weźmie na siebie utrzymanie drużyny to lepiej dać mu szansę, a jak nie to wystartować w 1 lidze i liczyć że po 1 uda się utrzymać, a po 2, że ten sezon nie przyniesie takich strat na jakie w tej chwili się zanosi.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#936 Postautor: kdsz » 5 marca 2007, o 14:13

Kto miałby zorganizować nowy klub? Ci sami ludzie co obecnie? W jaki sposób będą rozmawiać ze sponsorami? "Co prawda doprowadziliśmy klub do upadku, ale teraz zaczynamy z czystym kontem od drugiej ligi, mając głęboko w dupie długi wobec zawodników i instytucji z poprzednich sezonów".

By powstał w Lublinie nowy klub, potrzebne jest zaangażowanie nowych osób, nie związanych z obecną ekipą (o tym wspominają Harry z Gawrzykiem). Chętnych pewnie nie ma, więc jedyna szansa na uratowanie żużla w naszym mieście, to kontynuacja obecnego dziadostwa.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

janek
Kadrowicz

#938 Postautor: janek » 5 marca 2007, o 18:59

Czyli kopa!!! :( . No to koledzy forumowicze oszczędzajcie już na wyjazdy do Tarnowa. Chyba że wolicie amatorów oglądać przy Zygmuntowskich.

noe

#939 Postautor: noe » 5 marca 2007, o 19:35

Piszmy o pomoc tutaj:

Adam Wasilewski
Prezydent Miasta Lublin
mailto:prezydent@um.lublin.pl

jak dostanie dużo listów to może coś pomoże.

wojteko
Senior

#940 Postautor: wojteko » 5 marca 2007, o 19:37

noe pisze:Piszmy o pomoc tutaj:

Adam Wasilewski
Prezydent Miasta Lublin
mailto:prezydent@um.lublin.pl

jak dostanie dużo listów to może coś pomoże.

obawiam sie ze to jest juz troche za pozno :? :(

noe

#941 Postautor: noe » 5 marca 2007, o 19:48

niestety pewnie masz racje

harry
Trener

#942 Postautor: harry » 6 marca 2007, o 13:38

Wręcz przeciwnie!!!!
Nie jest za późno!!!
Tylko już! Jak najszybciej i najwięcej! Właśnie tam się teraz ważą nasze losy.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#943 Postautor: luCas » 6 marca 2007, o 13:56

Moze ktos biegly w "pismie i mowie" stworzy na szybko jakas sensowna tresc (petycje, odezwe,gorzkie zale), ktora mozna by wysylac na adres prezydenta?
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

meridol

#944 Postautor: meridol » 6 marca 2007, o 13:58

ale to chodzi o to żeby wysłać jak najwięcej maili od kibiców więc się nie zastanawiaj tylko wysyłaj...

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#945 Postautor: Hans » 6 marca 2007, o 14:20

Ja już 4 maile :D Podpisałem się jako Wierny kibic :)

Formę oficjalną prawie zachowałem 8)

Wszyscy jedziemy i wysyłamy Prezydentowi maile :D Niech jego skrzynka 100 MB zapełni się 8) :P :wink:

Awatar użytkownika
hanson

#946 Postautor: hanson » 6 marca 2007, o 14:44

Niedrzwica także nie próżnuje :)
Trzymam kciuki i wierzÄ™ w happy end :!:

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#947 Postautor: Cooper » 6 marca 2007, o 14:51

A niech tam, ja tez wyslalem, choc to nie jest prezydent z mojej bajki 8) Ale zuzel jak najbardziej w tej bajce jest, wiec skoro moze to jakos pomoc.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

zarfe
Szkółkowicz

#948 Postautor: zarfe » 6 marca 2007, o 16:00

Wiadomość do Prezydenta wysłana

noe

#949 Postautor: noe » 6 marca 2007, o 16:22

ja oczywiście też wysłałem

Koper
Trener
Kontakt:

#950 Postautor: Koper » 6 marca 2007, o 16:24

Ode mnie poszly 3 maile, oczywiscie od 3 osob a nie w 3 kopiach:)