Skład na sezon 2007

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Danio

#1351 Postautor: Danio » 31 października 2006, o 07:56

jataman21 napisał:
Klimek nie jest żadnym pewniakiem... przegrywa z juniorami zza morza którzy w Polsce byli tyle razy co ja we Francji. Przed Klimkiem długa droga, cieszą jego postępy ale nie jest jak narazie nawet solidnym ligowcem wiec spokojnie
.

Klimek to talent jakiego dawno z młodzieży od czasów Dadosa nie było!!!
Inna sprawa to taka że Klimkowi potrzebny jest dobry sprzęt- ramy, silniki etc. Wyniki które osiągnął w tym sezonie nie są wymierne do jego umięjetności poprzez posiadany przez niego sprzęt!! Chłopak sam szuka sponsorów, ojciec pomaga najwięcej a Klub???
Zobaczycie gdy Klimek wkurzy się sytuacją w Lublinie bo choć chce zostać dla Lublina to na rozwój swojego talentu może nie dostać odpowiednich warunków!
Gdy pójdzie do innego Klubu, dostanie dobre warunki to zobaczycie jak będzie jeździł!

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1352 Postautor: mikas » 31 października 2006, o 11:19

Gelo pisze:Tomickowi krzyżyk na droge - cienias jakich mało - niejaki Barański z Charczenką juz pokazali jaki jest mocny mimo wygranego startu objechali "najlepszego zawodniczka" jak ostatniego kelnera. W przyszłym roku Klimek powinien sobie z nim poradzić - mam nadzieję, ze będzie się rozwijał tak jak powinien a nie jak w tym roku - czyli wcale.

Karlssonowi krzyżyk na droge - cienias jakich mało - nie ma co o niego walczyć niech zostaje w Ostrowie, już kiedys Miesiąc leszcz pokazał jaki jest mocny pokonując go w Lublinie gdy był naszym zawodnikiem :twisted:
Brać Miesiąca :lol:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#1353 Postautor: jataman21 » 31 października 2006, o 11:21

Klimek to talent jakiego dawno z młodzieży od czasów Dadosa nie było!!!

Kacper Kępa wydaje mi się wiekszym... ale mozemy polemizować...
Jasne... sprzęt, sprzęt, sprzęt ja słyszałem od innego juniora od nas z drużyny że akurat Rafał sprzęt ma całkiem dobry, dużo lepszy niz pozostali juniorzy od nas z drużyny.
Daniel nie wierz we wszystko co piszÄ… w gazetach...
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1354 Postautor: Gelo » 31 października 2006, o 11:26

mikas pisze:
Gelo pisze:Tomickowi krzyżyk na droge - cienias jakich mało - niejaki Barański z Charczenką juz pokazali jaki jest mocny mimo wygranego startu objechali "najlepszego zawodniczka" jak ostatniego kelnera. W przyszłym roku Klimek powinien sobie z nim poradzić - mam nadzieję, ze będzie się rozwijał tak jak powinien a nie jak w tym roku - czyli wcale.

Karlssonowi krzyżyk na droge - cienias jakich mało - nie ma co o niego walczyć niech zostaje w Ostrowie, już kiedys Miesiąc leszcz pokazał jaki jest mocny pokonując go w Lublinie gdy był naszym zawodnikiem :twisted:
Brać Miesiąca :lol:

Bardzo śmieszne - nie stać Cie na wiecej?

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#1355 Postautor: DonKamizi » 31 października 2006, o 11:27

To na czym jeżdżą Polak i Michaluk w żadnym przypadku nie można nazwać "sprzętem" więc trudno mieć od nich gorsze motory.

A Kacper BYŁ większym talentem.Wielka szkoda, że tak krótko.
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1356 Postautor: mikas » 31 października 2006, o 11:39

Gelo pisze:Bardzo śmieszne - nie stać Cie na wiecej?

No ja też myślałem, ba jestem pewien że stać Ciebie na wiecej, ale kolejny raz w ostatnim czasie Twoją argumentacją sie zawiodłem dlatego napisałem posta w takim tonie :wink: Chociaż generalnie co do samej przydatności Tomicka i jego "niezastępowalności" masz sporo racji ;)
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Danio

#1358 Postautor: Danio » 31 października 2006, o 12:56

Dodam, że Toruń ma nadal problemy finansowe i wciąż nie wiadomo czy nie podzieli losu Gdańska!! Tak więc jeszcze dużo jest nie wiadomych!! Może Ostrów otrzyma propozycję do extraligi gdy powiększą? albo Rybnik wróci na miejsce Torunia!

Jasne... sprzęt, sprzęt, sprzęt ja słyszałem od innego juniora od nas z drużyny że akurat Rafał sprzęt ma całkiem dobry, dużo lepszy niz pozostali juniorzy od nas z drużyny.

Jataman21 tak się składa, że na żużel chodziłem jeszcze z Twoim i swoim tatą jak Ty raczkowałeś- bez obrazy :!: , i nigdy nie wierze w to co piszą, ale porównania sprzetu Michaluka, Polaka do Klimka jest bardzo śmieszne!! Michaluk i Polak mają antrapy a Klimek ma po prostu już za słaby sprzęt!!! który może jemu wystarczał na początku rozgrywek czyli na wiosnę!
POZDRAWIAM :D

rob7
Senior

#1359 Postautor: rob7 » 31 października 2006, o 14:05

no to pomału sytuacja zaczyna się klarować

Nowe propozycje do przyszłorocznego regulaminu
Jakiś czas temu mówiło się o powiększeniu Ekstraligi do dziesięciu zespołów. Dziś wiemy już, że na pewno do tego nie dojdzie i na wzór lat ubiegłych w najwyższej klasie rozgrywkowej wystartuje osiem drużyn.
Jak udało się dowiedzieć naszej redakcji, w przyszłym sezonie w rundzie play-off wystąpi sześć teamów, siódmy zespół będzie rywalizował w barażach natomiast ostatni bezpośrednio spadnie do I Ligi. Podobną sytuację mieliśmy w roku 2005, kiedy to po rundzie zasadniczej kluby rozpoczynały "zabawę" od nowa.
Aby uatrakcyjnić rozgrywki w przyszłym roku w meczach ligowych będzie obowiązywała złota rezerwa taktyczna (tzw. joker). Skorzystać z tego przepisu będzie mogła drużyna przegrywająca w meczu różnicą co najmniej 10 punktów. Jokera będzie można użyć tylko raz, a zawodnik jadący z tej rezerwy będzie startował z linii startowej razem z pozostałymi żużlowcami. Jego punkty będą podwójnie mnożone.
Najprawdopodobniej zapis o ósmym (rezerwowym) zawodniku w drużynie do lat 23 nie będzie obowiązywał w sezonie 2007. Nie zmieni się jednak ograniczenie co do żużlowców występujących w cyklu Speedway Grand Prix - również w przyszłym roku każda drużyna będzie mogła wystawić do składu maksymalnie dwóch zawodników z Indywidualnych Mistrzostw Świata.
W projekcie regulaminu na przyszły rok znalazła się zupełnie nowa propozycja. Mówi ona o tym, iż za żużlowca, który dotknął taśmy może wystąpić zawodnik rezerwowy. Nowością jest też zmiana zasad dotyczących próby toru. Mógłby w niej brać udział tylko jeden zawodnik z każdej drużyny. Dla każdego zespołu próba toru miałaby trwać najdłużej trzy minuty.

Na potwierdzenie tych informacji musimy zaczekać aż do uchwalenia nowego regulaminu rozgrywek Ekstraligi w sezonie żużlowym 2007.

Robert Rozpończyk
[/i]
Ostatnio zmieniony 31 października 2006, o 18:22 przez rob7, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#1360 Postautor: jataman21 » 31 października 2006, o 14:18

Jataman21 tak się składa, że na żużel chodziłem jeszcze z Twoim i swoim tatą jak Ty raczkowałeś- bez obrazy

Ale jakie to ma znaczenie w tym momencie... Na zuże chodzę od czasów Hansa Nielsena, chodziłeś wczesniej ok, nie przeczę. Ale pytam 2 raz jakie to ma znaczenie w danym momencie?? Na czym opierasz się mówiąc że klub nie pomagał w tym sezonie Rafałowi a tylko jego ojciec, na czym opierasz się mówiąc ze ma tragiczny sprzęt?? Ja słyszałem inną odpowiedz na te pytania i możliwe, że z pewniejszego żródła, ale racja Ty chodzisz te 3-4 lata dłużej na zuzel to zapewne wiesz lepiej :wink:

Cieszę się że jednak te informacje z LSE nie są prawdziwe... Szczerze mówiąc widziałbym w Lublinie Lubosa, Hansena i Klimka.
Pozdrawiam
ObrazekObrazek

maloh
Szkółkowicz

#1361 Postautor: maloh » 2 listopada 2006, o 11:21

na jednym z for internetowych, znalazłem, że w najukochańszej gazecie całej Polski (czyli FAKCIE :D )napisali, iż Pavlić już jest w Unii L.
ciekawe, ciekawe...

Awatar użytkownika
ziomal
Kontakt:

#1362 Postautor: ziomal » 2 listopada 2006, o 14:33

czy my mamy podpisane kontrakty z Karolem Polakiem i Maćkiem Michalukiem bo nie jestem pewnien
http://www.czarnysport.pl/arts.php?id=1 ... ady%202007

tam jest podane że tak ale nie wiem czy to prwada

Awatar użytkownika
Markoni

#1363 Postautor: Markoni » 2 listopada 2006, o 15:18

Gawrzyk pisze: Ale tak jak Tomicek powtarzał masę razy - Lublin ma pierwszeństwo do samego końca. Nawet jeśli dojdzie do sytuacji, że będzie miał gotowy kontrakt to podpisu to zadzwoni do Lublina aby spróbować się dogadać jeszcze raz. Dlatego bez emocji, bez wyzywania Tomicka, bez posądzania go o pzaerność na kasę bo to historia oderwana od rzeczywistości stowrzona przez LSE...

Jako, że mam bujną wyobraźnię, tą scenę widzę tak:
Siedzi Lubos z odbezpieczonym piórem nad kontraktem, błyskają flesze fotoreporterów, sponsorom uśmiechy nie schodzą z ust, nagle nerwowo drugą ręką sięga po komórkę i łączy się z Lublinem.
Dostaje niesamowitą wiadomość - Wojciechowski kończy negocjacje i wszystko powoli staje się klarowne, jak powietrze nad Lublinem w godzinach szczytu. Burza w mózgu Lubosa i... nagle wstaje, uśmiecha się nieco smutno, zamyka pióro, grzecznie wszystkich przeprasza i spokojnie opuszcza salę bankietową. Jest znów gotowy ginąć za Lublin.
Z żużla powstałeś i w żużel się obrócisz

Awatar użytkownika
rAdEk23
Junior
Kontakt:

#1364 Postautor: rAdEk23 » 2 listopada 2006, o 17:48

ziomal pisze:czy my mamy podpisane kontrakty z Karolem Polakiem i Maćkiem Michalukiem bo nie jestem pewnien
http://www.czarnysport.pl/arts.php?id=1 ... ady%202007

tam jest podane że tak ale nie wiem czy to prwada

Jezeli dobrze pamietam to mielo oni kontrakty na 2 lata
Sipma Lublin :D :D :D

Sereghka

#1365 Postautor: Sereghka » 2 listopada 2006, o 19:59

Hans pisze:
śliwek pisze:To może zróbmy zaciąg z ligi rosyjskiej??

ProponujÄ™ Gafurowa, Denisa Gizatulina, Eduarda szajchulina 8) i Darkina.SÄ… to czterej najskuteczniejsi sklasyfikowani zawodnicy tej ligi i sÄ… lepsi np. od
Knappa,Rempały,śledzia,czerwińskiego czy krzyżaniaka

I reccomend you Semena Wlasowa from Salavat. He is very strong rider not so less powerfull than Gafurov and Gizatullin.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#1366 Postautor: ravajas » 2 listopada 2006, o 20:03

a ten swoje :)
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#1367 Postautor: Hans » 2 listopada 2006, o 21:02

gazeta.pl pisze:TÅ» Sipma Lublin

W Lublinie cisza. Żadnych kontraktów z zawodnikami, którzy jeździli w Sipmie w minionym sezonie, żadnych wieści o ewentualnych nowych transferach. Lubelscy działacze pokazali jednak przed minionymi rozgrywkami, że w krótkim czasie potrafią zebrać międzynarodowe towarzystwo, które będzie w stanie zająć miejsce w środku I ligi. Pewnie znów z Jackiem Rempałą w roli lidera.

:wink:

Ge(L)o
Trener

#1368 Postautor: Ge(L)o » 2 listopada 2006, o 22:12

Broń nas Panie Boże przed takim liderem...

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#1369 Postautor: Hans » 3 listopada 2006, o 15:28

Ge(L)o pisze:Broń nas Panie Boże przed takim liderem...

Lepszy taki niż żaden, w obecnej klubowej sytuacji :roll:

Awatar użytkownika
Gabor

#1370 Postautor: Gabor » 3 listopada 2006, o 15:52

Awatar użytkownika
ziomal
Kontakt:

#1371 Postautor: ziomal » 3 listopada 2006, o 15:58

to teraz trzeba będzie poszukać jakiegoś innego zawodnika na pozycję lidera
nie wiem co teraz będzie czy nam starczy pieniędzy na jakiegoś dobrzego zawodnika :cry: mam nadzieje że żużel w Lublinie będzie i to na wysokim poziomie w przysłym sezonie
a na pozycję lidera proponuje (gdy już nie ma Petera)... właściwie to nie wiem kogo proponować to nic nie będze pisać

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1372 Postautor: Łoptymista » 3 listopada 2006, o 16:08

Gabor pisze:No to Karlssona mamy z głowy :(
http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=4& ... _id=156195

Kcuf...
Tylko mozna ostrowiakom pozazdroscic. Dziwi mnie, ze Okularnik tak szybko podpisal kontrakt. czyzby dostal az tyle ze nie chcialo mus ie czekac na ofertuy z innych miast? jesli tak to ile w Ostrowie maja kasy i... czemu znowu nie awansujÄ… :twisted: 8)

Ge(L)o
Trener

#1373 Postautor: Ge(L)o » 3 listopada 2006, o 16:10

Nie awansują, bo przecież my znowu awansujemy :lol:

Speedway Fan
Senior

#1374 Postautor: Speedway Fan » 3 listopada 2006, o 16:11

Łoptymista pisze: Dziwi mnie, ze Okularnik tak szybko podpisal kontrakt.
Nie chciało mu się już czekać na tego sponsora w Lublinie ;)

wacha z buczolandii

#1375 Postautor: wacha z buczolandii » 3 listopada 2006, o 16:12

są diengi jest i podpis !!! Danny zawsze jest gotowy do rozmów i oczywiście Mordel Jerzy wzór... hehehe