Piotr Świst

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#276 Postautor: mikas » 11 lipca 2006, o 14:39

Łopty, jeśli nie miałby już całkowicie kto pisać to wiadomo ze szef wyrzuciłby tego najgorszego z Was w danym momencie :wink:

Gelu nie pisałem przecież na co masz ochotę, tylko ze nie masz ochoty na przejęcie sterów w klubie. No chyba że masz?? I generalnie nie chodzi tu o Ciebie tylko o moje chciejstwo. Poprostu jestem ciekaw jakbyscie sobie z Dudim poradzili będąc np. prezesem i dyrektorem klubu :wink: Bo na forum jestescie bezbłędni i nieomylni :twisted:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#277 Postautor: Gelo » 11 lipca 2006, o 15:05

mikas pisze:Łopty, jeśli nie miałby już całkowicie kto pisać to wiadomo ze szef wyrzuciłby tego najgorszego z Was w danym momencie :wink:

Gelu nie pisałem przecież na co masz ochotę, tylko ze nie masz ochoty na przejęcie sterów w klubie. No chyba że masz?? I generalnie nie chodzi tu o Ciebie tylko o moje chciejstwo. Poprostu jestem ciekaw jakbyscie sobie z Dudim poradzili będąc np. prezesem i dyrektorem klubu :wink: Bo na forum jestescie bezbłędni i nieomylni :twisted:

Nie będziesz miał raczej okazji się o tym przekonać bo nie zamierzam kandydować ani na jedno ani na drugie stanowisko. Forum ma tę przewagę, że daje mozliwość bycia nieomylnym bez konsekwencji, z którego to przywileju chętnie korzystam. Chyba wolno?

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#278 Postautor: mikas » 11 lipca 2006, o 15:20

No wolno ;) Chociaż bardzo żałuję że nie będzie mi dane przekonać się o Waszych prawdziwych możliwościach :wink:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

ermen
Zawodowiec

#279 Postautor: ermen » 11 lipca 2006, o 15:39

Speedway pisze:Widzę, że osoba Śwista wzbudza ogromne kontrowersje również na forum. Ale chyba wszyscy są zgodni co do jednego: błędem było jego zakontraktowanie. Zawodnik cholernie konfliktowy, oszczędzający sprzęt i kości. Jasne było, że tak sie skończy jego przygoda w Lublinie.

Czy na pewno dla wszystkich to było takie jasne?? Proponuję odświżyć pamięć od momentu, gdy zakontraktowanie Śwista stało sie bardzo prawdopodobne

viewtopic.php?p=89915&highlight=#89915

i gdy juz podpisał kontrakt

viewtopic.php?p=90312&highlight=#90312
Każdemu jego Everest...

Czarek
Trener

#280 Postautor: Czarek » 11 lipca 2006, o 15:45

mikas pisze:Czarek a skąd masz takie rewelacyjne informacje :?: I możesz nam potwierdzić że są one choiciaż w 5% prawdziwe :?:

Wiem jaka panuje atmosfera wśród więcej niż 5% sponsorów. Smutne, ale wielu ludzi ma dosyć.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#281 Postautor: Hans » 11 lipca 2006, o 15:54

Pokemon pisze:Gelu a co na to Pan Krzysztof Jerzyna ze Szczecina? :lol: :lol: :lol:

Sorry, ale Jarzyna :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#282 Postautor: Łoptymista » 11 lipca 2006, o 17:05

Czarek pisze:
mikas pisze:Czarek a skąd masz takie rewelacyjne informacje :?: I możesz nam potwierdzić że są one choiciaż w 5% prawdziwe :?:

Wiem jaka panuje atmosfera wśród więcej niż 5% sponsorów. Smutne, ale wielu ludzi ma dosyć.

No trudno się im dziwić. Dali kasę, miało być pięknie a się skospsało i w pory...
Trzeba trafić naprawdę niezłego fanatyka, żeby płacił ze swojej kasy na coś co nie daje żadnego wyniku. Nie wiadomo czy uda się zatrzymać się starych soponsorów, nie wiadomo czy uda sie pozyskać nowych, nie wiadomo też kto miałby to zrobić bo zarząd nam stopniał jak śnieg lipcu.

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#283 Postautor: InDorka » 11 lipca 2006, o 19:43

mikas pisze:No wolno ;) Chociaż bardzo żałuję że nie będzie mi dane przekonać się o Waszych prawdziwych możliwościach :wink:

Jest jeszcze inne rozwiazanie dla najzagorzalszych oredownikow pana Piotrusia.
Mozna go np.zaadoptowac i finansowac zakup nowych motocykli,albo prosciej zostac jego sponsorem i odpadnie zarzut,ze motorki nie szły.

....... :? .......

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#284 Postautor: mikas » 12 lipca 2006, o 12:24

A ja jednak zadam jeszcze raz Dudiemu to pytanie, bo jakoś nie otrzymałem wczesniej odpowiedzi:

mikas pisze:
Dudi pisze:... bo jest po herbacie i to w dużym procencie przez brak Śwista w meczach. Ale co ja tam wiem...

W których meczach :?:

No więc :?:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Dudi
Junior

#285 Postautor: Dudi » 12 lipca 2006, o 12:32

W meczach, w których nie wystąpił! Osobiście jestem przekonany, ze przy jego udziale i prawidłowym prowadzeniu druzyny- 4 była pewna. Świst by doszedł do siebie i jeździł tak jak potrafi...Ale niestety to tylko moje przypuszczenia, a ja sie na tym nie znam...
Tylko błagam nie pisz , ze juz dostawał szanse i cieniował...itd, itp.
To nudne sie robi i nie ma odzwierciedlenia w rzeczywistości.

Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

#286 Postautor: Marcinex » 12 lipca 2006, o 12:54

Przecież Świst nie wystąpił tylko w jednym meczu z ZG w Lublinie :!: Później przecież był zapraszany na sparing z rzeszowem, ale od tamtego czasu ma (podobno) kontuzję
Obrazek

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#287 Postautor: mikas » 12 lipca 2006, o 12:57

Dokładnie do tego dążę co napisał Marcinex, możesz się Dudi do tego odnieść?? Bo ja dalej naprawde nie wiem o jakie mecze oprócz Zielonej Góry w Lublinie Ci chodzi :roll:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Dudi
Junior

#288 Postautor: Dudi » 12 lipca 2006, o 13:09

Ach te upały! !Rozumiem! Nie jechał tylko w jednym meczu! Ok!

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#289 Postautor: mikas » 12 lipca 2006, o 13:12

Nie odwracaj kota ogonem, rozumiem że takiemu znawcy jak Ty trudno komus innemu przyznać racje, ale odpowiedz nam na pytanie od ilu meczów Świst został odsuniety przez włodarzy klubu a w ilu nie pojechał z powodu kontuzji??
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Dudi
Junior

#290 Postautor: Dudi » 12 lipca 2006, o 13:17

Poważnie mowisz o tych kontuzjach? Wielki szacun! Niebawem będzie wywiad z samym zainteresowanym na ten temat. To będzie ciekawa lektura...

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#291 Postautor: mikas » 12 lipca 2006, o 13:21

No w takim razie skoro nie ma kontuzji a przysyła zwolnienie zamiast stawic się na sparingu przed kolejnym meczem to chyba świadczy tylko o nim. Zero szacunku dla takich zawodników :!:
Z niecierpliwościa czekam na ten wywiad.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#292 Postautor: Gelo » 12 lipca 2006, o 13:27

mikas pisze:No w takim razie skoro nie ma kontuzji a przysyła zwolnienie zamiast stawic się na sparingu przed kolejnym meczem to chyba świadczy tylko o nim. Zero szacunku dla takich zawodników :!:
Z niecierpliwościa czekam na ten wywiad.

To nam niestety nie zwróci straconego sezonu. Obawiam się mikas, że padłeś ofiarą owczego pędu w braku szacunku dla Śwista i ogólnego najeżdżania na niego. To nie sztuka. Trzeba umieć odgraniczyć osobiste sympatie i fakty. A tego chyba można wymagać od kogoś kto zna się na żużlu lepiej niż przeciętny forumowicz. Za takiego Cie przynajmniej uważam.

Dudi
Junior

#293 Postautor: Dudi » 12 lipca 2006, o 13:37

Ciekawi mnie co Ty byś zrobił na jego miejscu? Może sobie na to zapracował swoją rogatą duszą ale ile mozna znosić upokorzeń i dziadostwa?( o co chodzi, wiemy) Mimo, ze jest, jaki jest, to kawał zawodnika, kawał nazwiska, a my kibice tylko stracilismy szanse na cokolwiek w tym sezonie...w duzym stopniu przez jego brak. Pozwól mi mieć takie odczucia.
Powiem Ci więcej, jest to postać barwna i kontrowersyjna, a udział takich ludzi w widowisku, jakim jest mecz zuzlowy dla mnie nadaje dodatkowego wymiaru. Wiadomo, jedzie Świst, cos sie zadzieje.... Ale to już moje zboczenie.
Pozdrawiam serdecznie!

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#294 Postautor: mikas » 12 lipca 2006, o 14:03

To nie chodzi o sympatie Gelu. Jak może pamietasz sam przed sezonem broniłem Śwista i bardzo na niego liczyłem, szczegolnie po tym jak mówił zaraz po podpisaniu kontraktu, ze w Lublinie będzie chciał zaprzeczyć ogolnie panującej opinii na jego temat. Ja naprawde mu wtedy uwierzyłem :? Niestety jego postępowanie z lewym zwolnieniem (uznaję że Dudi pisze prawde ) jest dla mnie niestety tylko potwierdzeniem panującej o nim od lat opinii.
Nie rozumiem jak można robic awantury w parku maszyn gdy jest się nie wystawianym w biegu nominowanym. Nie rozumiem jak można sie obrażac gdy jest się odsuniętym od meczu. Popatrzmy na Knappa, został odsunięty od prawdopodobnie najważniejszego dla niego meczu w sezonie, ale pokazał jaja i śmiga nie obrazając się itd.
Ja naprawde nie patrze na sympatie, dlatego też przytoczyłem wcześniej jego wyniki ze wszystkich spotkan jakie odjechał w naszych barwach. Wyniki te mówią same za siebie. Nie znam szczegółów odsunięcia Śwista od składu,ale wersja oficjalna jest taka że Świst został odsunięty tylko od meczu z Zieloną Górą, na sparing z Rzeszowem został juz zaproszony i sie nie stawił. Jeśli nie ma on kontuzji jak sugeruje Dudi a się obraził to ja nie widzę tu sensu w ogole komentowania tego.
Powtórzę jeszcze raz, nie kieruję się sympatią czy antypatią a właśnie faktami, a fakty to są zdobycze punktowe tego zawodnika w tym sezonie. Sam na nie tak często się powoływałeś twierdząc że to się tylko liczy ( z czym ja generalnie się nie zgadzam ;) ).
I na koniec, nie uważam że się znam na żuzlu, co wiecej ostatnimi czasy utwierdzam się w przekonaniu że o tym sporcie praktycznie nic nie wiem...więc proszę mi tu bez takich tekstów ;)

Co do upokorzeń, to nie wiem do konca o co Ci Dudi chodzi. Mogę się domyślać ze chodzi Ci o wystawianie go do biegów z trudniejszymi rywalami, czy właśnie odsunięcie od biegu nominowanego w Grudziądzu. Ale to go nie usprawiedliwia ani trochę. Profesjonalista ma jechac zawsze i nie patrzeć na innych tylko robic punkty, tym bardziej że był zatrudniany jako lider drużyny. A kawał nazwiska i zawodnika to to był napewno, ale nie potwierdził tego w tym sezonie kompletnie będąc do niego nieprzygotowanym.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

ermen
Zawodowiec

#295 Postautor: ermen » 12 lipca 2006, o 14:07

Gelo i Dudi
nie potraficie spojrzeć prawdzie w oczy i wmawiacie innym że są ślepi.
Najpierw Gelu piszesz, że " czy sie to komus podoba, czy nie, Swist to nasz najlepszy zawodnik".
Teraz Dudi okresla go mianem "kawał zawodnika", dodając, że przez jego brak w składzie, straciliśmy szansę na cokolwiek w tym sezonie.
Czy wyniki osiągnięte przez zawodnika Swista, potwierdzają w jakimkolwiek stopniu wasze słowa? Dokonania tego Pana w tym sezonie zostały już wcześniej na wątku opisane i nie mam zamiaru się powtarzać. Możecie tez sięgnąc sobie do statystyk w TŻ.
Z niecierpliwością czekacie na wywiad ze Świstem, szukając zapewne w jego słowach potwierdzenia waszych opinii. Ja też czekam na ten wywiad, ale zdają sobie sprawę, że powie to co zawsze.
Zacięta płyta zagra dalej w najlepsze, będąc dla Waszych uszu jakże wyczekiwaną melodią.
Każdemu jego Everest...

ermen
Zawodowiec

#297 Postautor: ermen » 12 lipca 2006, o 14:18

Dokładnie Gawrzyk masz rację. Świst nie jest głupi i nie będzie sam sobie wiązał sznur na szyi. To byłby definitywny koniec jego kariery. Po czymś takim już nikt nie uwierzyłby nigdy jego słowom, zapewnieniom, obietnicom...
Każdemu jego Everest...

Danio

#298 Postautor: Danio » 12 lipca 2006, o 14:30

Więc wywinie się jak piskorz :D Co może powiedzieć w wywiadzie? pewnie że z początku sezonu nie mógł dopasować sprzętu zwłaszcza do naszego crossowego toru i tutaj pewnie zgani nasz tor, Klub, Działaczy, brak trenera, brak zorganizowania, etc. a gdy już dogadał się z sprzętem( wymieni dobry występ w Ostrowie niestety przytrafiła się jemu kontuzja wykluczająca z dalszej części sezonu! Ot cały wywiad :P

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#299 Postautor: Gelo » 12 lipca 2006, o 14:34

ermen pisze:Dokładnie Gawrzyk masz rację. Świst nie jest głupi i nie będzie sam sobie wiązał sznur na szyi. To byłby definitywny koniec jego kariery. Po czymś takim już nikt nie uwierzyłby nigdy jego słowom, zapewnieniom, obietnicom...

A tak wszyscy mu wierzÄ…? ech naiwniak...

ermen
Zawodowiec

#300 Postautor: ermen » 12 lipca 2006, o 14:45

Przed sezonem mówi głosem stanowczym i pewnym. Wyśmiewa innych i opowiada o samych trójkach. Po sezonie lub (co mu się częsciej zdarzało) w trakcie, mówi tonem tak płaczącym, że serce pęka...
Nawet Mikas sie przyznał że przed sezonem mu uwierzył.
Świst nie jest naiwniak tylko spryciarz.... i niewyobrażalny wichrzyciel.
Ostatnio zmieniony 12 lipca 2006, o 15:11 przez ermen, łącznie zmieniany 1 raz.
Każdemu jego Everest...