Stadion
Torsen pisze:bkapusta pisze:Wazne, ze Prezydent byl w Meksyku. Plebs nie musi miec stadionu
Warto przeczytać dokładniej, zanim się walnie bzdetaToż stoi jak wół w Uniejowie, że projekt uwalił zarząd województwa.
Warto sie zastanowic dlaczego projekt mial tak niskie oceny od niezaleznych ekspertow. Bo wydano z budzetu miasta 300tys. na glupote. Stadion na 11.500 miejsc z plastikowymi oslonami tak praktyczny, ze szok
Ja sie nie dziwie, ze odrzucono ten projekt. Dziwie sie, ze miasto ten projekt zglosilo liczac, ze UE da na to kase...
I jak by sie nie wyadawlo na bzdety typu wczasy w Meksyku czy lodowisko na pl.Litewskim mozna by zafudowac cos wiecej niz "klatka" dla kibicow przyjezdnych.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
- Łoptymista
- Trener
woocash pisze:http://www.koziolek.lublin.pl/index2.ph ... did=2&dr=1
Ja tam za tym projektem pÅ‚akać nie bÄ™dÄ™. Miasto chciaÅ‚o dostać kase na stadion kompromitacjÄ™. Teraz wypada zabrać siÄ™ do roboty i przygotowac projekt stadionu godny 400 tysiÄ™cznego miasta, a nie bawić siÄ™ w stadion kadÅ‚ubek, niewiele wiÄ™kszy od megametropolii jakÄ… jest ÅÄ™czna.
Panie prezydencie czekamy na NOWY PROJEKT STADIONU! O tym pierwszym powinniśmy wszyscy jaknajszybciej zapomnieć.
Dajcie spokój z Pruszkowskim!!Niedługo wybory samorządowe - mam nadzieję,że w końcu Lublin doczeka sie normlanego dobrego prezydenta.Niech Pruszkowski lepiej już nie bierze sie za nic bo znowu sprawi nam kolejnego bubla
Stadion powinna budować kolejna ekipa!Nie będzie później zwalania winy na poprzednioków!
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Jeszcze miejsce jest za mna a swoja droga jestem pod wrazeniem jak jest nas tam duzo ale moze byc jeszcze wiecej:) Pozniej jak wybuduja nam taki sam stadion w Lublinie to tez z przyzwyczajenia bedziemy siadac w sektorze S2mikas pisze:Moj numer miejsca to S2R7C19 mam koło siebie jeszcze dwa wolne
Można usiąść między mną a Koperem
Koper pisze:Jeszcze miejsce jest za mna a swoja droga jestem pod wrazeniem jak jest nas tam duzo ale moze byc jeszcze wiecej:) Pozniej jak wybuduja nam taki sam stadion w Lublinie to tez z przyzwyczajenia bedziemy siadac w sektorze S2mikas pisze:Moj numer miejsca to S2R7C19 mam koło siebie jeszcze dwa wolne
Można usiąść między mną a Koperem
uwazaj na plecy niejaki Boguslaw K z Tarnowa siedzi za toba w towarzystwie parchatego juzka z ukrainy
Åoptymista pisze:Ja tam za tym projektem pÅ‚akać nie bÄ™dÄ™. Miasto chciaÅ‚o dostać kase na stadion kompromitacjÄ™. Teraz wypada zabrać siÄ™ do roboty i przygotowac projekt stadionu godny 400 tysiÄ™cznego miasta, a nie bawić siÄ™ w stadion kadÅ‚ubek, niewiele wiÄ™kszy od megametropolii jakÄ… jest ÅÄ™czna.
Panie prezydencie czekamy na NOWY PROJEKT STADIONU! O tym pierwszym powinniśmy wszyscy jaknajszybciej zapomnieć.
Pelna zgoda. Mialo toto kosztowac spore pieniadze, a wrazenie taki projekt moze by zrobil 30 lat temu w jakims prowincjonalnym miasteczku. Mam nadzieje, ze nowa wladza bedzie miala jakas ciekawsza wizje stadionu, pomysly dojscia do wiekszych unijnych pieniedzy i odwage, zeby o stadionie zanim cokolwiek zostanie zrobione porozmawiac z kibicami. W razie czego sluzymy pomyslami i sugestiami jako "spoleczni konsultanci".
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Zgadza sie, moze nowa wladza przeprowadzi konsultacje spoleczne z prawdziwego zdarzenia w sprawie stadionu, poza tym jest wiele pomyslow ktore moznaby sprobowac w Lublinie a co udalo sie w innych miastach w sprawie finansowania stadionu, bardzo wazne sa pieniazki z budzetu miasta ale rowniez mozna sporbowac czegos podobnego jak w Toruniu czyli dogadac sie z inwestorem ktory wybuduje swoja inwestycje jak galeria, hipermarket i jedoczesnie zobowiaze sie do wspolfinansowania stadionu, w Kielcach stadion powstawal przy znacznym udziale sponsora strategicznego Kolporter Holding, w Czestochowie walczono np. o pieniadze z rezerw totalizatora sportowego skladajac odpowiednie wnioski, czy w Lublinie ktos o takich pomyslach myslal...?boxing pisze:Åoptymista pisze:Ja tam za tym projektem pÅ‚akać nie bÄ™dÄ™. Miasto chciaÅ‚o dostać kase na stadion kompromitacjÄ™. Teraz wypada zabrać siÄ™ do roboty i przygotowac projekt stadionu godny 400 tysiÄ™cznego miasta, a nie bawić siÄ™ w stadion kadÅ‚ubek, niewiele wiÄ™kszy od megametropolii jakÄ… jest ÅÄ™czna.
Pelna zgoda. Mialo toto kosztowac spore pieniadze, a wrazenie taki projekt moze by zrobil 30 lat temu w jakims prowincjonalnym miasteczku. Mam nadzieje, ze nowa wladza bedzie miala jakas ciekawsza wizje stadionu, pomysly dojscia do wiekszych unijnych pieniedzy i odwage, zeby o stadionie zanim cokolwiek zostanie zrobione porozmawiac z kibicami. W razie czego sluzymy pomyslami i sugestiami jako "spoleczni konsultanci".
Co do naszego wirtualnego sektora S2 to jak zauwazylem nabilo troszke kibicow pilkarskich:) Warto przy tej okazji odwiedzic ich sektor ktory zrobili sobie na tym stadionie a jest to sektor NE 5.
-
keram
Pisałem już wiele razy że w Lublinie ta epika z Ratusza nić sensownego nie zrobi. Hala na globusie jeden wielki niewypał za grubą kasę. Powtórka lodowiska dla P.Pruszkowskiego takia jego zachcianka. A teaz wypasiona fontana. Trzeba się zmobilizować i wybrać kogoś co będzie coś robił dla tego miasta. Boobecny ze swoją ekipą tylko nadaje się na świecznik i na wycieczki zagraniczne. A niby co czego ma sobie nie pozwiedzać świata za nasze pieniądze. Tylko jakby się ktoś spytał co ma Lublin z tych wojaży a jak nic to kazał zapłacić z własnych to by się wszyscy potem zastanowili. A tak zrogisz żle nic za to nie jest to możemy się tak bawić dalej.
TYLKO MOTOR
pamiętam tekst ze jak nie przejdzie ten projekt to mamy drugi wariant....o którym teraz(przy prezentacji 1 projektu) nie powiem.JAKI JEST PANA DRUGI WARIANT PANIE PREZYDENCIE?
"MOTOR W RADZYNIU, MONTEX W CHEÅMIE , TÅ» W WARSZAWIE ......PRUSZKOWSKI NA MADAGASKAR"
"MOTOR W RADZYNIU, MONTEX W CHEÅMIE , TÅ» W WARSZAWIE ......PRUSZKOWSKI NA MADAGASKAR"
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Re: TYLKO MOTOR
Bardzo ladne haslo, od dzis bede je promowal.facett pisze:"MOTOR W RADZYNIU, MONTEX W CHEÅMIE , TÅ» W WARSZAWIE ......PRUSZKOWSKI NA MADAGASKAR"
Tak właśnie jest jeśli bierze się za coś czego się kompletnie nie potrafi. Jak można zrobić lodowisko bez szatni, wypożyczalni łyżew, bez niezbędnej infrastruktury i zapłacić za to kilkaset tysięcy złotych?
Przecież za to powinno się wieszać za jaja w tym samym miejscu gdzie zrobili "ślizgawkę pod baobabem"!
Globus? Od początku nie wiedzieli co chcą tam zrobić, zabrali się za remont lodowiska, później stwiedzili że jednak będzie tam hala widowiskowa, ale jednak może nie ... jednak tak, bo przecież "trzeba zbudować miejsce gdzie będą przyjeżdżały koncertować światowe gwiazdy na przykład Pink Floyd"
Co do stadionu to robiła go firma z Warszawy, która pojęcia o żużlu nie ma i co wyszło wszyscy widzieli.... taras widokowy na stare miasto
Całe szczęście, że Bruksela nie dała pieniędzy na ten bubel, może następna ekipa wymyśli coś lepszego, bo nie da się ukryć, że stadion w Lublinie jest niezbędny.
Oby tylko Pruszon nie wygrał wyborów, ale znająć wybory Polaków może być ciężko...
Globus? Od początku nie wiedzieli co chcą tam zrobić, zabrali się za remont lodowiska, później stwiedzili że jednak będzie tam hala widowiskowa, ale jednak może nie ... jednak tak, bo przecież "trzeba zbudować miejsce gdzie będą przyjeżdżały koncertować światowe gwiazdy na przykład Pink Floyd"
Co do stadionu to robiła go firma z Warszawy, która pojęcia o żużlu nie ma i co wyszło wszyscy widzieli.... taras widokowy na stare miasto
Całe szczęście, że Bruksela nie dała pieniędzy na ten bubel, może następna ekipa wymyśli coś lepszego, bo nie da się ukryć, że stadion w Lublinie jest niezbędny.
Oby tylko Pruszon nie wygrał wyborów, ale znająć wybory Polaków może być ciężko...
motor
przypomne ze w głogiwe za wicemistrza dano 200tys złotych na klub(u nas szukaja sposobów na przekazanie kasy WSTYD),w gdyni dawano 200tys na arkę ,w zabrzu na górnika 1,5 mln .to nie kwestai kasy bo jak się topi 300tys w projekt który nie ma szans,jak sie topi praiwe 1 mlnw lodowisko to mozna było te 1,2 mln podzielic na zuzle,pilke i reczna i pewnie dziś mielibysmy piłkarzy w 2 lidze,zuzlowców w ekstraklasie a ręczna na salanach.to samo tyczy sie stadionu i hali.przychodziloby wiecej ludzi bo bylyby dobre warunki moznaby wywalic pseudokibicow poza stadion.i tak jak w latach 80/90tych mozna byloby kibicowac 2 Motorom zuzlowemu i piłkarskiemu(pamiętam te tysiące osób) a w zimie mielibysmy reczna.ale po co may sie tak promowac lepeij pojechac na wycieczke ,wydrukowac jakiej ulotki...
"MOTOR W RADZYNIU, MONTEX W CHEÅMIE, TÅ» W WARSZAWIE.......PRUSZKOWSKI NA MADAGASKAR"
"MOTOR W RADZYNIU, MONTEX W CHEÅMIE, TÅ» W WARSZAWIE.......PRUSZKOWSKI NA MADAGASKAR"