Przygotowanie toru w Lublinie

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#76 Postautor: yamahaR1 » 12 kwietnia 2005, o 20:46

Gelo ma rację, na żużlu jeżdżą nazwiska. Od dobrego zawodnika można oczekiwać,że nie zwali winy na tor tylko zrobi swoje bez względu na to jaki on będzie. Oczywiście każdy ma nawierzchnie, na których czuje się lepiej lub gorzej ale SWOJE ROBI i napewno nie traci 70% wartości dlatego, że nie lubi twardego czy przyczepnego. U nas tych nazwisk niestety nigdy nie ma i dlatego na wyjazdach cieniujemy strasznie. Do tego brak zgrania w parach, nieumiejętne rozgrywanie pierwszego łuku po starcie, brak lidera krajowego, który pomoże chłopakom w parku maszyn i podpowie
Dopóki nie będzie u nas takiego zawodnika z nazwiskiem zawsze będzie wina toru itp. itd.

Czarek
Trener

#77 Postautor: Czarek » 16 kwietnia 2005, o 14:46

"Bedzie trudno, trenejro ponoc upiera sie ze tor bedzie bardzo podobny do tego z Rzeszowem."

Proponuje zebrać ekipę, może na treningu, i nie dopuścić do zrobienia betonu na Grudziądz. Przecież to będzie kolejny atut GTŻ-u!
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
jataman20
Szkółkowicz
Kontakt:

#78 Postautor: jataman20 » 16 kwietnia 2005, o 15:05

ja wogule nie rozumiem tego trenera :-/ naszym atutem był zawsze specyficzny tor i często z lepszymi drużynami wygrywaliśmy dzieki temu... a ten osobnik od kiedy przyszedł robi nasz tor pod inne drużyny to jest chore...i bezsensowne moim zdaniem...
;]

szela

#79 Postautor: szela » 16 kwietnia 2005, o 20:15

czytalem ze zawodnicy musza cwiczyc beton bo na wyjazdach cieniuja. to niech cwicza na treningach a nie w czasie meczu.beton mozna zrobic w tygodniu przed wyjazdem i wtedy trenowac.a jak jest mecz u nas to tylko tor taki jak zawsze.inni sie wtedy gubiÄ….
szela

Awatar użytkownika
MarianJ

#80 Postautor: MarianJ » 16 kwietnia 2005, o 21:19

znowu będzie jak z Rzeszowem.dzisiaj przed treningiem pan Rysio miał juz zjechać polewaczką ale Studziński kazał mu lać dalej...toromistrz mówi że wystarczy a on nie lej dalej....wykańczamy się sami....a raczej trener stawia nas już przed meczem z wynikiem 0:10
TeŻet z LUBLINA NAJLEPSZA W POLSCE DRUŻYNA!!!!!!!!!

...........................GG#1009468

Awatar użytkownika
bartosch
Kadrowicz
Kontakt:

#81 Postautor: bartosch » 17 kwietnia 2005, o 20:41

znaczna poprawa w przygotowaniu toru (w czym duza zasluga dyrektora, ktory osobiscie nadzorowal prace torowe), dzieki czemu mielismy to co kibice lubia najbardziej... walke na torze. w przeciwienstwie do meczu z Rzeszowem mozna bylo skutecznie atakowac "po duzym". jednak widac bylo, ze nawierzchnia nie jest w najlepszym stanie i ciezko jest wytrzymac jej "trudy" calego meczu, przydaloby sie jej kilka ciezarowek swiezej "krwi" ale to wszystko kosztuje...
carpe diem!

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#82 Postautor: Łoptymista » 17 kwietnia 2005, o 23:24

Bimmer pisze:Według mnie, tor dziś był podobny do tego sprzed tygodnia, tylko rywal był mniej wymagający.

Po mojemu był inny. Nie masz też co marudzić na brak akcji i walki. B. często... niekiedy nawet zbyt często zawodnicy jeździli w tzw. dystansie.

Awatar użytkownika
pav4u
Szkółkowicz
Kontakt:

#83 Postautor: pav4u » 17 kwietnia 2005, o 23:39

[quote="Bimmer"]Walka na torze? Poza szokującym występem Frankowa w biegu IV, nie przypominam sobie jakiejkolwiek walki na torze w dniu dzisiejszym. quote]

nie no chyba na innych meczach bylismy, walki jak na wystep 2 przecietnych zespolow 1- ligowych bylo nawet calkiem sporo
fakt moze nie bylo duzo 'mijanek' ale walka na torze byla praktycznie w kazdym biegu i czesto dystans pomiedzy 1 a 4 zawodnikiem byl niewielki
przypomnij sobie czasy w 2-lidze kiedy omal niedochodzilo do dublowania co slabszych zawodnikow a i przy wynikach w granicach 70-20 tez ciezko mowic o 'walce'

pozdrawiam
pav4u

Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#84 Postautor: boxing » 18 kwietnia 2005, o 00:59

Bimmer pisze:Walka na torze? Poza szokującym występem Frankowa w biegu IV, nie przypominam sobie jakiejkolwiek walki na torze w dniu dzisiejszym. Tor był twardy. Trochę się odsypał i z czasem środek toru / zewnętrzna były nie tyle sposobem na skuteczny atak, ile jedyną ścieżką, po której można było jeździć w rozsądnym czasie. Według mnie, tor dziś był podobny do tego sprzed tygodnia, tylko rywal był mniej wymagający.

"Szokujacy wystep Frankowa" mial miejsce w biegu 5. Z mijanek w biegu 4 Zetterstroem objechal Kacpra, w VI Fijalkowski objechal Pietraszke. No i przetasowanie w XIV - ale to juz efekt bledu Jespera Jensena. Dalo sie walczyc, a ze do paru mijanek nie doszlo to juz efekt blokowania przy jezdzie para. Co zas sie tyczy toru - jezeli nie ma pieniedzy na dowiezienie nawierzchni, to mozna glebiej zaorac to co jest :wink:
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
bartosch
Kadrowicz
Kontakt:

#85 Postautor: bartosch » 18 kwietnia 2005, o 12:48

Bimmer pisze:Walka na torze? Poza szokującym występem Frankowa w biegu IV, nie przypominam sobie jakiejkolwiek walki na torze w dniu dzisiejszym. Tor był twardy. Trochę się odsypał i z czasem środek toru / zewnętrzna były nie tyle sposobem na skuteczny atak, ile jedyną ścieżką, po której można było jeździć w rozsądnym czasie. Według mnie, tor dziś był podobny do tego sprzed tygodnia, tylko rywal był mniej wymagający.

domyslam sie, ze w/w odpowiedz dotyczyla mojego postu, takze pozwole sobie "doglebniej" rozwinac temat, co by wszystko bylo jasne i czytelne...
nie wiem, gdzie Kolega byl podczas niektorych biegow, bo ja zauwazylem wiecej "mijanek" niz tylko ta z biegu V... zawodnicy przede wszystkim jezdzili w kontakcie, a nie jak to mialo miejsce w ub. tygodniu - gesiego... pozatym nie jest prawda, ze tor byl twardy... tor byl lekko przyczepny ale to wystarczylo, zeby goscie pogubili sie z przelozeniami i nie dotyczy to tylko jazdy na dystansie ale i (a moze przede wszystkim) startu (sam "Zorro" po biegu IV musial jeszcze raz podjechac na pole startowe i upewnic sie czy na pewno startuje w Lublinie, bo z jego notatek wygladalo, ze "przelozyl" sie dobrze, a tu ci taka niespodzianka...) i dojazdu do pierwszego luku... ponadto opisana srodkowo-zewnetrzna sciezka na Naszym torze sprzyja skutecznej jezdzie od zarania dziejow pod warunkiem, ze jest tam na czym pojechac... tydzien temu nie bylo... wedlug mnie tor byl zupelnie inny od tego sprzed tygodnia, zgadzam sie z opinia przedmowcy, ze rywal byl mniej wymagajacy, pozdrawiam!
ps. oczywiscie jest to tylko i wylacznie moja opinia i nie trzeba sie z nia zgadzac.
carpe diem!

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#86 Postautor: ravajas » 18 kwietnia 2005, o 13:14

boxing pisze:[ Co zas sie tyczy toru - jezeli nie ma pieniedzy na dowiezienie nawierzchni, to mozna glebiej zaorac to co jest :wink:

niech mnie poprawią znawcy, ale ztcw to budowa torów jest określona pewnymi prawami i pod nawierzchnią powinna znajdować się utwardzona warstwa: w tym przypadku płyta betonowa. W takim wypadku nie ma też czego zaorać, bo zębów w beton raczej brona nie wbije. Jeśli jest inaczej to prosze mnie poprawić.

pozdrawia:
Rafał Borowski

rumburaque
Szkółkowicz

#87 Postautor: rumburaque » 18 kwietnia 2005, o 13:17

Poprawiam
Do orania służu pług, a brona do bronowania :wink: :wink:

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#88 Postautor: ravajas » 18 kwietnia 2005, o 13:21

rumburaque pisze:Poprawiam
Do orania służu pług, a brona do bronowania :wink: :wink:

to, to ja wiem, ale łatwiej mi sobie wyobrazić "spulchnienie" toru broną niż ORANIE go pługiem 6-skibowym ;) na głębokość 30 cm :) No chyba, że w kwietniu a.d. 2006, bo być moze wtedy lepiej będzie ziemniory posadzić :)

pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#89 Postautor: DonKamizi » 18 kwietnia 2005, o 15:56

Mała uwaga na temat drugiego łuku...
Jensena juz na meczu z Rzeszowem podniosło w tym samym miejscu, Baran miał upadek a Wrona leżał na treningu.Ciekawe kto następny :?: :?:
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

meridol

#90 Postautor: meridol » 18 kwietnia 2005, o 18:23

panowie jeszcze troche to ten tor do niczego sie nie bedzie nadawal!!!
to i tak cud ze pan Rysio potrafi jeszcze przygotowac ten beton na zawody... znow wychodzi jak biiednym klubem jestesmy...

Awatar użytkownika
kuba
Szkółkowicz

#92 Postautor: kuba » 14 marca 2006, o 13:46

Mam pytanie do kogos znajacego sie na przygotowaniu toru. CZy 400 ton jest to tyle ile pozwoli na to aby "w nadchodzącym sezonie podobnych problemów było zdecydowanie mniej"?? Czy jest to tyle ile powinno pozwolic na spokojne przeygotowanie przeczepnego toru?? z góry dzieki za wyjasnienie.

Czarek
Trener

#93 Postautor: Czarek » 14 marca 2006, o 13:47

Tor chyba lepiej odśnieżyć teraz gdy śnieg jest bardziej zmrożony. Później zacznie topnieć i woda pójdzie w nawierzchnię.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#94 Postautor: Smirnek » 14 marca 2006, o 13:49

No nareszcie ten sjenit przyjechał. Ale mam dwie wątpliwości
Po pierwsze na torze jest chyba śnieg i jak nie ociepli się to będzie tam leżał jeszcze długo. A drugie to takie że słyszałem kiedyś że teraz nie ma sensu tego sjenitu kłaść, bo to trzeba zrobić przed zimą. Jest to prawdą?

Awatar użytkownika
john

#95 Postautor: john » 14 marca 2006, o 13:55

Smirnek pisze:...słyszałem kiedyś że teraz nie ma sensu tego sjenitu kłaść, bo to trzeba zrobić przed zimą. Jest to prawdą?

Prawda jest ponoć taka (wg torowych fachowców), że sjenit nawozi się przed zimą, aby mógł się należycie uleżeć i zespolić z nawierzchnią. Między innymi dlatego w Ostrowie sjenit nawieźli zaraz po zakończeniu sezonu [http://www.km.osw.pl/news.php?newsid=1312]. Przeleżał zimę i w tej chwili tor wymaga już tylko kosmetycznych zabiegów.

Boję się, że w Lublinie w tym roku sytuacja może przypominać ubiegłoroczny Grudziądz. Tam również miejscowi zawodnicy strasznie się gubili przez wiekszą część sezonu. Co gorsza - rozpadający się tor był przyczyną kilku kontuzji...

wojteko
Senior

#96 Postautor: wojteko » 14 marca 2006, o 15:31

john pisze:. Co gorsza - rozpadający się tor był przyczyną kilku kontuzji...

i przekasowaniu wszystkich ram naszego asa Piszczyka w jednym meczu :shock: :!:

Awatar użytkownika
ciapek
Kontakt:

#97 Postautor: ciapek » 14 marca 2006, o 17:47

No to może władze klubu odsnieżą stadion nasypią sjenitu wygładza przyklepią ,przykryją ''folią'' i na 9 kwietnia tor będzie gotowy jak się patrzy :)
-->~Tż LuBlIn~<--
Obrazek

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#98 Postautor: Hans » 26 czerwca 2006, o 19:57

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/900827829072c263.html

Tu jest wypowiedz dla LSE, Stanisława Chomskiego, w której jest także poruszony obiektywnie stan lubelskiego toru.

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#99 Postautor: Fork » 26 czerwca 2006, o 20:30

Podobno jutro tor ma być równany.
trening czyni mistrza.

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#100 Postautor: Hans » 26 czerwca 2006, o 20:35

No to prawda, po to bo przyjedzie przed półfinałem delegat GKSŻ i myślę, że z tym może być problem jeżeli tor nie będzie równy a przecież półfinał będzie miał minimum 20 wyścigów :!: A to może wtedy się zrobić tor motocrossowy :D