Baraże o Ekstraligę: Unia w Ekstralidze!
Baraże o Ekstraligę: Unia w Ekstralidze!
Ciekawie zapowiadajÄ… siÄ™ mecze o E-LigÄ™. Na kogo stawiacie?
Ostatnio zmieniony 20 października 2003, o 15:14 przez mescalito, łącznie zmieniany 1 raz.
Zaglosowalam na Wybrzeze.Bardzo bym chciala zeby to oni wygrali ten mecz i zostali w e-lidze.Unia za swoja nieczysta gre nie powinna wejsc do e- ligii.Czekam z niecierpliwoscia na nastepny sezon i oczywiscie na mecze przeciwko Unii z naszym Tz-cikiem aby im udowodnic ze to my jestesmy od nich lepsza druzyna. Trzymam kciuki za Wybrzeze.
gg:4531343
Ja lubie Janusza Kołodzieja i mam nadzieje że ten młody talent będzie się szybko rozwijał. Chciałbym zobaczyć jak poradzi sobie w e-lidze więc zagłosowałem na Unię. Tarnów to wspaniała szkoła... podobanie jak Rybnik czy Piła, a także Grudziądz. Myśle że nie będzie to kolosalna różnica, ale i na wyjeżdzie i w Tarnowie, Unia powinna sobie poradzić. Jednak porażka na wyjeździe nie zaskoczy mnie. To będzie ciekawa walka. Zwycięstwo lub porażka będą napewno minimalne. W dwumeczu stawiam na 12 punktową wygraną Jaskółek.
Oddałem głos na gdańskie Wybrzeże z tego powodu, że wolałbym żeby Gdańsk utrzymał żużlową ekstralige, z Unią zawsze w meczach były problemy ( w II lidze także) i nie chciałbym ich widzieć w ekstralidze. Tarnów ma jedną znaczącą przewagę w postaci obcokrajowca, Peter Karlsson jest solidnym stranieri i zapewnia pewną liczbe punktów w tym elemencie Jaskółki mają wielki +. Jak bedzie to sie przekonamy, zapowiada sie bardzo ciekawe widowisko i zacięte pojedynki. 
- Łoptymista
- Trener
Buczoki wygrajcie!
Chciałbym, żeby drużyna z 1ligi przebiła się wyżej. Dlaczego? Z kilku powodów:
- zawsze kibicuje słabszym, a w tym przypadku Gdańsk jest faworytem
- miło będzie jakby drużyna, z która nasi walczyli w tym roku i tylko raz wygrali okazała się lepsza od eligowca
- jeśli Gdańsk poleci to może łatwiej bedzie wyciągnać stamtąd Chrzanowskiego, na którego pewnie ostrzy sobie pazury cała żużlowa Polska
A tak na marginesie ciekaw jestem jak wypadną tarnowskie gwiazdecfzki na tle gdańskich eligowych przeciętniaków.
Czy Polsat2 będzie pokazywał te mecze?
Chciałbym, żeby drużyna z 1ligi przebiła się wyżej. Dlaczego? Z kilku powodów:
- zawsze kibicuje słabszym, a w tym przypadku Gdańsk jest faworytem
- miło będzie jakby drużyna, z która nasi walczyli w tym roku i tylko raz wygrali okazała się lepsza od eligowca
- jeśli Gdańsk poleci to może łatwiej bedzie wyciągnać stamtąd Chrzanowskiego, na którego pewnie ostrzy sobie pazury cała żużlowa Polska
A tak na marginesie ciekaw jestem jak wypadną tarnowskie gwiazdecfzki na tle gdańskich eligowych przeciętniaków.
Czy Polsat2 będzie pokazywał te mecze?
zainteresowanie meczem jest spore na temat transmisji z meczu toczy się rozmowa na forum ogólnopolskim pozwolę sobie zacytować jedną wypowiedź:
za http://www.sportsboard.pl/Forum/viewthr ... &TID=22737
Baraże o E-lige w TV - dołączcie sie !!
Ostatnio na tarnowskim forum pojawil sie wysmienity pomysl zeby poprosic TV Polsat o przeprowadzenie transmisji z barazy o E-lige pomiedzy Gdanskiem i Tarnowem. Przemawia za tym wiele argumentow. Napisalem tresc maila, ktora moze posluzyc za jakis wzor. Licze ze jesli Redakcja dostanie takich maili kilkaset to wyslucha abonentow..
przykladowa tresc:
Temat: Prośba o transmisje baraży żużlowych: Tarnów - Gdańsk
Szanowna Redakcjo Telewizji Polsat,
W związku z ogromnym zainteresowaniem tegorocznymi barażami o Extra Lige żużlową pomiędzy drużynami TTŻ UNII Tarnów i LOTOSU Gdańsk w imieniu wszystkich fanów czarnego sportu chciałbym prosić o przeprowadzenie transmiji w Waszej stacji z tych arcy ciekawych zawodów (12 październik - Tarnów, 19 październik - Gdańsk). Zapewniam, że oglądalność tych zawodów będzie ogromna, co powinno przynieść spore dochody dla Waszej Telewizji. Chciałbym dodać, że poza walką na torze będzie to także pojedynek dwóch Rafinerii: Trzebińskiej i Gdańskiej, które są sponsorami tychże drużyn. Pojedynek tych dwóch firm dodaje jeszcze większych emocji. Być może w Tarnowie zawody odbędą sie przy sztucznym świetle (Rafineria Trzebinia zaoferowala wyremontowanie masztów oświetleniowych) co uczyni je przepięknym widowiskiem. Atmosfera jaka panuje na meczach w Tarnowie z pewnością dorówuje tej z torów Extra Ligi czy GP. Na trybunach w Tarnowie zasiada grubo ponad 10 tyś. publicznosci. Myślę, że na zawodach 12 października będzie o wiele, wiele więcej. W Gdańsku jest podobnie.
Napisałem ten list, ponieważ wiem jak wielkie jest zainteresowanie sportem żużlowym, wiem ile ludzi (czy to z Gdańska czy z Tarnowa) chciałoby zobaczyć obydwa mecze, jedak ze względu na ogromną odległość jaka dzieli obydwa miasta będzie to możliwe tylko dla garstki fanów. Transmisja w Waszej stacji na pewno uszczęśliwiłaby rzesze kibcow w całej Polsce. Speedawy powoli staje się sportem narodowym i proszę mi wierzyć w więkoszości miast, w których istnieją kluby żużlowe cieszy się o wiele większym zainteresowaniem niż piłka nożna czy inne sporty (wystarczy spojrzeć na frekwencje na stadionach).
Kończąc ten list chciałbym jeszcze raz prosić o przeprowadzenie transmisji z tych meczów na którymś z Waszych kanałów. Mam nadzieje, że Wasi abonenci też mogą cos zaproponować...A nóż się uda..
Pozdrawiam.
za http://www.sportsboard.pl/Forum/viewthr ... &TID=22737
-
Piotrbaz
- Sprawiedliwy
- Szkółkowicz
Åoptymista pisze:- jeÅ›li GdaÅ„sk poleci to może Å‚atwiej bedzie wyciÄ…gnać stamtÄ…d Chrzanowskiego, na którego pewnie ostrzy sobie pazury caÅ‚a żużlowa Polska
Nie sądze że ewentualnie utrzymanie Ekstraligii dla Wybrzeże spowodu zatrzymanie Tomka Chrzanowskiego w Gdańsku, gdyż raczej na niego niebędzie ich stać.
Przypomne tylko że Tomasz Chrzanowski po zokończeniu sezonu 2003 jest zawodnikiem Apatora Toruń i wg. mnie tak zostanie na przyszły sezon.