TÅ» Åódź wycofane z II ligi
TÅ» Åódź wycofane z II ligi
WyglÄ…da na to, że do Gwardii Warszawa i Wandy Kraków dołączyÅ‚ zespół TÅ» Åódź.
Szkoda chociaż trochę rozumiem działaczy, co za różnica, czy sezon skończy się teraz, czy za trzy tygodnie, a kasy jak nie było tak nie ma. Myślę, że może to być kolejny argument za połączeniem lig I i II w przyszłym sezonie, a tym samym powiększeniem ekstraligi co wydatnie zwiększyłoby szanse lubelskiego klubu na awans.
racja ze dopingujecie w swietny sposob:)podobalo mi sie ro ktemu jak pawel misiac zaliczyl grozny upadek na pierwszym wirazu i skandowaliscie jego nazwisko a cale trybuny siedzialy cicho:( podoba mi sie KK Marmy to dopiero drugi trok takainicjatywa ze bedzie napewno sie rozwijac sam nie moge nalezec bo mieszkam pare ladnych kilosow od rzeszowa:(ale na kazdym meczu jestem i tera pojawie sie i u was:)jako kibice jestescie super
ZKS STAL RZESZÓW
superman pisze:racja ze dopingujecie w swietny sposob:)podobalo mi sie ro ktemu jak pawel misiac zaliczyl grozny upadek na pierwszym wirazu i skandowaliscie jego nazwisko a cale trybuny siedzialy cicho:( podoba mi sie KK Marmy to dopiero drugi trok takainicjatywa ze bedzie napewno sie rozwijac sam nie moge nalezec bo mieszkam pare ladnych kilosow od rzeszowa:(ale na kazdym meczu jestem i tera pojawie sie i u was:)jako kibice jestescie super
kolega z innej bajki?? czy moze ja czegos nie rozumiem...
-
Gość
talib to co piszesz to brechtaq
, bo jakim cudem klub ktory sie wycofal z rozgrywek to na wyjezdzie objechal normalnie mecza? pomysl czlowieku co piszesz i nie wlas na lubelskie forum!! macie swoje łódzkie forum i tak sobie piszczcie i najgorszym klubie w polsce i nie rób kichy w pierwszej lidze zuzla!!
jestescie gorsi nawet od lwowa!! ale wstyd!!
PIOSENKA LWOWA DLA ÅODZI BRZMI " GONIÄ„ NAS ALE KWAS : ) "
PIOSENKA LWOWA DLA ÅODZI BRZMI " GONIÄ„ NAS ALE KWAS : ) "
mks_montex pisze:bo jakim cudem klub ktory sie wycofal z rozgrywek to na wyjezdzie objechal normalnie mecza? pomysl czlowieku co piszesz i nie wlas na lubelskie forum!! macie swoje łódzkie forum i tak sobie piszczcie i najgorszym klubie w polsce i nie rób kichy w pierwszej lidze zuzla!!
A co do TÅ» Åodz to mam nadzieje ze dotrwacje do konca rozgrywek szkoda by bylo zawsze to klub mniej na mapie Polski
Pamietam jak w TÅ»-cie byla podobna sytuacja ale odbilismy sie od dna
Hmm, wÅ‚aÅ›nie wróciÅ‚em z urlopu i winien jestem maÅ‚e sprostowanko. Temat niestety okazaÅ‚ siÄ™ kaczkÄ…, chociaż nie do koÅ„ca, ponieważ na ostatni mecz wyjazdowy z Lwowem TÅ» Åódź nie pojechaÅ‚ i dostaÅ‚ walkower. W każdym razie moim błędem byÅ‚o wyskakiwanie z nie sprawdzonÄ… wiadomoÅ›ciÄ….
I jeszcze z innej beczki. Drogi mks_montex nie będę pisał gdzie mam i jak głęboko twoje zakazy i zezwolenia na pisanie na tym forum i kibicowanie drużynie TŻ Lublin, ponieważ w młodości odebrałem dosyć staranne wychowanie. A jak jesteś taki chojrak w wypisywaniu o najgorszej polskiej drużynie to przypomnij sobie czasy LKŻ-u. Chodziłeś wtedy na żużel, czy jeszcze zajmowałeś się rozmowami z pluszowymi zabawkami, a prawo jazdy miałeś wyłącznie na resoraki?
I jeszcze z innej beczki. Drogi mks_montex nie będę pisał gdzie mam i jak głęboko twoje zakazy i zezwolenia na pisanie na tym forum i kibicowanie drużynie TŻ Lublin, ponieważ w młodości odebrałem dosyć staranne wychowanie. A jak jesteś taki chojrak w wypisywaniu o najgorszej polskiej drużynie to przypomnij sobie czasy LKŻ-u. Chodziłeś wtedy na żużel, czy jeszcze zajmowałeś się rozmowami z pluszowymi zabawkami, a prawo jazdy miałeś wyłącznie na resoraki?
-
K.A.M.I.L.
- Zawodowiec
- Kontakt:
http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... s_id=69176
Wielka szkoda bo żużlowych drużyn ubywa. Zawsze darzyÅ‚em wielkÄ… sympatiÄ… takie kluby jak ÅšlÄ…sk ÅšwiÄ™tochÅ‚owice, WandÄ™ Kraków bo nigdy nie mieli u siebie wielkiego speedwaya. Widać byÅ‚o ich starania o to aby mogli startować w rozgrywkach. Teraz powoli znikajÄ… z żużlowej mapy Polski. Powoli dołącza chyba do nich TÅ» Åódź
Wielka szkoda bo żużlowych drużyn ubywa. Zawsze darzyÅ‚em wielkÄ… sympatiÄ… takie kluby jak ÅšlÄ…sk ÅšwiÄ™tochÅ‚owice, WandÄ™ Kraków bo nigdy nie mieli u siebie wielkiego speedwaya. Widać byÅ‚o ich starania o to aby mogli startować w rozgrywkach. Teraz powoli znikajÄ… z żużlowej mapy Polski. Powoli dołącza chyba do nich TÅ» Åódź
MOTOR LUBLIN
niestety obawiam sie, że z czasem tych druzyn bedzie coraz więcej
W tym sezonie to juz 3 klub - po Wandzie i Lwowie (choć Ukraińcy jeszcze przed rozpoczęciem sezonu). Mi rownież szkoda takich klubów. Jakiś czas temu czytalem wywaid z prezesem Wandy. Ci ludzie naprawde chcą żużla, im nie zalezy na pieniądzach, ale co mozna zrobić bez sponosorów
ÅšlÄ…sk i Gwardia juz zawiesily dzialalnosc, obawiam sie, że Krakow za rok tez zostanie bez druzyny, a Åódź
Oby bylo lepiej, bo to duze miasto i kazdy kibic powibien miec dostep do sportu, ktory lubi. Nie życze nikomu źle, ale nie zdziwie się jak przed koncem sezonu wycofa sie rowniez Polonia Piła. Tam sytuacja jest rownie dramatyczna. Chyba czas przemyslec pewne sprawy, bo nie widze sensu istnienia 2 ligi dla 4 czy 5 klubów. Lepiej polaczyc i utworzyc 2 klasy rozgrywkowe. 1 liga moglaby być podzielona na grupy, przeciez byly juz takie projekty i moze nadzszedł czas, by wprowadzić je w życie
Przypuszczam, że wtedy takie kluby jak ÅšwiÄ™tochlowice, Gwardia, Wanda, Åódź czy PiÅ‚a znalazlyby fundusze, dodatkowo 3 kluby zagraniczne i moze być ciekawie. Tym bardziej, że 1 awans i jest sie w żużlowej elicie, wiec pewnie kazdy klub chcialby powalczyc o jak najwiÄ™cej. Pozostaje czekać do koÅ„ca sezonu, ale w obecnej sytuacji uwazam, że reforma ligi to jedyne dobre rozwiÄ…zanie 
Robi mi się smutno jak czytam takie newsy. Ciarki mnie przechodzą, gdy pomyśle jak blisko i my byliśmy takiej sytuacji. Niedzielne popołudnie, a tu tylko można się emocjonować serialem "Na dobre i na złe". Tak jak napisał Papi, reformy potrzebne od zaraz, to co się dzieje to zarzynanie klubów.
A to co

superman pisze:racja ze dopingujecie w swietny sposob:)podobalo mi sie ro ktemu jak pawel misiac zaliczyl grozny upadek na pierwszym wirazu i skandowaliscie jego nazwisko a cale trybuny siedzialy cicho:( podoba mi sie KK Marmy to dopiero drugi trok takainicjatywa ze bedzie napewno sie rozwijac sam nie moge nalezec bo mieszkam pare ladnych kilosow od rzeszowa:(ale na kazdym meczu jestem i tera pojawie sie i u was:)jako kibice jestescie super
A to co
Ja tam się może nie znam, ale w Świętochłowicach nie było wielkiego speedwayaK.A.M.I.L. pisze:Zawsze darzyłem wielką sympatią takie kluby jak Śląsk Świętochłowice, Wandę Kraków bo nigdy nie mieli u siebie wielkiego speedwaya.
A jeśli chodzi o myśl przewodnią tematu - to wszystko pokłosie wymysłów typu ZZ - i nie każcie mi tego tutaj tłumaczyć bo już nie mam siły (jak ktoś ma ochotę popolemizować to proszę na PW - umówimy się na nocne rozmowy
5 lat temu gdy podzielono rozgrywki na trzy ligi wiele osób twierdziło, że III liga (zwana nie wiedzieć czemu drugą) jest stworzona po to by wykończyć najsłabsze ośrodki. I cóż, chyba mieli rację
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
-
K.A.M.I.L.
- Zawodowiec
- Kontakt:
Ja tam się może nie znam, ale w Świętochłowicach nie było wielkiego speedwaya Paweł Waloszek, Jan Mucha - medaliści mistrzostw Polski i świata, Śląsk Świętochłowice - 3 srebrne i jeden brązowy medal DMP to mało Obyśmy kiedyś dożyli takich sukcesów w Lublinie
Zgadza się, ale mi raczej chodziło o te czasy, które ja pamiętam, a są to lata 90.
MOTOR LUBLIN
Domyślam się, ale w końcu użyłeś słowa "nigdy" więc miałem podstawy żeby się przyczepićK.A.M.I.L. pisze:Ja tam się może nie znam, ale w Świętochłowicach nie było wielkiego speedwaya Paweł Waloszek, Jan Mucha - medaliści mistrzostw Polski i świata, Śląsk Świętochłowice - 3 srebrne i jeden brązowy medal DMP to mało Obyśmy kiedyś dożyli takich sukcesów w Lublinie
Zgadza się, ale mi raczej chodziło o te czasy, które ja pamiętam, a są to lata 90.
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Jak informuje Janusz Larek na pzld:Tymczasem rozmawialem telefonicznie z kierownikiem druzyny TZ Lodz, Adamem Giernalczykiem, ktory poinformowal mnie, ze decyzja o wycofaniou sie lodzian z ligi zostala... cofnieta!!! Zespol lodzki wybiera sie do Rownego na mecz z Ukraina w dniu 26 czerwca. Natomiast mecz X kolejki w Pile rozegrany zostanie w dniu 10 lipca (zamiast w najblizsza niedziele).
Mam nadzieje, ze te pocieszajace informacje nie bde wkrotce dementowane.
Mam nadzieje, ze te pocieszajace informacje nie bde wkrotce dementowane.